משפחת MITRANI

eyholla

New member
בחלקת מחוקק - אין רישום של ברוך מיטרני

בבדיקה שעשיתי ב"חלקת מחוקק", שהוא רישום הקברים בהר הזיתים מ-1740 ועד 1908 אין אף מיטרני, ואין אף ברוך בשנים הנדונות. לשמחתי כשבדקתי עוד פעם במידע שכבר הכרתי, צצה לה גברת "חדשה" - שרה שיינדל בתו של אברהם מאיר - הפרי צדיק- שנפטרה בד' ניסן תרל"ט, 28.3.1879. מצבתה ליד מצבת בעלה, פנחס דוד שנפטר ב- תרל"ג 1873. הזוג הם הסבים של הסבתא של הסבתא של ילדי. על פי הרישום פנחס דוד הנ"ל, אב"ד בוקון ושניהם עלו מ- Mladenovo, Serbia. לפי ה- JGSS בוקון ומלדנובו אלו שמות שונים לאותו הכפר. קצת רחוק ממקום הולדתה של שרה, מישקולץ בהונגריה. יוצא מכך שצריך לבקר בהר הזיתים, יש מצטרפים ? איל

eliya-l

New member
איל, "חלקת המחוקק" שייכת לספרדים

או לאשכנזים??? נשמע לי שזה אשכנזי? איך מגיעים לבדוק מה יש שם ומה אין שם? אליה

eyholla

New member
חלקת מחוקק

חלקת מחוקק היא אסופה של מס' חוברות שאוגדו לאחת. החוברות מכילות תיעוד של כ- 8,000 מצבות בהר הזיתים, עבודת התיעוד נעשתה ע"י ר' אשר לייב בריסק בתחילת המאה הקודמת והופסקה בשנת 1906 כך שאינה כוללת רישום מאוחר יותר. ר' אשר תיעד את כל המצבות שהגיע אליהן ללא הבדל עדה, גיל ומין. זהו התיעוד המקיף ביותר על ביה"ק בהר הזיתים בתקופה העותומנית. ניתן למצא את העתקי החוברות בספריות שונות וגם החברה קדישא בירושלים מתבססת עליהן. לקראת הכנס הגנאלוגי שהתקיים בירושלים ב-2004 חג"י מיחשבה את המידע של חלקת מחוקק, וגם של המפקד ב- 1875, והוציאה אותם על CD. עותק אחד נמצא אצלי ובו בדקתי לגבי ברוך מיטרני. אם תשלחי לי שמות אבדוק האם הם מופיעים ברשימות. איל

eliya-l

New member
ווווווואאאוווו זה נשמע חתיכת פרוייקט מדהים

האמת היא שמה שמעניין אותי זה אם מופיעה מצבה על שם "בכור לוי" - הוא היה סבא של סבא שלי. מצאתי את שמו במפקד מונטיפיורי. עד כמה שאני יודעת הוא לא חזר לבולגריה אלא נשאר בארץ אז יתכן והוא יופיע ברישומים. לוי שם משפחה, בכור שם פרטי. מלאן תודות ובעצם כשאני חושבת על זה, האם נעשתה איזו שהיא פעולת המשך??? ואם לא, האם יש סיכוי שאפשר לגייס את כולנו כאן לאיזה יום של צילומים? הרי כמעט לכל אחד יש היום מצלמה דיגיטלית ואפשר באיזו שהיא צורה להרים פרוייקט שכזה - שווה מחשבה. אליה

eliya-l

New member
../images/Emo7.gif תודה, אצטרך להגיע לשם בכוחות עצמי כנראה

חלקת מחוקק

שלום רב ברצוני לבדוק האם משפחת ויזמאן רשומה באחת החוברות . בברכה קולות מהעמק

MITRANI

היתה משפחת מיטרני ממוצא בולגרי בלוד בשנות החמישים, היתה להם חנות לרהיטים.

amitrani

New member
משפחת מיטרני

בני המשפחה נפוצו באיזור הבאלקן: תורכיה, יוון, בולגריה, רומניה

משפחת MITRANI

האם למישהו יש מידע לגבי משפחחת מטראני/ מיטרני מטורכיה? (אדריאנופול, קירקאלי) תודה
משפחת מיטראני
מציעה לך לפנות לקהילה היודית באיסטנבול. יש להם מאגרי שמות.
התגובה תהיה נימוסית עם בקשה לתרומה לקהילה . (הם עושים זאת בהתנדבות).
גלול מעט ותראה את כל פרטי ההתקשרות.
זכור רק שלא כולפ דוברי אנגלית.
בהצלחה,

כנס לאתר JewishGen.org

שם בתת אתר של יהודים ספרדים, יש אפשרות לחפש בספרו של אברהם גלנטה על תולדות יהודי תורכיה (כתוב בצרפתית
ונעשה תרגום לאנגלית) ושל חוקרים נוספים.
בהצלחה,
לאה

למעלה