משפטים-כלכלה פרקטי?

arikvx

New member
משפטים-כלכלה פרקטי?

לאחר התלבטויות ייסורים ותלאות אין ספור החלטתי על לימודי כלכלה , למרות שהתחום מאוד מעניין הבנתי שכחד חוגי הוא לא מספיק פרקטי, האופציה הראשונה היא לקחת אותו אם חשבונואת, למרות שזה עושה את מציאת העבודה לאחר התואר לפחות קשה, חשבונאות לא כל כך מדבר אליי, באוניברסיטה שאליה אני רוצה להתקבל ראיתי שיש דו חוגי כלכלה -משפטים, משפטים ניראה לי מקצוע מעניין וגם מאוד מרגש , הייתי מאוד רוצה לראות את עצמי משתלב בכל התחום של דיני עבודה, יש לי כמה חששות, 1.עבודה לאחר התואר. בשונה מחשבונאות או הנדסה עושה רושם שמקצוע כמו משפטים דורש יותר קשרים כדי להתקדם בתחום , בלי להיכנס לפילוסופיות ,עושה רושם שזה מקצוע קצת פחות "עממי" מאשר מקצועות אחרים ולכן הדרך בו קשה יותר, מבחינת קשרים שצריך כדי לעבוד בתחום(אשמח מאוד אם מישהוא יגיד לי שאני טועה) 2.איזה כישורים צריך עורך דין? אני יגיד למה אני כן מתחבר לתחום, עורך דין בשונה למשל מרואה חשבון הוא מקצוע אם קצת יותר ריגושים ויותר הזדמנויות לעסוק בתחום שקרוב לליבי כמו למשל דיני עבודה . הבנתי שיש הרבה דיונים פתוחים שכל אחד יכול להיכנס אליהם , אשמח לקצת מידע בתחום , אני רוצה לראות עורכי דין בפעולה, האם זה מקובל פשוט לבוא לבית משפט ולהיכנס לאולם ? סליחה אל הבורות אבל אני פשוט בא מתחום אחר לגמרי.

elin86

New member
תגובה

אני יגיב רק על העניין של צפייה בדיוני משפט.- את יכולה להיכנס לכל דיון בכל בהמ"ש (חוץ מכמובן מדיון בדלתיים סגורות,שזה לרוב קטינים ,צווי הגנה,וביטחון) ז"א, שאת הולכת לבהמ"ש ונכנסת פשוט לאולם דיונים.- "פומביות הדיון"

hutc10

New member
שאלה קשה שאלת

לגבי קשרים-אני תמיד אמרתי שאם אתה טוב אז את טוב ואתה לא צריך קשרים בשביל להתקדם. קשרים זה סבבה (אם יש) אבל לא הגורם היחיד או העיקרי שיתרום לך בחיים. מבחינת קישורים-לדעתי עו"ד צריך יכולת הסתגלות מהירה למצבים משתנים, יכולת אלתור, יכולת למידה, חשיבה אנליטית, יכולת הסקת מסקנות מצהירה, יכולת לנתח מצבים במהירות, עמידה בלחצים, כמובן יכולת התבטאות גבוהה בכתב ובע"פ, גמישות מחשבתית ויצירתיות. אפשר להוסיף פה עוד מלא תכונות שעו"ד טוב צריך שיהיו לו. אתה יכול ללכת בעיקרון לדיונים ורובם פתוחים (מאלה שסגורים יבקשו ממך לצאת).

למעלה