משפט בבית דין לתעבורה

מיקה59

New member
משפט בבית דין לתעבורה

אז ככה... לפני שנה עצר אותי שוטר וטען שלא עצרתי בתמרור עצור. אני טענתי שעצרתי (ובאמת עצרתי!). הוא קרא לשוטר אחר שישב בניידת רחוק ממקום "העברה" ואותו שוטר רשם לי דוח. ביקשתי להישפט ואכן נשפטתי לפני מספר ימים. הטעות שלי היתה שלא ידעתי איך מתנהל משפט כזה, וגם לא פניתי לקבלת עזרה מעו"ד כי הייתי כל כך בטוחה בצדקתי. היו לי הוכחות חותכות שעצרתי- לשוטר שעצר אותי לא היה קשר עין רציף איתי והשוטר השני שרשם לי את הדוח בכלל לא ראה אותי מבצעת את "העברה". במשפט השוטר שכתב לי את הדוח טען שהוא זה שראה את העברה ובכלל לא היה שוטר אחר. ברור שהוא שיקר או לא זכר את האירוע. עדיין לא התקבלה הכרעה אבל כפי שזה נראה, השופט נטה להאמין לשוטר ולא לי (לא ברור לי למה... האם השוטר יותר אמין ממני??? הרי זה ברור ששוטרים מקבלים תמלוגים על דוחות.... למה לי לטרוח ולגשת למשפט אם אני לא בטוחה שאני צודקת?). הבנתי שאפשר לערער את החלטת בית המשפט בארכאה גבוהה יותר. במידה ואני שוכרת את שירותיו של עו"ד- האם כדאי לי בכלל לעשות את זה? האם יש סיכוי לזכות בערעור??? או שפשוט עדיף לי לשלם את הדוח ולספוג את הנקודות?

מיקה היקרה כנסי כנסי דחוף !!!!!!

תגידי לי באיזה תחנת משטרה מעניקים תמלוגים על דוחות תנועה ששוטר רושם כי אני מחר על הבוקר עובר לתחנה הזאת !!!!!! אם זה היה נכון מה שהמצאת עכשיו הייתי עובר את גאידמק כבר בכסף שלי ולא נמצא במינוס ... על השוטר לא חלה חובה כלשהי לרשום עם מי הוא עבד בעת רישום הדו"ח אבל .. לשוטר אסור לעבוד לבד אלא אם כן הוא אוכף תנועה על קטנוע משטרתי ואז הוא עובד לבד ומציין בדו"ח שהוא היה רכוב על קטנוע ושהוא היה לבד . במקרה שלך בנסיבות המקרה חייב להיות רשום בהתחלה אם השוטר היה בניידת או שהוא עמד ברחוב או שהוא רכוב על קטנוע . במקרה של ניידת אז הוא חייב לעבוד עם שותף ואז ניתן לפנות לשופט ולומר לו שאת מעוניינת לדעת מי השותף שעבד איתו ושאת רוצה לזמן אותו בתור עד וכמובן שהשוטר לא יכול לזכור עם מי הוא עבד לפני שנה ופה מתעוררת שאלת האמינות של השוטר כי הוא לא יכול להעיד מי עבד איתו ולא יכול לזכור מי עוד ראה את העבירה שלך ואין מי שיתמוך בגרסת השוטר . החוכמה במשפט לעבוד עם שכל ולא עם כעס כלפי המשטרה . כמו שאמרת זה היה דיון ראשון במקרה וזה היה שלב ההוכחות תמתיני לשלב ההכרעה ותחליטי מה לעשות בנושא הזה אבל הכי חשוב זה שתגידי לי איפה מקבלים תמלוגים על דוחות זה יעזור לי בחשבון בנק דבר כזה ....

be_roo

New member
זה אומנם נכון ששוטרים לא מקבלים כל תגמול

כספי על כתיבת דו"חות והם לא צריכים לעמוד במכסה מוגדרת, אבל מפקדיהם בהחלט מודדים אותם לאורך זמן על פי כמות הדו"חות ה"איכותיים" (על פי הגדרת המשטרה) שהם מביאים. שוטרי תנועה רבים עובדים לבד, גם בניידת. אין לי מושג על פי מה קבעת שזה אסור. זה קורה על בסיס יומי, גם במרחבים וגם במשטרת התנועה הארצית (אם כי שם פחות).

אסור בתכלית האיסור שוטר אצלנו שעבד לבד ......

כי השותף שלו היה צריך למלא דוחות בתחנה אז הוא השתעמם והחליט לצאת לסיבוב קטן עם הניידת ובינתיים רשם דוחות תנועה נתפס ע"י אחד מהקצינים ונשפט עוד באותו היום על זה שהוא עבד לבד זה חוק במשטרה שחוץ מקטנוע או עמידה סטטי בצומת אסור לעבוד לבד . . . ..

be_roo

New member
אין לי מושג מה האיסורים "אצלכם"

אבל עד לפני שנתיים לפחות לא היה כל איסור כזה וגם כעת קל לראות בכבישים שוטרים מפעילים ניידת תנועה לבד.

Pullover

New member
אתה קצת טועה

בניגוד לשוטרי הסיור לדוגמה שעליהם אכן חל איסור לעבוד לבד (כולל צוותים סטטים וצוותים רגלים), לשוטרי תנועה אכן מותר לעבוד לבד בניידת. דבר נוסף, אין שום בעיה לראות מי היה השותף שלך באותו היום. גם אם היית עם שוטר וגם אם היית עם מתנדב. לגבי התמלוגים, כמובן שלא מקבלים תמלוגים, אך בהחלט ישנן עבירות מועדפות לאכיפה.

לפי הוראת קצין תנועה מרחבי שלנו חל איסור ....

מוחלט לעבוד בניידת לבד למעט ניידת ממ"אל בצד הדרך . וכל קצין תנועה שאומר אחרת לשוטרים שלו פשוט מזלזל בחיים שלהם מי כמוני יודע שאזרחים היום לא שמים (האות אחרי ו ' מה היא נו ... ) על שוטרים ואפילו רף תקיפות השוטרים בשנתיים האחרונות יצדיק אותי על כך . ולכן אני בחיים לא יעבוד לבד ואני מוכן להישפט על כך אצל הממ"ר מאשר לתת לאישתי לבכות על זה שנדקרתי ע"י נהג שיכור או אלוהים יודע מה ... הבטיחות קודמת לכול דבר .... שבוע טוב לכולם .

למעלה