משפט נהדר של ברנרד שואו

אהבתי את המשפט הזה-הכי הרבה שיש

כי זה המשפט שאני התחברתי אליו,אולי,הכי הכי,עד עתה. כשאני "קונה",אני קונה חינם,לא משלם-והכי חשוב,מחזיק חזק,שלא יברח.. שלא יברח לי המשפט היפה הזה מהזיכרון-ואז לא אוכל להתבטא ג ם באמצעותו. את לא חושבת שלפעמים כיף "להשתמש" במשפטים יפים כאלה ? כחלק מאופן הביטוי שלי,מאוצר המילים. התכוונתי לצרף אותו לביבליוגרפיה שלי ! מה שאני קונה,הוא דבר שאני משנן טוב טוב,שלא יברח חלילה,ואני דואג להעביר הלאה,עם רגשות אשמה,כי שמעתי אותו ממך....... מה שאני קונה-נשאר אצלי בתודעה הרבה זמן,בדרך כלל,גם בתת התודעה.... כל החיים אנחנו מדברים על בית הספר של החיים-אך כאן הניסוח היה מאד מאד מאד,חביב עלי....היכולת להעביר את המסר,גדולה ביותר באמצעות המשפט הזה..... אני משתמש בכל מה שקניתי בחיים שלי-והמשפט הזה בהחלט מפרגן לי,ולאורחות חיי,כי כל מה שאני עושה,אם מתוך אהבה,ואם מתוך חשש,נובע "מבית הספר"... זהו......מקווה שלא החסרתי משהו שאולי רצית לשמוע ממני..... יום נעים לכולנו.

רק משהו קטן עוזי,

התשובות הן בשבילך, לא בשבילי. אין שום דבר שאני רוצה לשמוע ממך... ואין גם אף פעם משהו "חסר"... אין לי שום צפיות מהתגובות. כשאתה מגיב אתה עושה את זה לעצמך... בדיוק כמו כשאתה מסתכל במראה ורואה את מה שאתה רואה ומגיב... אני אחרי ש"קניתי" זרקתי הכל, כמעט, והתחלתי ליצר בעצמי...

אביבה ! הבהרה קטנה ! קטנה !

אהבתי את המשפט כי מאד הזדהתי איתו. אני לא זרקתי אותו לשום מקום,כי הוא קיים אצלי כל רגע ורגע.... ככה אני רואה את החיים....למידה משניה לשניה....דקה ,לדקה.... לא יכולתי לזרוק אותו-כי הוא היה חלק מהישות שלי,משחר נעוריי. מה יכול לכתוב אדם שכל חייו התחילו "בבית הספר"? אני יכול רק להזדהות,לנשום,ולחיות את המשפט הזה כל רגע ורגע,הוא חלק מהתדמית והישות שלי-התוצאה שלי.

לאביבה ! עוד "הארה" מאד חשובה !

את לא חושבת שישנם דברים שאת חפצה לשמוע ? האם את באמת משוכנעת בכך ? אם כשאני מגיב "אני מגיב לעצמי" (וזה אכן כך),כדברייך,אז תוכלי בבקשה להסביר לי כיצד ישנם סיטואציות לא מעטות של הערות שאת מעירה לאחרים, על אופן הביטוי שלהם בפורום-בלי שחלילה ידברו בגסות רוח,או משהו דומה ? מדוע את "מתנתקת" באופן הזה ? את אדם כמו כל אדם,עם איכויות משלך, מחשבות,ורצונות משלך,וגם צ י פ י ו ת משלך,מאחרים. ראי מקרה ליידי סנו,ועוד מקרים שאת מסיבותייך לא טורחת לענות להם.... עצם העובדה שאדם לא מגיב,היא סוג של תגובה,שבד'כ מעידה על כך,שהוא לא מתלהב ממש.... ולא,אין לי שום השגות-ראי את תשובתי לטל,מלפני כחצי שעה,למטה יותר... אין לי שום השגות,כי אני מקבל כל אדם,כי אני אנוכי,ורוצה שיקבלו גם את דעתי......אני "מאיר" לך-ולא מעיר לך...ולעיתים נראה לי שיש כאלה שלא הכי אוהבים ש"מאירים" להם.... נכון ש"התשובות הן בשבילי"-בזה את צודקת,אני עונה לא בשביל אף אחד. פשוט ציינתי,ש"אני מקווה שזה מה שרצית לשמוע"-כי זהו טבע האדם.... ונתתי לך דוגמאות מעטות כאן..... אם לא תשיבי ל"הארתי זו" -אסיק מכך,שלא כל כך התלהבת לקרוא את תוכן דבריי,שהרי אם כן ,היית מגיבה ! הדברים פשוטים,ואין צורך לסבך אותם. מקווה שהבנת אותי. לילה נעים לכולנו.

אביבה ! לדעת יותר זה לא העצמה ?

חשבתי לענות לך,למרות שאני עדיין לא מנחש ממש למה התכוונת בשאלתך... אני מעוניין להגיב לתגובות שלך-ממש כמו שזה קורה ההיפך.... אני סבור שיש לי מה לתת - כמו שיש לך לתת ! סתם דיברתי איתך ! אני לא חשבתי אף פעם לשאול אותך "מה את רוצה"? ("מהחחים שלי") למה זה קורה לך אביבה ? יום נפלא לך , ולי ,ולכולנו .

לא ברור לי על מה אתה מדבר...

לא קורה כלום עוזי, אתה מפרש את דבריי בצורה מאוד לא נכונה...מאוד. אתה מחפש כוונות נסתרות, דברים שאני רוצה, אתה חושב שאתה יודע למה אני מכוונת/חושבת/מתכוונת וגם מה אני רוצה ואתה טועה. פשוט מאוד טועה.אני מציעה שתתעמק במה קורה לך, במקום מה קורה לי... ההתעסקות שלך בי רק תתסכל אותך יותר...כבר דיברנו על כך מזמן, אמרתי כבר שאתה לא מוכן...וזה שוב מרגיז אותך כמו כל דבר כמעט שאני אומרת... אז, אני שואלת מה אתה רוצה? הרי כל מה שאני אומרת בדרכי אתה מפרש ומנסה "לכופף" לצד שלך, למה שאתה מבין, למה שאתה יודע... ואני כל הזמן מנסה להביא לך משהו אחר, חדש, שאתה לא מכיר... וזה לא ממש הולך, ויש לי סבלנות... המקום שאני עומדת בו כאן הוא כפוי טובה לחלוטין...כי תמיד, לאורך כל הדרך, יגידו לי כמה אני מדברת שטויות וכמה אני לא ידועת/צודקת/מבינה וכו'... הייתי שם, אני יודעת כמה זה קשה... ובכל זאת מוכנה לתת את זה למי שמוכן להתמודד... אתה עושה טעות אחת חמורה, במקום להתמודד עם עצמך, אתה מתמודד איתי... ואני ממש לא שם. אתה יכול להיות כאן, בסלון שלי, ככה אני מארחת, זה האוכל שאני מגישה, וככה אני מבשלת אותו. תרצה תאכל, לא תרצה לא תאכל... אני לא חושבת שזה מתאים לכל אחד, בעצם זה ברור שלא. לא כי מישהו נחות יותר או "מקרה אבוד" אלא יש שלבים שאנשים עוברים ויש כאלה שלא... לא הכל מתאים לכולם, יש הרבה מקומות אחרים להיות בהם. ו.... לא! לדעת זה לא יותר העצמה.... לא מתכוונת להתנצח איתך, אל תתפוס מילה ותהפוך אותה לדיון. הדרך שלי לא עומדת כאן לדיון או לחוות דעתך.אתה יכול להיות כאן מתוך התנסות וכבוד או לא... מה שוקרה כאן קורה און ליין, אם יש רגע שבו משהו נפתח...זה קורה...וזה נגמר מהר, לצער כולנו. אם זה לא נפתח, לא יעזרו ההסברים/דיונים וחוות הדעת שיש... שוב, אני לא מבקשת שתסכים איתי, מכבדת את כל אי ההסכמות שיש לך או כל מה שלא נוח לך כאן... יחד עם זה, זו דרכי, כך אני רוצה את הדברים ואתה יכול לבחור. יום נעים

אז מה הבעייה עם הדרך שלי ?

בסלון שלך נמצאים הדעות של כל מי שנמצא בו.... אלא שיושבים בסלון שלך,רוצים גם ש"תדברי" בשפה שלהם.... למה קשה ללמוד ממישהו אחר ? קשה לך לקבל הארה ? ומה איתי ? אני לא נחשב ? ואיפה היית ? כשאת כל הזמן אומרת " הייתי שם " ? אני היית שם גם...... כל אחד לומד מכל אחד אחר-גם כשזה בסלון שלך,לא ? או שבסלון שלך,את קובעת את חוקי המישחק.....

מה זה משנה לך

אם אני מקבלת או לא דעות של אחרים? אני בוחרת את מה לקבל, כן או לא... למה זה בכלל חשוב לך? אני כאן לא הנושא...אמרתי לך כבר שמה שאתה אומר אתה אומר לעצמך... כדאי שתככבד את זה...גם אם זה לא נראה לך "בסדר"... אין בעיה בכלל עם הדרך שלך... רק אתה רוצה שאני אסכים איתה וכאן מתחילה הבעיה כי אני לא... יחד עם זה אני לא מפריעה לך בדרכך, יש לך כר פתוח להגיד את כל מה שאתה רוצה... ואני לא חייבת להסכים עם זה... חוקי המשחק נקבעים וגם משתנים יש הבדל בין מי שמשחק לבין מי שאומר שהוא משחק וחושב שהוא צריך להגיד לכולם איך לשחק... ועוד טעות... לא כל אחד לומד מכל אחד אחר... זו טעות חמורה... אתה יכול, שוב, להסכים או לא... אין שום בעיה

Deerest

New member
שאלונת, עוזי.

האם זה היה משנה לך אם אביבה הייתה בגדר משתתפת בפורום ולא מנהלת הפורום?

למעלה