משפט פלילי

אתיופית

New member
משפט פלילי

שלום, ברצוני לשאול עבור מכרה אשר נמצאת בהליך משפטי עם הבן זוג שלה... במהלך דיון משפטי הבן זוג של המכרה ביקש מהשופט את כל התיקים האישיים מהעבר שלה והווה. מי שתבע את הבן זוג שלה זה המדינה (ככה כתוב לפחות), היא העד כביכול. היה להם סיכסוך אשר הסתיים במעצר של 24 שעות (הבן זוג שלה היה עצור). השאלה שלי היה ככה: עכשיו שכל התיק שלה יובא לבית המשפט (היא הסכימה לבקשה), ומכיוון והמשפט הוא דיון פתוח (כל אחד נכנס לדיון) אז האם כל הפרטים האישיים שלה יעלה במפומבי? מי בדיוק אמור לעיין בתיקים האישיים על מנת להגיעה להחלטה? למי זה מגיעה התיק? לעו"ד של הנתבע או לשופט? מה זה דחוף לי, אשמח אם יהיה מענה לזה תודה

תשובה

לא הבנתי מהשאלה במה ביקשו לעיין? באיזה חומר מדובר? מידע משיחות עם פסיכולוג? תיק אישי במקום עבודה? וכו'? בגין איזו עבירה הוגש כתב-האישום? היא הסכימה כי החומר יימסר לסניגור?

אתיופית

New member
כן

היא הסכימה לבקשה של הנתבע. הנתבע ביקש את כל התיקים, ממש הכל לשופט, השופט פנה לעדה (כביכול תובעת) וביקש את אישורה והיא השיבה בחיוב לבקשה (אם תגיד לא, זה יראה כאילו יש לה מה להסתיר). התיקים כוללים: רפואי, תיקים מרווחה, פשוט כל תיק שמדבר אלייה, אם זה פסיכולוג, פשוט כל מידע. העבירה שדנים עליה זה על אלימות. עוברי ושב הזמנו משטרה לביתם של הזוג והוא נלקח למאסר. הבן זוג שלה מנסה לתפור כמה שיותר תיקים עליה (לא שיש לה מה לחשוש), אז הוא מחפש איפה ןךכן ביקש מהשופט את הבקשה הזו. ולכן שאלתי היא, מכיוון וזה דיון בתוח לכלל הציבור, איך בדיוק הם מתכוונים לדון על זה לאחר שכל התיקים יגיעו?? לא יודעת אם יגיע לסניגור של הנתבע כי מי שביקש את זה - זה הנתבע. למי יגיע לתיק, זו השאלה? הם זה יהיה בין השופט לעו"ד של הנתבע או שהוא (השופט) יקריא את זה במפומבי (מול כל האזרחים שנמצאים במשפט). כל התיקים שביקש הנתבע הם אישיים. פשוט השאלה הכללית, זה איך משפט כזה מתנהל כאשר יש פרטים אישיים, כגון עיון בתיקים (רפואי וכ"ד. תודה על המענה

תשובה

באופן כללי ומבלי להיכנס לסוג העבירה הספציפי לכל סוג מידע. יש מידע שחל עליו חיסיון כזה או אחר ועוד. האישה וויתרה על כל סוג של חיסיון ובכך היא נתנה את הסכמתה לכך שהסניגור יקבל לידיו את החומר אודותיה. אני מניח כי החומר ייאסף וייבדק ברשויות התביעה והן יאפשרו לסניגור לעיין בו בהתאם לסוג החומר הספציפי, למשל אם יש חומר שפוגע בצד ג' ייצטרכו לקבל את עמדתו ועוד. ישנם מקרים בהם מחתימים את הסניגור כי לא יעביר את המידע לאחר זולת הוא או עובדיו וכו'. במקרים בהם מדובר במידע "רגיש" ואינטימי, כדוגמת יומן אישי למשל, ייתכן והסניגור יידרש להגיע בעצמו לרשויות התביעה ולעיין שם בחומר מבלי לצלמו. במהלך המשפט ככול שמדובר במידע רגיש ניתן לשקול למשל צו איסור פרסום. אני ממליץ לך להתייעץ בנושא עם רשויות התביעה וככול שהדבר לא מועיל לך אז כדאי לשקול לשכור עורך-דין בכדי שיבטיח להגן על זכויותיך.

אתיופית

New member
אלף תודות

באמת על תשובתך המנומקת... הסיפור הנ"ל לא נוגע לי, העניין הזה זה על זוג אשר מחליט להתגרש לאור האלימות שהייתה בניהם. להם שני ילדים. מה שהיא ביקשה ממני זה - איך העניין הזה מתנהל היות וחומרים אישיים כגון, רפואי, תיקי רווחה וכ"ד מוגש לשופט. אבל אם הבנתי נכון, אתה אומר שידונו על זה לפני המשפט על מנת להכריעה, אז זה בסדר מבחינתה. לה בכל אופן, אין שום דבר שיכול להסגיר אותה, אין לה שיחות עם פסיכולוג, ומה שיש לה זה רק תיק רפואי ותיק מרווחה וכן גם תיקים על טיפול זוגי, זה הכל. אבל אם יש נוהל שבו אומר לעו"ד לא להעביר לנתבע חומרים אישיים, אז הכל בסדר, היא פשוט חוששת היות והיא רק עדה אז שהאנשים שנכנסים לאולם לא ידעו דברים אישיים, זה הכל, וכן גם הנתבע מעבר למה שהוא אמור לדעת. היא לא רוצה להרגיש נבוכה, ולא רוצה שאנשים שלא אמורים לדעת ידעו, והיא רצתה פשוט לדעת איך משפט כזה מתנהל. לא יודעת אם היא צריכה עו"ד היות והיא רק עדה...האם בכל זאת צריך? על התביעה כתוב: המדינה נגד פלוני.... אפילו זה שהמדינה תובעת והיא רק עדה, היא תצטרך עו"ד? הדיון שיבוא, זה יהיה דיון שני כבר. בכל אופן, שוב תודה רבה

תשובה

בכדי לא לסבך אותך בפרטים ופרוצדורות אני ממליץ שהגברת תפנה לתביעות ותשוחח עם התובע והוא יסביר לה מה הולך לקרות. מוזר שלא הסבירו לה קודם לכן. בכל אופן היא נתנה את ההסכמה שלה.

למעלה