משפשפים את העיניים ו...

משפשפים את העיניים ו...

ומנשקים את האצבעות לאחר השפשוף. מי מכיר את הנוהג המוזר הזה ? ומדוע הוא קיים בעצם ? אני קולט המון אנשים אשר מנקים/משפשפים את עיניהם ולאחר מכן מנשקים את קצות האצבע. מי מכיר את התופעה ?

TAINTED SAINT

New member
מצטער בארי,אבל הפעם באמת שאין לי שמץ !

אינני יודע אצל יוצאי איזו עדה ראית את המנהג הזה,הכי קרוב שאני יכולתי למצוא הוא המנהג של זקנים מסורתים מסוימים,יוצאי צפון אפריקה,הנוהגים לנשק את קצות אצבעותיהם לאחר לחיצת יד,למדתי מהם לחקות את הפעולה על מנת שלא להעליבם. נישוק האצבעות לאחר לחיצת יד עם חבר\מכר מסמלת אצלם חיבה והבעת כבוד לאותו האדם עמו לחצו יד. צר לי כי לא אוכל לסיע לך יותר מזה כרגע,אם תוכל לספק לי מאפינים עדתים,אוכל לשאול את אחת מחברותי הטובות,אנתרופולוגית בדימוס,במהלך השנים השתתפה במחקרים רבים על מנהגיהם ואמונותיהם של יוצאי עדות מסוימות בארצנו. אני אך ורק מעלה השערה כעת,אך נישוק האצבעות לאחר שפשוף העינים נראה כאקט של קריאת תיגר או הרחקת עין הרע,נהוג לנשק קמע או חפץ בעל סמליות מסטית\דתית [תהילים\מזוזה...] כהגנה מפני עין הרע ומזל רע,יתכן והמנהג שהזכרת קשור לכך. TAINTED SAINT

ראיתי זאת אצל יוצאי מרוקו...

כאשר עיניהם מגרדות,או מלוכלכות או לא יודע מה,בכל מקרה בו הם נוגעים בעיניהם,לאחר סיום פעולת השפשוף,הם מנשקים את האצבע איתה הם שפשפו את העין. חשבתי על זה אתמול וייתכן והדבר נוגע בקריאת "שמע ישראל" שבה היהודים מכסים עיניהם בקרוא "שמע ישראל" ולאחר מכן מנשקים את ידיהם ?!

TAINTED SAINT

New member
כפי שחשבתי,לפחות אנו יודעים היכן לחפש תשובות.

עדיין לא מצאנו את המשמעות,אראה מה אוכל לברר בנידון אצל כמה משכני המבוגרים יותר יוצאי מרוקו. אני לא בדיוק נמנה על ההולכים להתפלל בבית כנסת בארי,כך שמנהגי תפילה אינם "הצד החזק שלי"..... אני הולך לבית הכנסת רק פעם בשנה,עם בני,בבוקר שלפני יום כיפור,בית כנסת קטן ליוצאי מרוקו ליד בית הורי,אנחנו שם כבר בארבע וחצי בבוקר,את רוב המתפללים אני מכיר עוד מהימים שהייתי ילד בעצמי,אני נשאר תמיד בחוץ על הספסל,בני מתלווה לגבאי שתמיד מצליח לפתותו להכנס ולעמוד לידו בעמדת התצפית הטובה ביותר לראות ולשמוע מקרוב את התקיעות בשופר [והבטחה לסוכריות בסיום התפילה...כבר מגיל שלוש האמין באמונה שלמה שלאלוהים יש בית חרושת לממתקים בשמים....],לדעתי אם יש שעה שבה נפתחים שערי שמים הרי זה בשעה הזאת,ולא ביום הכיפורים עצמו שהוא יומם של כל הצבועים ומעמידי הפנים,כל אלו שפתאום נזכרים להכות על חטא..... נראה מה אצליח לברר מאוחר יותר. המשך יום נעים. TAINTED SAINT

TAINTED SAINT

New member
זה מה שהעלתי בחכתי כרגע בפורום אחר ב../images/Emo43.gif

"יש לזה מקור בש``ס אני לא זוכר אבל ו בניברקי2007 ו 14:22 | 05/06/07 באיזה מסכת זה כתוב אבל כתוב שבן אדם מגרד בעינים שלו יש מלאכים שבאים להזיק לו את העין אז כתוב בגמרא שבישביל שלא יהיה נזק בעינים מיד אחרי הגירוד יש לנשק אותם זאת אני אומר מתוך שלמדתי את זה בוודאות אבל אני לא זוכר באיזה מסכת זה" אני ממתין לעוד תגובות לשאלה שלך ששאלתי שם,וברגע שיהיו אעתיק אותן לכאן. [השכנים שלי.....יוק ! או שלא יודעים,או שמפחדים שאחשוב אותם לפרימיטיבים....] להת' TAINTED SAINT

TAINTED SAINT

New member
ממה להיות מרוצה ../images/Emo35.gif ../images/Emo70.gif

לפחות היית מביא איתך בקבוק וודקה או שישיית בירות.... כולי התפעמות שבאת והסתכלת
רק זכור שכאן זה כמו ב"מלון קליפורניה"..... ....... YOU CAN CHECK IN ANY TIME YOU WANT,BUT YOU CAN NEVER LEAVE ברוך הבא
ואם אתה חושב שהתבדחתי,זכור רק.... .... I KNOW WHERE YOU LIVE TAINTED SAINT

STORM BRINGER

New member
הוודקה בפריזר

יש רק דבר אחד שלא ברור לי איך זה שאתה מקבל בכזו שלווה את העילגות הבוטה שקיימת בשם של הפורום הזה? צריך להיות "אמונות תפלות" , או שמי שהקים את הפורום הזה פחד מעין הרע ודאג בכוונה לשנות את השם כדי שלא יקרה מצב שהוא עובר למדרכה השניה בשביל לא להתקל בחתול שחור ואז נופל עליו פסנתר מקומה רביעית

TAINTED SAINT

New member
יקירי..... ../images/Emo13.gif

העין הרע לטענת רבים בפורום היא....אני
עכשיו גם אתה כאן איתי..... כנופיה שלמה של רופאי אליל כבר לא יעזרו.... ......... LET THE GOOD TIMES ROLL TAINTED SAINT
[ותחבר את המסנג'ר שלך.....]

TAINTED SAINT

New member
בטוח שהוודקה עדיין בפריזר ../images/Emo35.gif ../images/Emo4.gif

הכתובת שנתת לי לא חוקית.... יש משהוא אחד שאתה מסוגל לעשות כמו שאמורים לעשות לשם שינוי.....? עובר למסרים פרטיים... TAINTED SAINT

TAINTED SAINT

New member
אבן שושן מת מזמן...היי הצ'אט היי הצ'אט...

רק תני כאן סימן חיים קטן שנדע שאת שם למעלה..... T\S

שיעור קטן בלשון...../images/Emo13.gif

טפל או תפל...תקרא ותחכים
בהתחלה כאשר בחרתי את שם הפורום,כולם "הציקו" לי בחושבם כי אני העילג. התרגלתי לרעיון שאנשים טועים במושג...

TAINTED SAINT

New member
לבארי הברבארי ../images/Emo13.gif

להבא קח עצה ממני,ואל תנסה להסביר דברים ל STORM BRINGER,הבנאדם לא נשאר כיתה חמש פעמים ביסודי סתם..... אנחנו חברים המון שנים,והוא האדם הראשון שגוייס לצבא ישר אחרי כיתה ח'.... [למה אתה חושב שהוא חבר שלי כל כך הרבה שנים ? חחחח] T\S

../images/Emo6.gif

הבינותי,אי לכך ובהתאם לזאת,אני אמצא לנכון לומר שאני והוא חברים טובים,גם אני גוייסתי ישר אחרי כיתה ו'

TAINTED SAINT

New member
בסוף עוד יתברר....../images/Emo8.gif

שכולנו גם עשינו מילואים ביחד.... שיש לנו זכרונות משותפים לגבי לילה מסוים עם שושי,הפקידה הפלוגתית.... זוכר את שושי ? זאת שההורים שלה לימדו אותה להיות תמיד מנומסת...שאף פעם לא אמרה "לא"... בחורה טובה הייתה...מלאה באמונות טפלות...אבל ביננו בארי,לא היית צריך להפחיד אותה עם סיפורים על ערפדים...גם ככה היא הייתה נשארת...סתם הלחצת אותה...כל פעם שרק נגענו לה בצוואר קפאה מפחד....לא יפה.... [אותי בארי גייסו באמצא יא',זה לפחות התירוץ שלי לכך שאין לי תעודת בגרות מלאה....] T\S

למעלה