משקולות שלא נתפסות בסלעים? אפשרי?

paluta

New member
גלטין לבישול, כתבנית אפשר

להשתמש כמעט בכל דבר אני יוצק על משטח שצופה בניילון ( מהסוג שמשמש לכיסוי מוצרי מזון) ומוסיף לתערובת גרגירי מתכת שאני אוסף אצל חרטים או אבני זיפזיף (על מנת להעלות את המשקל הסגולי) מייד כשמתחיל להתקרש אני אוסף את הניילון וממולל מעט באצבעות והיות וזה די מגובש הצורה נשארת אפשר לצקת גם לפקק של סטיק דבק נוזלי למריחה העשוי מפלסטיק דק וגמיש ולאחר הקרישה לוחצים מעט על צידי הפק והכל קופץ החוצה כמובן שאני מוסיף טבעת מתכת קטנה - (כיפוף של סיכת שידוך ) המשמשת להשחלה על החוט המוביל או לקשירה לסוף החוט

מורהדרך

New member
לידיעה

נתקלתי במסגרת נסיעותי באירופה ( גרמניה ) (ואוסטרליה ) במשקולות עופרת עם קפיץ עוקף לשאלתי למה הם משתמשים בזה. נאמר לי למניעת תפיסת משקולת בסלעים.. נתקע. נותנים משיכה קלה ועוזבים .. הקפיץ עודף את העופרת מהסלע ואז מגלגלים שנית.. הן נמכרו ב2 מארק בגרמניה ואחד דולר אוסטרלי המשקולות היו בנות 100 גרם.... שיהיה בהצלחה בתכנון..

zoharfi

New member
וזה מזכיר לי...

כשניסיתי לדוג על חי עם משקולת + תלאי מתכת + קרס מספר אחת, השתמשתי בשיטה של PALUTA + שיפור שלי (דייג מצטבר של 15 שעות והמשקולת עדיין אצלי). השיפור שלי הוא שאני קושר גומי לבן (זה שמשמש בתחתונים או טרנינג ) בשתי הקצוות של החוט שעובר דרך המשקולת, כך שהגומי למעשה גורם לחוט להיות משוחרר, כל פעם שנתפס לי בסלע, אני מותח, ואז משחרר במכה, הגומי נותן מכה למשקולת ומשחרר אותה. חשבתי לשכלל ולהשתמש בשתי משקולות שבעת תקיעה אחת תיתן מכה (עם מסה) לשנייה, אבל כנראה שמספיקה משקולת אחת. אם מישהוא מעוניין לראות, תגידו ואני אצלם ואעלה את זה לפה.

חץ הכסף

New member
תוכל להוסיף תמונה שתסביר

איך הולך הסידור הזה עם גומי? זה נשמע כמו שחילצת אותי מהפרוייקט...

zoharfi

New member
הנה התמונות...יש 4 ...

לא ניתן לדוג עם זה עם חוט מתוח מן הסתם, כי החוט לא מתוח. לפי ההצלחה היחסית של השיטה, מה שנתפס בסלעים בד"כ זה הקרס, ואז המשקולת חוזרת במכה ונותת לו מכה ומשחררת אותו. שיטה שתשחרר גם משקולות, לדעתי, זו שיטה בה בשתי בקצות הגומי נשים שתי משקולות קטנטת יותר, שיעזרו לשחרר את הגדולה אם היא נתקעת.

חץ הכסף

New member
הגרמנים והאוסטריים האלה

תשקולות של 100 גרם? נו תראו מה זה, היום עם האינטרנט כבר אין סודות וגם הגרמנים והאוסטריים גילו שצריך לזרוק לקפריסין...

paluta

New member
להלן הרעיון כולל תמונה ../images/Emo59.gif

ראו את התמונה הבאה הקפיץ עשוי ממתכת זה עובד מצויין בקרקעית "בעייתית" משיכה משחררת את תפש המתכת שפועל כקפיץ

עוד אפשרות להרחפת המשקולת

במקום ליצור משקולת מיוחדת, ליצור "כנפיים" מפלסטיק שיוצמדו לחוט במקום כלשהו מעל המשקולת. הכנפיים האלה יצרו את העילוי המבוקש, תוך שהדייג יכול להשתמש בכל משקולת שהוא רוצה. בצורה כזו ניתן ליצור כנפיים בצורה ובמשקל האידאליים (מה שקצת קשה עם עופרת). עוד יתרון - אם הכנפיים עצמן יהיו מעט מרוחקות מנקודת חיבורן לחוט, כח הציפה שלהן ידאג לשמור אותן בתנוחה המתאימה.

למעלה