משרד העבודה והרווחה. פיקוח על חוקי עבודה. שאלה

boriska1

Active member
האם זה גוף עם "שיניים" ? האם הוא מטפל בתלונות ספציפיות של העובד? או רק תלונות על מערכת? כמה הוא יעיל? האם אפשר אחרי המסקנות שלהם להגיש תביעה נגררת?

קלייטון.ש

Well-known member
מבחינת גוף חזק ("עם שיניים") התשובה היא לגמרי כן.
חבל על הזמן כמה כוח שיש להם.
הם בעיקר יוזמים ביקורות בעצמם ומעסיקים חוטפים עיצומים בסכומים גבוהים מאד. במיוחד בזמן האחרון.
אני לא יודע איך הם מטפלים בתלונות של עובד מסויים, אבל איך שהם מתנהגים בזמן האחרון אני מאמין שיטפלו ועוד איך.
לכל הפחות יגיעו לביקורת אצל המעסיק.

תביעה אפשר להגיש בלי קשר לתלונה למשרד העבודה. להבנתי בית הדין יפסוק על דעת עצמו ולא לפי מה שמשרד העבודה עשה.

boriska1

Active member
תודה רבה, קלייטון. מאוד עזרת לי.
במקרה שלי, למעסיק יש יכולת כלכלית ולי פחות. שוקל להגיש תלונה, לתת לאלה לסיים ואז להגיש תביעה. נראה.
ואני שוב חוזר על השאלה, אם תוכל לענות לי. טכנית, איך משתחררים כספי פיצויים? האם העובד צריך למשוך אותם מהקופה או שהם עוברים למעביד והוא משלם?
מדובר ביישום סעיף 14.
אם הקופה משלמת, באלו מסמכים על המעביד לצייד את העובד?

קלייטון.ש

Well-known member
תודה רבה, קלייטון. מאוד עזרת לי.
במקרה שלי, למעסיק יש יכולת כלכלית ולי פחות. שוקל להגיש תלונה, לתת לאלה לסיים ואז להגיש תביעה. נראה.
ואני שוב חוזר על השאלה, אם תוכל לענות לי. טכנית, איך משתחררים כספי פיצויים? האם העובד צריך למשוך אותם מהקופה או שהם עוברים למעביד והוא משלם?
מדובר ביישום סעיף 14.
אם הקופה משלמת, באלו מסמכים על המעביד לצייד את העובד?
הקופה משלמת לעובד. המעביד צריך להעביר טופס 161. כדי שהוא ימלא טופס 161 העובד צריך קודם למלא ולהגיש למעסיק טופס 161א
הקופה יכולה לדרוש מהעובד גם אישורים מפקיד השומה.
וגם יש לשלם מס.
לא כדאי למשוך את הפיצויים מהקופה.

boriska1

Active member
מבחינת מס הכנסה אין בעיה, עבור 100אחוז פיצויים עד התקרה, אין צורך באישור מס הכנסה. וסליחה שוב, מחדד את השאלה: האם מעביד צריך לתת הפניה לקופה,
או שמספיק ט 161 וט 161 א ?
אותו מעביד נתן מכתב ספציפי המופנה לקופת הפנסיה. האם לא זה הדין לגבי קופת הפיצויים?

ובשוליים: יש "כלל אצבע", אם יש פיצויים פטורים, משוך אותם.

קלייטון.ש

Well-known member
מבחינת מס הכנסה אין בעיה, עבור 100אחוז פיצויים עד התקרה, אין צורך באישור מס הכנסה. וסליחה שוב, מחדד את השאלה: האם מעביד צריך לתת הפניה לקופה,
או שמספיק ט 161 וט 161 א ?
אותו מעביד נתן מכתב ספציפי המופנה לקופת הפנסיה. האם לא זה הדין לגבי קופת הפיצויים?

ובשוליים: יש "כלל אצבע", אם יש פיצויים פטורים, משוך אותם.
בלי אישור מפקיד השומה הקופה לא יודעת כמה כספי פיצויים יש על שמך באופן כללי.
אז אני לא יודע אם הם יתנו לך למשוך בלי אישור כזה.
כיום אין צורך במכתב שחרור מהמעסיק אם חלפו 4 חודשים מהפיטורים. כיום לאחר 4 חודשים הכספים עוברים אוטומטית לבעלות העובד. לפני 4 חודשים צריך מכתב ולדעתי מספיק אחד לכל קופה.

"כלל האצבע" הזה לא טוב. כספי הפיצויים בקופה פועלים לטובת הפנסיה שלך. אם אתה מאד צעיר אז אתה לא חושב על זה אבל זה יבוא.
אבל זה באמת בשוליים ולא מה ששאלת.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
1. ככל שהמעסיק לא מודיע לקופת הגמל על רצונו במשיכת הכספים הצבורים בתוך ארבע חודשים מיום סיום יחסי העבודה - תוכל למושכם ללא כל מסמך אחר.
אחרת, עליך להגיע לשחרור הכספים עם מכתב שחרור לקופה מאת המעסיק, טופס 161 ותיאומי מס (ככל שחלק מסכום פיצויי הפיטורים ממוסה).
2. אכן, ליחידת האכיפה של חוקי העבודה בהחלט יש שיניים, וכן סמכות להשית קנסות כספיים גדולים מאוד (אלפי שקלים לכל הפרה בכל חודש) על מעסיק מפר חוק.
עם זאת, סכומי קנסות אלו יגיעו למדינה ולא אליך כעובד.
אם תירצה גמול/פיצוי מהמעסיק - הדרך הינה באמצעות תביעה כספית לביה"ד לעבודה, ולא דרך תלונה לממונה במשרד העבודה.

למעלה