משרה חלקית

רוסה 20

New member
משרה חלקית

משרה חלקית

עמית שלום,
אני עובדת 8 שעות 5 ימים בשבוע מזה כ 7 שנים באותה חברה.
לפני כשנה שונתה הגדרת מספר שעות העבודה החודשי למשרה מלאה.
1. האם אני זכאית לעבוד שבועית פחות החלק היחסי מתוך השעה השבועית שירדה למשרה מלאה.
2. שכרי נשאר זהה ולא שונה אף הוא: האם הייתי צריכה לקבל תוספת לשכר בהתאם לעדכון % המשרה? חישוב השכר נעשה בזמנו לפי שכר לשעה כפול ממוצע ימי עבודה חודשיים, אך השכר לא מחושב בכל חודש לפי מס' ימי עבודה בפועל , אלא נכנס כסכום אחד שאינו משתנה למעט זה שכן מקזזים לי ימי מחלה לפי הנוסחה ושעות חסרות. אני גם מקבלת עבור נסיעות סכום קבוע ע"פ סיכום (עד היום אין לי הסכם חתום). לפני כשנתיים התחילו לקזז לי ממנו ימי חופש. האם זה לא הרעת תנאים?
3. במקרה בו אני מחליטה להתפטר, האם מגיעים לי פיצויים. היום התשלום לקופת גמל שעל שמי ושאותה הבאתי ממקומות עבודה קודמים.
תודה,
אודה על תשובתך להבהרת נקודות אלו.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
קיצור שבוע העבודה במשק לעובדים במשרה חלקית

משרה חלקית

עמית שלום,
אני עובדת 8 שעות 5 ימים בשבוע מזה כ 7 שנים באותה חברה.
לפני כשנה שונתה הגדרת מספר שעות העבודה החודשי למשרה מלאה.
1. האם אני זכאית לעבוד שבועית פחות החלק היחסי מתוך השעה השבועית שירדה למשרה מלאה.
2. שכרי נשאר זהה ולא שונה אף הוא: האם הייתי צריכה לקבל תוספת לשכר בהתאם לעדכון % המשרה? חישוב השכר נעשה בזמנו לפי שכר לשעה כפול ממוצע ימי עבודה חודשיים, אך השכר לא מחושב בכל חודש לפי מס' ימי עבודה בפועל , אלא נכנס כסכום אחד שאינו משתנה למעט זה שכן מקזזים לי ימי מחלה לפי הנוסחה ושעות חסרות. אני גם מקבלת עבור נסיעות סכום קבוע ע"פ סיכום (עד היום אין לי הסכם חתום). לפני כשנתיים התחילו לקזז לי ממנו ימי חופש. האם זה לא הרעת תנאים?
3. במקרה בו אני מחליטה להתפטר, האם מגיעים לי פיצויים. היום התשלום לקופת גמל שעל שמי ושאותה הבאתי ממקומות עבודה קודמים.
תודה,
אודה על תשובתך להבהרת נקודות אלו.
1. לא. משאינך מועסקת ממילא במשרה מלאה, אינך זכאית לקיצור שבוע העבודה.
2. לא. ככל שאת עובדת בסקטור הפרטי שאינו מאורגן, ומקבלת מעל לשכר המינימום השעתי,ממילא סמכות המעסיק לקבוע את שכרך.
יתר שאלתך אינו ברור - לעניין הקיזוזים שתיארת.
סכום הנסיעות הקבוע בצו ההרחבה -22.60 ש"ח ליום עבודה, זה התעריף שחובה על המעסיק לשלם.
לא ברור משאלתך באיזו עילה התחילו לקזז לך ימי חופשה (בשל העדרות?).
מכל מקום, מותר שלא לשלם לך שכר עבודה בגין שעות אי-עבודה, אולם אסור לקזזן מימי מחלה ו/או חופשה.
3. אכן, גם ב"התפטרות רגילה" תהיי זכאית לפידיון פיצויי הפיטורים הצבורים בקופת הגמל שלך.

רוסה 20

New member
עבודה חלקית

1. לא. משאינך מועסקת ממילא במשרה מלאה, אינך זכאית לקיצור שבוע העבודה.
2. לא. ככל שאת עובדת בסקטור הפרטי שאינו מאורגן, ומקבלת מעל לשכר המינימום השעתי,ממילא סמכות המעסיק לקבוע את שכרך.
יתר שאלתך אינו ברור - לעניין הקיזוזים שתיארת.
סכום הנסיעות הקבוע בצו ההרחבה -22.60 ש"ח ליום עבודה, זה התעריף שחובה על המעסיק לשלם.
לא ברור משאלתך באיזו עילה התחילו לקזז לך ימי חופשה (בשל העדרות?).
מכל מקום, מותר שלא לשלם לך שכר עבודה בגין שעות אי-עבודה, אולם אסור לקזזן מימי מחלה ו/או חופשה.
3. אכן, גם ב"התפטרות רגילה" תהיי זכאית לפידיון פיצויי הפיטורים הצבורים בקופת הגמל שלך.
עבודה חלקית
תודה רבה.
התחילו לקזז לי מהנסיעות הגלובליות עבור כל יום היעדרות מהעבודה בשל מחלה או חופשה.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
אי תשלום דמי נסיעות עבור ימי אי עבודה בפועל

עבודה חלקית
תודה רבה.
התחילו לקזז לי מהנסיעות הגלובליות עבור כל יום היעדרות מהעבודה בשל מחלה או חופשה.
אי תשלום דמי נסיעות עבור ימי אי עבודה בפועל
לא ברור מדוע לדברייך הוצאות הנסיעה שאת מקבלת הינן "גלובליות", בעוד מדברייך עולה תמונה אחרת.
את אכן מקבלת סכום קבוע ("גלובלי") כהוצאות נסיעה, ככל שאת עובדת בהיקף קבוע. המעסיק נוהג כדין.
מאידך, בעבור ימים בהם אינך מגיעה לעבודה (מחלה/חופשה), אין הוא צריך לשלם לך הוצאות נסיעה בעבור ימים אלו, שכן אינך נוסעת לעבודה בימים אלו.
על כן ניראה כי המעסיק נוהג כדין.

למעלה