משרה מלאה אך מפוצלת בן שני מעבידים

מצב
הנושא נעול.

noh1

New member

אני מורה גננת, ואני עובדת 14 שעות דרך משרד החינוך(שלושה ימים) ועוד 14 שעות דרך עמותה פרטית (יומיים). במקרה זה מהן זכויותי לגבי שעת הנקה, ימי מחלה ובדיקות במהלך ההריון? למי עלי להציג אישורים ולמי לפנות?

שיר ורד

New member
זכויותיך

אני מורה גננת, ואני עובדת 14 שעות דרך משרד החינוך(שלושה ימים) ועוד 14 שעות דרך עמותה פרטית (יומיים). במקרה זה מהן זכויותי לגבי שעת הנקה, ימי מחלה ובדיקות במהלך ההריון? למי עלי להציג אישורים ולמי לפנות?
זכויותיך
לדעתי אינך זכאית לבדיקות במהלך ההריון. החוק מתייחס לעובדת שבוע עבודה מלא, כנהוג במקום עבודתה. מאחר ובאף מקום עבודה אינך עובדת שבוע עבודה מלא , אינך זכאית לבדיקות במהלך ההריון. אם היית עובדת 5 ימים בשבוע בכל אחד ממקומות העבודה 2-3 שעות בכל מקום, היית זכאית ל 40 שעות (20 בכל אחד מהמקומות). שעת הנקה כנ"ל - הזכות מתייחסת לעובדת במשרה מלאה בלבד. ימי מחלה - צבירת ימי מחלה - אצל כל מעביד בנפרד = 1.5 * מספר ימי העבודה בפועל בחודש מחולקים ב 25 תשלום בגין ימי מחלה - מאחר ומדובר בימי עבודה קבועים, אזי אצל כל מעסיק יום ראשון למחלה שחל ביום עבודה - לא מגיע שכר, ימים שני ושלישי מגיע 37.5 אחוז מהשכר וביום הרביעי ואילך 70% מהשכר, ימי מחלה שאינם ימי עבודה, לא אמורים להחשב כימי מחלה (להפחתה מהצבירה) ולא מגיע לך שכר או ניכוי בגינם. אם במשרד החינוך משלמים 100% החל מהיום הראשון, אזי בעבודתך במשרד החינוך מגיע לך שכר מלא אם יש לך מספיק יתרה צבורה של ימי מחלה. אישורים תצטרכי להגיש לשני המעסיקים. כך אני מבין את החוקים. אני לא אתפלא אם יחלקו עלי בפורום. במקרה של תביעה בבית דין , אני מעריך ששופטים שונים יתנו פסקי דין שונים, כתוצאה מפרשנות שונה של החוקים הרלבנטיים. המצב שלך לא מוגדר היטב בחוקים. מעבר לכך, אינני בטוח שמשרתך נחשבת מלאה, מאחר ולפחות אצל אחד המעסיקים (הפרטי) 14 שעות עבודה לא אמורים להחשב חצי משרה.

טוב שאתה לא מתפלא.

זכויותיך
לדעתי אינך זכאית לבדיקות במהלך ההריון. החוק מתייחס לעובדת שבוע עבודה מלא, כנהוג במקום עבודתה. מאחר ובאף מקום עבודה אינך עובדת שבוע עבודה מלא , אינך זכאית לבדיקות במהלך ההריון. אם היית עובדת 5 ימים בשבוע בכל אחד ממקומות העבודה 2-3 שעות בכל מקום, היית זכאית ל 40 שעות (20 בכל אחד מהמקומות). שעת הנקה כנ"ל - הזכות מתייחסת לעובדת במשרה מלאה בלבד. ימי מחלה - צבירת ימי מחלה - אצל כל מעביד בנפרד = 1.5 * מספר ימי העבודה בפועל בחודש מחולקים ב 25 תשלום בגין ימי מחלה - מאחר ומדובר בימי עבודה קבועים, אזי אצל כל מעסיק יום ראשון למחלה שחל ביום עבודה - לא מגיע שכר, ימים שני ושלישי מגיע 37.5 אחוז מהשכר וביום הרביעי ואילך 70% מהשכר, ימי מחלה שאינם ימי עבודה, לא אמורים להחשב כימי מחלה (להפחתה מהצבירה) ולא מגיע לך שכר או ניכוי בגינם. אם במשרד החינוך משלמים 100% החל מהיום הראשון, אזי בעבודתך במשרד החינוך מגיע לך שכר מלא אם יש לך מספיק יתרה צבורה של ימי מחלה. אישורים תצטרכי להגיש לשני המעסיקים. כך אני מבין את החוקים. אני לא אתפלא אם יחלקו עלי בפורום. במקרה של תביעה בבית דין , אני מעריך ששופטים שונים יתנו פסקי דין שונים, כתוצאה מפרשנות שונה של החוקים הרלבנטיים. המצב שלך לא מוגדר היטב בחוקים. מעבר לכך, אינני בטוח שמשרתך נחשבת מלאה, מאחר ולפחות אצל אחד המעסיקים (הפרטי) 14 שעות עבודה לא אמורים להחשב חצי משרה.
טוב שאתה לא מתפלא.
אני באמת חולק עליך. לדעתי - אי אפשר להתעלם מכך שמדובר באותה משרה. זה שיש מימון משני מקורות שונים - לא הופך את זה לשתי עבודות חלקיות. לכן - אני חושב שהיא זכאית לזכויות כמו עובדת במשרה מלאה (כמו שהיא באמת). המימון של הזכויות צריך להיות באופן יחסי למימון השכר. מה שכתבת לגבי דמי מחלה - לא מתאים לפסיקה. יש פסיקה בעניינה של עוזרת בית שעבדה כל יום במקום עבודה אחר ותבעה דמי מחלה כשכל מעביד אמר שעל היום הראשון אצלו היא לא זכאית לדמי מחלה כי זה היום הראשון, אבל נפסק שמה שקובע הוא איזה יום זה מתוך ימי המחלה ולא איזה יום מחלה זה אצל מעביד מסויים.

שיר ורד

New member
השאלה היא האם מדובר במשרה

טוב שאתה לא מתפלא.
אני באמת חולק עליך. לדעתי - אי אפשר להתעלם מכך שמדובר באותה משרה. זה שיש מימון משני מקורות שונים - לא הופך את זה לשתי עבודות חלקיות. לכן - אני חושב שהיא זכאית לזכויות כמו עובדת במשרה מלאה (כמו שהיא באמת). המימון של הזכויות צריך להיות באופן יחסי למימון השכר. מה שכתבת לגבי דמי מחלה - לא מתאים לפסיקה. יש פסיקה בעניינה של עוזרת בית שעבדה כל יום במקום עבודה אחר ותבעה דמי מחלה כשכל מעביד אמר שעל היום הראשון אצלו היא לא זכאית לדמי מחלה כי זה היום הראשון, אבל נפסק שמה שקובע הוא איזה יום זה מתוך ימי המחלה ולא איזה יום מחלה זה אצל מעביד מסויים.
מלאה המפוצלת טכנית בין שני מעבידים (למשל מורה המלמד באותו בית ספר 5 ימים בשבוע, אך מקורות המימון משתנים). במקרה זה יש לראות בכך משרה אחת. אך כנראה שהיא תיפול בביורוקרטיה שבין שני הגופים. אבל, אם מדובר במקומות עבודה שונים ללא קשר ביניהם, מדובר בשתי עבודות חלקיות. שאלה לגבי בפסיקה ליום המחלה הראשון. האם זה כך רק כשמדובר בכמה מעבידים , או גם אצל מעביד אחד. כלומר, עובד שהתחיל לחלות ביום שישי , יחשבו שישי ושבת כשני ימי המחלה הראשונים ?

אני הבנתי שהיא עובדת באותו מקום...

מלאה המפוצלת טכנית בין שני מעבידים (למשל מורה המלמד באותו בית ספר 5 ימים בשבוע, אך מקורות המימון משתנים). במקרה זה יש לראות בכך משרה אחת. אך כנראה שהיא תיפול בביורוקרטיה שבין שני הגופים. אבל, אם מדובר במקומות עבודה שונים ללא קשר ביניהם, מדובר בשתי עבודות חלקיות. שאלה לגבי בפסיקה ליום המחלה הראשון. האם זה כך רק כשמדובר בכמה מעבידים , או גם אצל מעביד אחד. כלומר, עובד שהתחיל לחלות ביום שישי , יחשבו שישי ושבת כשני ימי המחלה הראשונים ?
אני הבנתי שהיא עובדת באותו מקום...
ומדובר במשרה אחת שמפוצלת בין שני מעבידים שונים. אם לא הבנתי נכון - אז אני מסכים לתשובה שלך. לגבי הפסיקה - אני לא יודע לענות לך אבל אתן לך ציטוט מפסק הדין: דבע נז/3-18 גיל שעל נ' נינה ויקל, פד"ע לא 650. "ועתה לערעורו של המערער. המשיבה עובדת אצל המערער במשק בית פעם אחת בשבוע, בימי שישי. המשיבה הייתה חולה בימים ראשון עד שישי של השבוע. יום שישי, היום בו היה עליה לעבוד אצל המערער, היה היום השישי למחלתה. המערער מבקש לשכנענו, כי הוא אינו חייב בתשלום דמי מחלה, משום שלגבי דידו היה אותו יום שישי היום הראשון למחלתה של המשיבה. הטענה היא, שמאחר והמעביד אינו חייב בתשלום דמי מחלה בגין היום הראשון למחלה, ומשהמשיבה עבדה אצל המערער ביום שישי בלבד, ומשכאמור, לגבי דידו זהו היום הראשון בו החסירה מעבודתה אצל המערער, אין המערער חייב בתשלום דמי מחלה. גישה זו אין בידינו לקבל. גישה זו סומכת כל כולה על חובת המעביד, או ליתר דיוק, על חובה שפטור בצדה, פטור מתשלום דמי מחלה ביום הראשון. כאמור, אין התשלום סנקציה על המעביד, ואין הפטור פטור מסנקציה זו. מדובר בזכות שצומחת לעובד החולה רק ביום השני למחלתו ושיעורה עולה בהדרגה עד ליום הרביעי למחלה. על-כן אין כל נפקות לכך, שהמערער היה מעבידה של המשיבה רק ביום השישי למחלתה. בדין קבע בית-הדין האזורי, שעל-פי פרשנות זו תהיה המשיבה זוכה לקבל דמי מחלה מהמערער רק אילו הייתה חולה ארבעה שבועות. הדבר נוגד את עקרונות משפט העבודה, ואת הרעיון הטמון בחוק דמי מחלה. לא בפטור של המעביד מדובר, אלא בזכות של העובד, שצומחת החל מהיום השני למחלה בשיעור האמור לעיל. בשולי הדברים ברצוננו להוסיף, שמדובר בעובדת במשק בית, העובדת לסירוגין בכל יום של השבוע בבית אחר. נראה לנו שכל אחד ממעבידיה חייב בתשלום דמי מחלה של שבעים וחמישה אחוז משכרה, ואין לקבוע, שהמעביד ביום הראשון למחלתה של העובדת יהא פטור מתשלום. אך שאלה זו נוכל להשאיר בצריך עיון. בענייננו ברי שאצל המערער עבדה המשיבה ביום השישי למחלתה, ועל-כן הייתה היא זכאית לקבל את שכרה על בסיס השכר הקבוע בחוק בשיעור מלא.".

noh1

New member
תודה לכל העונים והמגיבים

תודה לכל העונים והמגיבים
המשרה אכן מפוצלת בן שני בתי ספר שונים. ויוצא שכרי בהפסדי מתגובתכם תודה רבה לכולכם

שיר ורד

New member
אני מציע לך לבדוק היטב את זכויותיך

תודה לכל העונים והמגיבים
המשרה אכן מפוצלת בן שני בתי ספר שונים. ויוצא שכרי בהפסדי מתגובתכם תודה רבה לכולכם
אני מציע לך לבדוק היטב את זכויותיך
יתכן שבהסכמי העבודה הקיבוציים שבין ארגוני המורים לבין משרד החינוך ישנן הטבות , לעובדים במשרה חלקית, הנותנות להם חלקיות בזכויות הניתנות לעובד במשרה מלאה על פי חוק. אם זה כך, צריך גם לבדוק את הסכם העבודה עם העמותה הפרטית, כי בחלק מהחוזים שחותמות העמותו הללו, מוזכר במפורש, שתנאי העבודה בחוזה הקיבוצי של משרד החינוך וארגון... יחולו על העובד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה