זכויותיךמשרה מלאה אך מפוצלת בן שני מעבידים
אני מורה גננת, ואני עובדת 14 שעות דרך משרד החינוך(שלושה ימים) ועוד 14 שעות דרך עמותה פרטית (יומיים). במקרה זה מהן זכויותי לגבי שעת הנקה, ימי מחלה ובדיקות במהלך ההריון? למי עלי להציג אישורים ולמי לפנות?
טוב שאתה לא מתפלא.זכויותיך
לדעתי אינך זכאית לבדיקות במהלך ההריון. החוק מתייחס לעובדת שבוע עבודה מלא, כנהוג במקום עבודתה. מאחר ובאף מקום עבודה אינך עובדת שבוע עבודה מלא , אינך זכאית לבדיקות במהלך ההריון. אם היית עובדת 5 ימים בשבוע בכל אחד ממקומות העבודה 2-3 שעות בכל מקום, היית זכאית ל 40 שעות (20 בכל אחד מהמקומות). שעת הנקה כנ"ל - הזכות מתייחסת לעובדת במשרה מלאה בלבד. ימי מחלה - צבירת ימי מחלה - אצל כל מעביד בנפרד = 1.5 * מספר ימי העבודה בפועל בחודש מחולקים ב 25 תשלום בגין ימי מחלה - מאחר ומדובר בימי עבודה קבועים, אזי אצל כל מעסיק יום ראשון למחלה שחל ביום עבודה - לא מגיע שכר, ימים שני ושלישי מגיע 37.5 אחוז מהשכר וביום הרביעי ואילך 70% מהשכר, ימי מחלה שאינם ימי עבודה, לא אמורים להחשב כימי מחלה (להפחתה מהצבירה) ולא מגיע לך שכר או ניכוי בגינם. אם במשרד החינוך משלמים 100% החל מהיום הראשון, אזי בעבודתך במשרד החינוך מגיע לך שכר מלא אם יש לך מספיק יתרה צבורה של ימי מחלה. אישורים תצטרכי להגיש לשני המעסיקים. כך אני מבין את החוקים. אני לא אתפלא אם יחלקו עלי בפורום. במקרה של תביעה בבית דין , אני מעריך ששופטים שונים יתנו פסקי דין שונים, כתוצאה מפרשנות שונה של החוקים הרלבנטיים. המצב שלך לא מוגדר היטב בחוקים. מעבר לכך, אינני בטוח שמשרתך נחשבת מלאה, מאחר ולפחות אצל אחד המעסיקים (הפרטי) 14 שעות עבודה לא אמורים להחשב חצי משרה.
השאלה היא האם מדובר במשרהטוב שאתה לא מתפלא.
אני באמת חולק עליך. לדעתי - אי אפשר להתעלם מכך שמדובר באותה משרה. זה שיש מימון משני מקורות שונים - לא הופך את זה לשתי עבודות חלקיות. לכן - אני חושב שהיא זכאית לזכויות כמו עובדת במשרה מלאה (כמו שהיא באמת). המימון של הזכויות צריך להיות באופן יחסי למימון השכר. מה שכתבת לגבי דמי מחלה - לא מתאים לפסיקה. יש פסיקה בעניינה של עוזרת בית שעבדה כל יום במקום עבודה אחר ותבעה דמי מחלה כשכל מעביד אמר שעל היום הראשון אצלו היא לא זכאית לדמי מחלה כי זה היום הראשון, אבל נפסק שמה שקובע הוא איזה יום זה מתוך ימי המחלה ולא איזה יום מחלה זה אצל מעביד מסויים.
אני הבנתי שהיא עובדת באותו מקום...השאלה היא האם מדובר במשרה
מלאה המפוצלת טכנית בין שני מעבידים (למשל מורה המלמד באותו בית ספר 5 ימים בשבוע, אך מקורות המימון משתנים). במקרה זה יש לראות בכך משרה אחת. אך כנראה שהיא תיפול בביורוקרטיה שבין שני הגופים. אבל, אם מדובר במקומות עבודה שונים ללא קשר ביניהם, מדובר בשתי עבודות חלקיות. שאלה לגבי בפסיקה ליום המחלה הראשון. האם זה כך רק כשמדובר בכמה מעבידים , או גם אצל מעביד אחד. כלומר, עובד שהתחיל לחלות ביום שישי , יחשבו שישי ושבת כשני ימי המחלה הראשונים ?
תודה לכל העונים והמגיביםהשאלה היא האם מדובר במשרה
מלאה המפוצלת טכנית בין שני מעבידים (למשל מורה המלמד באותו בית ספר 5 ימים בשבוע, אך מקורות המימון משתנים). במקרה זה יש לראות בכך משרה אחת. אך כנראה שהיא תיפול בביורוקרטיה שבין שני הגופים. אבל, אם מדובר במקומות עבודה שונים ללא קשר ביניהם, מדובר בשתי עבודות חלקיות. שאלה לגבי בפסיקה ליום המחלה הראשון. האם זה כך רק כשמדובר בכמה מעבידים , או גם אצל מעביד אחד. כלומר, עובד שהתחיל לחלות ביום שישי , יחשבו שישי ושבת כשני ימי המחלה הראשונים ?
אז סליחה שהטעיתי.תודה לכל העונים והמגיבים
המשרה אכן מפוצלת בן שני בתי ספר שונים. ויוצא שכרי בהפסדי מתגובתכם תודה רבה לכולכם
אני מציע לך לבדוק היטב את זכויותיךתודה לכל העונים והמגיבים
המשרה אכן מפוצלת בן שני בתי ספר שונים. ויוצא שכרי בהפסדי מתגובתכם תודה רבה לכולכם
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.