משתמשי החלונות שבינכם...

Shreky

New member
צר לי לומר, אני מצדד באלרונד :\

רציתי לכתוב את הודעה דומה לשלו, אתמול בלילה, אבל באמת לא חשבתי שזה המקום. אבל שני דברים: - מה זה משנה איזה מנכ"ל משני החברות הוא הכי עשיר בעולם? אחרי 8 ספרות לדעתי המספר של הכסף כבר לא הופך לרלוונטי :). אבל אני ארגיע אותך, ואומר שגם לג'ובס יש את המיליונים שלו, וזה לאו דווקא קשור איך החברה שלו הצליחה או לא. מה שכן רלוונטי הוא שווי החברה, אפל - מיקרוסופט, שכמובן מיקרוסופט לוקחת גם פה, אבל עדיין, אפל לא נחשבת לחברה כ"כ ענייה. - לגבי שדרוגים, לשדרג בפיסי הרבה יותר קשה מלשדרג למק. תחשוב על העובדה שהטכנולוגיה בפיסי משתנה כל חודשיים והדבר מתבטא בהחלפת מעבדים ---> לוחות אם ---> זכרונות ---> ואף כרטיסי מסך [ליותר לפרטים, אם תשים כרטיס Geforce 256 - הג'יפורס הראשון שיצא, שצריך AGP 2V על לוח אם חדש, P4 עם AGP x8 שמספק פחות מתח, ברוב הלוחות, הלוח פשוט יישרף ואף גם יהווה סכנת שריפה למעבד, לזכרונות, ובמקרים קיצוניים גם לשאר הדברים (דיסק קשיח, כונן סידי וכו'). במק לעומת זאת, המחשבים נמכרים כמין Bundle חזק במיוחד, [שאגב, מייעדים את המק בדר"כ לאנשי מקצוע כגון עורכי וידאו, עורכי תמונות, גרפיקאים, מעצבים [תלת-מימד] וכו'], כאשר כל תקופת זמן מסוימת הם מתקדמים ומוציאים באנדל עם מעבד עם ארכיטקטורה שונה ( ע"ע G4, G5 ) ואז מתחלף הלוח אם (זה לא תכוף כמו הפיסי). בנוסף, אתה כן יכול לשדרג ואף בהרבה מקרים תהיה לך תאימות לאחור. * נניח שאני עורך וידאו וצריך כרטיס עריכה מיוחד. מן הסתם שמחשבי אפל לא באים עם כרטיס עריכה, אלה אם הם מותאמים מראש. בנוסף, אני גם לא אקנה כרטיס עריכה באלפי דולרים (ולפעמים אף יותר) כל דור מחשב. אני לא בא להקניט אף אחד, אני רק בא לתקן טיעונים שנראו לי קצת ילדותיים. את השאר כבר אלרונד אמר. אני לא טוען שהמק יותר טוב, או הוינדוס יותר טוב. לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו. חוץ מזה, קל יותר להאשים ולהעביר ביקורת על תוצר של מונפול מאשר על תוצר פחות מוכר.

weird dust

New member
אני מקווה שזאת תהיה ההודעה האחרונה

אתה צודק מה שכתבתה בסוף שיותר קל להאשים מונפול, יותר קל גם לייצר וירוסים למונפול. אני לא באתי להוכיח למי יש יותר כסף באתי להראות נקודה. אם התוכנה של אפל כל כך טובה, לא היא לא נימכרת יותר מהווינדווס של המונפול הגדול? נכון שזה נמכר כיחידה אחת מה שאומר שהיום אני קונה מחר רוצה לשפר? אני לא יכול, זה קטע שאי אפשר לקנות מחשב "בתשלומים" (אני יזכיר שוב לא כולם רק הדוגמא הספציפית, לכו תדעו מי ינסה לחסום אותי אחרי זה
) המחשב של אפל יותר יקר בעיקרון מאשר זה של הפי סי ואני כקונה שאין לו מליונים אבל פעם בחצי שנה חוסך מספיק בשביל לקנות שידרוג זה יכול להיות טוב. נכון שהמערכת הרבה יותר טובה ונימכרת (בארץ) לכמעט כל בתי הספר שיש להם חוג/מגמה לקולנוע. ואת האמת אני חושב שהיה צריך גם לשנות בכלל את הגישה ושכל המחשבי יהיו מאק עם אופיס של מיקרוספט שיצא לאחרונה ואני מנייח שהוא יכול להיפתח גם באופיס אחר של הבית (אלרונד תספר מה באמת קורה) היום למשל עשיתי דבר אמיץ ואמרתי לספרן המערכת שלכם מוגנת מפני ילדים שמנסים להרוס את המחשב על ידי כרטיס אבל הווינדווס (זה לפני שהוא שאל אותי מה זה) לא מעודכן וזה לא טוב. ובהחלט לכל אחד יתרונות וחסרונות שלו, ואני בסך הכל רציתי לתת תמונה מאוזנת לפורום בקשר למריבה בין מאק לווינדווס.

עוד פעם אתה עושה את זה

נכון שעושים ווירוסים בגלל שהם מונופול אבל גם בגלל שיש כלכך הרבה חורים שזה נראה כמו גבינה שווצרית כך שזה מצווה לעשות ווירוסים, בעיקרון אפל מוכרים מספר גירסאות של מקינטוש יש את המובנים עם מסך ולוח שכולל הכל (אבל בעצם גם בפיסי היום רוב האנשים קונים מחשב שהוא לוח שכולל הכל ויכולת השידרוג מוגבלת) וגם יש את הפאוורמק שהוא מחשב במארז טאוור שנותן אפשרויות שידרוג כמו בפיסי רגיל אופיס של מייקרוסופט בגרסת המק שווה לת*** מבחינת העברית אבל יש פיתרונות אחרים כמו אופן אפיס/ניו אופיס ומעבד תמלילים "מלל" הישראלי בשורה התחתונה המכירות של אפל הן לפי איך שאפל משווקים לאפל לא הייתה מעולם כוונה לעשות את המקים נפוצים כמו ח*א ברחוב איכותי יותר נדיר מעממי

gra0z

New member
תגידו רגע...

אני חושב ששמעתי משהו על זה שאפל נקנו ע"י מיקרוסופט לפני שנה זה אפשרי?

אתה מאחר את הסוס ידידי

לפני כעשר שנים (ולא לפני שנה) מייקרוסופט קנו הרבה מניות של אפל אבל לא ממש קנו את אפל עצמה לאחר כמה שנים בערך אחרי חזרתו של סטיב ג'ובס לאפל מייקרוסןפט מכרו את המניות ולא החזיקו יותר במניות של אפל בכל מקרה אף פעם למייקרוסופט לא הייתה ממש שליטה על אפל אז בזמנו זה היה בשביל לשחק ביכולת של מייקרוסופט ליצור תוכנות לפלטפורה שהיא לא רק חלונות אבל רואים היום שהם לא ממש מפתחים הרבה למקינטוש

uppercut

New member
בלי קשר:

נגיד שאני רוצה לקנות מחשב נייד של אפל, אתה יכול איכשהוא להשוות לי את המהירות 1.33GHZ לזאת שאני יבין, נגיד פנטיום?

מקביל בערך לסטרינו באותה מהירות

פחות או יותר או פנטיום 4 במהירויות של 2.6 עד 2.8 בערך אני לא יכול לדייק כי לא בדקתי ביצועים

uppercut

New member
אהה נחמד... אני שוקל>

לא לקנות כי עכשיו חשבתי שזה יפריע לאיפוד(הוא לא יוכל להתחבר למחשב החדש שלי או לפיסי, בקיצור אי התאמה) וגם(תמחק את זה אחרי שתקרא) אני משיג מה שבא לי בחינם על הפיסי, אם אתה מבין.

weird dust

New member
דווקא לאחרונה היה פיתוח של

מיקרוסופט למאק האופיס של מיקרוסופט ודווקא לפני זה לא היה וגם היום אין משהו רציני http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/72008/wo/tJ47lsg5BWok2AWeQE811V5GcU6/0.0.9.1.0.6.21.1.9.1.2.0.0.1.0 (חשוב לציין שהעיניין הוא "כאילו" מיקרוסופט פשוט קנו את החברה שדאגה לאופיס למאק ושמה עליו שם חדש)

weird dust

New member
נקנה חלק מהמניות

אין שליטה מלאה מומלץ לכולם לראות את הסרט "שודדי עמק הסיליקון" שם מוצגים הסיפורים והכוכבים שגדלתי עליהם: סטיב ביל ושאר החבר'ה (זה היה קטע הומוריסטי לא לקחת קשה) ומי היה מאמין שהעבר שלכם בעצם ניגנס מזירוקס (כן, כן החברה הכי מפורסמת למכונות צילום) (לכל משתשי הפי סי לכו לפרוגם פיילס ותיראו את השארית) (תיקיה בשם xerox)

gra0z

New member
מצאתי את התשובה בעצמי...

"company was struggling financially when on August 6, 1997 Microsoft bought a $150 million non-voting share of company as a result of a court settlement between themselves and Apple. (Microsoft has since sold all Apple stock holdings.)"

למעלה