צר לי לומר, אני מצדד באלרונד :\
רציתי לכתוב את הודעה דומה לשלו, אתמול בלילה, אבל באמת לא חשבתי שזה המקום. אבל שני דברים: - מה זה משנה איזה מנכ"ל משני החברות הוא הכי עשיר בעולם? אחרי 8 ספרות לדעתי המספר של הכסף כבר לא הופך לרלוונטי
. אבל אני ארגיע אותך, ואומר שגם לג'ובס יש את המיליונים שלו, וזה לאו דווקא קשור איך החברה שלו הצליחה או לא. מה שכן רלוונטי הוא שווי החברה, אפל - מיקרוסופט, שכמובן מיקרוסופט לוקחת גם פה, אבל עדיין, אפל לא נחשבת לחברה כ"כ ענייה. - לגבי שדרוגים, לשדרג בפיסי הרבה יותר קשה מלשדרג למק. תחשוב על העובדה שהטכנולוגיה בפיסי משתנה כל חודשיים והדבר מתבטא בהחלפת מעבדים ---> לוחות אם ---> זכרונות ---> ואף כרטיסי מסך [ליותר לפרטים, אם תשים כרטיס Geforce 256 - הג'יפורס הראשון שיצא, שצריך AGP 2V על לוח אם חדש, P4 עם AGP x8 שמספק פחות מתח, ברוב הלוחות, הלוח פשוט יישרף ואף גם יהווה סכנת שריפה למעבד, לזכרונות, ובמקרים קיצוניים גם לשאר הדברים (דיסק קשיח, כונן סידי וכו'). במק לעומת זאת, המחשבים נמכרים כמין Bundle חזק במיוחד, [שאגב, מייעדים את המק בדר"כ לאנשי מקצוע כגון עורכי וידאו, עורכי תמונות, גרפיקאים, מעצבים [תלת-מימד] וכו'], כאשר כל תקופת זמן מסוימת הם מתקדמים ומוציאים באנדל עם מעבד עם ארכיטקטורה שונה ( ע"ע G4, G5 ) ואז מתחלף הלוח אם (זה לא תכוף כמו הפיסי). בנוסף, אתה כן יכול לשדרג ואף בהרבה מקרים תהיה לך תאימות לאחור. * נניח שאני עורך וידאו וצריך כרטיס עריכה מיוחד. מן הסתם שמחשבי אפל לא באים עם כרטיס עריכה, אלה אם הם מותאמים מראש. בנוסף, אני גם לא אקנה כרטיס עריכה באלפי דולרים (ולפעמים אף יותר) כל דור מחשב. אני לא בא להקניט אף אחד, אני רק בא לתקן טיעונים שנראו לי קצת ילדותיים. את השאר כבר אלרונד אמר. אני לא טוען שהמק יותר טוב, או הוינדוס יותר טוב. לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו. חוץ מזה, קל יותר להאשים ולהעביר ביקורת על תוצר של מונפול מאשר על תוצר פחות מוכר.
רציתי לכתוב את הודעה דומה לשלו, אתמול בלילה, אבל באמת לא חשבתי שזה המקום. אבל שני דברים: - מה זה משנה איזה מנכ"ל משני החברות הוא הכי עשיר בעולם? אחרי 8 ספרות לדעתי המספר של הכסף כבר לא הופך לרלוונטי