משתפת

לקחת על עצמך משימה גדולה

מכל האנשים בסביבתה של הילדה שאמורים לדאוג לה, את זו שקוטפת את הירח בשבילה, כי הנתינה שלך היא לא מובנת מאליה.
זה לא הולך להיות פשוט
אני חושבת שאת צריכה לקחת בחשבון תקופת ביניים עד שהעניינים יכנסו לשגרה שבה תצטרכי לקחת הרבה אוויר
אבל כמו שנשמע שאתם פועלים - המון אהבה ביחד עם עזרה מקצועית נכונה - יש לכם סיכוי טוב להצליח.
כל הכבוד לך!
מאחלת לכם ממש שתצליחו, כי כל המציל נפש אחת....

Daharma1

New member
אני קוראת ומזדהה

כי כשנכנסתי למערכת יחסים קרובה עם בעלי הייתי רווקה בת 35, מורגלת בטעם החיים שלי לבד. מאוד קשה לתת למישהו, ילד להכנס לעולם הפרטי הזה. אני מעריכה מאוד את היכולת שלך להתגמש עם החיים, לתת ולקחת ולא להמנע מקושי. לא פשוט.
הכי חשוב להרגשתי שאת וזוגך תיישרו קו, תשוחחו על הכל באופן פתוח, ציפיות וחששות. חשוב שתגיעו ממש לתכנית, סדר יום, אחריות של מי ומה, קווים אדומים לפני שהילדה עוברת. זה ייקל על שניכם. מפני שהתא הפרטי שלכם משתנה עכשיו הייתי מציעה לך גם לקבוע שיום מסויים בשבוע יש לשניכם דייט. זה יהיה כר אינטימי שישמור עליכם.

Daharma1

New member
אני קוראת ומזדהה

כי כשנכנסתי למערכת יחסים קרובה עם בעלי הייתי רווקה בת 35, מורגלת בטעם החיים שלי לבד. מאוד קשה לתת למישהו, ילד להכנס לעולם הפרטי הזה. אני מעריכה מאוד את היכולת שלך להתגמש עם החיים, לתת ולקחת ולא להמנע מקושי. לא פשוט.
הכי חשוב להרגשתי שאת וזוגך תיישרו קו, תשוחחו על הכל באופן פתוח, ציפיות וחששות. חשוב שתגיעו ממש לתכנית, סדר יום, אחריות של מי ומה, קווים אדומים לפני שהילדה עוברת. זה ייקל על שניכם. מפני שהתא הפרטי שלכם משתנה עכשיו הייתי מציעה לך גם לקבוע שיום מסויים בשבוע יש לשניכם דייט. זה יהיה כר אינטימי שישמור עליכם.

הילדה כבר עברה אלינו

זה קרה ללא הכנה, הסיבה ה"טכנית" הייתה ריב עם אמה ולכן זה קרה בפתאומיות.
נכון שהיה רצוי להוציא את הילדה מהבית של האמא כדי שתצליח לחזור למסלול ולכן לכל העניין יש אישור מכל הגורמים הטיפוליים.

אהבתי את הרעיון של הדייט, זו תהיה משימה אתגרית

mother cat

New member
וואו! איזה שינוי...

אין לי המון מה להוסיף על מה שכבר כתבו לך פה חברותי החכמות.
&nbsp
רק להגיד שאני מאד מזדהה - לא עם עניין האקסית המזניחה אבל עם כל היתר. אגב אני לגמרי לא מבינה מה קורה במערכת החינוך שנותנים לדברים התדרדר ומתעלמים עד שיש ממש משבר - גם עם הבן הגדול של בעלי לא היתה שום התיחסות להעדרויות ברמת שלושת רבעי מהזמן עד שאנחנו בקשנו התערבות של קצינת בקור סדיר... זה לא אמור להיות ההיפך? שבית הספר יתריע שקורה משהו?
&nbsp
לגבי המצב החדש - מסכימה עם כל מי שאמרה שחשוב שגם לך יהיה ליווי מקצועי. וחשוב מאד המון המון המון תקשורת עם בן זוגך - תאום ציפיות, רגשות וכו', כדי שאת לא תעלמי בסיפור.
אני ממליצה בחום גם להחליט על מינימום של חוקים שהם קו אדום ומאד ברור - מינימיום כדי שהיא לא תרגיש במתקפה, אבל גם דברים שהם ממש בדמך, כדי שגם את תרגישי שאת עדיין חשובה בתהליך. מבחינתי למשל חל איסור להכנס לחדר שלי בלי לדפוק בדלת (נשמע אולי משהו פעוט אבל בחיי שהיו נכנסים לי לחדר סתם ככה לפני שהנחלנו את זה...) ואוסר לגעת בדברים שלי בלי רשות.
אה, ואמצעים אלקטרוניים יכולים להועיל - היתה תקופה שהפעלנו שעון שבת שניתק את הכבלים והאינטרנט בבית בשעה 1 בלילה - וככה לנער לא היה יותר מה לעשות ער... העובדה שזה היה משהו אוטומטי הוריד קצת מינון של מריבות כי אבא לא היה צריך ללכת בעצמו ולכבות. אני מודה שהפסקנו את זה כשהקטנטונת שלי נולדה כי הייתי צריכה טלוויזיה בהנקות לילה כדי להשאר ערה, וחבל כי מאז הנער חזר לא לישון בלילות...
&nbsp
ברוכה הבאה, מקווה שתשאר עמנו לא סמויה ותשתפי אותנו איך הולך. המון בהצלחה!

מערכת החינוך מפשלת חופשי

ליווי מקצועי יהיה כבר השבוע, מקווה שזה באמת יעזור לי ולכולנו
כיף לקרוא אותכם

אימצת ילדה

זה הולך להיות קשה בטירוף.
לא מדובר בילדה רגילה של משמורן, מדובר בילדה בעייתית, אולי עדיף לומר עם בעייות מוכחות ,בלי מסגרות ומודעות לגבולות.
נוסף לכך, ילדים הם סופר מניפולטיבים, ובמקרה שלה שיש אב ואם ביולוגים ואמא מאמצת יש כר נרחב למניפולציות.
אני בטוחה שעצות מקצועיות יועילו ונדרשות, אבל בשלב הראשון הייתי מנסה אך ורק להכיל אותה, לא מנסה שום טיונינג , פשוט לתת לה הרגשה שהיא רצויה.
אני מניחה שהיא דרוכה לכל מה שתעשי ותנסה לקבע עמדות, אז פשוט להתעלם ולרכך אותה.
בשלב הבא תנסי בקטנה, למשל , משהו בסגנון , בא לך לעזור לי לערוך שולחן, או בא לך להכין איתי סלט, בואי עזרי לי לשים לק וכל מיני קטנות כאלו,תרצה יופי ,לא תרצה עזבי אותה לנפשה.
אני חשה שיש לך סימפטיה כלפיה ונכונות לעזור,אל תפגעי אם תרגישי שהיא לא מעוניינת בעזרה שלך, כי כרגע את עיר המקלט שלה מאמה הביולוגית ותו לא.
יחד עם האמור לעי"ל ישנם דברים שהם יהרג ובל יעבר, כל מה שקשור לבטחון ובטיחות של בני הבית, שם לא יהיה מילימטר של ויתור.
קחי הרבה אוויר, צפי בה , תראי איך הזמן איתכם משפיע ופתחי תובנות בהתאם.
מעבר לקושי הזמני יש גם תקווה גדולה , את יכולה ל"הרוויח" ילדה וזה לא דבר שבטל בששים.
חוץ מזה ציינת שאת רווקה, אז הנה לך הזדמנות להורות שכמו שכולנו יודעים יש בזה המון קשיים ונתינה אבל גם אושר עצום.
המון בהצלחה

כשהילדה במצב רוח טוב

היא מקסימה, עוזרת בבית, יוזמת ולרגע נראה שאין בעיות
אבל פתאום מתהפכת והיא שלילית, כועסת ונעלבת והיא בלתי נסבלת
גם כשהיא עייפה קשה מאוד איתה

נקווה לטוב
תודה לכולם

קוטביות במצבי רוח

הפרעה דו קוטבית שידועה גם בשמה מאניה דיפרסיה קיימת בחלק מהאוכלוסיה.
לא רוצה להסחף בזה , אבל אולי שווה לקחת את הילדה ליעוץ אצל פסיכולוג ילדים.
מכיוון שהיא גם בגיל המחזור, שווה לבדוק איך התופעה התקבלה אצלה.
לגבי הקשיים בזמן עייפות , זה קיים אצל הרבה ילדים ואני אפילו מכירה את זה באופן אישי , אבל זה חולף.

היא לא קיבלה עדיין מחזור

גם לי עבר בראש מאניה דפרסיה, אני מאוד מקווה שאין לה את זה

הפרעה דו-קוטבית היא תופעה גנטית

יש משהו בהתנהגות של אחד ההורים שרומז על זה?

mother cat

New member
המממ...עד גבול מסויים זה נשמע כמו בת עשרה טפוסית

ככה הם. רגע מקסימים עוזרים ונפלאים, ורגע מחרפנים...
בדיוק הבת של בעלי. אבל בדיוק.
וגם אצלה - העייפות מכריעה. כשהיא עייפה היא בשניה הופכת חזרה לפעטה בת 5 שצורחת, בוכה, בועטת, מסרבת לתפקד. לכן אני נלחמת בשיניים על זה שתלך לישון כמו שצריך.
וכםע שכבר כתבו לך - גם המחזור משפיע. רק לפני יומיים היה לי אותה בהתקף בכי וצרחות הסטרי כי לא בא לה לקבל יותר מחזור...
&nbsp
אורך רוח, נשימות עמוקות, והמון הכלה... בפורום הורים לפעוטות אחת המנהלות ממליצה על יין ושוקולד לאמא ברגעי משבר (למשל בגמילה מחיתולים או גיל שנתיים הנפלא) - תנסי לחשוב על משהו שמרגיע אותך שיעזור לך לעבור את הסערות בקור רוח.

אני חייבת להגיד שאני מופתעת

אתן כותבות לי שאלה דברים מוכרים ואני שואלת זה הנוער והילדים של היום?
כי אני לא זוכרת את עצמי ולא חברות שלי עם כאלה בעיות, התנהגויות וכו'...לא היינו מפונקות, עשינו הכל בלי שיגידו לנו
גם שיעורי בית, גם מקלחת, גם לעזור..

שכחתי לסמן שזה לא יעלה לדף הראשי

בבקשה מנהלות אם אתן יכולות לבקש שזה לא יעלה, תודה

למעלה