מתאמת שיקום

בנציון88

New member
למה אתה אומר

למה אתה אומר שהקישור על חוק לרון הוא קונספירציה?

האם קראת אותו?

הוא בסך הכל לוקח דברים שכתובים בחוק/בפרסומים/ובאתר הבט"ל, ומנתח את האותיות הקטנות שם?

אני חושב שחבל שאתה לא מתייחס לעצם הטענות ומבטל אותן רק כי הן פורסמו בבלוג ולא במאמר אקדמי. הטענות עצמן חזקות וכנראה נכונות, ואם אין לך משהו ענייני להגיד - לפעמים עדיף לשתוק מאשר להכנס לויכוח של "מי מבין יותר" , כי לא עושה רושם שאתה מבין יותר מדי בנושא.
 

בנציון88

New member
לגבי השאר

אין לי כח להכנס יותר לויכוחים,
אני רק אחזור על מה שאמרתי קודם - שכל אשפוז כפוי הוא פסול ונוגד את זכויות האדם, וכל מי שעוסק בכפייה פסיכיאטרית הוא פושע. נקודה.

מעבר לזה הקונספירציה האמיתית היא מערכת השיקום שמגלגלת המון כסף על הגב של החלשים, ומעדיפה שישארו איפה שהם כל חייהם
 

KFIRB

New member
זכותך לחשוב כך

אבל זה אתה יכול לומר על כל מערכת חברתית באשר היא .

דווקא במוסד שאתה לא אוהב אותו- ביטוח לאומי שאחראי על שיקום תעסוקתי של מי שפונה לשם בשל כל מוגבלות שהיא מעל ל20% ( משמע שהם מטפלים לא רק במתמודדי נפש אלא בכל המוגבלויות והנכויות), יש סניפים שחדשנים בדרך פעולתם וכל השיקום התעסוקתי בתחום של בטל"א עובר בשנים האחרונות מהפיכה של ממש, בין היתר הרצון לבטל את המושג שנקרא מפעל מוגן ודומיו. מגמה דומה יש במשרד הבריאות שרוצים לבטל בשלב ראשון את המועדונים התעסוקתיים ולהמעיט בהפניות למפעלים מוגנים.

במקום לבכות על כמה שהמערכת גרועה (ואני מסכים עימך שיש בה פגמים מבנים) תציע הצעות לשיפור.

לגבי נושא כפייה הפסיכיאטרית , יש צדק בדבריך, אך המצב הנוכחי טוב יותר מקודמו (לפני 1991), יש צורך בתיקון החוק , אך את נבחרנו זה לא מעניין, והרופאים בכל התחומים לא רוצים לייצר תקדים ולהמציא את החוק מלמטה.

מצד שני , כשמשפחה קורסת זה נון גדול שלנו . כשמשפחה מתקשרת למשטרה כי היא כבר בתת ספיקה , זו בעיה שלנו : ש: א. לא ייצרנו שירותים מתאימים עבור אלו שנמצאים בבית , ב. לא נתנו כלים ותמיכה למשפחות וג. כחברה וכמדיניות לא סגנו בין משרד הבריאות למשרד הרווחה מי אחראי על מה- כך שנוצר היום מצב עגום שאם אדם פונה לשירות ראשוני או קהילתי השייך לרווחה ואומר שהוא מתמודד עם מגבלה נפשית , הוא נשלח במקרה הטוב למרפאה לבריאות הנפש (שאין להם לרוב כלים וידע שיש בקהילה כגון אלימות במשפחה, כגון סיעוד, כגון שיקום נכויות, כגון שירותים בע' למשפחה, כגון טיפול משפחתי שיש בקהילה), במקרה הגרוע לחדר המיון הפסיכיאטרי שמשם הם מוחזרים לאותה קהילה ששלחה אותם לבריאות הנפש.- זה נון מערכתי גדול שלנו, ולצערי הרווחה ובמיוחד הלשכות מתודרכות ע"י הפיקוח "להעיף " את המתמודדים לבריאות הנפש, הרבה פעמים תשמע מהרווחה משפטים הזויים כמו :"זה לא המנדט שלנו", לפעמים זה אבסורד עד כדי בדיחה, עו"ס המשפחה מכירה את המשפחה כבר כמה שנים, מכירה את הנער שסבל ממגבלה פסיכיאטרית ובהגיעו לגיל 18, היא מפנה אותו למרפאה כדי ששם ימלאו לו טפסי סל שיקום. זו בדיחה כי ע"פ החוק , כל אדם רשאי ויכול למלא את הטפסים האלו. מה שבפועל יקרה, האדם הזה, ימתין בתור לאינטייק, אח"כ לעו"ס או סטודנט תורן, אח"כ הם יבצעו עימו תהליך של מוכנות לשיקום והיכרות של כמה פגישות, אח"כ ימלאו את הטפסים ואח"כ יגישו, בערך בין 3 חודשים לחצי שנה, שהעו"ס ברווחה יכלה לחסוך.

כדי למנוע אשפוזי חירום (מה שקוראים לו היום "כפייה") יש צורך בהגדלת המשאבים והשירותים לטיפול הקהילתי , כך שגם יבוצעו ביקורי בית (בבית ההורים בלבד), שאחות תהיה בקשר עם המטופלים בזריקות, עם מערכת קהילתית טובה וגם עם מערכת שיקום טובה ניתן ואפשר למנוע אשפוזים בכלל ואשפוזי חירום בפרט, הבעיה היא שאין לבתי"ח (חלקם הגדול לא כולם), אינטרס לכך.

בב"ש לדוגמא יש גמישות מחשבתית ויש שירותי אשפוז בית מטעם ביה"ח.

אשפוז כפוי הוא אכן כליאה וביטול זכויות -נכון. אבל משתמשים בו כאשר הייתה כבר סכנה מיידית לאדם עצמו או לסביבתו.
אם יש חשש ניתן לבקש בדיקה כפוייה וגם אז לרוב היא לא כ"כ מהר תאושר.

וכן יש לפעמים פרצות במערכת, וטעויות קורות. האם צריך להשלים עם זה? לא. האם יש ברירה אחרת? כרגע הרגולטור וגם המחוקק לא מאפשרים אחרת.
 
לגבי אשפוז כפוי

אני רוצה לפשט את העניין.
אם מדובר באשפוז שלא ברורה לגמרי רמת הסיכון- אפשר להסכים בגדול או לפחות להתווכח.
אם מדובר במצבים שיש סכנה שמישהו ירצח, ויש ויש מקרים כאלה, אז אני בעד ואז האשפוז הכפוי הוא בדיוק כמו מעצר ונכון כמוהו . הרי עוצרים אנשים בגין איומים בכדי שלא יממשו אותם.
 

KFIRB

New member
יש לך או היה לך מגע עם המערכת הפסיכיאטרית?

אשפוז כפוי נקבע לאחר בדיקה של פסיכיאטר (במיון, במרפאה) ולאחר שהתרשם שהמטופל בעל מסוכנות מיידית לעצמו או לסביבה הוא יגיש בקשה לפסיכיאטר המחוזי והאחרון יאשר או לא לפי תוצאות הבדיקה שמתועדות באופן מפורט. היום בניגוד למצב שהיה בעבר (עד 1991), פסיכיאטר מהקהילה לא יכול לרשום את מילות הקסם "מסוכן לעצמו ולסביבתו היה בעבר שורף חנויות לכן אין מנוס מאשפוז כפוי" והאשפוז יאושר.

הפסיכיאטר צריך להסביר : א. מהאנמנזה מה עלה מהסביבה הקרובה ומהמטופל שלדעתו מעלה שאלות של סיכון. ב. הוא צריך לפרט את הבדיקה (סטטוס פסיכיאטרי) באופן מלא, מה בבדיקה גורם לו לבקש את הבקשה .

קיימות כיום שתי הוראות לאשפוז כפוי- דחופה לסכנה מיידית ולא דחופה לסכנה לא מיידית.

רופא טוב יכול לשתף בהתלבטויות שלו את הצוות המלווה (צוות שיקומי) או את המשפחה. רופא טוב יכול לבצע שינויים בטיפול התרופתי כדי למנוע אשפוז, רופא טוב גם מנסה לשכנע את המטופל להתמיד בטיפול התרופתי או לפנות לאשפוז מרצון- זה מה שאמורים לעשות.

זה שבפועל, יש פסיכיאטרים מניפולטיבים , בדיוק כמו שיש עו"ס מניפולטיביות , זה שיש פסיכיאטרים שעוברים על החוק שמיועד לעצמם "חוק טיפול בחולי הנפש 1991" , זה לא מעיד על כולם, צריך לומר את זה , גם אצלנו במקצוע יש עו"סים בעיקר עו"סים ממונים לחוקים כאלו ואחרים (בעבר פק"ס לחוק...),שלא מבצעות את עבודתן נאמנה , לא לחוק, לא למוטבי החוק (כלומר מי שבאחריותה),ולא כלפי המקצוע. אז אני כמי שאוטוטו במקצוע יכול לא להסכים עם התנהגות כזו, יכול להתווכח, אך במצבי סיכון זה בלתי נמנע.

אבל מה לגבי הוראה לפי סעיף 9ב'- אצל הפסיכיאטרים זה הוראה לא דחופה לאשפוז כפוי, אצלנו זה מקביל לטיפול במוטבי החוק באמצעות ועדות תכנון והחלטה במקרה הטוב, במקרה היותר גרוע, בטיפול מינמאלי עד להחריד של רשויות הרווחה, ולא מדובר במשפחה בסיכון, מדובר למשל במשפחה שעברה מצוקה קשה , אכזרית והיא כבר מזמן עברה את הסיכון, הפעמונים בלשכה היו צריכים לצלצל, אבל הפק"סית באותו לילה של רצח האם בצעה רק שינוי אפוטרופוס ומאז הרווחה לא טרחה לבקר או לשאול את המשפחה לשלומה- זו התנהגות לא אתית ואף לא חוקית של אותה פק"סית כלפי מוטבי החוק כאשר היו קטינים באירוע.

מה שיש בחוק לחולי הנפש, היא הזכות לערעור, הכוונה שחייבים לאחר זמן מסויים מההוראה (זה משתנה מי קבע את ההוראה, מנהל בי"ח או פסיכיאטר מחוזי) לדון בה ולאשר הארכת אשפוז או הפסקתו, בועדה פסיכיאטרית, מעליה ניתן לערער בביהמ"ש המחוזי. בנוסף יש בשירות הסוציאלי של ביה"ח בתי"ח טובים זה יותר מתיבה , בשאר זה מכורח החוק, יש תיבה לתלונות חולים מתוקף שני חוקים-זכויות החולה וביטוח בריאות ממלכתי. אצלנו אין עדיין תלונות ברווחה על העו"סיות מלבד תלונות של סוכנויות אחרות או אנשי מקצוע אחרים לפקוח. לאזרח שהוא הפונה במקרה הטוב אן המשפחה בסיכון במקרה הרע אין להם גישה לאותו פיקוח (מה שברשויות השיקום מתנהל ערוץ תקשורת פתוח בין המשתקם, המשפחה ומשרד הבריאות).

יש שתי בעיות נוספות שקיימות ברווחה : א. כל מי שיזכיר מצוקה \מגבלה\הפרעה\ מחלה פסיכיאטרית או סימפטום כגון מחשבות אובדן, לעתים גם מגורם שלישי, העו"ס תעיף אותו בגיבוי הפיקוח בכל הסוכנויות השייכות לרווחה בקהילה (אלימות במשפחה, טיפול משפחתי, מדור פרט ומשפחה ועוד),לשירותי בריאות הנפש. האם היא תשוחח עם הפונה שעליו דווחה לה ההתנהגות המוזרה ומחשבות האובדן או החשש של המשפחה לכך? מה פתאום!!! התירוצים לא חסרים "אנחנו לא מוסמכים" "זה לא במנדט שלנו" "במקרה כזה אני חייבת להפנות אותו לבריאות הנפש ולפסיכיאטר המחוזי" "אסור לי לדבר איתו, אסור לי לטפל בו, הוא שייך לבריאות הנפש". כאילו בבריאות הנפש יש להם ידע וכלים של הקהילה? וכאילו המחלה מדבקת... סטיגמה קשה יש במנהלות השירותים החברתיים ברחבי הארץ.

ב. הבעיה השנייה היא ההתייחסות של הרווחה כלפי המוסדות של עצמה- מוגבלויות של אגף השיקום, נכויות, מוסדות לסידור חוץ ביתי, האגף לאדם עם מוגבלות שכלית והתפתחותית, כל אלו מכילים מפקחים ומפקחות גרועים ביותר, שמתעלמים מפגמים בשירותים תמורת כסף או טובות הנאה אחרות. אז מעבר למפקחים אלו, יש מערך של עו"ס לחסרי ישע, עו"ס לפיגור, עו"ס לאוטיזם, עו"ס לאגף השיקום, איפה כל אלו במיוחד אלו שמוסמכות ע"י חוק הסעד? הרי אם זה היה קורה בבית המשפחה , הפק"סית הייתה נרעשת , מגיעה לבתי משפט ודורשת הוצאה מהבית (ובצדק) אבל כשזה מגיע למוסדות שתחת אחריות המשרד שלה, היא מתעלמת, עוצמת עניים, ולא מקיימת את החוק כלשונו לטובת מוטבי החוק - כלומר מי שנמצא באחריותה.

אז מספיק עם הצביעות הזו שאנחנו יכולים להתווכח עם פסיכיאטרים, הם הצרה הקטנה של משרד הבריאות, מי שמתלונן עליהם, אלו אנשים עם כוח, עם יכולות, שבין היתר כותבים בפורומים, יש הרבה אחרים שקולם לא נשמע שנפגעים מהחלטות שלנו כאנשי מקצוע ואנחנו לא עושים כלום להפסקת הסבל או לפחות השמעת קולם.

אגב חלק מהבעיה שלנו כמקצוע שאנחנו טועים לחשוב ש"אצלנו זה לא יקרה", וקורים למגבלה , כל מגבלה כנכות. הנכות היא שלנו כחברה וכעו"סים. וזה מתחיל לפעמים מהרצון לשירותי צוות, במסגרות שיקום, שלדעתי זה עגום, במיוחד שמנהלים הדרכה או שיחה על המטופל מאחורי דלת סגורה זה עגום אף יותר כשהוא נמצא בדירה או במסדרון. ניתן לקיים הדרכה בחדר סגור אך לא בנוכחות נשוא ההדרכה.
 

KFIRB

New member
החוק הוא הקובע

המציאות היא הקובעת .

והאמת שקראתי בעיון את מה שהיה כתוב בבלוג.

אם נפגעת מדבריי אני מתנצל.
 
למעלה