שלום באנד
מאזנים בחברה הם לא מאזנים של שותפות מוגבלת. אין מיסוי בשותפות מוגבלת של מס חברות.
בשותפות מוגבלת כל הרווחים מחולקים, למעט היטלים והחזר הלוואות באם קיימות.
עכשיו שים לב שגוף קונה ציוד או משקיע באמצעי יצור הנ"ל נחשב כהוצאה..
הלוואה כספית היא איננה נחשבת הוצאה רק הריבית שלה נחשבת כהוצאה.
ולדוגמה, שנתת, הציוד שנקנה בהלוואה ל -5 שנים ב- 300 יוכר במאזן כהוצאת פחת לחמש שנים.
עכשיו שים לב טוב.. החזר ההלואה יכול לבוא רק מרווחים.
כאשר רק חלק הפחת מוחזר מהם ללא מיסוי על הרווח כי הוא משלם ישירות על ההוצאה לאמצעי יצור בלבד..
מעבר לכך אין אפשרות שום מיסוי,בשותפות מוגבלת... אין מס של- 25% על היתרה, כפי שכתבת..
כל שאר הכסף שבקופה עובר לשותפים המוגבלים ושם נערך חיוב המס..
ועל מנת, שהעסק יהיה יותר ברור, בא נניח שאין עלות אמצעי יצור..כל פלטפורמת ההקמה של תמר ניתנה במתנה,
ומכאן שאין גם פחת
אזי ,, כל הכסף (מלבד ההיטלים עפ"י חוק והסכם הניהול לש הכללי )חייב לעבור כולו ב- 100% לשותף המוגבל..
אין בדרך שום מס חברות.. המוגבל ישלם את המס לפי מעמדו האישי כלפי הרשיות..
ה"בלגאן" בישראמקו , הוא לא פשוט.. אין אפשרות להעביר את החלק היחסי של תשלום ההוצאה הידוע (הפחת),
כי ההלוואה לא מסונכרנת איתו, ההלוואות נלקחו במהירות ובפזיזות ובעלות גבוהה מאוד,
(בזמנו, הכללי נוכח לדעת שיהיה לו קשה שוב לגייס כסף מהציבור המוגבל)..
מה עוד שההלוואה האחרונה באה להחזיר את חלק מהראשונה, וקיימות גם היום כמיות כסף בקופה שלו מומש.
כך, שאת המצב האמיתי של הקופה אחרי. תשלום הפחת הראשון (ההוצאה האמיתית המוכרת) אף אחד לא יכול להגדיר או
לציין בדיוק את גודלה, בפרט שהיום מדברים על כסף לכריות..אני מקווה שאין אף אחד, שגם נושך אותם..
אחזור ואומר.. כל כסף מרווח אמיתי לאחר החזר הפחת + סכום, שהוסכם שישאר בכללי,, חייב להיות מחולק, נטו רווח.
במידה ולא יחולק, אז יקרה מצב שהכללי יאלץ לשלם מס מקסימאלי (מס במקור)מתוך כספי הרווח(של המוגבל)
כספים לא שלו שהוא השאיר אותו אצלו.
בשביל כריות...מה יהיה עם הכסף הזה עד שיגמרו לאכול או לנשוך את הכריות..הכל בידי שמים...
פעם אספר לך את הבדיחה על ההבדל בין מציאות לתאוריה..
בכל מקרה, אני אישית יודע, שגם רואי חשבון "גדולים" , לפעמים נעלמים להם מלאים של עשרות מיליונים (ראה היום טלדור)
או מאפשרים לפקידה מנהלת חשבונות לנקות במשך שנים 31 מליון ש"ח מערוץ התקשורת YES ..בסופו של יום כולם אנשים
עם מוטיבציה אישית גדולה..לאן היא לוקחת אותם ? רק הפחד יגדיר את הכיוון..
אם הם יודעים, שמחכה להם בדרך נבוט על הראש, אז הם פחות נועזים..
בכל מצב אני אישית בטוח, שאקבל כל גרוש מחלקי ביה"ש ישראמקו,, כי אפשרות בקומבינה פה היא אפס..
יום טוב