מתוסכלת מאוד..

mitsi miaoo

New member
מתוסכלת מאוד..

טוב, אז ככה, חזרתי עכשיו מסיור בחדר לידה של אסף הרופא כי אני עדיין לא מוצאת מיילדת בית והתחלתי שבוע 35. שאלתי שאלות, בדקתי איפה אני יכולה לכופף קצת את החוקים בכדי שקצת יותר יתאים לי ולקראת הסוף אפילו התגנבה המחשבה שאולי זה לא יהיה כל כך נורא ללדת בבית חולים. ואז... שאלתי שאלה קטנה אבל שמאוד משמעותית לי. האם אפשר להימנע מלרחוץ אץ התינוק אחרי הלידה או לפחות להמתין שאני אהיה לידו במקלחת הראשונה שלו? והתשובה הייתה שחד-משמעית לא! מקלחים את התינוקות בשיטת הסרט הנע, הבעל יכול להיות שם אבל האחות היא שמקלחת ואין על מה לדבר כי הם יוצאים מלוכלכים נורא וזה לא לעניין כשהילד שוכב ליד תינוקות אחרים והוא כל כך מגעיל. ובכלל יש לאחיות המון ניסיון ובטח שיותר ממה שיש לי שזאת לידה ראשונה שלי. ובמשפט אחד ההרגשה היחסית בסדר שהצליחה להתגנב אליי לראש ברחה והיא ממש לא נראית באופק! ואז שוב התחילו המחשבות על אז איך בדיוק עושים שהקטן יצא החוצה וגם הוא וגם אני נשרוד את החוויה בלי שום בעיה. בנתיים המסקנה היחידה שלי היא: ללדת לבד, בלי עזרה או רק עם עזרה של בעלי. שזה בערך הדבר הכי מפחיד בעולם!!! ממש מיואשת ומתוסכלת, מצד אחד כבר מתה שהוא יהיה בחוץ ומצד שני איך הוא יצא החוצה ואין לי שום תמיכה ומה אם יקרה משהו אף איש מקצוע לא נמצא בסביבה. סליחה על האורך

mitsi miaoo

New member
שבוע ומיקום

התחלנו היום שבוע 35 ואני מראשון לציון. דיברנו עם כל המיילדות מהאיזור ולמעשה גם לא מהאיזור ואף אחת לא פנויה!! ומי שכן פנויה, לא יכולה לקבל אותנו כי אין לה גיבוי.

debby12

New member
מנהל
יכולה להבין מאוד למה את לא רוצה

ללדת בשיטת הסרט הנע המכניס 7000 ש"ח לקופת בית החולים בעוד-את-מהווה-חלק-מהריהוט. שלא לדבר על הטראומה לכל החיים (אני לכשעצמי כבר זכיתי בזו). למה בעצם לא יכולה לקבל אתכם מישהי בלי גיבוי - ואז הכי גרוע אם היא לא פנויה אז תלכו לבית חולים (מברירת המחדל הזו לא זורקים אף אחד). ככה לפחות יש לכם סיכוי ואתם מראש מבינים שאין לה גיבוי אז שזה רק 80% או ווטאבר

g a n i

New member
אם זה מפחיד אותך זה לא תסריט טוב

בשבילך. הפתרון? אל תפרדו ממנו. כמה פשוט - ככה חכם. אחרי הלידה בעלך מלווה אותו לבדיקות וחוזר איתו אלייך, או שהבדיקות יחכו עד שאת תוכלי ללוות אותו בעצמך. לידיעתך, בתה"ש מכבדים את רצון ההורים לא לרחוץ אבל אומרים להם שכל עוד התינוק לא רחוץ אנשי הצוות יטפלו בו עם כפפות. ופה היופי של כל העניין: כיוון שהוא יהיה איתכם כל הזמן - זה ממש לא נורא כי רק אתם תטפלו בו (בלי כפפות, אני מניחה
). אם תרצי, תוכלי לרחוץ אותו בעצמך בנחת ובאהבה עוד בבי"ח (האחיות פשוט עסוקות מדי בשביל אמבטיה רגועה. טוב או רע, זה המצב וזה לא באשמתן) ואם תרצי תוכלי לחכות עד שתחזרו הביתה (או יותר). אנחנו רחצנו בגיל 3 ימים, כשהורניקס נספג וכשהרגשתי שהיא צריכה את זה (קקי עד האזניים).

mitsi miaoo

New member
תודה על התגובה

אכן בדקנו גם את זה, ומפרידים בין האם לתינוק אחרי שעה-שעה וחצי. והם לא מוכנים להמתין עם המקלחת עד שאני אגיע כי ירידה מהמיטה אחרי לידה היא רק 6 שעות אחרי ואת התינוק רוחצים שעתיים-שלוש אחרי הלידה. ולפי מה שהיא אמרה שזה פשוט לא לעניין שהתינוק המלוכלך ישהה ליד התינוקות הנקיים ולכן הם מחייבים רחצה. אני מניחה שאם התירוץ היה שלהן לא נעים לטפל אז הייתי מבקשת שלא יטפלו בו או באמת שיטפלו עם כפפות אבל זה "מגעיל" בגלל התינוקות האחרים. ולצערי תל השומר לא מתאים בקריטריונים האחרים שלי (כמו למשל מרחק נסיעה סביר מהבית)

mamadan

New member
../images/Emo4.gif נורא עצוב..

לא מבינה מה מלוכלך בו כ"כ, חבל שתופסים את זה ככה.

g a n i

New member
טוב, עכשיו אני מתחילה להתרגז!

קודם כל, הוא לא מלוכלך! ומה זה "ליד התינוקות הנקיים", מה הוא קופץ לביקור באקווריום שלהם?! לא לעניין? תגידי להם שלדעתך זה לא לעניין שמפרידים, וגם לא לעניין שרוחצים מתחת לברז באוויר חשוף למזגן ולא לעניין שמסרקים עם מסרק צפוף את הקרקפת העדינה
טוב, נרגעתי... תראי, בלידה הקודמת אני רציתי לרחוץ אותו. בנינו, הוא לא הריח הכי טוב בעולם
ובכ"ז התרגזתי שרחצו אותו למרות בקשתי כי הרחצה בתינוקיה היא מהירה ולא עדינה והסירוק הזה בכלל
(דווקא הפעם היא הריחה לי יופי-טופי. אולי הסטנדרטים שלי הדרדרו
) ותה"ש היה רק דוגמא (מי היה מאמין שתה"ש יהווה מופת לטיפול ידידותי להורה הפנאט. איפה דבי כשצריך אותה? (ליס, זוכרת שליס. אבל בי"ח הוא בי"ח הוא בי"ח))

debby12

New member
מנהל
קראת לי? ../images/Emo24.gif

מה יש לומר כשאין מה להגיד? .... מגעיל
. מעניין אם גם ישמיעו לו מוסיקת פופ ברוסית כמו בפגיה של ליס כי "מה את בכלל מבינה? זה ילד ראשון שלך והטעם שלנו במוסיקה הרבה יותר טוב
"

debby12

New member
מנהל
ועוד משהו על וורניקס

שהאחות הטמטומית שדיברה איתך קראה לו "לכלוך". הוא משמש חומר מבודד שעוזר לתינוק לשמור על הטמפרטורה שלו. זה חשוב במיוחד בכמה יממות הראשונות לפני שהוא מווסת את הטמפ' שלו היטב בעצמו. ברגע ששוטפים אותו מהוורניקס יש יותר סיכוי שהוא יוריד טמפרטורה (אה כן, ואז גאוני הדור ייקחו אותו לעריסת חימום - עוד תירוץ מצוין לקיומם עלי אדמות ולהרחיק אותו ממך - מה שיכול היה להימנע אם לא היו כל כך קנאים לשטיפה האווילית הזו) <גאני - אמרתי מספיק דברים קיצוניים להודעה אחת כדי להצדיק את קיומי. לא?>

../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif שאלה על וורניקס../images/Emo35.gif

בלידה של עמר לא רצינו לרחוץ אותה, בבי"ח (מאיר) אמרו לנו שאין בעיה אבל לטעם זה לא חשוב בכל מקרה היא נולדה בסוף שבוע 42 ככה שכמעט לא נשאר ממנו כלום ורחצו אותה ולשאלתי האם יש חשיבות לכמות של מעטפת "הלכלוך"? האם יש חשיבות לשבוע הלידה ולכמות?

debby12

New member
מנהל
שאלת שאלה מעניינת

אין לי מושג. נראה לי הגיוני שכמה שיש יותר וורניקס ככה הוא מעניק יותר שכבת הגנה. ואם זה ככה אז אולי הגיוני שתינוק בשל מאוד (סוף שבוע 42) צריך את זה פחות מתינוק פצפון על גבול הפגות (אגב, את הפגים מקרצפים הכי טוב כמובן - הם בפגיה בלי הורים שידאגו להם
). אבל זו לחלוטין תיאוריה שפיתחתי הרגע.

אורניקי

New member
כן, נוגה, ככל שהתינוק נולד מאוחר

תינוקות שנולדים אחרי התאריך, דרכם להיות מיובשים יותר, על הסקאלה שבין "סתם לא מכוסה בוורניקס" לבין עור יבש ומתקלף ממש. כשילדתי את איתיאל (ה11 שלי) אצל אילנה, וחשבנו שאנחנו 10 ימים אחרי התאריך שלנו! כלומר, החישוב שלנו שכבר לקח בחשבון שבוע 42, אז כביכול עוד 10 ימים אחרי זה! הוא נולד מכוסה בוורניקס, ואילנה אמרה שהוא ממש לא נראה כמו תינוק שנולד אחרי הזמן. מה שמביא אותי למסקנה שלא רק שלרוב לא יודעים את תאריך העיבור, אלא שבאמת אי אפשר לדעת מה אורכו של כל הריון, וכנראה לא לכל ההריון יש אותו אורך. אגב, לתינוקות שנולדים אחרי התאריך (ואני מעדיפה לומר: שמיצו את שהותם ברחם עד תום!) יש מאפיינים נוספים, כגון ציפורניים ארוכות ועור מתקלף כמו שאמרתי.

אתממש מתארת את התינוק הראשון שלנו

עור מקומט מאוד-מאוד, שהתחיל מהר מאוד להתקלף, וצפרניים ארוכות. אלא שהוא נולד בדיוק בתל"מ שלו (היחיד שעשה זאת....)

וזה מזכיר לי רופאה אחת

שהלכנו אליה כי המתוק סבל מהקאות ("אין לך מספיק חלב, הוא יגיע לתת-משקל" ועברנו למטרנה...), דיברה איתנו, ותוך כדי כך... קילפה לו את קילופי-העור
שכנראה לא נראו לה אסטטיים מספיק.

debby12

New member
מנהל
כן אבל התל"מ יכול להיות לא דבר

מדויק. וגם, לכל תינוק קצב התפתחות טיפה שונה

נכון מאוד

עובדה שתינוקות אחרים שלנו, שנולדו בשבועות 41, 42,למשל, נולדו לא מקומטים כל-כך, ודווקא היחיד שנולד, לכאורה, בתל"מ שלו, נולד מקומט להפליא......

g a n i

New member
../images/Emo47.gif(חוץ מה"טמטומית". אני לאוהבת)

זה מה לימדו אותה - זה מה יודעת. בפרט אם לא טורחת לפתוח קצת ת'
והעיניים וללמוד קצת לבד.

debby12

New member
מנהל
יכולהיות שאת צודקת

אבל קצפי יוצא כשאני שומעת על אנשים שחושבים שיש להן זכות להגיד לאמא מה לעשות עם התינוק שלה (אפילו בעניינים לכאורה מצילי חיים" ע"ע קיסרי, אז קל וחומר בעניינים שאין להם שום קשר להצלת חיים כמו מקלחת). ועוד להתנשא בטמטום כמו "זה תינוק ראשון שלך אז מה את מבינה". הדבר שהייתי מבינה מזה, ומיד, זה שעדיף לי לא ללדת בכזה מקום (אגב, גם אם לא ילדתי אף פעם).

נראה לי שהכוונה היא

שלא יגעו בידיים חשופות בתינוק עם וורניקס ואחר-כך יעברו לתינוק אחר עם אותן ידיים... לכן שמים כפפות. לא היית רוצה שיעבירו את הוורניקס מתינוק לתינוק וימרחו אחד את השני....כנראה לזה הכוונה "מלוכלך".

למעלה