מתוסכלת מאוד..

אם פי 3

New member
בכל מקרה ממש לא כדאי

לעבור מתינוק לתינוק בלי לרחוץ ידיים (או להחליף כפפות). לא רק מה שרואים עובר... הרי זו היתה אחת הסיבות לעליה ההמונית בתמותת יולדות במעבר לבי"ח - בדיקות בלי שטיפת ידיים ביניהן (טוב, נכון, בדיקות פנימיות הן יותר רגישות - אבל גם פני העור של תינוק רך, במיוחד כשמדובר על חיידקים/וירוסים שהוא לא מכיר ולא קיבל נוגדנים מהשיליה הם רגישים).

mitsi miaoo

New member
כפפות

אתמול כשהיינו שם, ראינו גם את התינוקיה (דרך החלון, כמובן) ואף אחת מהאחיות לא עבדה עם כפפות, כנראה שזה חלק מהבעיה.

ואת חושבת שאם הן היו

לובשות כפפות הן היו מחליפות אותן בין תינוק לתינוק ??? אני לא חושבת. שימי לב לאחיות שקופת חולים ביום של בדיקות דם : הן לובשות כפפות ולא מורידות (זה רק בשבילהן) אני תמיד דורשת שיחליפו אצלי - בדרך כלל הן מעקמות פרצוף ואומרות לי שהן לא נוגעות בדם....אבל מי יודע... הדרך הכי טובה זה כנראה כשהתינוק צמוד אל אמא שלו וזהו.

א אוהל

New member
פשוט נפלא!

אל תרחצו את התינוק ואז הוא יהיה כל כך "מלוכלך" שלא יכניסו אותו בכלל לתינוקיה כדי שלא "ילכלך" את האחיות מרובות-המיקרובים והתינוקות האחרים והוא יהיה איתך בביות מלא כל הזמן!
את מודעת לעובדה (גם אם האחות הנ"ל וקובעי המדיניות הטיפשים של ביה"ח לא, אם אכן זו מדיניות של ביה"ח ולא יוזמה של אותה אחות) שאת ואבי התינוק האפוטרופוסים שלו ואסור מבחינה חוקית לבית החולים לקחת אותו מכם או לבצע בו כל פרוצדורה בלי אישורכם המפורש אלא אם נשקפת סכנה לחייו בלא ביצוע אותה פרוצדורה? לפי הטיעון שלה הוא דווקא ישרוד יפה עם ה"ליכלוך"... הצעה שלי - אם חדרי הלידה והנהלים שם מוצאים חן בעיניך, לכי ללדת שם, אחרי הלידה תסרבו להיפרד מהתינוק, תסרבו לרחצה ולכל פרוצדורה אחרת שלא נראית לכם ותשתחררו הביתה מהר ככל האפשר (אני השתחררתי 5 שעות אחרי הלידה). אם ינסו לאיים עליכם באיומי סרק - תגידו שהתייעצתם עם עו"ד, אתם יודעים מה החוק אומר ולא תהססו לתבוע אותם. יש פה כמה עו"דיות בפורום אז זה אפילו לא יהיה שקר
כמובן עדיף ללדת במקום שלא מצריך כ"כ הרבה מריבות אחרי הלידה...

אורניקי

New member
האמנם ניסית את כ-ל מיילדות הבית?

שיין, הילרי, אילנה, מיכל בונשטיין. ומה עם ג'ויס הירושלמית? כמה מיילדות ענו לך שהן תפוסות? לכמה התקשרת?

mitsi miaoo

New member
תגובה לכולן

אכן ניסיתי את כל המיילדות. אפילו את שיין (זה לא הסתדר בנינו) שגרה מאוד רחוק ממני. כתבתי עכשיו תגובה ל debby 12, נראה, היה לה רעיון שאני צריכה עוד לחקור ואולי הכל יהיה בסדר בסוף... ואגב, מי שהעבירה את הסיור הייתה המיילדת האחראית משמרת כך שדווקא ממנה ציפיתי ליחס קצת יותר חם. חשבנו לנסות (אם בסוף אכן נגיע לבית חולים) את האפשרות באמת שאני אחרי הלידה אשאר איתו עד כמה שיתנו לי, אחר כך בעלי ימתין לו בתינוקיה ויסרב לרחצה ואנחנו גם ככה רוצים ביות מלא והם מתחייבים לשחרר את התינוק עד שעתיים-שלוש אחרי הלידה לביות מלא אז נקווה שנצליח להתחמק מזה באופו הזה אבל ברור שזה יהיה כרוך במאבקים. הם גם לא מוכנים לחסן תינוק לא מקולח, אבל לא נראה לי שאני יכולה להעביר לו משהו, עד כמה שידוע לי, אני בריאה לגמרי. ומנצלת כבר לשאול, איזה מחלות באמת יש סיכוי גבוה שהתינוק "יחטוף" ממני או בבית החולים?

אם פי 3

New member
יש לך טעות בגישה

זה לא "כמה שיתנו לי", זה "כמה שאני אבחר". התינוק ש-ל-ך! לא של בית החולים (נורא קל לשכוח את זה שם, ולכן צריך להתאמן על המחשבה הזאת כבר עכשיו). אם את בוחרת לא לקלח אותו - אסור להם לקלח אותו. אם את בוחרת לא להפרד ממנו - הם לא יכולים לקחת אותו (זה נחשב לחטיפה). כאן: http://www.beofen-Tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?ביקור_החסידה יש סיפור לידה שתחילתו בבית, אך המשכו בבי"ח, ואפילו בניתוח. אני מביאה אותו כדוגמה לאסרטיביות שקטה ובלתי מתפשרת (מצד האב, במקרה זה, כי האם היתה, כאמור, לאחר ניתוח). אם את לא נשאית של צהבת B (את יכולה לבדוק בבדיקת דם פשוטה) ואין לך גונוריאה, אז שום חיסון/טיפול לא דחוף. ויטמין K את יכולה להשיג בטיפות, ולתת בעצמך, לא בטוחה לגבי מועד מדויק של המנה הראשונה (כי אני בחרתי לא לתת בכלל במצב תקין, ואם היה בכל זאת צורך, היה למיילדת, אז היינו נותנים מיד). אפשר לעשות את הדברים האלו בקהילה. (במקום טיפות עיניים, אם אין גונוריאה, אפשר לטפטף קצת קולוסטרום, ליתר בטחון). מצב באמת מתסכל. ניסית מיילדות בית יותר רחוקות (נניח, את הצפוניות)? אולי אם הן יבינו שאין לך אפשרות אחרת, הן יהיו מוכנות למאמץ מיוחד.

אורניקי

New member
יואוו, מיצי, איך קשה ככה ברגע האחרו

שאת עוד לא יודעת מה איתך. הלבטים האלה הורסים. אני מבינה שירדת לגמרי מנושא לידת הבית? לפחות זה מותיר לך פחות התלבטויות. אם את כבר יודעת שתלדי שם, לא הייתי נאבקת על כל דבר ודבר, זה סתם מתיש והורס תמצב רוח. הדבר החשוב בעיניי לשאוף אליו, זה להיות צמודה לתינוק כמה שיותר. אם יש מצב לשחרור מוקדם, אפילו כמה שעות אחרי הלידה, אז זה יהיה הכי הכי בשבילך (הכי דומה ללידת בית). אולי תשקלו את זה פשוט? מיד אחרי הלידה לומר שאינכם רוצים לעבור למחלקה, אלא להשתחרר? שוב, השיקול שלי הוא לשאוף לדברים שמשאירים לך את הטעם הטוב של הלידה ב פה. את הצמידות לתינוק, את הפינוק שאת יכולה לקבל בבית, והיחס ההולם כמובן, שקשה מאוד לקבל אותו בבית חולים כאשר ממטירים עליך הוראות מלמעלה, או לחילופין "עושים לך טובה" ש"מרשים" לך כל מיני דברים.

מיצי יקרה

אוף עם הרחצה !! אני יודעת בדיוק על מה את מדברת כי אכן אסף הרופא ניכסו לעצמם משום מה עמדה פנאטית בכל הקשור לרחצה, אני לא יודעת למה על כ"כ הרבה דברים הם מתפשרים ודווקא על זה מתעקשים בלי הכרה. בפגישות שהיו לי איתם בנושא הביות המלא, אחרי שהשגתי את ההתחייבות על שעתיים, הייתי בטוחה שהרחצה תהיה אישיו יותר קל, כי בכל זאת להתחייב על שעתיים זה פרוטוקול שלם בין התינוקיה לרופאי הפגייה שלהם ואם השגנו את זה אז הייתי משוכנעת שהדברים האחרים שעל הפרק יעברו חלק - ולצערי דווקא עניין הרחצה נשאר תקוע, ולא עזר לי כלום. זה הגיע למצב שהאחות האחראית בתינוקיה אמרה לי שאם יש לי יולדת שזה קריטי לה, שאני אתקשר אליה למירס והיא תרחץ את התינוק הזה אישית... היא אמרה "אני מבטיחה שאני ארחץ אותו כאילו זה הבן שלי, אבל אנחנו לא מוותרים על הרחצה !" מה אני אעשה איתם, אוף. כשאמרתי להם שזה דבר קריטי להרבה אימהות (טוב לא להרבה אבל אנחנו קיימות בכל זאת !!!) הם חשבו שאני שוב מגזימה... את יודעת מה, ברשותך - אני הולכת עם הסיפור שלך אליהם ונראה מה לעשות טוב ??? ואגב לגבי לידת בית ניד לס טו סיי שאני מצטרפת להצעה של דבי לסגור עם מיילדת אפילו בלי גיבוי - ללידות יש מין טבע כזה לקרות כפי שהן צריכות לקרות... וגם - מה דעתך על קרלוס במקום מיילדת ?

אם פי 3

New member
למה זה כל כך עקרוני להם?

כולה רחצה. לא הליך רפואי או משהו. (שיאפשרו לידת מים, אז התינוקות נולדים נקיים
)

קרלוס זה "מי" לא "מה"...../images/Emo6.gif

הוא הרופא שלי עוד מההריון הקודם, שזה אומר - הוא הרופא שאני לא הולכת אליו כשאני בהריון... הסבר - בהריון של רואי הייתי אצלו 3 פעמים - אחת לכל טרימסטר, מספיק לא ?
ובהריון הנוכחי רק דיברתי על ללכת אליו, עוד לא הלכתי... מה, אני רק בשבוע 20...
חוץ מהרופא הנוראי שנקלעתי אליו לפני כחודש, לא ראיתי מעקב הריון עדיין... אבל אתמול עשיתי בדיקות דם, אלו של התחלת ההריון, שזה יפה לדעתי. (הרגשתי שאולי חסר לי קצת ברזל. ואני לא לוקחת כלום, לא לקחתי גם חומצה פולית - זה היה הריון בהפתעה - אז החלטתי לבדוק, ועל הדרך גם סוכר בצום ועוד כמה שטויות. וגם הידרדרתי סופית והנבטתי עדשים השבוע, כאילו מהההההה ???)

../images/Emo6.gifכבר חשבתי שזה עוד מושג

שלקח ל שבעה הריונות כדי לגלות...
בשלב שאני נמצאת בו בספר
"לידה פעילה", המושג הזה עדיין לא עלה... ותהיתי...

למעלה