מתחילים לדבר אצלנו על תמ"א חיזוק המבנה

im mitzi

New member
מתחילים לדבר אצלנו על תמ"א חיזוק המבנה

שלום,
מתחילים לדבר ברצינות בבניין בו יש לי דירה על תמ"א חיזוק המבנה.
מדובר בבניין של 14 דיירים, כאשר הדירה שלי היא בקומה אחרונה ומעליה גג רעפים.
מאחר והדירה מושכרת ואנחנו חותמים על המשך חוזה בסופ"ש הקרוב אני מאמינה כי הדיירים ישאלו אותי בנושא, בחוזה המקורי לא מצויין עניין של תמ"א בכלל.
ולכן יש לי כמה שאלות בנושא:
1. אשמח להבין קודם כל מה זה אומר חיזוק המבנה במקרה כזה, הרי הקבלן יוסיף לעצמו קומות שיהיו מעל הדירה שלי, אז איך הדבר נעשה במקרה של גג רעפים, מה זה למעשה אומר מבחינת העבודה בתוך הדירה?
2. מה יכול להיות הפיצוי שאקבל בזמן העבודות, שכן ישנו כמובן חשש שהדיירים יחליטו לסיים את החוזה ולא יהיו לי דיירים חלופיים בשל השיפוץ של הבניין.

היי

היכן הפרויקט? באיזה רחוב/עיר?
תמ"א 38 חיזוק אומר שהיזם יחזק את יסודות הבניין, ישפץ לכם את כל חזיתות הבניין, יוחלפו התריסים והויטרינות, יוסיפו מעלית, ישפצו וירחיבו את לובי וחדרי המדרגות בכל הקומות. לכל דירה אמור להיתווסף ממ"ד ומרפסת שמש - הכל במסגרת האפשרי בגבולות המגרש הקיים. בתמורה לכל זה אתם מעבירים ליזם את זכויות הבנייה שמכוח התמ"א - והוא יבנה 2.5 קומות על גג הבניין הקיים. גג הרעפים ייהרס. במקומו ייבנה גג מבוטן ועליו יבנה היזם את 2.5 הקומות יבנה שם דירות ואותן הוא ימכור. אתם לא אמורים להכניס יד לכיס בשום אופן ובשום צורה.
בתמא חיזוק בדר"כ לא מפנים את הדיירים לשכירות. זה מאוד תלוי בפרויקט עצמו. אך, הואיל והדירה שלכם בקומה האחרונה אותכם היזם יהיה חייב לפנות לפחות לתקופה מסויימת.
מקווה שעניתי.
אם יש שאלות נוספות - אני כאן כדי לענות.

אוריתה

im mitzi

New member
תודה על התגובה

מדובר על בניין ברחובות.
למיטב הבנתי מהדיירת שמטפלת בעניין אכן מדובר על מרפסת שמש, ממ"ד ומעלית ועוד 10 דירות. וגם הוסיפו כי את הקומה העליונה ככל הנראה יפנו בזמן הזה.
&nbsp
בינתיים קיבלנו הצעה קצת תמוהה ממשרד עו"ד שברוב החוזה התייחס לדירות העתידיות שהקבלן ימכור גם דרכו במסגרת ההסכם. אותי כבעלת דירה פחות מעניין מה הקבלן יעשה ונשמע לי מוזר שאני יכולה לקבול אותו למשרד עו"ד מסויים.
&nbsp
אשמח לדעת מה הצעדים המקובלים במקרה כזה.
בינתיים נקבעה ישיבת בעלים במטרה למנות נציגות לבעלי הדירות.

למעלה