מתחילים לתכנן לסופ״ש?

מתחילים לתכנן לסופ״ש?

אומרים שיהיה סוער, אז אולי נעשה שידור חוזר לחמין
יש לי קמח מלא מעולה שקניתי בטחנת קמח עתיקה באנגליה, אז בטוח לחם
מצד אחד בא לי לבשל, מצד אחר בא לי לפנות מקום במקפיא
קיוויתי למצוא חושחשים להכין ריבה ובינתיים ללא הצלחה...
ואני מתחילה לחשוב על טו בשבט ועל פורים
 
חושחשים???

אשכרה הכאילו תפוז הזה שאי אפשר לאכול בלי לבשל?
אצלנו יש לו מעט בסביבה, אם את אומרת שזה טעים אני אשמח להשמיש לריבה
 
לא יפה לקנא... אבל כולי קנאה!

אין על ריבת חושחשים, זה בעצם המרמלייד האנגלי! (טוב, בערך, כי מרמלייד מכינים מהבנדוד של החושחש, תפוז סביליה). ממש צומחים לך בסביבה? כיף.
אבי היה יוצא כל שנה למסע חיפוש חושחשים, אחי פעם גר בבית עם חושחשים בגינה... אבל השנה אני נטולת חושחשים לגמרי. גם אתרוגים לא השגתי לריבה....

בסוף אכין מאשכוליות ולימונים אבל זה לא אותו הדבר.

בכל אופן, קבלי את המתכון הנהדר של אבא שלי (פוסט עם תמונות בבלוג שלי)


רכיבים
אתרוגים, לימונים, חושחשים או אשכוליות – כל צירוף
מים
סוכר
(לפי הנוסחה שבהמשך)
תוספת (אופציה): 3-4 ס"מ שורש זנגוויל (ג'ינג'ר) טרי, מקולף
הכנה
מקרצפים את הפירות, מניחים בסיר כבד ועמוק, מכסים במים ומבשלים שעה וחצי עד שעתיים בכיסוי חלקי, ברתיחה עדינה מאד (להבה קטנה).
שומרים את הנוזלים, מוציאים את הפרי ומצננים מעט. חוצים כל פרי, מסלקים את הגרעינים. מעבירים את תוכן הפרי (חלק מהפירות קורסים לתוך עצמם, וזה בסדר) למעבד מזון. פורסים חלק מהקליפות לפרוסות – דקות או עבות, לפי ההעדפה, וטוחנים את שאר הקליפות יחד עם תוכן הפרי במעבד המזון למחית חלקה שצבעה עמום. אל בהלה, במהלך הבישול הצבע ישתנה.
שוקלים את מחית הפרי והקליפות, ומחזירים לסיר עם סוכר ונוזל בישול לפי הנוסחה הזו:

על כל חצי קילו פרי מבושל:
קילו סוכר + רבע ליטר (250 מ"ל) נוזלי בישול.

זה נשמע הרבה סוכר, אבל אל דאגה – הריבה תהיה מרירה כראוי. אם מוסיפים זנגוויל, זה הזמן להוסיפו. בתום הבישול מסלקים אותו מהסיר.

עכשיו מבשלים ללא מכסה, ברתיחה עזה ובבחישה פחות-או-יותר מתמדת, במשך כ-20 דקות. הריבה רותחת ועולה בסיר, ולכן צריך להשתמש בסיר עמוק, שלא תגלוש.
כשהריבה מוכנה, מעבירים אותה בזהירות (כדאי להשתמש במשפך ייעודי) לצנצנות מעוקרות.
איך יודעים שהריבה מוכנה? זולפים טיפה ממנה על צלחת זכוכית שקיררנו היטב במקפיא, מחכים שניות אחדות ודוחפים את הטיפה בעדינות. אם הריבה מתקמטת, סימן שהיא מוכנה.
איך מעקרים? מנקים ושוטפים היטב את הצנצנות ומכניסים לתנור בחום נמוך (100 מעלות צלסיוס) לרבע שעה.
כמה צנצנות צריך? בערך צנצנת רגילה על כל פרי.
 

RSPA

New member
היש מה לעשות עם חושחשים חוץ מאשר ריבה?

יש בסביבתי מלאן ת'אלפים חושחשים שנראה שהם כעת בשיאם.
 
נדמה לי שיש סלט לפת

מרוקאי או טריפוליטאי עם מיץ חושחש ברוטב
מבחינתי, רק ריבה
 

shudaizi

New member
רעיונות לקדרה ללא תנור?

חשבתי להכין איזו קדרה לשישי בערב - רעיונות מה כדאי לשים בפנים?
אין לי כלום במקרר אבל מתכננת קפיצה לשוק בקרוב.
 
במזג אוויר הזה מתבקש חמין....

עם תפוחי אדמה, ירקות שורש וקטניות או דגנים לפי ההעדפה
או תבשיל קטניות ותרד? שזה קצת יותר מהיר, ואפשר לאכול עם אורז או חלה?
מה הכיוון?
 
ירקות

בחתיכות גדולות- בצל תפוחי אדמה דלעת סלק קישוא גזר פטריות...
לבשל בסיר עם א. רוטב עגבניות עשיר, עשוי מעגבניות מרוסקות, ציר מרק או אבקת מרק ומים ויין .שום מלח חריף ומעט סוכר.
ב. מעט שמן, מלח פלפל שחור גרוס, בצלים מלמטה וכל האחרים מעל. אש קטנה הרבה זמן. מעת לעת בודקים ומוסיפים מים. אפשר להוסיף עלים מקוצצים, זרעי כמון, שורש כורכום מגורר וככה.
 
וגם

ממולאים
פלפלים, עגבניות, פטריות, סלק, דלעות ערמונים....
או דלעת יפנית ממולאה יושבת בתוך סיר מלא אורז עם שקדים קלויים וצימוקים. מתובל בכמון קינמון וכורכום.

מלית אפשר לחגוג בהמצאות- לפני יומייםטחנתי טופו, הרבה ירוקים ושקדים ומלאתי חצאי חצילים ועגבניות בינוניות ואפיתי בתנור. אפשר למלא באורז עם שבבי סויה ובצל מטוגן, אורז עם עדשים, קוסקוס עם ירוקים וגזר מגורר...
 
אצלנו גשום מאד

וחוץ מתבנית פרוסות עבות של תפוחי אדמה ובטטה שהכנסתי לתנור מוברשות בשמן זית עם מלח גס- אין לי שום השראה, שטם רצון ושום רעיון.
כפשוטו.
הקורנבורית בבית עם החבר הקורנבור והצורך להשביע את רצונם בכל זאת חיילים מוציא ממני כל טיפת השראה.
"אני אשמח לפיצה- לא טבעונית...." "אמא בואי נכין דג..."
כמובן נתקלה בסרוב ומבט עייף מהנידנוד הטפשי הזה אבל ההשראה ממני והלאה
 
אני כבר לא זוכרת מה תכננתי

יש פה רוחות וסופת חול, מגעיל מאד
נראהלי שאעשה מוסאקה זריזה, בינתיים רק העמדתי את הבצק של הלחם וגם לי אין שם השראה וחשק לעשות כלום....
אכן דילמה עם ילדים קרניבורים. אני מרשה להזמין מבחוץ ומתנה באכילה מכלים חד״פ
 
גם אני מרשה להזמין או להביא

בכל מקרה בינתיים נרקם מרק זוקיני ירוק בהיר עם שמנת סויה וקוביות דלעת מטוגנות

בצק של לחמניות "גבינה" עם זית? אז במקום זית שטחתי אותו בפיירקס עם שבבי סויה מעורבבים עם בצל מטוגן ומבחר תבליני בשר ומעל זריתי פרמז'אנה טבעונית מגוררת דק

עדשים חומים ושחורים בושלו היטב והופכים לסלט עם רוטב ירוקים טחונים(פטרוזליה, כוסברה, בצל ירוק, בזיליקום) סילן שמן זית מיצלימון חומץ

אורז צהוב עם אטריות אורז מאתמול יקבל אל חיקו קוביות ירקות מוקפצים

טחינה כמו תמיד

יש שעועית ירוקה יפיפיה ופטריות מהממות אז עוד נראה

חסה פציחה מושלמת לסלט ועגבניות שרי בשני צבעים יחד עם בצל סגול יהיו סלט טרי משובח

אינני יודעת במה נקנח עדיין
 
וכל זה בלי השראה...

הבצק נשע מעדן!
ראיתי בסופר את הפרמזן הטבעוני ולא קניתי, חבל!
הלחם בתנור, אחריו תיכנס מוסקה חצילים קישואים תפ״א, אח״כ קציצות משבבי סויה ועכשיו נראה לי שאכין גם קראמבל ריבס, כי יש הכול במקפיא.
 
האמצעית התעוררה

ובהשראתה נוסף סלט גסר מגורר דק עם תפוחים מגוררים גס מיצתפוז מיצלימון ותרכיז רימונים, עלי סלרי מקוצצים דקדק, מלח טיפה שמן זית וחמוציות ברכז תפוחים.

בצק לעוגת שמרים שוקולד ועוגה בחושה נ"ג, בננות עם ריבת תות עץ תוצרת בית
 
נחת

-אמא איזה תערובת להכניס לעוגה הבחושה?
- כוס טף בהיר, כוס אורז מלא ו...
- לא אבל שקדים טחונים יותר טוב
- נכון אבל אם לא מתחשק לך להתעסק...
- כן אבל כן זה הרבה יותר טעים ומתחשק לי ממש...

מי אני שאעצור בעדה?
 

shudaizi

New member
אז בסוף הכלאה בין קדרה לחמין

עם תפו"א, כרובית, ערמונים, פטריות ולפתות קטנטנות וחיטה, בסיר על אש קטנה עם קצת רסק עגבניות, יין אדום וסויה. נקווה שיצא טוב (עדיין על האש!)
למחר קניתי רביולי סלק ונכין עם רוטב מינימלסיטי של שמן זית, שום ומרווה.
וקנקן מלא מיץ ג'ינג'ר ולימון חמים להילחם בצינון.
 

p e b b l e

New member
מיקי, יש לי שאלת קמחים נ"ג

אני רוצה להכין בצק לקיש או טארט נטול דגנים, ראיתי כמה מתכונים מקמח שקדים אבל חשבתי אולי לשלב קמח חומוס. אפשר פשוט להמיר את הקמח הלבן ממתכון רגיל? כדאי להוסיף קסנטאם גם? יש לך מתכון?
&nbsp
תודה.
 
השאלה

מה את רוצה שיצא
שקדים יניבו בצק פריך במיוחד
קמח חומוס מדביק מצויין בנוכחות נוזל
קסנטן גן מגמיש

ברור שממירים את הקמח ממתכון רגיל. איך? לרוב ביחס של שני שליש קמח נושא
חומוס/טף/סורגום/אורז'שקדים...טשליש עמילן- אורז לבן/ת"א/ קורנפלור/ טפיוקה

במקרה של צורך בפריך במיוחד הייתי הולכת על שילוב בין שקדים, טף ואורז מלא ורבע כפית קסנטן גם.
שמן נוזלי יתן מרקם קשה יותר, שומן קוקוס שברירי יותר כמו חמאה. שקדים עם שמן ירככו את המרקם. יוגורט סויה בשילוב שמן ירכך גם.
איזה טארט את רוצה להכין? כמה המלית רטובה?
 
למעלה