מתחילים לתכנן לסופ״ש?

p e b b l e

New member
אני אוהבת בצק פריך, אבל לא שוללת רכים יותר

אבל הכי חשוב זה שלא יתפורר במגע, וזה הנסיון שלי עם קמח שקדים. כמובן שמתכון טוב יכול להתמודד עם זה. קמח חומוס מזין יותר ושמן פחות לכן חשבתי עליו, אבל אם זה לא מתאים אז לא.
המלית שכרגע בתכנון היא די רטובה, אבל לרוב אני מכינה מלית מטופו טחון, קצת נוזלים, קמחים וירקות, וזה הרבה פחות רטוב.
מעבר לכך, אני צריכה בצק נטול דגנים, לא רק גלוטן, כך שלצערי טף ואורז לא מתאימים.
שוב תודה.
 
הבנתי אותך

אני הייתי הולכת על שילוה בין חומוס או מאש שהוא פחות ארומטי
שקדים ותפוחי אדמה.
לעזאה כדאי שיהיה קסנטן גאם.
אותם יחסים כמו שכתבתי לך מעל. שני שליש חומוס ושקדים לפי העדפה אישית,שליש עמילן ת"א רבע כפית קסנטן, מעט מלח, חצי כוס שמן זית או אחר.
יכולה לתפל במה שבא לך. לערבב עד יצירת גוש בצק. אם יבש מדי כפותיים מים קרים אם רטוב מעט קמח . שיהיה גמיש אבל לא מאד רק. כמו בצק לעוגיות פריכות.
לשטח אותו דקדק על תבנית האפיה כולל הצדדים על לגובה הרצוי .
את יכולה לאפות קודם עם נייר אפיה ועליו משקולות ואז למלא ולאפות שוב או לאפות יחד עם המלית זה משנה את מידת הלחות של הבצק
 
הערה

כדי לייצר בצק יותר פציח ופחות רך נשתמשי בשקדים טחונים בבית ולא בקמח שקדים דק
 

Dr T noki

New member
היום אין כוח לבשל ויש חשק לחם וגם למתוק


קוסקוס מלא עם מרק קובה כתום חמצמץ (גזר, דלעת, סלרי, לימון) וקובה טבעוני למרק (קנוי... אבל חביב. כבר אמרתי שאין כוח לבשל
)
לביבות חומוס
שרידי בורגול מג׳דרה
ובגזרת החם והמתוק -
פנקייק קטנטנים עם מייפל
לבנים - דיסת סולת שוקולד עם קינמון
בשבילי - דיסת אמרנט וקוואקר על בסיס חלב שקדים, עם פירות יבשים (תמר, דבלה, חמוציות, גוג׳י ברי) וקינמון.
שוקו חם לכולם
 

p e b b l e

New member
עדכוני הקצפות

אז שוב הקצפתי מי חומוס והכנתי מוס שוקולד ואת הפאי המדובר.
המוס יצא מעולה, ממש מרקם מצויין, רק בפעם הבאה אשנה את יחסי השוקולד קצף כי יצא קצת שוקולדי מידי לטעמי, מעדיפה מוסים קלילים יותר.
הפאי יצא מאוד טעים ועם שכבה עליונה קריספית שכזאת. הבעיה היחידה זה שהתוכן קצת גלש לי, ככל הנראה עקב צוציקים שובבים שאילצו אותי לנטוש את המטבח לזמן מה.
בכל מקרה, בקרוב אנסה שוב כדי לאשרר את המתכון.
 

nowonder

New member
השתוללתי

מרק שעועית לבנה קרמי
מרק בטטה חריף.
תבשיל שעועית מש עם דלעת.
סייטן בקארי
חיטה מלאה מבושלת
ממרח חצילים
ממרח עדשים
מנגולד ברוטב עגבניות חריף
קינוח תפוחי עץ אפויים עם שבבי קוקוס
&nbsp
 

nowonder

New member
או! טוב ששאלת

בהגשה יש שוס ...
מאדים בשמן זית בצל גזר סלרי. מוסיפים שעועית לבנה מושרית (כשש שעות). מכסים במים, מתבלים במלח, פלפל, עלה דפנה, ענף טימין, ענף רוזמרין.
אחרי שהשעועית מתרככת, מוציאים את עלה הדפנה ושני הענפים, ומרסקים למחית חלקה.
&nbsp
במחבת מאדים שום חתוך לפרוסות בשמן זית, ובהגשה זולפים כף שמן זית וכמה פרוסות שום במרכז הקערה.
היה ממש טעים.
 
למעלה