מתחילים מחדש בתפוז
אנשים

אין סיכוי

אתה גם לא תצליח לברר. אני אסביר לך איך זה עובד. מי שמסיים 50% מהתואר לפני סוף י"ב, זכאי לבקש עוד שנה, על מנת לסיים את התואר. כמעט ואין אנשים שלא מקבלים את השנה הזאת. כל האנשים שאני מכיר, שלצרכי אקדמיזציה עצמית (ולא עתודה או משהו) קיבלו יותר משנה דחיה, זה אנשים שעשו תואר שני ו/או בעלי פרוטקציות. וגם הם, עד אמצע שנת הדחייה הראשונה, לא ידעו אם אם יזכו לקבל את הדחייה (השנייה) הנכספת. צה"ל לא פראייר.

WhiteNote

New member
מעניין

אז מסתבר שאני לא אברר. להתחיל תואר שני בשנת דחייה שנייה? נשמע מסוכן..

לא,

ישיר לתואר שני, בארבע שנים... את התואר הראשון, חלק מהקורסים של השני, וקצת מהתזה סיים כבר בשנה השלישית, ואז ביקש דחייה נוספת, ובזכות זה שאבא שלו (או חבר של אבא שלו..) משהו בלשכת גיוס, הדחייה אושרה. וככה נולד לו טירון עם תואר שני במתמטיקה (ששכחתי מה הוא עושה בצבא...). המתרגל שלי לאינפי' 1 גם נכנס עם תואר שני במתמטיקה לצבא, אבל איכשהו הגיע להיות נהג משאית.

telleran

New member
רעיונות מודרניים בפיסיקה?

או מבוא לפיסיקה מודרנית? בקורס רעיונות מודרניים בפיסיקה אין שום סיבה הגיונית ממש להיות בהרצאות.

salsaman69

New member
משהו שלא נאמר

משהו קטן שלא אמצרו פה הקורס אינפי 1 בהחלט מאוד דומה למתמטיקה לפיסקאים 1 אבל... כשהתחלנו מד"ר כל החברה של מתמטיקה בכו שהם לא למדו עדיין שיטות לאינטגרלים כמו שנאחנו למדנו (לפחות בתחילת הסמסטר) והרבה יותר חשוהב כל קשר בין מת' 2 לאינפי 2 מקרי בהחלט כל העניין של אנליזה וקטורית לא מופיע בסילבוס של אינפי 2 ולדעתי זה החלק החשוב במת' 2 כי זה החלק שבו משתמשים בפיסיקה חוק גאוס בחשמל רוטורים למינהם ועוד ולכן אני חושב שכדאי שתחשוב שוב על איזה קורס אתה לוקח בנוסף אל תיקח את הקורס של מחשבים נאי לומד מחשבים ויש מגמה ברורה להוריד ציונים במחלקה והם מודים בזה (זה לא שמועה מרצה אמר לי את זה ) ולכן ממוצע הציונים ב אינפי של מחשבים הוא בערך 65 אז קח את זה בחשבון

WhiteNote

New member
אני כנראה אקח למתמטיקאים

מתמטיקה לפיסיקאים מתרחש בבוקר לעומת הקורסים למתמטיקאים לתיכוניסטים שמועברים בערב. אז מה עשו כל אלה שלמדו אינפי 2 למתמטיקאים ולא ידעו את החומר? למדו מהחומר שלכם? תודה :)

בולשיט

לא צריך אנליזה ווקטורית לחשמל. יש רק 4 נוסחאות מסכנות... זה לזכור 4 דטרמיננטות סימבוליות וזהו... ובאמת זה קצת בעייתי במד"ר, אבל מתגברים... זה לא החלק המשמעותי... בשביל זה יש ספר אינטגרלים. אבל כדאי לדעת, למשל, שפונקציה זה יחס חד ערכי, ומרחב הפונקציות הרציפות הוא זניח לעומת הפונ' הלא רציפות, ואת זה אף פיזיקאי לא מלמד אותך. וגם אינפי' 2 חשוב. איך במתל"פ 3 אתה יכול לפתח פונקציה לטור פורייה, אם אתה לא יודע אם הוא מתכנס בכלל? (הוא מתכנס... זהו טור לייבניץ שמתכנס במידה שווה בקטע סגור.)

לא ג'וני,

מתמטיקה-פיסיקה לא עושים מתל"פ 4. רק 3, כי למד"ח במתמטיקה יש המונים של תנאי קדם (מד"ר מתמטיקה, פורייה...).

למעלה