מתחילת ההתנתקות

מתחילת ההתנתקות

למדנו כל כך הרבה על החברה הדתית: - היא ניצלה את החיילים ואחרי זה ירקה להם בפרצוף (תרתי משמע). - היא מקדשת אדמה לפני חיי אדם. - היא לא מבינה דבר באהבה (רומנטית ואפלטונית). - היא תורמת, אבל רק בתנאים שלה. - אם היא לא תקבל את מבוקשה היא תאיים ותפגע. - הנאמנות שלה לתורה הוא סלקטיבי. - היא כופה עלינו את האידיאולוגיה שלה (אבל זה לא חדש). בקיצור, הרעיון מאחורי ההודעה הוא: אם אתם רוצים אחוות אחים, למה שלא תתנו לנו לחיות בדמוקרטיה ולא לפי ההלכה שלכם?

למה אתה רושם את זה

בשביל מה ? בשבל להתסיס? בשביל לפגוע? אתה חי את החיים שלך בבית שלך בכיף שלך ולא מעניין אותך בכלל על האחרים חוץ מלהשמיץ לפגוע ולשמוח על גבם של המתישבים (המתנחלים) אתה לא עושה כלום עם עצמך תראה איך אתה נראה אומלל מסכן שכמוך

שוב סלקטיביות אבנר?

רשמתי כבר למה כתבתי את ההודעה הזאת. מה שמעניין, שבמקום לענות בחרת לקלל.

מזכיר קצת את הטיעונים של איזה...

אדולף. לא זוכר בדיוק את השם משפחה. אולי אתה יכול לעזור לי? (וזה, ד"א, לבל תטעה, מחילוני גמור).

תגיד לי אתה מטורף על כל השכל?

מה קשור היטלר? לא מספיק השימוש בשואה שנעשה לאחרונה שאתה ממשיך?

אני לא רואה שום פסול בשימוש בשואה

לשם הסקת מסקנותיה, הפקת לקחים ועשיית הכל כדי שלא יחזור כדבר הזה. בהודעתך אתה לוקח ציבור שלם ומכריז עליו בריש-גלי כציבור של טפילים ("היא [החברה הדתית] ניצלה את החיילים ואחרי זה ירקה להם בפרצוף"), תתי-אדם ("היא [החברה הדתית] לא מבינה דבר באהבה"), מסוכנים ("אם היא לא תקבל את מבוקשה היא תאיים ותפגע") ובעלי דחף לא מוסבר לכבוש את העולם באמצעות הדת המשונה שלהם ("היא כופה עלינו את האידיאולוגיה שלה"). סלח לי שדבריך מעלים בי קונוטציות שכאלה, אבל אני לא זה שמזלזל בשואה - אתה מזלזל בה כשאתה מצטט, אולי בלי ידיעה, עקרונות של היטלר, ועוד בעברית. אמור לי רק דבר אחד, מדוע אתה ממהר כל כך "להכליל" את כל הדתיים? אם כך, מה כל כך פסול בלהכליל את כל הפלסטינאים?

אתה רוצה להשתמש בשואה?

בבקשה: הנאצים עלו לשלטון ע"י שימוש בכוח נגד מתנגדים- הדתיים משתמשים באלימות כלפי אנשים עם דעות שונות. הנאצים ניצלו את היהודים כל עוד הם ראו בכך צורך- המתנחלים ניצלו את החיילים כל עוד הם ראו בכך צורך. לנאצים לא היה אכפת מחיי אדם- למתנחלים אין חשיבות לחיי אדם. הנאצים איימו על מדינות אחרות כשלא קיבלו את מבוקשם- המתנחלים מאיימים על הדמדינה שלהם. באמת יש צורך בעוד השוואות?

One Echoe

New member
וואי וואי נסחפת...

אתם מוכנים להפסיק לזלזל בשואה? כולכם.

One Echoe

New member
כולם צריכים להפסיק.

רק כשיש מקום להשוואה תשוו. זה הפך להיות סתם ככה, כל אחד משווה. די כבר.

לא השוותי בינך לבינו.

השוותי בין האופן שבו שניכם, ורבים אחרים, מציגים (והציגו) את המצב. אתה מנסה לטעון שהכל אפל ואינטרסנטי בצד השני של המתרס... מעולה, רק קח בחשבון שאתה לא הראשון שעושה הכללות בוטות שכאלה. אמור לי רק זאת, לדעתך, החברה הדתית היא "סרטן" בגוף האומה שמונע את התקדמותה ושלוותה, מנצל את המדינה ללא תמורה וכמובן עושק אותה כלכלית?

זה אותו הדבר

ולא הם לא סרטן בגוף האומה, אין לי בעיה עם קיומה של החברה הדתית. יש לי בעיה עם דרך הכפיה הדתית שלהם.

One Echoe

New member
תשמע, הוא לא השווה לשואה

הוא סך הכל אמר שמה שאמרת מזכיר לו מה שאדולף היטלר אמר. אני לא מסכים עם זה, כמובן. כי אני יודע שאתה מכליל את הדתיים רק בגלל שאתה עצבני עליהם. אז לדעתי, תמגר את השנאה... ובמקום שנאת חינם, תשתדל לבזבז אהבת חינם. אני שונא המון דתיים, המון דיעות שלהם. ובכל זאת, אני לא מכליל אותם. ולא שונא אותם. וגם כשהכללתי את החרדים למשל..הם זוועה לדעתי, אבל אני לא שונא אותם.

היטלר הביא את השואה

ולכן זה אותו הדבר. קשה לי לאהוב אנשים שלא תורמים ופושעים, וכמובן גם צבועים. מצטער.

כבר אמרתי שאני לא שונא את כולם

ושיש לי חברים דתיים שתורמים מאוד ולא באופן סלקטיבי. אחד אפילו השתתף בהתנתקות. אבל, אני כן שונא את החברה הדתית. אני מקווה שאתה יודע להבדיל בין חברה לבין יחיד.

One Echoe

New member
צריכים להשתדל לא

לשנוא ציבור שלם... קשה למשל לא לשנוא את החברה החרדית.

למעלה