מתחיל להיגמר המקום... בעיה

maayanw20

New member
מתחיל להיגמר המקום... בעיה

אני בעליו הגאים של אירייבר H320 (שקוראים לו סטיב BY THE WAY) ובזמנו (לפני 3-4 חודשים בערך) חשבתי ש20 ג'יגה בייט יספיקו לי.. אבל מסתבר שיש לי קצת (הרבה) יותר שירים ממה שחשבתי... (סתם אם זה מעניין מישהו, נכון לעכשיו יש לי 1712 שירים) וגם בגלל שהשירים שאני מורידה (בצורה חוקית ביותר אני חייבת לציין, אני מורידה דרך אתר שמשלמים בשביל להוריד שירים) הם באיכות גבוהה אז זה גם יותר מגה לשיר... ולפואנטה של כל הסיפור הלא קשור הזה... אחרי שעשיתי סינון של שירים (אתם מכירים את זה שאותו שיר מופיע פעמיים ב2-3 דיסקים שונים?) שמתי לב שג'יגה בייט לאט לאט בורחים להם ואני בטוחה שיש עוד איזה 20 דיסקים שלא הספקתי להעביר.... אפשר איכשהו להגדיל את הזיכרון של המכשיר??? תודה אנשים על ההקשבה, ואם שעממתי אותכם למוות.... חבל...

weird dust

New member
יש דרך

אבל היא יקרה יותר ממכשיר חדש
ניתן להחליף לדיסק 40 ג'יגה או אפילו יותר. הבעיה כמו שניכתב זה שזה יקר רצח. בקיצור אין הרבה מה לעשות. ולא כל מה שמשלמים עליו הוא חוקי, בארץ יש רק כמה אתרים בעברית ובאנגלית עוד לא ראיתי. ישנם אתרים שמוכרים לפי כויות היוצרים אצלהם במדינה אך הם לא זהים לשלנו ולכן הם אינם חוקיים כאן.

weird dust

New member
אז אייטונז לא עובד פה ../images/Emo6.gif

כיום אייטונז לא עובד בארץ. אם יש לך כרטיס אשראי אמריקאי אז הוא יעבוד אבל בעצם צריך גם כתובת אמריקאית. אייטונז נותן רק קיבצי ACC ככל הזכור לי כרגע ושיר עולה כמעו דולר. זה לא באמת חשוב, אני לא יריב אם זה חוקי או לא. אם מישהו הצליח להפעיל את אייטונז אירופה זה אולי גם טוב. הבעיה שלהם היא בכך שזכויות היוצרים משתנים בכל מקום בעולם.

ממ..

אם את מורידה שירים באיכות גבוהה ואת לא אודיופילית ובאמת צריכה את זה אולי תקודדי אותם לאיכות נמוכה יותר.. זה יצמצם את הנפח שלהם וישחרר כמה ג'יגות..

weird dust

New member
לא מומלץ

זה באמת פוגם באיכות השיר, מנמיך טונים שכבר הונמכו בעבר ויוצר עוד בעיות.

maayanw20

New member
אהמממ....

דבר ראשון... אני מאוד "אודיופילית", ממש צורם לי לשמוע שיר שהאיכות שלו נמוכה (אמא תמיד אמרה שיש לי אוזניים רגישות
) וכן... השירים שלי הם ב320.... בדיוק עכשיו שמתי שיר בנגן שהוא 11:13 דקות באיכות 320... נחש כמה מגה זה... (רמז רמז: 25.67MB) ושיר של 3:52 הוא 8.85MB.... אין מה לעשות, כזאת אני... לא מתפשרת על איכות עכשיו מה שנותר להחליט זה מה אני עושה... או שאני אמכור את סטיב ואקנה חדש עם יותר נפח (לאיי ריבר יש מכשיר עם 60 ג'יגה?) או שנבדוק מה האפשרויות שלי להגדלת הנפח במכשיר הנוכחי... אווווו שהלך עליי.... דילמות דילמות...

יאיר B

New member
המכשיר הכי גדול של איריבר הוא

עם 40GB (נקרא H340). יש בשוק מכשירים עם יותר, למשל לארכוס יש מכשירים של 60GB וגם עם 80GB. גם לאיפוד יש עם 60GB. חוץ מזה גם ניתן לקנות כל מני מכונות מולטימדיה (שנועדו בעצם לסרטים והן מאוד גדולות, יחסית) שבהן יש נפח רב. העלויות כמובן גבוהות יותר. להחליף דיסקשיח זה כאב ראש לא קטן ואל תנסי לעשות את זה לבד אם את לא מבינה באלקטרוניקה (את עלולה להרוס משהו בדרך.. וזה לא כלול באחריות!). בכל מקרה לא הלך עלייך: את תמיד יכולה להחליף את השירים ש"סטיב" מחזיק בתדירות יותר גבוהה

maayanw20

New member
נראה לי דווקא...

שמה שאני צריכה זה גמילה... יש איזו קבוצת תמיכה ל"מכורי הורדת שירים לשימוש עצמי אנונימיים"? (כן כן, קראתי את הקישור על זכויות יוצרים בישראל... ואני גאה להכריז בזאת שאינני פושעת) אבל אני לא רוצה אייפוד או ארכוס... אני רוצה איי ריבר
הם מתכננים לפחות להוציא בזמן הקרוב או הקרוב פחות מכשיר עם 60? באתי לאבא שלי והסברתי לו את הבעיה הקטנה שלי, הוא הסתכל עליי כאילו השתגעתי ("מה???? 20 ג'יגה לא מספיקים לך???") אז ברחתי משדה הקרב ואני נותנת לו קצת זמן לעכל את העניין ולחשוב על זה...

יאיר B

New member
../images/Emo6.gif יפה

את יכולה לפתוח קבוצה כזו (ואם תאספי מספיק אנשים, אולי תפוז יתנו לך לפתוח אפילו פורום כזה...). לגבי האיריבר: רק הם יודעים מה התוכניות שלהם. את יכולה לבדוק במיסטיקריבר (אתר המעריצים הרשמי - קישור בקישורי הפורום) אם שם כתוב משהו על הנושא (י שאיזה קשר בינם לאיריבר). ויש אפילו הצעה מאוד לא פרקטית: מחשב נייד עם כרטיס קול חיצוני. יקר, מסורבל אבל המון GB! רעיון ביזארי נוסף: דיסקשיח נייד. ל-320 יש USB OTG. אולי ניתן לקנות דיסקשיח נייד (ויש כאלו קטנים פיזית) ולחבר אותו לנגן דרך ה-OTG וכך לנגן את השירים שתכניסי בו מראש. דיסקים כאלו מכילים הרבה מקום, אבל הם לא זולים ויש סיכוי שהסוללה של הנגן תיגמר מהר מאוד (היא צריכה לספק חשמל גם לדיסקשיח החיצוני).

סליידר

New member
את באמת שמה לב להבדל בין 320

ל192 או 128? ועוד באוזניות? הפיתרון הכי טוב לדעתי זה להעביר את השירים ל192, זה ממש לא נורא.

"ועוד באוזניות"->

בוא אני אגיד לך משהו.. אני אישית באוזניות שומע צלילים שלא שמעתי ברמקולים לפני כן.. ואל תזלזל באוזניות->אוזניות צריכות להיות באיכות גבוהה ולא לזלזל בהן ולהשקיע רק ברמקולים כי אחרי הכל האוזניות הם הרמקולים הניידים שלנו.. והפתרון הוא לא להוריד ל192 כי אודיופילים יכולים להרגיש בהבדל.. אם צריך איכות גבוהה אז להוריד ביטרייט זה לא הפתרון וגם לא להתפשר על איכות נמוכה..

maorp3

New member
אני מוכן לנות אותו ממך

שלחי לי מסר עם את מעוניינת

TheRealDeal

New member
אפשר להחליף הארד-דיסק

אבל צריך למצוא הארד-דיסק שמפורמט כבר לשימוש בH300.. אז זו בעיה, וגם המכשיר לא מספיק עבה ל40 ג'יגה, אז עוד בעיה.. אין פתרון זול יותר ופחות מסובך מלהחליף מכשיר, אין לאייריבר חברות שישדרגו את ההארד-דיסק כמו לאייפוד לפי מה שאני יודע... אז אפשר לנסות למכור את המכשיר ולקנות חדש.

iaqweasd

New member
למה שלא תמירי את השירים שלך ל-OGG?

בעזרת קידוד לפורמט OGG תוכלי לחסוך פי-2 מקום באחסון שירים, מבלי לפגוע באיכות הקבצים.

JustThomas

New member
../images/Emo45.gif

או לפחות לMP3 בVBR. אין טעם שטראק מסוים יהיה על 320KBPS כל הזמן.

The Experience

New member
אני הייתי מציע לך להפסיק לשלם על MP

לקנות שירי MP3 ברשת זה דבר טיפשי ביותר. תקני דיסקים מקוריים תצרבי לMP3 ותשימי בנגן..לפחות פה האומן מרוויח משהו.

יאיר B

New member
../images/Emo45.gif תומך בעיקרון, אבל יש בעיה:

לי לפחות קרה יותר מפעם אחת (ובטח גם לך). אומן Y הוציא דיסק חדש. יש בו 12 שירים. אתה אוהב מתוך אותם ה-12 רק 4. יוצא שאתה משלם על תקליט חדש (נניח 70 שקלים) כשאתה תשמע ממנו רק 4 שירים (שניתן לקנות אותם בפחות ברשת). זה הרעיון שעומד מאחורי קניית שירים ברשת. אגב, גם בקניית שירים ברשת האומן אמור לקבל משהו (קוראים לזה תמלומגים). אם האומן לא מקבל כלום - מי שמוכר נחשב לגנב (ואפילו בכמה רמות מעל למשתפי הקבצים! כי הוא מרוויח כסף על גב אנשים אחרים בלי שהוא ישקיע כלום).

למעלה