מתחיל להיגמר המקום... בעיה

The Experience

New member
לעבור על זה שלב שלב?....

קודם כל, אומן Y מוציא דיסק אחרי 3 סינגלים שהוציא לרדיו לפני. אין לך שמץ איזה שירים יש לך בדיסק שיצא אז יש אפשרות שהורדת את האלבום לפני שיצא בכלל..אהבת 4 שירים...הלכת לאתר ה"רשמי" שמוכר MP3 והורדת את ה4 שירים? זה דפוק תסכים איתי
אומן מוציא אלבום לאנשים שאוהבים את הסגנון שלו. תחשוב לפני 10 שנים,לפני עידן האינטרנט ובתחילת תקופת הBBS אנשים היו קונים דיסקים בלי שום מחשבה על "אם אני לא אוהב את האלבום"כי לא היה להם מושג,הם הכירו אומן על פי הסינגל שיצא או אלבום קודם וקנו בלי לחשוב פעמיים. תקנה את האלבום, תצרוב לעצמך 4 שירים שאהבת ותמכור ב10 שקל פחות,חיסכון עצום
אני אישית בחיים לא שילמתי על שיר MP3 ולא מתכוון אם אני אוהב את האומן אני קונה את הדיסק לא אוהב..מוריד שיר...אני רוצה לראות חברת תקליטים שתבוא אלי בטענות אחרי שתראה את אוסף הדיסקים המקוריים. נגיד כרגע אני שוקל לקנות את "מה קשור" ורק בגלל הפירגון שלי לשלישייה הקרועה הזאת, על סמך שיר אחד בלבד

יאיר B

New member
גם אני לא קניתי מעולם שירים ברשת

אני לא מוריד שירים ברשת. אני קונה את הדיסק בחנות. לקנות אלבום, לצרוב ממנו 4 שירים ולמכור אותו חזרה - לא ממש חוקי (אסור להעתיק שירים מהאלבום בלי שיהיה לך את האלבום המקורי). שאלה: יש לי סידרת דיסקים שאני מאוד אוהב ולא נמכרת בישראל (אין להשיג בשום חנות, רק בחו"ל). מה אני עושה? האפשרות לקנות שירים ברשת מאפשרת להשיג את השירים הללו בלי תלות ביבואן זה או אחר. וסתם לרקע כללי: באמת יש לי כזו בעיה. אז אני פותר אותה בנסיעות לחו"ל במשך השנה, אבל מה עושה מישהו שלא יכול לנסוע לחו"ל?

The Experience

New member
יוצר קשר עם חברים שקונים מחו"ל דיסק

ים יש מספיק אנשים שקונים דיסקים בחו"ל ומביאים לארץ אני אישית קונה הרבה בEBAY ואמזון גם בשביל עצמי וגם בשביל חברים. כך שאם מישהו צריך משהו
הנושא של הMP3 מבוזבז לטעמי. אני דוגל בכמה עיקרונות א. לא לקנות שירים ברשת ב. אם הורדת כמה שירים ואהבת את האומן - קנה ת'דיסק לאנשים כיום אין כמעט וערך לאומן שמוציא דיסק.תעשיית ההורדות מחסלת את הרצון של האומנים להוציא דברים וזה עצוב. וזה פחות או יותר מה שאני חושב בנושא

יאיר B

New member
בנוגע להורדות שמחסלות את התעשיה -

אני בהחלט מסכים. אמזון שולחים דיסקים לארץ? חשבתי שהם שולחים רק ספרות.

The Experience

New member
וגם DVD....

אבל מי צריך אמזון כשיש EBAY! את השעון שמפורסם משמאל (ותשימו לב שאין הרבה פורומים שבהם הוא מפורסם) חשבתי לקנות כבר לפני כשנה בEBAY ב700 שקל....אבל לא סמכתי ממש על איכות החברה.נראה איך יתפוס בארץ

weird dust

New member
DVD נחשב דיסקים

לפחות זה מה שחשבתי כשראיתי את הדי וי די שלי

maayanw20

New member
אהממ...

1. יש כמה בעיות בOGG ע"פ הקישור ששלחת לי: * "אם תדחוס ל- Ogg Vorbis קובץ שכבר נדחס ל- MP3,האיכות תרד עוד יותר." * ,מכיוון שקבצי Ogg Vorbis הם יותר מורכבים ומסובכים מקבצי MP3, הנגינה שלהם סוחטת מהנגן יותר מאמץ ומקצרת את חיי הסוללה ל 10-12 שעות במקום 16" בעייתי ביותר... 2. לגבי הויכוח הקטן שלכם על להוריד/לא להוריד מוסיקה בתשלום, אז ככה: דבר ראשון- להוריד דיסק שלם מהאתר שאני מורידה ממנו עולה לי בערך 4.5 ש"ח לדיסק... אני לא יודעת מה איתכם אבל עם המשכורת הצבאית שלי אין לי כל כך תקציב לקנות דיסקים ב 60-70 ש"ח... (בייחוד עם הכמות שאני צורכת) דבר שני- הרבה יותר נוח להוריד דיסקים מאשר ללכת לחנות ולחפש... במיוחד כשהמבחר די דליל.... (וזאת הסיבה שהתחלתי להוריד בתשלום, חיפשתי במשך שבועיים את הדיסק HOW THE WEST WAS WON של ההופעה של לד זפלין... ובשום חנות דיסקים לא היה את זה...) דבר שלישי- אפילו שמסתבר שחוקי להוריד שירים בחינם לשימוש עצמי אני עדיין מרגישה יותר טוב עם עצמי שאני משלמת (וכן, בדקתי באתר וכתוב בפירוש שהכסף הולך לאירגון האמנים או משו כזה...) בקיצקוצ.... אני עדיין בבעיה, אבל אני מרגישה שאני מתחילה להגיע לפיתרון

יאיר B

New member
../images/Emo2.gif ארבע וחצי ש"ח לדיסק שלם?

אפשר לקבל קישור לאתר הזה? זה ממש מעניין!

weird dust

New member
האתר אינו חוקי בארץ

וכל הורדה ממנו נחשבת כעבירה על החוק הישראלי. החוק בארץ שונה מאוד מהחוץ האמריקאי האירופאי וכמו שאני מאמין: הרוסי. בכל מיקהזה עבירה על החוק לקנות משם

maayanw20

New member
סתם שאלה...

לא שאני מפקפקת בך או משהו אבל קראת את הקישור בראש הפורום שעמיתך היקר לפורום הוסיף? נאמר שם בפירוש שהחוק הישראלי מגן על אנשים שמורידים שירים מהאינטרנט (בתשלום/ללא תשלום) אם זה לשימוש באופן פרטי בלבד....

weird dust

New member
זה בעיה

יש כל מיני דברים בפנים, דיברו בעבר בוואי נט על קניה של שירים מאתרים אלו. את מה שעמיתי כתב אני קראתי גם ויש בינונו שיתוף פעולה מלא! הרעיון שמה שהם מוכרים הוא לא חוקי ואז גם מה שאתה מוריד הוא בעיקרון לא חוקי. זה כמו לקנות מוצר גנוב. נעזוב את מה שכתוב שם ונמשיך להודעה בהמשך שאומרת שעדיף לא לדבר על הורדות בכלל בפורמים. אני חושב שזה חלק מהפורום ולכן אני לא אוסר למשל לדבר כאן על השירשור הזה - אבל עדיין יש צורך שאנשים יבינו שלא כל מה שמגיע בכסף הוא חוקי. (ולציטוט הפעם: לא כל מה שנוצץ הוא זהב).

maayanw20

New member
די בעייתי מה שאמרת...

לא ממש רציתי לפתח את השיחה הזאת אבל קצת קשה לי לא להגיב... שים לב שבמה שהעו"ד אמר הוא גם התייחס לתוכנה לשיתוף קבצים ואמר שזה חוקי (מדגישה- אם התוכן שהורד הוא לשימוש עצמי בלבד). מה גם שכשמתייחסים להורדה מאתר באינטרנט לשימוש פרטי לא מתכוונים לאתר חוקי שנותן לאנשים להוריד את החומרים שבו בחינם, כי לא נראה לי שקיים אתר שכזה (אולי אני טועה ואני אשמח אם תראה לי אתר שכזה) ועוד נקודה קטנטנה- חוק בהיותו חוק הוא דבר מאוד מורכב עם המון סעיפים ותת סעיפים. אם החוק היה אומר שלהוריד תכנים (גם לשימוש עצמי בלבד)מאתרים שהעלו את התוכן שבו בצורה לא חוקית זה לא חוקי, אני חושבת שהוא היה מדגיש לנו את זה כי זה הרוב המוחלט של האתרים הקיימים ברשת. בכל מקרה, אל תדאג זה בסדר, אני לא מתכוונת לתת את הכתובת לאתר שאני קונה ממנו שירים (אני עדיין טוענת בתוקף שהאתר הזה חוקי ביותר) נראה לך שאני צריכה שכל אחד פה יהפוך לי פתאום לחוקר פרטי, יבדוק לי בדיוק מאיפה מגיעים התכנים ולאן הכסף הולך ובסוף יבואו ויגידו לי שזה משמש איזה אירגון טרוריסטים באפגניסטן? דונט וורי בי האפי

יאיר B

New member
בנוגע למוזיקה חופשית ברשת:

יש כמה מקומות שניתן למצוא בהם מוזיקה בחינם ברשת (וחוקית). אחד מהם הוא "ארכיון האינטרנט". בארץ אפשר למצוא את האתר של דן תורן (שם הוא מפרסם את האלבום האחרון שלו) ואפשר לחפש גם את האתר של נימרוד לב (שם הוא מפרסם דברים שלו). אני בטוח שיש עוד אתרים שונים. אני מצרף קישור לשיחה בנושא מאתר אחר.

maayanw20

New member
עד כמה שזה נשמע מפתה...

אבל בטהובן זה לא בדיוק הסטייל שלי... מה גם שנראה לי שאפילו יש לנו כמה דיסקים עם יצירות שלו בבית... אבל זאת לא דוגמא, לבטהובן אין זכויות יוצרים... אף אחד לא מקבל כסף על כל פעם שמשמיעים יצירה שלו... אתם יודעים מה זה מזכיר לי? זוכרים שלפני איזה שנתיים בערך היה ריב בין גלגל"צ לאמ"י על התשלום של הזכויות יוצרים והיו איזה 24 שעות לפני הכרעת בית הדין שלגלגל"צ היה אסור לשדר מוסיקה עם זכויות יוצרים אז כל אותו זמן הם דיברו המון וכשהם עצרו לשאוף קצת אוויר הם השמיעו יצירות של בטהובן....

יאיר B

New member
בטהובן זו רק דוגמא

ולמעשה, לרוב המלחינים הקלאסיים אין זכויות יוצרים על היצירות כחומר גלם. יש זכויות יוצרים על הביצועים (וכאן מישהו מקבל תמלוגים: התזמורת שניגנה את היצירה שהוקלטה). ניסית את ארכיון האינטרנט? אולי שם יהיה משהו מעניין.

maayanw20

New member
השאלה היא

האם אתה ביקרת בארכיון האינטרנט הזה? ראית מה יש שם? זה הכל מוסיקה של הופעות חיות באיכות ממש ממש נמוכה ומה גם שמתוך 12 אמנים בערך שחיפשתי מצאתי רק 1 וגם זה ממש הפתיע אותי...

למעלה