מתחיל..

yossi7070

New member
מתחיל..

מחפש מורה נבוכים לעשיית קפה ממכונה,מצד אחד אני רוצה
משהו יותר איכותי מהקפסולות הפופולאריות ומצד שני בגלל שאני מתחיל אני
מתאר לעצמי שאני צריך משהו יותר בסיסי...
אם מישהו יכול לכוון אותי ממש מההתחלה אני אשמח..
אני חולה קפה ככה שאין לי בעיה להפוך את זה לתחביב מרכזי
תודה מראש!
 

dudi4321

Active member
ברוך הבא

התחלתי עם נס קפה, טורקי מורתח ועברתי למקינטה.
משם למכונה סבירה chromex 180D. יש לה ידית שבתוכה סלסילה/מסננת לפי כמות המנות. שמים קפה טחון שאני טוחן. גם את הפולים הירוקים אני קולה בעצמי.
דואגים למים ללא מלחים במיכל. דוחסים את הקפה שבסלסילה מבריגים לראש ומסיטים "המפסק המכני" והאספרססו זולג לכוס מחוממת.
היתרון שטוחנים את הקפה סמוך להכנה. נוצר מרקם אוורירי - קרמה ונהנים.
לגבי הקצפת חלב זה תהליך שנעשה במקביל בטכניקה שונה. אני לא משתמש בכלל בהקצפה.
תתחיל ברכישת מכונה יד שניה. הרבה קונים או מקבלים מתנה ומתפטרים ממנה.
תשאל לגבי דגמים ספציפיים. כאן הפורום מקצועי. יש עם דוד/ים חימום מאלומיניום יש מנחושת ויש צורות חימום שונות.
בהצלחה
 

yossi7070

New member
תודה..

דודי...
לגבי הפרקטיקה בעבר פה ושם הפעלתי מכונה
בתקופה לפני שהיה מידע כמו היום..
השאלות שאין לי עדיין תשובה
1.איזה סוגי מכונה אני צריך לחפש?
2 מה התקציב שכדאי לי לשים (יד שנייה\חדש)
איזה סוגי קפה וכו..
אני מבין שזה פורום מקצועי מהקריאה הראשונה..
יש מקום יותר "ידידותי" בישבילי לקבל מידע או שאני אוכל להיעזר פה..
 

yossi7070

New member
שתבינו...

את הרמת ידע שלי לגבי המיכשור,הייתי צריך לפתוח
וויקיפדיה בישביל לדעת מה זה מקינטה ובריסטה.....
 

dimab

Member
אל דאגה - זה המקום הנכון להתחיל.

אבל תתחיל מזה שתספר למה אתה חותר: מהם סוגי הקפה שאתה אוהב, ומה התקציב שברשותך?
 

yossi7070

New member
כעיקרון..

אני שותה בבית בין 3 ל4 נס קפה טסטר צ'וייס..בקפה שחור
אני לא נוגע (לא אוהב) בסוגי קפה של מכונות אני לא יודע להבדיל..
לגבי תקציב, כמה כדאי לי להשקיע בישביל התחלה פלוס?
 

yossi7070

New member
אוקיי..

הצעת לי בתחילת השירשור מכונת קפה chromex 180D..
כדאי לחפש יד שנייה?
 

yossi7070

New member
אחרי...

חפירה די ארוכה בפורום הגעתי למסקנה (ואני מקווה שהמומחים מסכימים איתי)
שכדאי שאני אתחיל בקנייה של מקינטה עם כל הציוד הנלווה אליה,אחרי שאני אגבש טעם
בקפה אני אעבור למכונה יותר מקצועית...
לפי הטופיקים לגבי מקינטה אני מבין שבריקה (2\4) היא הכי פופולארית,בתור מתחיל
כדאי לי איתה?
לגבי הקפה כדאי לי לקנות מוכן או שכדאי לי לטחון?הבנתי שאם לקנות למקינטה
מטחנה כדאי את זאת http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=753830?
לגבי מקציף כדאי את זה http://www.landwer.co.il/bialetti-tuttocrema-6?
אם אני טוחן פולי קפה או קונה טחון האמת שאין לי מושג במה להתחיל ובאיזה כמויות
מצטער על החפירה...תודה מראש!
 

dudi4321

Active member
לדעתי תתחיל ישר ממכונת קפה

לא מקינטה ולא קפסולות.
אני התחלתי עם מקינטה בריקה והיא בבית לטיולים כשאין חשמל.
 

yossi7070

New member
הצעת..

לי לקנות יד שנייה,יש כמה סוגים שעליי להתמקד בהם?
אני בטח אצטרך טוחן ומקציף,הדוגמאות הנ"ל שהבאתי
רלוונטיות?
 

dudi4321

Active member
אני משתמש בכזו. קבלתי אותה באתר אגורה.

עלתה לי רק הנסיעה למבשרת.
ניקיתי את משקעי האבנית. הוספתי דוחסן וסלסלה מנה אחת ואני משתמש להנאתי כבר שנה.
כשתקנה ביד2 תבקש שיראו לך איך להכין קפה וזו הדרך לוודא שהמכונה פחות או יותר תקינה.
 

Yehuda Badihi

New member
א. מטחנה. לא טוחן. ב. המקציף הוא חלק מהמכונה (צינורית הקיטור

) ולא צריך לקנות בנפרד. מה תקנה תלוי בתקציב שלך.זה יכול להתחיל ב500 ש"ח (דלונגי יד 2 + מטחנת להבים) ולהיגמר בקרוב ל20000 ש"ח.
 

yossi7070

New member
החלטתי..

לשמוע בעצתכם וללכת על מכונה יד 2 מסוג דלונגי..
ביד 2 יש כמה דגמים שנמכרים בחצי מחיר מחדש וכמעט כולם טוענים
שבקושי נעשה בהם שימוש...
הדגמים ונמחירים שמצאתי הם
ec220-150 שח (חדשה עולה 530)
ec 200-290 שח (חדשה עולה 700)
ec700-650 שח (חדשה עולה 1500)
ec 750-550 שח (חדשה עולה 1400)
איזו מבין הדגמים כדאי לי לבחור?
 

yossi7070

New member
אני קונה...

את ה220 חדשה (529 שח) עם אחריות שנה
ייקח לה כמה ימים להגיע,בזמן הזה אני רוצה לקנות פולי קפה
איזה סוגים כדאי לי להתחיל?
איזו מטחנה? אפשר עם זו? http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=753830
תודה לכל מי שעזר
 

Yehuda Badihi

New member
בהצלחה

1. אופתע אם יש 220 חדשות במלאי. אם אין אז גם הדגם שמעליו (310) טוב.
2. היות וב220/310 יש מגביר קרמה, היא פחות רגישה לדיוק בטחינה ולכן המטחנה שציינת יכולה להתאים.
 
למעלה