מתחשבים בשכנים שלכם?

pasiava

New member
מתחשבים בשכנים שלכם?

רציתי לשאול את כל חברי הפורום, כשאתם מנגנים על הכלי/ם שלכם, אתם מתחשבים בשכנים שלכם, או בשאר אנשי הבית אם הם לא מרוצים מהעובדה שתאם מנגנים. כמובן שגם זה משתנה מכלי לכלי, אבל עדיין כל כלי עשוה רעש, ולאנשים רגישים לרעש כל פיפס יפריע. במקרה שלי, המשפחה שלי מאוד תומכת ואפילו אומרת שאני כישרון וזה ממש כיף לשמוע אותי
עם השכנים זה סיפור אחר. כשקנינו את התופים הבעיה העיקרית לא הייתה מקום או מחיר(לא ששני אלו לא היוו בעיה), אבל בעיקר השכנים. אמא שלי פוחדת כל הזמן שאחד השכנים יבקש ממנה להפסיק את הרעש(בייחוד השכנה העצבנית מקומה מתחתינו, זמירה!
...
), אז יש לי שעות מאוד מוגבלות(5-7) ומשתיקים זה חובה, אבל עדיין, זה כיף לא נורמאלי
מה איתכם?

מאורי6

New member
אממ.. תשובה

אני שרה ואני שרה חזק ואני שרה בכל הסגנונות ואני פחות או יותר כופה על כל הרחוב את הטעם המוסיקלי שלי.... אם היו שכנים שאני מרגישה שאני צריכה להתחשב בהם הייתי מתחשבת... יש לנו חרא של שכנים אז אני זרה מתי שבא לי, מה שבא לי ובאיזה ווליום שבא לי:)

ומה קורה כששניים או יותר ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

כששניים או יותר מוסיקאים גרים בשכנות? איך אז מסתדרים עם הקולות?

מאורי6

New member
זו שאלה מעולה

מול הבית שלי גרה בחורה צעירה שאוהבת לשיר אופרה..רק אופרה! כל היום אופרה! ובקול מאוד מאוד חזק! ובאמצע הלילה גם יש לציין... בלילות הראשונים זה היה ממש נחמד... עכשיו נמאס...חח

כשעוד גרתי בבית הורי...

היו זמנים שאני הייתי מתאמן בחצוצרה, בזמן שאבי התאמן בפסנתר אחד ואחותי בפסנתר השני או בקלרינט. מילא השכנים, אבל אמא שלי מסכנה. עכשיו לפחות נשארו רק אבא שלי ואחותי. איפה שאני גר עכשיו היה בבניין קרנן הרבה שנים לפני שהגעתי ואחותו הבסוניסטית עדיין בבניין. אז אני לא הייתי מקור ה"רעש" הראשון, נכנסתי לבניין מורגל. בכל מקרה אני בד"כ מתאמן בבוקר לא לפני 9 ואחה"צ לא אחרי 7 בערב (כשאני בעבודה מחוץ לבית אז זה בכל מקרה לא כל יום ולא כל היום). אבל... פעם היה לי סיפור עם שכנה: היא באה ודפקה בדלת ביום שישי ב 9:30 בבוקר. אני הייתי חייב להתחממם לפני חזרת תזמורת בצהרי אותו יום. למרות שהיא היתה נזעפת, הסברתי לה בנועם שאין באפשרותי להפסיק וזאת כמובן זכותי ושאני משתדל לארגן את שעות הנגינה שלי בשעות סבירות (כמו זו). חשוב לציין שהבניין נמצא מול בית ספר תיכון מאוד רועש, עם מוסיקה בקולי קולות בהפסקות ועוד. וגם רחוב חד סיטרי שבו עורת תנועה רבה, כולל אוטובוסים. הצליל של החצוצרה אומנם בולט אבל אינו גובר על כל הרעשים הסביבתיים של הרחוב הסואן. בכל מקרה, השכנים היו מארגנים קונצרטים יזומים בכל שעות היום והלילה של נקישות מטאטא על התקרה שלהם (רצפתינו) ואף שלשלו מכתב (בעילום שם) עם סיפורה של פסנתרנית בת"א שהגיע לבית משפט (הבעל הוא עורך דין). בסופו של דבר, האישה שהיתה בהריון (מה שכנראה לא הקל על סבלה...) ילדה בן. אפינו עבורם עוגה והבנו להם. ומאז, הפלא ופלא אנו חברים טובים.

לי דווקא אין בעיה,

אולי כי זה בס, וזה לא כל כך מרעיש, אבל אני מכירה מישהו שביריבות עם השכן שלו רק בגלל התופים.

SHEX

New member
וכי את גרה בבית פרטי...../images/Emo95.gif

זה הרבה פחות בעייתי...

גם נכון,

אבל אל תשכח שהחדר שלי צמוד לבית של השכנים, יש לנו קיר משותף..זה משפיע מאוד.

SHEX

New member
לכי לנגן בסלון...../images/Emo95.gif

או שבואי לנגן אצלי נאלתר קצת ביחד...

SHEX

New member
אני לא יודע חוקים../images/Emo95.gif

כאילו, לא למדתי אלתור, אבל אני יודע קצת אבל דווקא לא על הקרן יער רק על חלילת וסקסופון. ומדי פעם חצוצרה, אבל בזה אני ממש לא משהו...

חע חלילית מזכיר לי טיוליםXD

אוי זה היה טיול איכותי. שכחתי מתי הוא היה, אבל הוא היה מגניב.

SHEX

New member
או סוכות או פסח../images/Emo95.gif

בשניהם ניגנתי, לא יודע על מי מהם את מדברת...

SHEX

New member
יש לי סיפור מצחיק בנושא../images/Emo95.gif

אני מנגן על כל מיני כלים כבר 11 שנים. אני גר בבניין משותף ואף פעם לא הייתה לי שום בעיה, עד שנה שעברה. הגיעה לדירה שלידי משפחה חדשה. תמיד הייתי מנגן עד איזה 10 בלילה, והשכן החדש בא ואמר לי שיש לו ילדה שצריכה לישון בשעות כאלו אז שאני לא אנגן. כמו שהתחשבתי ומאותו יום לא ניגנתי אחרי 8, 8 וחצי... הוא המשיך להתלונן, אז עברתי לנגן ב5 אחה"צ עד 6 וחצי בערך... עם הזמן השכן התחיל להצמיד את המערכת סטריאו שלו לקיר המשותף שלנו בשעות כמו 6 בבוקר ו1 בלילה ושם מוסיקה בפו ל ווליום כדי להציק לי (דווקא מוסיקה טובה, היה נחמד)... בהתחלה התעלמתי ממה שהוא עושה, עד שיום אחד בערך ב7 בערב, אחרי שסיימתי לנגן היה צלצול בדלת, פתחתי את הדלת ושם עמד השכן וברגע שפתחתי את הדלת הת חיל להטיח מטר של קללות מטורפות, אז טרקתי לו. אח"כ אמא שלי הלכה לדבר איתו וגם היא זכתה למפגן קללות מכובד משלה... בתקופה הזו היו בגרויות, אז לא היו לימודים בבקרים, אז התחלתי לקום כל בוקר ב7-8 בבוקר כדי שאני אנגן בבקרים בסביבות 10 וככה בטוח לא אפריע לו... אחרי כמה ימים הגיע מכתב מהעירייה שקיבלו תלונה על רעשים מהדירה שלי בשעה 10 וחצי בבוקר... בסופו של דבר שום דבר לא עזר לשכן והוא נאלץ לעבור דירה, כי מה לעשות? אני לא אפסיק לנגן לפני הרסיטל

CrazyDude2

New member
חחחח משעשע!

בעיקרון לא יכולים לעשות לך שום דבר כל עוד זה לא בין 14:00-16:00 ואחרי 00:00 עד הבוקר. אם להתחשב בשכנים זה משהו אחר, אבל בעיקרון אני לא חושב שאתה חייב. אם הוא מקלל אותך ורוצה שיהיה שקט לילדה שלו - שיקנה לה אטמי אוזניים... תלונה על רעש ב10:30 בבוקר?! חחח שיתלוננו, אתה בשטח שלך ומותר לך לעשות כמה רעש שאתה רוצה.

מרי לי

New member
ברור שמתחשבים

אם הם באים ושוברים לי את הדלת ומאיימים להזמין משטרה ב2 בלילה אז אני ממש מתחשבת

ahbarfilez

New member
לא ../images/Emo6.gif

ממש לא, השכנים יכולים לקפוץ עד מחר, לי מותר עד 11 בלילה לגבי בני המשפחה- ודאי שמתחשב.

למעלה