מתיבשת!!!

היי מיכול10

אכן הייתי תקופה מאוד ארוכה בסגירה שהיתה עבורי גבוהה מאוד. באיזה שלב כבר לא היה קשה כי הגוף הסתגל להתעללות שלי בו. מה ששבר אותי זה באמת חוסר היכולת להחזיק נוזלים, חולשה, הגעה להבנה שמה שאני רואה במראה זה מכוער ורזה מידי. ופתאום...געגוע לשרון פלוס כמה קילוגרמים נוספים שנראתה נשית ובריאה יותר, גרמו לי להגיע ברביעי לאסותא. גם ההבנה והפחד שמשהו רע עלול לקרות לי בקרוב. דרך אגב - אפילו התגובות מסביבי של אנשים אחרים בדבר הרזון שלי לא הזיזו לי. הייתי בשלב מסויים שככל שאחרים אמרו לי שאני מאוד רזה וזה לא יפה, הנהנתי מולם בראשי ואמרתי שהם צודקים ולא ממש ייחסתי לזה התייחסות אחרי שנייה ורבע והמשכתי לרדת ממשקל שכבר לא היה לי. אם שמת לב, לא ישבתי ליד כולם אלא עמדתי בצד או דיברתי עם סיגל. הסיבה נעוצה בעובדה שהתביישתי להתערבב אתכן. מיום רביעי עברו 5 ימים. אוכלת סוף סוף ושותה ומזה תקופה ארוכה שלא ביקרתי בשירותים, ולא לשם צרכים. המשקל מתחיל לעלות. הגוף היה כל כך במצוקה שכנראה הוא אוגר את האוכל והנוזלים שהחסרתי ממנו. הרי אין הסבר הגיוני אחר שב- 5 ימים, ממשקל 46 אני שוקלת 50. ברור לי שזה לא 4 קילו של שומן אלא 4 קילו של נוזלים וכו'. בדיוק כמו שב- 10 ימים הראשונים לאחר הניתוח איבדתי 10 קילו. אבל הסבירו לי שזה איבוד של נוזלים ולא של שומן. מה אני מבלבלת במוח עכשיו....כנראה שמה ששמרתי תקופה ארוכה בתוך ליבי ולא היה לי אומץ להגיד בקול רם...משתחרר עכשיו החוצה. ועכשיו שעת צהריים, הגיע הזמן לאכול (-:.
רק מה שאני לא יודעת עכשיו זה מתי זה "מספיק", וללכת לסגור איזה רבע כדי לשמור על המשקל שלא יעלה ולא ירד.
שנה אזרחית טובה לך ולכולם.

אופירA

New member
מנהל
אולי הקצב איטי מאוד כי את לא שותה...

איך ישרוף הגוף שומנים ללא כמות גדולה של נוזלים?
ממה את רוצה לרדת 4-5 קילו - מרקמת שומן או מרקמת שריר?
מה יקרה אחרי שתפתחי את הטבעת - תוכלי לאכול? אז מה את חושבת שיקרה לקילואים שירדת? יחזרו, אבל בצורת שומן ולא שריר... מסת השומן בגוף תעלה, מסת השריר תרד, והתוצאה - יותר קשה לרדת במשקל ויותר קל ומהר לעלות...

אנחנו לא מבינים כלל במטבוליזם של הגוף, וחושבים שאם נצום קצב הירידה יואץ. כמו כן אנו חושבים שאם נחליט כמה נרד וננעל את הטבעת עד שזה יקרה, נוכל לתכנת את הגוף שלנו כמה שאנו רוצים ואיך שאנו רוצים. ברצותנו נרד במשקל, וברצותנו נעמוד על המשקל החדש ולא נעלה. והגוף יציית ויעשה מה שאנחנו מתכננים...
אם אנו מבינים כל כך טוב ושולטים כל כך טוב, איך זה שהגענו להשמנה מורבידית לפני הניתוח?
אולי כי אנחנו לא מבינים כל כך טוב בתהליכים של ירידה במשקל ושמירה על הרזון לטווח ארוך? הרי גם לפני הניתוח עשינו דיאטות וירדנו במשקל. אז איך זה שהירידה לא נשמרה? ואיך זה שהעלייה התקדמה והתקדמה עד למשקלים בלתי אפשריים?

ולמה שזה לא יקרה עם טבעת? כי עם הטבעת אפשר לנעול את המעבר ולא לאכול ולשתות נורמלי כל החיים? באמת? כמה זמן את חושבת יחלוף עד שהטבעת תזוז מרוב לחץ, תתבלה מרוב מאמץ, שרירי מערכת העיכול יחלו מרוב מאמץ וכל הגוף ייבול בגלל חוסר תזונה מספקת? עד איזה גיל את מתכננת לחיות בבריאות ולהיות רזה? רק עוד 2-10 שנים?
לא היית רוצה למנוע התפרקות השלד בגיל צעיר? אנמיה? מחלות קשות כתוצאה מהיעדר ויטמינים?

כאשר הילדים שלנו רוצים שוקולד ושוקולד ומכסימום עוד פיתה עם שוקולד וזהו כי זה מה שטעים ולא מעניין אותם מה יקרה כשהם יהיו בגיל 20, 40, 60 - האם אנו נותנים להם לאכול תזונת שוקולד בלבד, או שאנו מבינים שכדי לדאוג לבריאות השיניים, ההתפתחות התקינה ובכלל בריאות כל החיים צריך להתחיל להתנהג נכון מגיל הילדות? האם אנו מאפשרים להם לוותר על שעות שינה כי לא בא להם ללכת לישון, או שאנו מבינים שבצורה כזו הם לא יצמחו לגובה, ויקללו אותנו כל ימי חייהם הבוגרים על שהם גמדים?

לבריאות בגיל 50, 60, 70, 80 ו-90 צריך לדאוג בגיל 40, 30, 20, 10, 0.1. גיל 70 זה לא בעוד מליון שנה, וזה לא גיל מיותר שלא נורא אם מרותקים לכסא גלגלים בגלל חוסר בעצמות או בגלל סבל נורא אחר עקב מחלות קשות. גם בגיל 90 אדם מעדיף להיות בריא ותקין, ולמות בבריאות. היום אנו צריכים לדאוג לאדם הזה, ולא בגיל 89.

כדי להיות בריאה בעתיד וכדי להבין בירידה במשקל יעילה היום, ירידה ששומרת את עצמה גם בעתיד, ולא ירידה במחיר של נזק כפול ומכופל בעתיד - אני ממליצה לך מכל הלב והריאות להתקשר אלי לשיחת ייעוץ ארוכה, טלפונית, חינם, ולקבל הדרכה כיצד לפתוח את הטבעת באופן שמזון בריא ייכנס (= ירקות, חלבונים איכותיים שבונים שריר, פחמימות מלאות והמון מים חיים). כיצד להעריך משקל יעד רצוי. וכיצד למנוע את סיבוכי הטבעת בשנים הבאות - סיבוכים שנפוצים כל כך עקב טבעות נעולות מידי, הקאות ורפלוקס. ההתנהלות שלך כרגע מזמינה בזרועות פתוחות סיבוכים בעתיד.

בהצלחה.
אופירה, טל' 03-5781855, לא בשבת, וחובה להשאיר הודעה קולית עם מס' טלפון במקרה שאינני עונה. אין דרך אחרת להשיג אותי טלפונית.

למעלה