מתי אתם יצאתם מהבית?

DELICE1

New member
מתי אתם יצאתם מהבית?

שאלה שמעניינת אותי.
אני בן 23 ולפעמים מת לעוף מהבית אבל המשכורת לא מספיקה לצערי ואני עדיין שוקל את זה.
יש לי כמה שאלות שאני אשמח אם תוכלו לענות:)
מתי אתם יצאתם מהבית? הייתם מוכנים להיכנס למינוס/ להיכנס למינוס עוד יותר עמוק בשביל זה? לקחתם הלוואות? איך חיפשתם דירות להשכרה?
תודה!

oromer

New member
מנהל
התשובה היא מורכבת...

ומובן שהיא משתנה מאדם לאדם...

כל עוד המצב לא הופך להיות בלתי נסבל לא הייתי עוזבת את הבית בגילך אם זה היה מצריך מימני להיכנס למינוסים או לקחת הלוואה. הלוואה זה כסף שצריך להחזיר ועוד בתוספת ריבית. לקחת הלוואה בשביל דירה שכורה (שבסוף לא תהיה שלך), לא נראה לי פתרון טוב....מה גם שכירות זה תשלום שצריך לשלם כל חודש- ולרוב החוזה הוא לשנה.

תראה, היום זה לגיטימי יותר להישאר עד גיל מאוחר יחסית בבית של ההורים, במיוחד אם אתה סטודנט... מה גם שמחירי השכירות עולים וזה באמת לא פשוט...

אתה סטודנט?
אני חושבת שאתה צריך לחשוב על איך אתה מגדיל את המשכורת שלך- אם ע"י לימודים ורכישת השכלה או מקצוע, או יותר משמרות, או עבודה אחרת....

תשכור דירה רק כאשר יהיה לך מספיק כסף לעשות את זה...להתחיל את החיים הבוגרים והעצמאיים במינוס זה להכניס את עצמך למצב שקשה לצאת מימנו לפעמים....

kagome10

New member

Purple Mushroom

New member
יציאה מהבית ומינוס:

מתי יצאתי מהבית? פעם ראשונה בגיל 24 וחצי, אחרי סיום לימודי ערב 3 שנים בהנדסאים.
2. נכנסתי למינוס ראשון בשביל זה, (אצל אמא שלי עד גיל 24 וחצי, כמעט גיל 25, לא הייתי במינוס בכלל,
3. לא לקחתי הלוואה, ומקווה שלא אצטרך לקחת הלוואה אף פעם בחיים.
4. חיפשתי דירה (זה היה מזמן), בעזרת 2 חברים טובים מהתיכון, בטבלאות של מד"ס אופליין, כיום אפשר לחפש באינטרנט, ביד 2 ככל הנראה. :)
בבקשה, ובהצלחה ! :)

h a j b i

New member
תשובות

בגיל 24, תלוי בנסיבות, לקחתי הלוואה בשלב מסוים (ואך מחזרתי אותה פעמיים), חיפשתי באתרי אינטרנט, יד 2 וכו.

אבל כל זה לא משנה, כל אחד ונסיבותיו שלו.

בגדול, אם המשכורת שלך לא מספיקה, אני מציע לך קודם לדאוג להגדיל אותה לפני שאתה שוכר דירה או לפחות לחסוך מראש סכום מספיק בצד.

BloodyRose

New member
באופן "לא רשמי", מיד אחרי הצבא

באופן "רשמי", שנתיים לאחר מכן.

הבן זוג דאז שכר דירה, ואני שהיתי שם כל יום בערך (אפשר לספור על כף יד אחת את מספר הלילות שהעברתי אצל ההורים במשך שנה)
אז שכ"ד לא שילמתי, אך השתתפתי בהוצאות השוטפות (שכה"ד היה באותם ימים *מאוד* נמוך, כך שגם אם הייתי משתתפת בהוצאה הזו, היא לא באמת הייתה משפיעה על חשבון הבנק שלי)
אחרי שנתיים בערך עברנו לגור בדירה אחרת, ומאז אני מחוץ לבית ההורים.

לא למדתי, כך שלא היו לי הלוואות סטודנט ולא הייתי צריכה לחפש עבודה שמתאימה לשעות הלימודים. עבדתי המון בעבודה מכניסה מאוד, כך שיכלתי להרשות זאת לעצמי מבלי להיכנס למינוס ולקחת הלוואות, דבר שאני אישית מאוד מתנגדת אליו, במיוחד בגיל כ"כ צעיר.
לדעתי האישית, לא שווה להיכנס למינוס כדי לתחזק דירה שכורה. כל עוד השכר שלך לא מאפשר לך ויש לך את האפשרות להישאר אצל ההורים - אל תמהר לצאת. לצאת מבית ההורים זה דבר שכרוך בהרבה הוצאות, לא רק שכר דירה (חשבונות, ארנונה, אוכל, חומרי ניקוי... לזה מצטרפות הוצאות על נסיעות, טלפון, אינטרנט, טלוויזיה אם רוצים, הוצאות ראשוניות של קניית ריהוט וכו'. כמובן שצריך גם להתחשב ביציאות, מתנות ובלת"מים מכל הסוגים).
אפשר לחפש דירת שותפים מרוהטת שתוזיל קצת את העלויות, אבל זה עדיין רחוק מלהיות זול.

אז לשאלתך, לדעתי האישית - לא, לא שווה להיכנס למינוס או למינוס עמוק יותר בשביל זה.

...

אני יצאתי מהבית בגיל 21 לדירה לבד עם עבודה מובטחת.
אבל, היו לי חסכונות שאפשרו לי את זה ולא עשיתי את השינוי עד שחישבתי טוב-טוב את כל ההוצאות ובדקתי כמה נשאר לי בסוף החודש.

קשה לי להגיד אם הייתי יוצאת מהבית אם לא היו לי את החסכונות והעבודה, אבל סביר להניח שהייתי מחכה קצת עד שהייתי בטוחה שאצליח להסתדר בכוחות עצמי.

לגבי חיפוש דירות, לא היה לי את השלב הזה כי עברתי לקיבוץ ויחד עם העבודה הגיעו גם המגורים. אבל בגדול, לוחות יד2 וכאלה.

בקיצור, אם המצב נסבל ואין איזו בעיה מהותית וקיצונית, הייתי מציעה לך לחכות קצת, לחסוך ולמצוא עבודה עם משכורת שתאפשר לך את היציאה מהבית מבלי להסתבך עם הלוואות או למצוא את עצמך אחרי חודש חוזר חזרה.

DELICE1

New member
שקד, קיבוץ זה כיוון שגם חשבתי עליו

באיזה קיבוץ את עובדת? את עדיין גרה שם?

פלמחים, עדיין עובדת פה.

אבל קח בחשבון שלא פשוט להיכנס לגור בקיבוץ, במיוחד לחבר'ה צעירים.
רוב הקיבוצים מעדיפים לשמור את יחידות הדיור לבני הקיבוץ ומי שלא- תוקע שכירות מטורפת.

אני הגעתי לקיבוץ ולעבודה דרך חברים של ההורים שהעבירו את השם שלי למעסיק, יחד עם העבודה הגיעה גם הדירה.

DELICE1

New member
עבדתי בשני קיבוצים אז אני יודע פחות או יותר

מה הראש שם:)
את עובדת בחינוך בלתי פורמלי?

raptor89

New member
ישר אחרי הצבא

גיל 23.5, סיימתי צבא והתחלתי ללמוד, אז עברתי לדירה שכורה בירושלים.
אבל כמו שהרוב אמרו קודם - כנראה שזה לא היה קורה אם לא הייתה לי האפשרות לעשות את זה בלי להיכנס למינוס. במקרה כזה סביר שהייתי מבלה עוד זמן אצל ההורים כדי לחסוך לפני המעבר.
גם לא לקחתי הלוואות או משהו, כרגע מסתדר עם מלגות, השגחת בגרויות פה ושם, מילואים וחסכונות מהקבע.
לגבי חיפוש דירות - לוחות אינטרנט, קבוצות פייסבוק (אני יודע שיש לירושלים ולבאר-שבע, סביר שיש לעוד המון ערים) וכו'.

oromer

New member
מנהל
אני באופן אישי

לא חושבת שמומלץ לחסוך כסף עבור דירה שכורה. אלא אם זה עקב מעבר דירה לצורך לימודים.
שכירות דירה זה לרוב עם חוזה לשנה, וזה סכום שצריך לשלם כל חודש וחודש, באותה השנה וכל עוד אתה מתגורר בשכירות...

לחסוך כסף בשביל משהו שלא יהיה שלך בסוף? ומה תעשה שהכסף יגמר?

אני חושבת שתחשוב איך להגדיל את המשכורת...

ואם כבר לחסוך עבור דיור- אז עבור דירה שתהיה שלך בסוף... לכל משכנתא, צריך להביא הון עצמי....

לא צריך לחסוך את כל הסכום לשנה מראש,

אבל כן צריך לצאת עם סכום שמספיק לפחות לחודש-חודשיים הראשונים.
במקביל, צריך גם להגדיל משכורת כדי לוודא שאחרי שהחיסכון נגמר עדיין אפשר לעמוד על הרגליים.

oromer

New member
מנהל
חסכון

לחסוך לחודשיים הראשונים זה סבבה ויכול לעזור ולהקל, אבל זה לא המהות ולא חובה....

יש יחס מסוים, בין משכורת והוצאה על דיור (משכנתא או שכירות): אני חושבת שהמשכורת צריכה להיות פי 3, כמובן שמדובר לא במשכורות נמוכות מידי או גבוהות מדי...

לפותח השרשור:
לדעתי האישית, אם המצב נסבל מבחינתך, תמתין עוד. תלמד, או תעבוד ותחסוך את הכסף.... בעיני לא שווה לבזבז את הכסף הזה רק כדי להרגיש עצמאות בגיל כזה. יש עוד הרבה מה לעשות עם הכסף...
המצב שונה אם אתה מתכוון לעבור לגור עם בת זוג. כל עוד זה לא המצב ואתה עדיין מסוגל להמשיך לגור בבית זה עדיף...
כדי לקבל משכנתא צריך שליש מערך הדירה הון עצמי. בהנחה שתשלם על כל הוצאות הדיור (שכ"ד, ארנונה, ועד בית, חשמל, מים, מזון) 2000 ₪ אתה יכול לחסוך אותו ולקדם את עצמך מילימטר לרכישת דירה...היום קשה לרכוש דירה במיוחד כשאין עזרה מההורים..

NEO83

New member
בעולם שהוא לא

חדרה-גדרה ואתה חי בצניעות ולא בדירת 2-3 חדרים לבד.

למעלה