מתי אתם יצאתם מהבית?

raptor89

New member
כן, אבל...

המזל שהיה לי לא היה קשור ליכולת כלכלית להחזיק דירה או לא (אם כבר, אגב, ההיפך הוא הנכון, כי יש חדר מיותר)

nike001

New member
עונה

מתי אתם יצאתם מהבית? עדיין עם הורים /:
הייתם מוכנים להיכנס למינוס/ להיכנס למינוס עוד יותר עמוק בשביל זה? לקחתם הלוואות?
ממש לא מוכן. שמעתי על בחור שלקח הלוואות ועכשיו אין לו איך להחזיר, הבנק מעכל לו את החשבון והוא אני בדרך! להזרק לרחוב. לא יודע מה קורה איתו. אותי הוא כבר הומלס.
איך חיפשתם דירות להשכרה? הפסיכולוג שלי חיפש לי. מצאתי דירה נאה שלצערי במבט לאחור נבהלתי כי חששתי שהיא עלובה וגם לא רציתי את אותו שותף אבל אחרי שראיתי דירות אחרות הבנתי שזה ליגה של דירה. אני נורא מפחד לעזוב את הבית. יש לי פה תנאים כמו של מלך , מצד שני הסטרס של המריבות עם ההורים זה לא טוב לי לחיים ואני לא מתקדם ככה בחיים, אבל שוב... מבחינה חומרית לגור בתנאים עלובים ועוד עם משכורת כל כך עלובה כמו שלי אני משלם את המחיר של לחיות עם משפחה ונהנה מהתנאים הכל כך טובים שיש לי פה. גם ככה זה שאני גר עם הורים עדיין אין לי כסף למסיבות וכל זה אז ככה אל תתחילו להוציא עיניים כי באמת שאין על מה (;

nike001

New member
תיקון - האייפד באיות כתיבה שלו ממציא לי מילים

חחחח

״הייתם מוכנים להיכנס למינוס/ להיכנס למינוס עוד יותר עמוק בשביל זה? לקחתם הלוואות?
ממש לא מוכן. שמעתי על בחור שלקח הלוואות ועכשיו אין לו איך להחזיר, הבנק מעכל לו את החשבון והוא בדרך להזרק לרחוב. לא יודע מה קורה איתו. אולי הוא כבר הומלס.״ זהו תיקנתי.

oromer

New member
מנהל
אין סיבה להיכנס

למינוס. במיוחד לא להוצאה קבועה, ולא משהו חד פעמי, וכשיש אלטרנטיבה.

אפשר לעזוב כשיותר מבוססים ומרוויחים טוב וקבוע.

אני מכירה מישהי שהתחתנה לא מזמן, ויש לה הוצאות של שכ"ל.... ועכשיו הם חזרו לגור עם ההורים כי לא היה להם כסף...

תלמד, תתבסס, ואז תעבור. במיוחד בגיל 23. זה לא שאתה בן 40...

oromer

New member
מנהל
נשלח לי לפני הזמן

עצמאות לא נמדדת רק עם מגורים לבד או עם ההורים.
גם אם יש מריבות, צריך ללמוד איך לצמצם עד כמה שניתן....

rasmus girl1

New member
עוד לא יצאתי,

והיה לי יום הולדת 25 לפני חודש, מסיבה אחת- אני סטודנטית, מרוויחה 2000 ש"ח +- בחודש (עבודה במשרה מאוד חלקית), אז בנתיים אני סופגת את ההידחפות לחיים שלי מצד ההורים ואת החוסר פרטיות , אבל יודעת שברגע שאסיים ללמוד (כרגע בשנה ג', נשאר לי לסיים את הסמסטר הזה ואז עוד סמסטר אחד של שנה ד' בו אני עושה את הפרוייקט גמר) וברגע שאתקבע על עבודה במשרה מלאה אני אצא, עניין של עוד שנה+- .
אני לא דוגלת בשיטה של לקחת הלוואות ולהיכנס למינוסים בגיל כזה, תעבוד, תחסוך, תלמד איזה משהו (אפילו לימודי תעודה של משהו מקצועי) ככה שיהיה לך עוד כמה מאות למשכורת ואז תצא, חבל שאתה כבר לחוץ, זה לא יתרום לך כלום כרגע לעבור לגור לבד כשאתה עדיין לא מסוגל לזה עצמאית.

ivgy1980

New member
אסור להיכנס למינוס. אסור לקחת הלוואות.

כשמתחילים, לא יוצאים מזה.
תהיה עבד לנצח.
אתה רוצה?

Hawkgirl

New member
אני עוד לא יצאתי..

בת 25 ועוד לא יצאתי מבית ההורים.
לא אכניס עצמי למינוס בשביל לצאת מבית ההורים.
כרגע היחסים שלנו טובים. סיימתי לפני כמה זמן לימודי תעודה, כך שכרגע אני עובדת וחוסכת כסף להשתקם אחרי שנתיים שלא עבדתי חחחח...
מה גם שאני לפני טיול לארה"בכדי להתרענן אחרי התקופה הארוכה {:
מקווה השנה לסמן וי על כמה דברים שעדיין לא הספקתי להשלים בחיים ואז להתחיל לתכנן יציאה מהבית לדירה במחיר סביר.

אני תוהה בכלל אם יש כזה דבר לחיות ממשכורת של 4.5 אלף שקל בחודש :\

dify

New member
אם היא מעידה שבכייף אז מי אתה שתקבע?

ליחיד מתוך זוג, 5K לחודש (10K לזוג) זה לא רק בכייף, זה ממש ברווחה ובנוחות (אני מכירה זוג שמגדל ילד בתקציב הזה וחיים ממש בכייף :)
מבחינת צרכים בסיסיים זה מעל ומעבר, על מה כל אחד בוחר לבזבז מעבר לבסיסי, זו כבר בחירה אישית. אפשר לצאת כל שבוע למסעדת יוקרה ואפשר לבשל ארוחות לחברים בבית, בשניהם יש פוטנציאל להנאה אבל העלות שונה לחלוטין (אמרה וחזרה להכנות לאירוח להערב
)

h a j b i

New member
אין לי בעיה לקבוע שלרוב הגורף של האנשים

זה לא יהיה כל כך בכיף. ההערכה שלי תהיה טובה בדיוק כמו שלה או שלך.

מה לעשות שאנשים שונים זה מזה בצרכים (אפילו הבסיסיים שהם לא הרבה מעבר לאוכל, מים, שינה ועוד כמה בודדים אבל נזניח), ברצונות, בשאיפות, בהעדפות. היא בעצמה מעידה שזה לא בהכרח מתאים לכל אחד.

אני דווקא משתמש לרוב בדוגמה שלה כדי לתת בראש למפונקים אבל, זה אני לא אומר שיהיה להם כיף אם רק ישנו את הגישה, אני רק אומר שהם מפריזים בתיאורי המסכנות והאומללות.

וחוץ מזה, אז מה אם היא מעידה? גם בצפון קוריאה מעידים שטוב להם ככה, אולי באמת טוב להם ואולי לא. גם אחרים מעידים שהם לא מצליחים להתקיים ולסגור את החודש למרות שהורידו את ההוצאות למינימום, זה אומר שזה נכון?

dify

New member
אני לא הכללתי על כולם

דיברתי עליה..
ובאותה מידה שאתה מפקפק בדרום קוראנים אתה יכול לפקפק בסלבים המפורסמים והעשירים.. מי אמר שכסף מביא אושר וסיפוק?

נכון, אי אפשר להכליל על כולם, אבל היה לך ממש דחוף לפסול את דבריה, בעוד שתכלס אין לך שמץ של הוכחה שמה שהיא אמרה לא נכון לה או למישהו אחר, הדבר היחיד שאתה יכול להגיד הוא שאתה לא מרגיש שלך זה נכון, זה הכל.

למעלה