מתי השכלה מפריעה?

דורי 1981

Active member
האם אנשים משכילים למשל, לא מצליחים ליישם תוכניות (כולל בחיים האישיים) כי הם חושבים יותר מדי ופחות "אנשים של מעשים"? מצד שני, גם לעשות מהר ובלי תכנון זה לא פיתרון. תלוי גם מה.

פולגאר

Well-known member

מתי השכלה מפריעה?​

כשרוצים להתמודד על משרה פחותה מרמתך ועל כן, תוגדר בתור Overqualified.
האם אנשים משכילים למשל, לא מצליחים ליישם תוכניות (כולל בחיים האישיים) כי הם חושבים יותר מדי ופחות "אנשים של מעשים"? מצד שני, גם לעשות מהר ובלי תכנון זה לא פיתרון. תלוי גם מה.
זה יותר עניין של אופי ולא של השכלה.

דורי 1981

Active member
כשרוצים להתמודד על משרה פחותה מרמתך ועל כן, תוגדר בתור Overqualified.
מזלה של סבתא שלי ז"ל, שהתחילה לעבוד כמורה ביסודי כשכל ההגדרות האלה לא היו בתוקף. היה לה תואר ראשון בהיסטוריה ובלשנות מטעם אוניברסיטת ורשה ואז לקחו את כל מי שזמין להוראה (שנות ה-50), לא משנה אם היה אובר או אנדר.

מזלה של סבתא שלי ז"ל, שהתחילה לעבוד כמורה ביסודי כשכל ההגדרות האלה לא היו בתוקף. היה לה תואר ראשון בהיסטוריה ובלשנות מטעם אוניברסיטת ורשה ואז לקחו את כל מי שזמין להוראה (שנות ה-50), לא משנה אם היה אובר או אנדר.
ככל שיודעים יותר, יותר טוב. אמנם נתקלתי במעשיות עם שבהן אומרים שידע רב מקצר את החיים.

דורי 1981

Active member
ככל שיודעים יותר, יותר טוב. אמנם נתקלתי במעשיות עם שבהן אומרים שידע רב מקצר את החיים.
אני מאוד נהנה כבר כמה שנים לצפות בשעשועון המרדף. אמנם אין כמו "מי רוצה להיות מליונר" הקלאסי של יורם ארבל ופה רמת השאלות עולה ויורדת. אבל יחסית לתכניות מקבילות שקיימות כיום הרמה גבוהה ומעניין לראות, איך אנשים אחרים חושבים. מעבר לידע שאתה מרענן או צובר, זה תרגיל מעניין בפסיכולוגיה. גם הצ'ייסרים מוסיפים עניין - וגם עידו רוזנבלום משתפר כמנחה (בהתחלה לא סבלתי אותו).

אדם רוצה לדעת על העולם וצריך לרכוש עניין כדי לפתח את המחשבה ולא רק להצליח במטרות מעשיות. אדם צריך להחליט מה חשוב לו לדעת, ואלו נתונים שירכוש יעזרו לו להשיג מטרות. לכן אנשים מתעניינים בנושאים שונים, לפי אישיותם ודרך הבנתם את העולם.

דורי 1981

Active member
אדם רוצה לדעת על העולם וצריך לרכוש עניין כדי לפתח את המחשבה ולא רק להצליח במטרות מעשיות. אדם צריך להחליט מה חשוב לו לדעת, ואלו נתונים שירכוש יעזרו לו להשיג מטרות. לכן אנשים מתעניינים בנושאים שונים, לפי אישיותם ודרך הבנתם את העולם.
שלא תבין לא נכון, אני בעד השכלה. יש לי תואר שני ללא תזה במזרח תיכון ועניין במגוון נושאים. הנקודה היא, איך אתה מחבר את הידע התיאורטי עם המעשי- ובמיוחד לאור העובדה שלפעמים אתה לא עוסק בתחום ההשכלה שלך? זה ממש לא קל כפי שזה נשמע.

שלא תבין לא נכון, אני בעד השכלה. יש לי תואר שני ללא תזה במזרח תיכון ועניין במגוון נושאים. הנקודה היא, איך אתה מחבר את הידע התיאורטי עם המעשי- ובמיוחד לאור העובדה שלפעמים אתה לא עוסק בתחום ההשכלה שלך? זה ממש לא קל כפי שזה נשמע.
הנושאים בעולם קשורים זה לזה ועוזרים להבין זה את זה. אם למדת היסטוריה ואתה יודע על עבר האנושות, תוכל להבין ממנו גם את העתיד. אם למדת אמנות, אתה יודע איך אנשים חושבים ומרגישים. הכול קשור.

ai27

Well-known member
אתה שם לב שיש השכלה ויש "השכלה"
תואר בניהול או משפטים תמיד מועיל
תואר במזרח תיכון לא מקדם אותך הרבה

במשרות הסתדרותיות גם זה מתורגם ליותר כסף
אבל לפעמים צריך להסתיר אותו בריון הקבלה, כדי שלא יבינו את העוקץ

דורי 1981

Active member
תואר במזרח תיכון לא מקדם אותך הרבה
במקרה שלי אתה צודק. ועדיין, יש אנשים שהצליחו (בניגוד לי) להפוך למזרחנים. זה כמו בכדורגל, יש כאלה שהצטיינו במחלקות הנוער ומעטים מהם מצליחים להפוך לכוכבים של ממש. זה שילוב של משמעת, רצון, כישרון, פוליטיקה וקצת מזל.

ai27

Well-known member
במקרה שלי אתה צודק. ועדיין, יש אנשים שהצליחו (בניגוד לי) להפוך למזרחנים. זה כמו בכדורגל, יש כאלה שהצטיינו במחלקות הנוער ומעטים מהם מצליחים להפוך לכוכבים של ממש. זה שילוב של משמעת, רצון, כישרון, פוליטיקה וקצת מזל.
ניסית לעשות סרטוני יוטיוב?
היום זאת הדרך

דורי 1981

Active member
תואר בניהול או משפטים תמיד מועיל
להיפך, קראתי בשנים האחרונות שיש יותר מדי משפטנים וכן מספר דמיוני של אוכלי חינם שמכנים את עצמם "משגיחי כשרות" (לדעתי מגרבצי כשרות מתאים להם יותר).

דורי 1981

Active member
אדם רוצה לדעת על העולם וצריך לרכוש עניין כדי לפתח את המחשבה ולא רק להצליח במטרות מעשיות.
הלוואי וכולם היו כאלה. יש שכבות שלמות של אנשים בארץ ובחו"ל שחושבות אחרת. מפיץ בריטי שלנו דיבר על הציבור הרחב באנגליה כחבורת טיפשים, שממש לא אכפת להם מכלום חוץ מבירה וכדרוגל. ושתבין, הוא אינטלקטואל שאוהב בירה וכדורגל- אבל לא רק.

רוב האנשים משעממים, אבל האדם הוא חיה חושבת שרוצה לדעת. הנושאים בעולם מתקשרים זה לזה בדרכים עקיפות, אבל חשוב שאדם יעסוק במקצוע שמעניין אותו וילמד אותו ושהוא טוב בו כדי שיצליח וכדי שיהיה עניין ותוכן בחייו.

יש תקופות ואופנות, אבל טבע האדם נצחי. רוב האנשים חומרניים וטיפשים אבל טובים, אני משער שככה גם אצל החיות.

למעלה