מתי השכלה מפריעה?

דורי 1981

Active member
יש תקופות ואופנות, אבל טבע האדם נצחי. רוב האנשים חומרניים וטיפשים אבל טובים, אני משער שככה גם אצל החיות.
הובס דיבר על אדם לאדם זאב. אני מסכים שגם אצל אנשים "רעים" יש תכונות טובות. מנתניהו אפשר ללמוד את הדברים הבאים: איך לשרוד ואיך לשכנע את הזולת בצדקת דבריך. גם טראמפ, אגב. אם תעשה השוואה תראה שהם ממש דומים.

SupermanZW

Well-known member
הובס דיבר על אדם לאדם זאב. אני מסכים שגם אצל אנשים "רעים" יש תכונות טובות. מנתניהו אפשר ללמוד את הדברים הבאים: איך לשרוד ואיך לשכנע את הזולת בצדקת דבריך. גם טראמפ, אגב. אם תעשה השוואה תראה שהם ממש דומים.
המשפט "אדם לאדם זאב" מעליב את הזאבים. כוונת המשפט נכונה, אבל ייחוס הנצלנות והאנוכיות לזאבים שגוי. לו היו בני האדם מתייחסים זה לזה כמו זאבים, היה העולם טוב יותר.

המשפט "אדם לאדם זאב" מעליב את הזאבים. כוונת המשפט נכונה, אבל ייחוס הנצלנות והאנוכיות לזאבים שגוי. לו היו בני האדם מתייחסים זה לזה כמו זאבים, היה העולם טוב יותר.
הזאבים מנהלים ביניהם חיי משפחה מעולים. מסופר על זאבים שגידלו תינוקות אדם. הזאב קיבל תדמית רעה אצל האדם, כנראה כי הוא טורף כבשים והשיניים שלו חדות ומכאיבות מאוד. אני תוהה אם זאב מסוגל לאכול אדם, או שהם אוכלים רק צאן ומכרסמים. אם הם טורפים בני אדם, סביר שאנשים פחדו מהם ומכוחם.

SupermanZW

Well-known member
הזאבים מנהלים ביניהם חיי משפחה מעולים. מסופר על זאבים שגידלו תינוקות אדם. הזאב קיבל תדמית רעה אצל האדם, כנראה כי הוא טורף כבשים והשיניים שלו חדות ומכאיבות מאוד.
שיניים של חתול בר יותר חדות משל זאב וגם הוא טורף כבשים.

למעלה