מתי יתחילו ללמד מודעות בבית הספר ?

roniia

New member
מתי יתחילו ללמד מודעות בבית הספר ?

מחר מתחילה שנת הלימודים החדשה. כשאני רואה את ערימות הספרים מלאים במידע, עולה בי שאלה: מתי יתחילו ללמד ילדים מודעות, התמודדות עם רגשות, התמודדות עם מחשבות. בינתים רק מקצצים תוכניות הלימודים כך שאין אפילו לימודי מוסיקה, אין לימודי אומנות, עבודות יד. מתי יפנימו המורים שצעקות הן פסולות... מתי יפסיקו למלא כיתות עם 40 תלמידים...

רפפם

New member
לא כדאי להכניס את זה לביה"ס

כי זה רק יצור אנטי. התלמידים שונאים את ביה"ס וכך דברים שיכולים להיות להם מועילים בחיים כמו אנגלית גם נתפס אצלם כחלק מהלימודים שיש להתמרד נגד בשביל לא להיות "חנון" כדאי לעשות את זה בחוגים נפרדים כמו שיש ג'ודו למשל

Shmuelr013

New member
בכדי ללמד מודעות יש צורך במורים ובמערכת

חינוך שרואה חשיבות בלימודים רוחניים ובמורים שיש להם יכולת להנחיל את החומר הזה. זה מצריך שינוי גישה גדול שאולי יקרה בעוד כמה עשרות שנים. בינתיים ישנן כל מיני התחלות. כמו פרוייקטים שנעשים ביוזמות פרטיות. דוגמה לפרוייקט כזה היא היוזמה של אירגון מהות החיים שמקנה שעורי מודעות למורים ולאנשי חינוך ברחבי הארץ.

רק גילי

New member
צריך ללמד מודעות מי שרוצה ללמוד

הי, אני חדשה פה. אני לא חושבת שבית הספר צריך ללמד מודעות כי אני לא חושבת שתלמידים צעירים בשלים לזה. אני גם לא חושבת שלמורים יש כלים ויכולת ללמד את זה. בכל מקרה, מורה טוב ומודע, לא חשוב אם הוא מלמד היסטוריה או צרפתית, יכול להעביר מסרים של מודעות לתלמידים. בדיוק כמו חבר טוב או סתם אדם שנקרא בדרכינו.

רפפם

New member
הרחבת התודעה מאני ואפסי עוד

אל: אני כחלק מהכלל ומהטבע ומהיקום וכשאני מודע לזה ומודע למחשבות שלי ומה שקורה איתי אז אני יודע יותר טוב איך להשתלב בהרמוניה הזו ולהיות חלק מהתזמורת במקום לחיות בלי מודעות ולהישאר תקוע רק ב"אני" הבודד שמזוהה רק עם עצמו ומחפש סיפוק מיידי כי הוא לא מבין שיש מעבר לזה. אני לא מדבר חלילה על קומוניזם ופאשיזם של איבוד האני אל חוסר מודעות

ש מ ש א

New member
האם הבנתי אותך נכון? - כי -

האם הבנתי נכון, שאתה אומר, שמודעות משמעה: ללמוד להכיר את עצמי? ללמוד לדעת שאני חלק משלם שהוא יותר גדול ממני? להבין שאני חלק ממשהו שהוא יותר גדול מכל מה שאני מכירה, שכולל בתוכו את כל בני האדם ואת הטבע ואת העולם שלנו ו"החלל" שמסביבו? להבין שלחיות נכון זה לחיות בהרמוניה עם כל מה שמסביב? כי אם כן - למה אי אפשר ללמד את זה לכל תינוק שנולד? בכל גן? בכל בית ספר ובכל מקום? למה שלא נלמד כולנו לחזור לחיות נכון, בהרמוניה עם עצמנו ועם הטבע ועם אנשים אחרים ועם בעלי חיים ועם צמחים ויערות ועם העולם? למה שלא נלמד בחזרה ונלמד את ילדינו [ואת מוריהם] מה שקדמונינו ידעו, וננסה לשפר את עצמנו ואת החיים?

רפפם

New member
נכון, אבל קדמונינו לא ידעו את זה

*קדמונינו בתקופה פרה היסטורית בתור ציידים-לקטים או ניאנדרתלים שהיו הגזע ששלט לפני ההומוספיאנס. אני מבין שאנשים משוים לטבע הילה רומנטית וכו' אלא שזה לא היה בדיוק ככה, החיים כצייד לקט היו מאוד קשים וקצרים, התפקיד שלנו זה דווקא מתוך הטכנולוגיה והאפשרויות שגדלות כל שנה, לחזור לחיות בהרמוניה ושלום אחד עם השני ועם סובב אותנו מתוך מודעות מבחירה ותכנון, ולא כמו חיה חסרת בחירה שפשוט פועלת ככה לפי האינסטינקט אבל בלי מודעות. שאר הדברים נכונים, אם אני מבין שאני חלק מהכל(מודעות מהסוג של הפנתאיזם), זה הולך יד ביד עם הצורך להכיר את עצמי יותר טוב ואיך אני משתלב בהכל הזה. יש קומוניסטים ופאשיסטים שאמנם ראו את עצמם בהכל אבל פירשו את זה בצורה הההפוכה, ויש אנשים שמכירים את היכולות שלהם ומשתמשים בזה כדי לאגור עוד כסף ורכוש

ש מ ש א

New member
ידעו, אבל לא ענית על שאלתי

ידעו גם ידעו הרבה יותר טוב מאיתנו לחיות בהרמוניה עם הטבע ועם הסביבה, אבל לא זו השאלה. אני שאלתי - בהתייחס להערתך בתחילת השרשור - למה לא להכניס מודעות, ברמות מתאימות כמובן, למערכת החינוך ובכלל לכל מקום שרק אפשר? למה לא לעורר אנשים לחשוב? ואני מתכוונת לחשיבה בסיסית: להבנת האדם את-עצמו ואת-רעהו ואת הקשר שלו לסביבה, להבין למה כל כך חשוב לנהל חיים הרמוניים, למה חשוב להגיע לניקיון ולשלווה ולשלום ולשקט, למה חשוב לתרום ולתת ולעזור ו"להיות בן-אדם". נדמה לי שבמקום לעבוד במקום שכל כך צריך לעבוד בו - ביומיום - על עצמנו ועל הסביבה, על עזרה לאחרים, על נתינה והתנדבות, על הדברים הקטנים שמהם צומחים הדברים הגדולים - במקום כל אלה - אנחנו מתווכחים [גם כאן בפורום] במילים גבוהות מאוד על דברים שרובנו די רחוקים מהם.

רפפם

New member
אם היו יודעים כ"כ טוב אז

לא היו מחלות וגם היו ממשיכים לחיות כך ולא מנסים לשנות. גם הבע"ח שחיים בטבע סובלים הרבה וזה לא כ"כ מושלם כמו שזה נראה לנו מבחוץ. להכניס מודעות כדאי, אבל מניסיון שלי בבית ספר והיכרות עם ילדים שלומדים, כל דבר שנלמד כמקצוע חובה בביה"ס יוצר אצלם התנגדות. חוצמזה אני מסכים שצריך להכניס את זה לכל מקום שאפשר "במקום כל אלה - אנחנו מתווכחים [גם כאן בפורום] במילים גבוהות מאוד על דברים שרובנו די רחוקים מהם. " אני לא חושב ככה, צריך גם לדבר על הדברים הללו זה לא סותר את העבודה על עצמנו ועל הסביבה, אם לא ידברו על זה כלל את חושבת שיותר יעשו? לא, אם לא נדבר על זה כלל, אז יש אנשים שלא יהיו מודעים לזה כלל והרוחניות היחידה שהם יכירו תהיה של פנאטים דתיים או שרלטנים, את הדברים הללו אני כותב מניסיון והרבה שיחות עם אנשים על הנושא, אנשים רגילים שלא מתענינים בנושא לא יגשו בכלל לעבודה על עצמנו ועל הסביבה וכו' כי רוחניות מתקשר אצלם או לפנאטים או לשרלטנים רחפנים שלוקחים המון כסף בשביל קורסים או תקשורים וקריאות.

ש מ ש א

New member
חולקת עליך

מבלי לסתור או לבטל את דבריך - אני חולקת עליך בעניין הצורך לדבר על מודעות. בהחלט יש כאלה שעושים ולא מדברים. מכירה כמה "אנשים רגילים שלא מתענינים בנושא" אבל הינם מודעים ורוחניים לעילא ולעילא - לעתים אפילו מבלי לדעת מה זאת מודעות ומהי רוחניות - והם מממשים בחיי היומיום שלהם דברים שאנחנו רק מדברים עליהם, כמו למשל הבנת העצמי, הבנת האחר, שלווה ורוגע, עזרה לזולת, כיבוד החיים באשר הם, טיפוח הסביבה ושאיפה לשלום. אולי פשוט אצל אחדים מאיתנו מירב האנרגיה מושקע בחשיבה ובדיבור, ואצל אחרים - בעשייה. הפורום הוא אכן מקום לדיבורים ולכך נוצר - אבל ציפיתי שהדיבורים יהיו פחות וכחניים ויותר מראי-דרך ומאירי עיניים. קצת יותר "בגובה העיניים", נגישים ליותר אנשים. אני חושבת שאנחנו כאן כדי ללבן סוגיות, להסביר לעצמנו ולאחרים דברים ולקדם את עצמנו ואת האחרים שמעוניינים בכך ברוח טובה ולהנאת כל הצדדים. ולכן זה בדיוק המקום גם להודות לך על השתתפותך הערה בדיונים. ובאשר ללימודים - לא רק מקצועות חובה, כל לימוד הופך למטלה מעיקה אם לא יודעים איך ללמד כך שהילדים ייהנו וירצו עוד. הרי כולנו גדלנו במערכת החינוך המצמיתה הזאת. חשבתי שחינוך המורים למודעות יכול לשפר נפלא בדיוק את הדבר הזה.

למעלה