מתי כספי
לא
יופיע בכוכב נולד

PianoGirl20

New member
גם אני בעד מרינה

רק קצת מעצבן אותי המבטא שלה...אבל חוץ מזה רואים שהיא באמת יודעת לשיר וגם מבצעת בצורה ממש מקצועית. חוץ ממנה הפייבוריטית שלי היא אליסיה.

trilliane

Well-known member
מנהל
מבטא? איזה מבטא? ../images/Emo12.gif

לא שמתי לב שיש לה מבטא בכלל... הבעיה שלי איתה היא שהיא מנייריסטית בטירוף, והשטיקים והדאווינים שלה מוציאים אותי מדעתי בכל פעם מחדש. ביום שהיא תחליט לשיר נקי לגמרי ולהפסיק להתחנחנן עם הקול ולהרשים בכל מחיר, אז ואולי רק אז אני אצליח להקשיב לה בלי להתעצבן.

PianoGirl20

New member
את לא שמעת שיש לה מבטא??

טוב... אז יש לה מבטא, דיי כבד.. היא באמת דיי מנייריסטית, אבל לא יודעת, לי זה דווקא לא ממש הפריע עד היום, הפריע בעיקר המבטא. אני גם לא חושבת שהיא מנסה להרשים, פשוט יש לה קצת יותר מדיי ביטחון עצמי.. האמת היא שיש לי חברה שמכירה אותה מהתיכון (הם למדו באותה שיכבה) והיא אומרת שמרינה היא דווקא בנאדם מאוד נחמד..אז אני לא יודעת כבר למה להאמין..

trilliane

Well-known member
מנהל
אין מצב שאנחנו מדברות על אותה אחת! ../images/Emo12.gif

אם השם לא היה מסגיר, לא הייתי מנחשת בחיים. נכנסתי עכשיו במיוחד לאתר של כוכב נולד רק כדי לוודא שלא הזיתי, והאזנתי לה גם בדיבור וגם בשירה, ואין לה מבטא. אולי הגיה קצת מוזרה פה ושם, אבל בשום פנים ואופן משהו שאני מזהה כמבטא רוסי. להערכתי היא בכלל נולדה כאן, או לכל היותר עלתה בגיל צעיר מאד. נראה לי שאת משייכת את המניירות ואת צורת ההגיה שלה למבטא, וזה ממש לא. תקשיבי לה כשהיא מדברת, שום מבטא ושום נעליים.

PianoGirl20

New member
לא כשהיא מדברת,

כשהיא שרה...יש לה מבטא, ובגדול.. תשאלי כל מי שצופה בככוב נולד והוא יגיד לך ששומעים אצלה מבטא חזק מאוד כשהיא שרה. אגב, יש גם פורום מאוד נחמד שאפשר להתפלסף בו על כל משתתפי כוכב נולד, הוא נקרא 'סטאר דרעק'.. פורום נחמד, את מוזמנת לקפוץ לשם.. (ושם אם גם תקראי כמה הודעות תראי שעוד אנשים אומרים שיש לה מבטא כשהיא שרה..).

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא מרגישה שזה מבטא, אלא הגיה מעצבנת

כי זה לא דומה למבטא של רוסים אחרים ששמעתי. זה פשוט חלק מההגשה שלה, יש לה עוד עוואנטות קוליות שאני יכולה להדגים, אבל לא להסביר במילים. יותר מזה, אני יכולה להעיד מנסיון אישי וגם מהאזנה שהרבה יותר קל להסוות ולשנות מבטא בשירה מאשר בדיבור. כשאני שרה באנגלית המבטא שלי טוב בהרבה מאשר בדיבור (כלומר, נשמע פחות ישראלי) ואפשר לשמוע הבדל עצום במבטא של הביטלס בשירה (שהוא נייטרלי יותר, בהשפעה אמריקאית) לעומת המבטא הליוורפולי הכבד שיש להם בדיבור. זה פשוט לא הגיוני לי שעיצורים שהיא מבטאת בלי מבטא בדיבור היא לא מסוגלת בשירה, כי בשירה זה רק נעשה קל יותר, לא להיפך. בינתיים הספקתי לגלות במקרה שהיא דווקא לא נולדה בארץ, ועדיין אני לא חושבת שיש לה מבטא, על אחת כמה וכמה לא כבד. שמעתי בחיי לא מעט שירה במבטא רוסי כבד, היא רחוקה מזה שמים וארץ. לדעתי אנשים מפרשים את ההגיה המעצבנת שלה כמבטא, ואני דווקא חושבת שהיא עושה את זה בכוונה, כי עובדה שזה משתנה משיר לשיר (יש שירים שבהם היא שרה נורמלי יותר, אפשר לשמוע את זה בשיר האודישנים הראשון שלה, מהחזמר פיטר פן) ועובדה שזה לא קיים אצלה בדיבור.

moahe100

New member
נכון זה לא בדיוק "מבטא"

מדובר באמת באיזה שהיא הגיה מעצבנת. זה איזה שהיא שיטת שירה (לא מוצלחת במיוחד) שהיא במהלך השנים כנראה פיתחה לעצמה משום מה. יש עוד אנשים מסויימים שמשום מה כשהם שרים פתאום יש להם קול אחר, בדרך כלל מוגזם, חסר חן וחסר הבעה. סוג אנשים כאלה שבא לך להגיד להם בזמן שהם שרים למה לעזאזל הם לא שרים כמו שהם מדברים, למה כשהם מוציאים קול שהוא שירה ולא דיבור פתאום יוצא מהם איזה שהוא משהו מגעיל ביותר, או לפחות משהו מוגזם ולא מתאים. אני מכיר כמה אנשים באופן אישי שמשום מה פיתחו צורת שירה כזו או אחרת וזה ממש מעצבן לשמוע אותם. אפשר לתת גם את מירי מסיקה כדוגמא למרות שזה מקרה יחסית קל. למירי יש קול נעים וזך כשהיא מדברת. כשהיא שרה, בעיקר כשהיא מנסה לרגש, יוצא לה בקול מעין גועל כזה. כאילו היא שרה בזמן הקאה או שבא לך להקיא. לא ברור בדיוק למה .. וחבל.

PianoGirl20

New member
המבטא הוא לא מבטא רוסי,

הוא משהו לא ברור כזה... וכן, זה נכון שדווקא בשירה פחות שומעים מבטא של בנאדם בד"כ, אבל משום מה אצלה זה בדיוק ההפך.. וזה גם נכון שאצלה יש שירים ששומעים את זה יותר ושירים ששומעים את זה פחות.

trilliane

Well-known member
מנהל
ולכן זה לא "מבטא", זו הגדרה לא נכונה.

זו צורת שירה מטופשת... ועצם העובדה שזה לא בכל השירים מוכיחה שהיא שולטת בזה, לפחות חלקית. זו בעיקר שאלה של רצון, ונראה לי שהיא חושבת שככה יפה לה (מה חבל). אגב, לא יודעת אם שמת לב, אבל גם למיקה יש הגיה קצת מוזרה בשירה, זה נשמע כאילו יש לה מבטא אמריקאי קל כשהיא שרה (רק שהיא חיה כאן כל חייה למיטב ידיעתי) וגם אצלה זה משהו שקיים רק בשירה ולא בדיבור (ובנוסף כמובן יש לה שלל דאווינים קוליים, עם או בלי קשר). לשתיהן יש קול טוב וכמות מטורפת של מניירות שמצליחה להאפיל עליו באופן מצער למדי.

arivederci

New member
גם ליזהר אשדות יש "מבטא" כשהוא שר

ההגיה שלו כשהוא שר היא מאוד משונה, בעוד שהדיבור שלו נורמלי לגמרי.

trilliane

Well-known member
מנהל
כי זה לא מבטא, זה חיתוך דיבור חריג

מבטא, במובן הזה של המילה, הוא "אופי ההגִייה של דובֵר לפי לשון אִמו" (זו ההגדרה ממילון ספיר). יש אנשים שיש להם חיתוך דיבור מוזר, שונה או חריג מהמקובל, אבל אם לא מדובר בהשפעה של שפת אם, זה לא "מבטא". אפשר לקחת לדוגמה את שי גולדשטיין, שיש לו רי"ש חריגה, אבל שפת אמו היא עברית, וזה לא מבטא. במקרה של אשדות, יש לו באמת הגיה שונה בשירה, מעט הומואית, יש אומרים. אותי אגב מעצבן במיוחד חיתוך דיבור "צפוני" שיש בעיקר לבנות (מאיזורים מסויימים...) ופה ושם גם לזמרות מסויימות, ע"ע מיקה קרני. הרבה פעמים זה משולב עם הגייה מתפנקת כזו, ואפילו עצלנות לשונית מסויימת (מבחינה פיזית, הכוונה).

למעלה