גם בקרב בני משפחה זה ככה
יש כאלה שתומכים יותר מקרוב במי שחולה וכאלה שפחות. אצלנו במשפחה הקרובה ראיתי את זה.
שיערתי שכל אחד מאיתנו נותן לאבא את התמיכה שהוא מסוגל לתת ומי שנותן פחות כנראה מסוגל לתת פחות.
בהתחלה היה לי קשה לקבל את זה וכעסתי. שייכתי את זה לחוסר איכפתיות וגם לעצלנות או חוסר יכולת להקריב.
בסופו של דבר הבנתי שאני הייתי שם, לגמרי, כיוון שהייתי מסוגלת לכך נפשית בעוד שאחרים במשפחה לא היו מסוגלים כנראה להתמודד עם זה בקרבה כזו.
אבא שלי למשל לא היה מוכן שאחרים במשפחה יראו אותו עירום, רק אני (והמטפל שלו). אני חושבת שהוא הרגיש שיש בינינו קירבה ושאני יכולה להכיל את זה.
ואגב, עד שחלה הייתי הכי פחות קרובה אליו במשפחה. היינו מדברים כל שבועיים בטלפון שיחה קצרה ופעם בחודש נפגשים כל המשפחה לארוחה.
איך שהוא חלה הרגשתי כזה בום בלב והבנתי שזה מסע משותף, של שנינו. אין לתאר במילים את הקשר והקירבה שהיו בינינו כשעזב את העולם.
אני מאמינה, בהקשר לזה, שלא בכדי חודש הקשר בינך לבין חברתך במצב הנתון. נשמתה זימנה את נשמתך למטרת שיעור או תיקון.
אני מודה לאל שנתן לי את הכוח והיכולת לתמוך באבי ומשתדלת לא להסתכל על חלקם של אחרים אלא על חלקי שלי.
מחזיקה אצבעות לחברתך וגם לך