מתי מתחילים לחזור לצורה שלפני?

גם אני בשומרי משקל!

את תתייאשי, שקילה שבועית לא תמיד משקפת, לפעמים זה מצב רגעי. אומרים שכדי ששקילה תהיה יותר מדוייקת עדיף פעם בשבועיים. אבל אני בלי הפגישה השבועית מרגישה שחסר לי משהו. המסגרת נותנת לי המון. העיצה שלי, כל פעם שהתוצאה לא תואמת את הציפייה, כלומר עלית ולא ברור לך למה, זה הזמן לבדיקה. לפעמים אנחנו נוטים לחשוב שאוכלים ממש נכון לפי מה שרשום ו"שוכחים" כל מיני דברים קטנים שלא היו שם קודם. אני ממליצה ששבוע אחד תרשמי כל מה שאת אוכלת. זה יעזור לך לפקוח את העיניים. את יכולה לתת את הרשימה למדריכה לבדיקה. אני רושמת הכל מהשבוע הראשון ושומרת את הרשימות. כי באיזשהו שלב אם תהיה לי תקיעה, אני רוצה להסתכל ולראות מה אכלתי בהתחלה, כשהיה טוב וירדתי יפה. רחל

סוכריה, את ניראת בסדר גמור.

נפגשנו ביום ראשון - אמנם לא ממש התוודענו - ולדעתי את ניראת בסדר גמור! את יולדת טריה ובד"כ 3 חודשים לאחר לידה יש מין נפיחות כזו (הורמונלית) שמבלבלים אותה עם משקל עודף, זה לא! אני לא ממש ירדתי במשקל לאחר הלידה (רק 3 קילו מתוך 10 מיותרים) וחושבים שירדתי הרבה יותר, זו פשוט הנפיחות ההורמונלית שעוברת באיזה שהוא שלב, סבלנות!

תודה!

אני עדיין מרגישה
, אבל אולי זה בגלל אמא שלי, שביום אחרי שהשתחררתי מביה"ח אמרה לי "תראי איזה בטן יש לך!", והוסיפה וסיפרה שבברית של אחי היא כבר לבשה שמלה צמודה...

חן123

New member
אני ביום שהשתחררתי מבי"ח

הייתה לי בטן כמו בחודש שמיני! הייתי בשוק. יש מעט מאוד נשים שאחרי שבוע הבטן חוזרת להן לגודל המקורי. תני לעצמך זמן. 4 שבועות אחרי הלידה זה כלום, הגוף עוד נפטר לבד מעודפים. אם אחרי 3 חודשים ישארו לך, בואי לפורום "הרזיה אחרי לידה" ואז נדבר...

זה לוקח זמן

אני עכשיו 7 חודשים אחרי לידה (היום יומולדת 7 חודשים לשיר
ו
למקסימה שלי) והורדתי את כל 16 הק"ג של ההריון. הבעיה שלי שבזמן הטיפולים הוספתי 10 ק"ג שגם אותם אני צריכה להוריד. עד עכשיו ירדו 2 ק"ג מתוכם ואני רוצה להמשיך כך. אני לא מסוגלת להרעיב את עצמי. זה גורם לי לסבל נוראי וכשיש לי אפשרות אני טורפת המון כדי לפצות את עצמי. השיטה שעובדת אצלינו זה להוריד שומנים. אנחנו מבשלים בבית עם מינימום שמן ולעיתים אפילו בלי שמן בכלל. אנחנו משתדלים לקנות מוצרים דלי שומן וגם אם מתפנקים פה ושם אנחנו משתדלים שכמויות השמן יהיו מינימליות. עלי זה עובד נהדר. אני לא יודעת אם זה מתאים לכל אחד.

אוי, אוי, ריטה, אם הייתי יודעת את

התשובה, הייתי היום אישה עשירה מאוד. בהריון עליתי 25 ק"ג (
). נראיתי כמו לויתן שהגיע לחוף כשי לנפוח את נשמתו... מה שכן, הייתי בצקתית נורא, וצברתי המון מים (יכולתי למלא בקבוקים ולמכור ל"מקורות"). ק"ג רבים ירדו די מהר, ועכשיו אני עם עודף של 7 ק"ג... אבל מאחר ואת ההריון התחלתי עם עודף של 4-5 ק"ג, הדרך עוד ארוכה. כ,כ קשה לי לשמור על ארוחות מסודרות כי עדיין לא התחלתי בסדר יום (אחרי החגים...), ורוב הזמן אני סתם זוללת ומתחזרת. מודה, אני אוהבת לאכול, ועם בעל גבעולי כמו שלי שגם אוהב אוכל טוב ומסעדות טובות זו אחת מדרכי הבילוי שלנו, קשה לי... אני גם לא מתעמלת, פשוט שונאת את זה וגם פיסית יש לי קצת הגבלות... כשאני הולכת לקנות בגדים ומבקשת מידה 44, המוכרות מסתכלות עלי כאילו הייתי איזה חייזר
- הרי לא נולדה האישה שלא לובשת מידה 36... והן מספרות לי על לקוחות שאחרי הלידה נכנסו צ´יק צ´ק למידה 38. אני מרגישה שכבר לא לגיטימי להשתמש בתירוץ ש"אני אחרי לידה" (כבר עברו 8 חודשים), ואני מרגישה כ"כ מגעיל עם עצמי. פותחת את הארון ומסתכלת על כל הבגדים של "לפני" וממש בוכה (אצלי גם יש בעיית נעליים, עליתי במידה... אף נעל מלפני ההריון לא עולה עלי). אז זהו, נשבעתי לעצמי שבקיץ הקרוב כבר אהיה במידה שלי (עוד מעט יגיע חורף ואיתו מרק הירקות שאני כ"כ אוהבת) - ובאמת, השבוע, טפו-טפו די שמרתי. בהצלחה לכולנו במאבק במשקל

אני עדיין משתמשת בתירוץ של "אני

אחרי לידה...."
, מה איכפת לי...שיחשבו שרק ילדתי ואני נראית פיצוץ יחסית למי שרק ילדה...כמובן שאני אומרת את זה רק כשאני בלי הדר, ואגב, אני משתמשת בזה לא רק בחנויות בגדים אלא בכל פעם שאני זקוקה לאמפטיה או תירוץ טוב למשהו....

ואני חייבת לכתוב כאן את מה שכתבה

jess של מיקה בפורום "הרזייה אחרי לידה" : 5 דקות בפה - 5 שנים בתחת לא גדול תגידו??

וי, סוף סוף מצאתי מישהי שעלתה

בהריון יותר ממני! (אבל לא בהרבה). וגם אני תקועה עם עודף של 6 ק"ג, (נכון ללפני שבועיים), אבל באמת שאין מה להתלונן לעומת איך שנראיתי קודם. מסקנה-לא נראה לי שנולדה האשה שעלתה במשקל בהריון ומיד חזרה לעצמה. צריך זמן וסבלנות, הרגלי אכילה טובים-למי שיש זמן לאכול, ולפעמים גם יותר מזה (אבל אני עדיין מחכה שהכל יירד מלבד...) ועל הנעליים שהכי אהבתי אני עדיין בוכה, יש סיכוי שאחזור למידה הקודמת, או שאפשר לנצל את ההזדמנות וללכת לקנות חדשות? ועוד דבר-לגבי ההרגשה של כולן כאן, שהן עדיין מסתובבות עם בטן הריונית- כשהייתי במחלקת יולדות (כמה שנים עברו מאז?) הגיעה איזו בחורה פסיכית (תסלחו לי, אבל תכף תבינו) שניסתה למכור איזה עלון/ירחון/אין לי מושג מה כי בשלב מסויים הפסקתי להקשיב לה. הבחורה הנחמדת שאלה אותי:"את אחרי לידה?" עניתי שכן (במקום לענות:"לא , סתם קפצתי לחתוך את הבטן ולהתאשפז כאן, בשביל הכיף") והפסיכית עונה לי:"כי זה לא נראה ככה, כולן כאן נראות בהריון, עם בטן". אמרתי לה שאם היא רוצה לצאת מכאן כמו שנכנסה, שלא תעיז להגיד את זה כאן לאף אחת אחרת. אחרי חצי דקה נוספת נפנפתי אותה ושלום על ישראל. מוסר השכל-יש פסיכים בעולם, אל תתיחסו. לכו בגאון עם הבטן ועם התינוק.

הצורה שלפני אצלי זה לא משהו שהייתי

מתה לחזור אליו, אבל אחרי הלידה התחלתי לעלות במשקל בקצב כי אני בהריון ירדתי 4 ק"ג (כלומר ביום האחרון של ההריון - לפני שילדתי - שקלתי 4 ק"ג פחות מאשר ביום הראשון של ההריון) בגלל שבשליש הראשון רק הקאתי וירדתי 10 ק"ג ואח"כ עליתי 6 ק"ג. עם הלידה ירדו כל ה6 אבל חזר התיאבון, ואיתו הק"ג. רק עכשיו, עם עודף של 25 (חלק היה שם שנים) תפסתי את עצמי בידיים, הצטרפתי לשומרי משקל ובששה שבועות האחרונים ירדתי 5 ק"ג. העניין הוא שמבחינת כמות ותדירות אני אוכלת הרבה יותר ממה שאכלתי קודם. פשוט אני אוכלת את הדברים הנכונים והבריאים. לדעתי אי אכילה כל היום משמינה : 1. היא יוצרת חסכים ואח"כ אנחנו אוכלים בלי להיות מודעים לזה כמויות אדירות של קלוריות (לפעמים מעט אוכל אבל המון קלוריות) 2. היא מאטה את חילוף החומרים באופן משמעותי ואז צריך לאכול הרבה פחות בכדי להשמין או יותר נכון, נורא קשה לרזות גם אם אוכלים מעט מאד. אז מה עושים? מתארגנים! מתכננים מה נאכל, מכינים מראש גם אם אנחנו עייפים מאד. אוכלים כל 3 שעות (בערך) גם אם זה רק פרי או פרוסת לחם קל. לא מגיעים למצב של רעב קיצוני. שותים המון! ואם נשאר כוח וזמן, צועדים. לדעתי זה חשוב מאד, אבל לפעמים, מה לעשות, אין כוח. רחל

אז היום בבוקר עשיתי את זה../images/Emo45.gif

התקשרתי ל"שומרי משקל" ונרשמתי לתוכנית שלהם "שומרי משקל בבית" (לא אוהבת את המפגשים הקבוצתיים).

600 ש"ח לעשרה שבועות

את מקבלת בדואר את הנקודות, תפריטים וספרי מתכונים. פעם בשבוע מתקשרת אליך מדריכה שלהם לשאול מ´נינים. יש להם טלפון 1-800 שבו יושבות יועצות ואת יכולה להתקשר כשאת זקוקה להם. יש לי משקל דיגיטאלי מצויין בבית, וגם אם המשקל לא ממש מדוייק, הרי שירידה במשקל היא תמיד ירידה, ועלייה היא תמיד עלייה וזה יראה בכל משקל - ובטח שבבגדים שלובשים, כך שזה פחות חשוב לי. אחותי גם נרשמה היום, ונעודד אחת את השנייה - אני אספר לה סיפורים על פרות שהפכו לחסידות, והיא תריע לי כל פעם שאוריד חצי ק"ג.

ligo

New member
בהצלחה! ואת מוזמנת לספר גם פה

כל שבוע בכמה ירדת ותקבלי עידוד

שיהיה בהצלחה! ../images/Emo45.gif

אני מאד אוהבת את הדיאטה שלהם. אני טיפוס של קבוצות, וזה מאד מתאים לי. המדריכה שלנו היא מאד שנונה ונחמדה, היא עושה הרצאות קלילות ומצחיקות, לפעמים זה ממש כמו סטאנד אפ. מה שהכי חשוב, שהדברים שהיא מדגישה מהדהדים לי בראש במשך כל השבוע בגלל האופן הנעים שהיא מעבירה אותם. רחל

noh1

New member
טוב אז ירדתי קילו וחצי

נשקלתי אחרי שבוע, וכמו שאמרתן ירדתי קילו וחצי והמוטיבציה חזרה לשכון בביתנו. עכשיו יש לי עוד 2.5 קילו לרדת

למעלה