מתי מתחילים?

• פותח הנושא nubi
  • פורסם בתאריך

nubi

New member
מתי מתחילים?

אני בתחילת ההריון השני. ההריון הראשון הסתיים בלידה מזעזעת (עם תינוקת בריאה ומדהימה
), עם צלקות נפשיות ופיזיות. לא תיארתי לעצמי שאני שוב אכנס להריון, אבל עם הזמן כנראה החוויה מתעמעמת. ברור לי שהפעם זה הולך להיות שונה לחלוטין. קודם כל ודבר ראשון אני לא חוזרת לאותו בי"ח בו ילדתי בפעם הקודמת. חלק גדול מאוד מן החוויה הלא נעימה היה "בזכות" חוסר ידע וחוסר נסיון של צוות רופאים מתמחים שלא חשבו לנכון להביא רופא בכיר ושיחקו עם החיים שלי ושל הילדה עד (כמעט) הסוף. הדבר השני הוא עיבוד חווית הלידה (והדכאון הגדול שבא אחריה). את זה התחלתי לעשות ואני מאמינה שזה תהליך שעם הזמן אני אצליח להשלים ולהשאיר את החוויות הלא נעימות מאחורי. הדבר האחרון זה תומכת לידה. אני לא רואה את עצמי היום נכנסת שוב לחדר לידה מבלי שתהיה לידי מישהי שתדאג לי. רק לי. ופה השאלות שלי. איך מתחילים לבחור, מתי מתקשרים, מה תריך לעשות, כמה זה עולה ולבסוף-מי עובדת באיזור חיפה (אני מתכוונת ללדת ברמב"ם). תודה למי שהגיעה עד כאן
.

בלינקה

New member
וגם, כן הייתי שוקלת מפגש עם מדריכת

הכנה ללידה טובה (את יודעת על מי אני ממליצה), כדי לנסות לעלות על הצמתים הבעייתיים בלידה הקודמת. העלות של פגישה כזו היא ממש לא בשמיים.

rnati

New member
../images/Emo24.gif מזל טוב

איזה יופי שאת שוב בהריון ואיזה יופי שהגעת לכאן
אין לי המלצות על תומכות באיזור שלך אבל מנסיון שלי, נראה לי שבאיזור שבוע 20 להתחיל להיפגש עם תומכות לידה, ולדאוג להיפגש איתה כמה פעמים לפני הלידה. אני נפגשתי עם שלי פעם אחת לפני הלידה וזה ממש לא היה מספיק, את צריכה לפגוש אותה מספר פעמים כדי שהיא לא תהיה עוד אדם זר וכדי שתרגישי מספיק בנוח איתה.

אם פי 3

New member
ברוכה הבאה

נחמד (וגם מפתיע) לראות אותך כאן. מסכימה עם המסקנות שלך, ובעיקר עם חשיבות עיבוד הלידה הקודמת, והבחירה בתומכת לידה, שתהיה שם עבורך. לגבי תומכת לידה - את יכולה לנסות ליצור קשר עם שרון שיאצו. היא גם מלווה בעצמה, באיזור חיפה, וגם אני חושבת שהיא מכירה הרבה מלוות. מתי מתקשרים - תלוי בך. יש כאלו (כמוני) שאוהבות לסגור כמה שיותר מוקדם את מה שניתן, ולדעת שדברים מסודרים, ויש כאלו שמשאירות דברים לשלבים מאוחרים יותר - וזה בסדר, לרוב אפשר למצוא דולה גם בשבועות מתקדמים ממש (אם כי אני חושבת שעדיף, גם לתומכת וגם לך, לא לחכות עד כדי כך). אחד היתרונות של קשר ארוך טווח הוא שאפשר להכיר יותר, וגם להתייעץ, כבר בשלבים מוקדמים יותר של ההריון, אם עולה צורך. איך בוחרים? מתחילים משיחה טלפונית, לראות לגבי הפרטים הטכניים הבסיסיים ביותר, וגם לקבל רושם ראשוני, ואח"כ נפגשים, ורואים אם יש "כימיה" וזה מתאים לשני הצדדים. אפשר להפגש עם יותר מאחת, ואז להחליט (אבל חשוב לעדכן את מי שלא בוחרים, שלא תהיה "תלויה באוויר"). עלות: כ-1500-2000 ש"ח לדולה מקצועית. אפשר למצוא גם בסכומים נמוכים בהרבה - מתלמדות, דולות לא מוסמכות (כמוני) וכדומה (אם כי מובן שיש לכך השפעה גם על מה שמקבלים, כי לנסיון ולידע יש משמעות), או בחינם אם בוחרים חברה/קרובת משפחה שיודעת להיות שם עבורך, גם אם היא לא מקצועית. על פי זהר (שכבר בדקה), ברמב"ם הדולות עובדות באופן לא רשמי.

אני גם עושה ליווי בחיפה אם זה

מתאים לך. שרון שיאצו לדעתי השנה הולכת לקורס דולות אבל מבחינת שיאצו היא מטפלת מנוסה מאד. אין הרבה דולות בחיפה, גיבוי ללידות שלי לא מצאתי עד היום בחיפה ואני נעזרת בגיבוי מהאיזור שלי (פרדס חנה), וגם לנשים שמגיעות להתייעץ איתי ואני מחפשת להן דולה בחיפה - קשה לי למצוא. לא יודעת למה ומקווה שאוטוטו עם הקורסים החדשים יהיו הרבה דולות בחיפה.

nubi

New member
אני מכירה את שרון ../images/Emo13.gif

ואני בהחלט מקווה שזה יסתדר לה להיות איתי. טוב לדעת שגם את מלווה בחיפה.

נוביייי!!!! ../images/Emo24.gif

מזלטוב מזלטוב מזלטוב! קודם כל, צעד ראשון והכי חשוב כבר עשית - להחליט שהפעם זה יהיה אחרת, ולהבין שזה בידיים שלך ולא של אף אחד אחר (לא רופאים, לא אחיות, לא אף אחד). תומכת לידה זה רעיון נפלא, אני בעד! אמנם לא לקחתי תומכת מקצועית בלידה שלי, אבל אני ילדתי באוירה אחרת לחלוטין (בבית, עם שתי מיילדות שגם תומכות ומתפקדות כדולות, ועם בעל ואמא שעומדים בהיכון לכל בקשה שלי או של המיילדות... אז באמת שלא היה צורך). לו הייתי צריכה ללדת בבית חולים והמיילדות שלי לא היו עומדות לרשותי, הייתי לוקחת תומכת מקצועית ב-100%. עוד ממליצה לך לקרוא את הספר "לידה פעילה" מאת ג'אנט בלסקאס (ככה מאייתים בעברית? לוידעת... אני קראתי באנגלית) ובכלל לשוטט פה קצת בפורום, להציץ במאמרים ובקישורים, ולהכין את עצמך כמה שאפשר ללידה טובה ופעילה ומעצימה כמו שאת רוצה ושמגיעה לך!
שוב המון מזלטובים ומקווה שתשארי איתנו

nubi

New member
../images/Emo9.gif איזה כיף של קבלת פנים

עברתי המון בשלוש השנים האחרונות. הכרתי המון תחומים "אפורים" בחיים, והבנתי שלא הכל שחור ולבן. אני לא מתאימה ללידת בית, כי אני לא מרגישה מספיק בטוחה בבית. מצד שני, אני ממש מקווה לא לחזור על אותה "חווית לידה". אני בהחלט מציצה לכן מדי פעם, והמון תודה על כל המידע!

swann

New member
איזה יופי ../images/Emo39.gif

מזל טוב נובי! מאחלת לך חויה מתקנת ומעצימה. והריון ארוך ומשעמם

א אוהל

New member
את יכולה לברר גם עם מרסי

שכותבת בפורום 110. אני תכננתי לקחת אותה כדולה בלידה האחרונה אבל בסוף בחרתי בית יולדות שלא מאפשר דולות משיקולי אי-הפרדת אם תינוק. עם זאת, עשיתי אצלה הכנה פרטית ללידה השניה וזה עזר לי (ולאיש שלי) מאוד מאוד. הלידה הראשונה שלי גם היתה וגינלית וללא אפידורל אבל מלאה התערבויות והפחדות של הצוות וזה השאיר לי דברים לא פתורים. אני נעזרתי במירב שרמן כדי לעבד את חווית הלידה ולשים את הרגשות הקשים מאחורי. בטוחה שמישהי פה תוכל לתת לך פרטי התקשרות איתה אם תרצי (וגם גוגל). שיהיה בשעה טובה

debby12

New member
מנהל
באמת כיף לראות אותך פה

אחחח - שמות משמחים מן העבר. גם לי היתה לידה ראשונה מזעזעת (מעניין אגב - פילוסופית בדיוק בקצה האחר של הספקטרום - בגלל עודף ידע של הצוות לדעתי), ואילו השניה היתה חוויה מתקנת בריבוע (את יכולה לקרוא בקישורי הפורום) שבי עימנו קצת ותצברי ידע....<לא ממני, אני טמבלית צמרת, אבל יש פה אחרות ידעניות
>

nubi

New member
את? טמבלית???

אני קוראת אותך ונורא נהנית (למרות שתדעי, בסוד, שאני רופאת שיניים ולפעמים אני נורא מפחדת ממך
).

debby12

New member
מנהל
יודעת שאת רופאת שיניים

יען כי קראתי איפשהו בעבר. הולכת לקרוא קצת את השרשור. מסקרן אותי למה את מעדיפה בית חולים. יש את סיפור הלידה הראשון שלך ברשת? דווקא בסוד אגלה לך שאני מתה על רופא השיניים שלי, אשר מלווה את הטוחנות והניבים שלי מאז הייתי בת 5.ביום שהוא יפרוש אני מתה. אז הערותי העוקצניות לגבי רופאים אינן תקפות לרופאי שיניים
.

צימעס

New member
אותודבר כאן

היתה לי רופא"ש שהסתדרתי אתה מצוין מאז שעקרה לי את שיני החלב בגיל 6-7. מאז שפרשה, החלפתי אי אילו "שכאלה". זוועה.

הילהל

New member
מוקדם ככל הניתן

ואין לי מה לתרום לך חוץ מלאיחולי הצלחה והרבה אהבה.

למעלה