מתי מתחילם עם הקניות לעובר?

מתי מתחילם עם הקניות לעובר?

שלום בנות,
אני אוטוטו בשבוע 31, היריון שני לאחר שאיבדתי את העובר בהיריון הראשון- בשבוע 10 (הפסקת דופק בשבוע 6).תודה לאל, מרגישה טוב בהיריון הנוכחי והבדיקות-עד כה- תקינות

במשך כל ההיריון ההיריון אמרתי לעצמי: " יגיע סוף מרץ- ואתחיל בקניות לעובר!".
והנה, הגענו לשלהי חודש מרץ- ואני מוצאת את עצמי בחששות ובחרדות להתחיל לקנות את המוצרים לעובר.
אני שואלת את עצמי : "האם אני לא משלה את עצמי? האם אני לא אופטימית מדיי?" מבחינתי, חווית האובדן של ההיריון הראשון הייתה כ"כ עוצמתית, שגם בשבועות המתקדמים- אני עדיין חוששת, וכל הזמן ממששת את הבטן שלי לבדוק שיש תנועות לעובר.
מצד שני, חשוב לי שהכל יהיה מוכן בזמן כשהעוברון מגיע....

מתי אתן התחלתן לקנות את המוצרים לעובר? האם קניתן את כל המוצרים לפני, או רק את "החיוניים ביותר" (בגדים, כסא בטיחות, עריסה...) אני באמת לא יודעת איך להתנהל...

היי

מבינה את ההתלבטות
בדיוק דיברנו על זה בפורום בשרשור של Gonnab40 על שמות, וleebi התייחסה גם לזה, אז מוזמנת להתחיל מקצת למטה בעמוד.
וכן, את כבר באמת בשלב של ללכת לחנויות ולהסתכל לכל הפחות.
דרך אגב, אם כל זה נורא נורא מלחיץ אותך, אז אפשר לוותר על כל ההתארגנות מראש ולמנות לזה אחראים לאחר הלידה. גם ביומיים הראשונים לאחר הלידה בזמן שאת והתינוק באשפוז אפשר בקלות לקנות סלקל ובגדים ואמבטיה ומיטה או עריסה עם מצעים ולכבס הכל - בתנאי שאת ממנה מבוגר אחראי על זה, או עדיף התאחדות של כמה. ואז ללכת עם התינוק ולהוסיף מוצרים עם הזמן.

שבוע 31!!! חיית בוקר

את ממש מתקדמת, טוב לקרוא !
ברור שאת חוששת. מזדהה איתך מאוד. בסופו של דבר בתוך כמה שבועות תצטרכי לקפוץ למים ולהתעניין בעצמך, או אם תרגישי שכבד עליך - לגבש רשימה ולהפעיל כפי שמאמארוני הציעה חמ"ל של בני משפחה/חברים ממחלקת היולדות בעוד חודשיים...
בהריון הראשון והתמים ערכנו קניה בתחילת החודש השמיני או בסוף השביעי, לקחנו אתנו בגדים והיתר הגיע הביתה יחד אתנו או אפילו אחרי שהשתחררנו. בהריון הנוכחי התחלתי בשלהי החודש השמיני בהערכת מצב ובהשלמת חוסרים, מתוך הבנה שאחרים לא יעשו זאת במקומי (או יעשו כך שאצטרך ממילא לסדר מחדש). אם חו"ח משהו ישתבש, להפטר מהחפצים תהיה הבעיה הקטנה שלי...
ממליצה בחום להתענין בין חברים, לבדוק ביד2 או בקבוצות פייסבוק כגון 'בייבי מרקט - יד שניה לילדים' ולהתייעץ מה נחוץ ומה לא. אפשר לחסוך המון כסף, שיוכל לשמש אתכם להארכת חופשת הלידה או להנאות קטנות במהלכה.
עריסה ניתן לשכור ביד שרה או בחנות בה תרכשו את הקניה הגדולה, בכל מקרה היא משמשת לתקופה קצרה של לא יותר משלושה ארבעה חודשים בכפוף לגודל הילד.
ללא סלקל לא ישחררו אתכם מבית החולים (גם אם בבית אתם מפעילים מעבדת סמים ומגדלים לצדה כלבי קרב, זה בסדר. אבל בלי סלקל אין שחרור !).
חשוב שיהיו קצת בגדים מכובסים לשחרור מבית החולים, חיתולים, משחת החתלה וחיתולי טטרה - אבל את כל אלה מישהו אחר יכול לקנות ולכבס ביומיים שתהיי בבית החולים.
ושהכל ימשיך אצלך בשלום.

תודה:)

אני במצבך!

אני כבר עשיתי רשימות, פשוט אין לי אומץ לקנות, ואני לא יכולה לסמוך על מישהו שיעשה במקומי (או במקום בעלי שאני רוצה אותו לידי לאחר הלידה).

כנראה שאין ברירה... צריך להכנס לתוך "המים העמוקים", ולקוות שיהיה בסדר...

נשמע שכמוני חשוב לך להחזיק במושכות

ובכלל - את מה שיחסר אני אצטרך להשלים ולארגן, לכן אני סדרתי את הארונות, ניקיתי את מה שתקין ודאגתי לרכוש/ לקבל מה שנעלם.
מעבר לכך איפשהו הסידור אפשר לי לעכל שהמסע הזה מתקרב לסופו - הטוב אני מקוה - ובמידה מסוימת אפשר לי שליטה כלשהי במה שמתרחש אחרי שנתיים של טלטלות.
את לא חייבת לקנות כרגע. בשקט יכולה לחכות חודש קדימה (אבל לא הרבה יותר כדי שלא תלחצי בסוף) ואפילו להנות!

מנצל"שת אותך

למישהי יש רשימת ציוד שבאמת צריך לתינוק ראשון? לא חושבת שנעשה קנייה רצינית לפני הלידה, אבל נראה לי שאולי צריך להתחיל לבדוק אצל חברים מה יש ומה אין.
ו-וואו, חיית בוקר, שבוע 31! עוד רגע מגיע הסוף ואני מקווה שהוא יהיה תחילתה של דרך חדשה ומופלאה ומאושרת

אני אנסה לייצר רשימה

מה שבאמת צריך מבחינת ביגוד לשבועות הראשונים זה
* כמה סטים של בגדי ניובורן אם הערכת המשקל היא סביב 3 קילו :), בכמות של כ7 חליפות לא יותר, תלוי אם יש לך מייבש כביסה ובשמש בחוץ בעיקר. תוך 3 שבועות את קונה בגדים במידה מעל כבר, אז לא צריך הרבה. בדרך כלל תקבלים במתנה את הגודל הבא שזה 0-3
* חיתולי טטרה. אין כמות גדולה מדי. לפחות חבילה.
* סט מצעים אחד עם מגן ראש למיטה או לעריסה. 3-2 סדינים נוספים בודדים בצבע תואם ושתי שמיכות בד בהתאם.
*בכוונה לא כתבתי מילה על מגבת, כי כמה שזה לא נחמד ונוח המגבות הייעודות אפשר גם אחת רכה ומכובסת ורגילה.

ציוד פיזי
* אמבטיה לתינוק רצוי שתהיה, אם כי אחת מחברותי הטובות ילדה בעת אחת המלחמות בארצנו בעודה מתגוררת אצל משפחה במרכז והיות והיתה בלי שום ציוד - נכנסה להתקלח עם התינוק מתחת לדוש והיה בסדר. אם אמבטיה - אז לשאלה נצחית האם לקנות מדחום לאמבטיה - כן!!!! בשביל המריבות על טמפרטורת המים שזה הולך לחסוך לכם.
* סלקל. אין הרבה מה להוסיף לגבי הצורך בו, אבל כמה עצות פרקטיות - יש סלקל שמתלבש על השלדה של העגלה וזה נוח, כדאי לבדוק ולקנות תואם. כי זה מבאס תחת כשזה לא תואם. ויש מערכות שלמות של סלקל ומושבים לגילאים מתקדמים יותר על אותו בסיס עיגון שיושב קבוע ברכב, זה איכותי ובטיחותי יותר וכדאי להתייחס מראש. זה לא שווה כלכלית אם מתחילים אחרי שלב הסלקל. חוצמזה, יש סלקל גאוני חדש שהוא המצאה ישראלית ואני הולכת לקנות לעצמי הפעם - עם גלגלים מובנים נשלפים
. לא פרסומת סמויה, מתלהבת אש מהרעיון. כי סלקל הוא לא קל.
*טיטולים ומשחת החתלה זה לא משהו שחייבים להחזיק מראש, בכל זאת בכל פיצוציה ראויה בחיפה יש משהו למצב חירום שכזה, ויש סופרפארם תורן. כנ"ל מוצצים ובקבוקים ותמיסות ושמפו לתינוק - ברגע שצריך אז קפיצה קצרה לחנות וזה אצלך. ולא בהכרח כדאי לתת לתינוק מוצץ אם כי אני נתתי, בשילוב עם הנקה, והכל טוב.
* עגלה זה תלוי. אני ויתרתי על העריסה והשתמשתי בעגלה ברחבי הבית ביום, ובלילה העברתי למיטת תינוק. בין השאר כי העגלה גבוהה יותר יחסית לעריסה וצריך להתכופף פחות. אם ככה, אז באמת חשוב להשקיע בעגלה שמאפשרת השכבה של 180* מי שיש לה עריסה, והעגלה היא רק לטיולים - אפשר לוותר על החלק של "אמבטיה בעגלה" ולקנות נשכבת בזוית של 170-175* שזה בעצם כבר טיולון, וזה חסכון משמעותי בעגלה, אבל יש את העריסה... ועגלה לטיולים לא חייבים לקנות בשבוע הראשון אפילו, אם יוצאים אז בסלקל או בידיים, ולא כולם יוצאים. אני הסתובבתי בחוץ וחרשתי על העגלה מהימים הראשונים (איזה כיף היה ללדת במאי...). עוד עצות לגבי העגלה - גובה הידית, אם אתם גבוהים זה משתנה קריטי. גובה העריסה של העגלה זה לא פחות קריטי מאותה הסיבה. האם אפשר לקפל את העגלה ביד אחת - הכי קריטי. כמה העגלה שוקלת, ומי ואיך הולך לסחוב אותה כל יום במדרגות הבית, אם יש כאלו. מה רוחב הדלת של המחסן למטה בבנין, ואם הוא ננעל, אם רוצים לאחסן שם עגלה. כן, היתה לי עגלה שנאלצתי לקפל כדי להעביר בדלת המחסן הצרה מדי עם ילדה ישנה בתוכה וקניות עמוסות מלמטה, ואז לסחוב הכל לקומה שניה.... אם מדובר עם דירה בקרקע, או מעלית אז שיקולי משקל עגלה הם פחות עקרוניים. האם אחרי הקיפול היא נכנסת לבגאז' של הרכב?!!! ידית אחת מאפשרת נהיגה ביד אחת, עם ידיות נפרדות זה עובד פחות טוב. ככל שהגלגלים גדולים יותר עבירות השטח טובה יותר, אם יש כורכר או שטחי אדמה או מדרכה ממש מחורבנת באיזור.
*מיטה כאמור חייבים בכל מצב עד גיל שנה וחצי היא שימושית לכל הפחות. מה שכן, לא חייבים מיטה מייד.
* שידת החתלה. מוצר שנוי במחלוקת. האמת שסידרתי בתוכה את הבגדים של רוני, והלבשתי אותה בישיבה על השידה עד גיל שנתיים לפחות. היה לי נוח בעיקר בלילה כשהבעל מתגלגל במיטה פרא ולא מתעורר, וזה לא בטיחותי מספיק לחתל על המיטה לידו. וגם יש לי את העניין הזה של להתכופף, אז עם שידה לא מתכופפים. יחד עם זאת, לא משהו חסר תחליף, וחופשי אפשר להסתדר בלעדיה אם בהתחלה או אם בכלל. אחת החברות שלי גידלה כבר שני ילדים בלי שידה, כי היא לא נדחסת לחדר.
* מחממי בקבוקים, סטריליזטורים, טרמפולינות, בייביסנסים - הכל יכול לחכות. חוץ מטרמפולינה לא היה לי כלום מכל זה. פעם הבאה קונה סטרליזטור, כי זה מקום סגור לאחסן בקבוקים בלי שערות חתול. רק בגלל זה.

ציוד עבור עצמך - פדים למחזור כבד. גוזיות ורפידות הנקה. משחה לטחורים.

רשימה מעולה, מאמארוני. מוסיפה מעט.

שידת החתלה - השתמשתי מעט עם הבכור. מתישהו באחד ממעברי הדירות נפטרנו ממנה. עכשיו ממש אין מקום עבור אחת חדשה (בעצם תופסת שטח של ארון, אבל רק מחצית מהגובה).
סלקל על גלגלים נשמע מעולה (אבל לא יועיל עם 90 המדרגות שלנו. אני אמשיך בהרמת משקולות...)
לגבי אמבטיה - יש התקן שנקרא 'דפני' עליו מניחים את התינוק. ההתקנים העשויים פלסטיק קלים לניקוי, אבל לא נעימים ותמיד כדאי לחצוץ בינם לבין התינוק באמצעות חיתול טטרה. לחילופין קיימים 'דפני' מבד, לא זוכרת האם אפשר לפרק ולכבס את הבד ובכל מקרה חובה לייבש אותם היטב (אחרת השלדה מחלידה).
ציוד עבור עצמך - פדים למחזור כבד של חברת וניה בחבילה ורודה (קרפרי, לילי וכו' לא מקרבים לעוצמות הספיגה הנדרשות). תחתונים בלויים שאפשר לזרוק בבית החולים או לחילופין תחתונים כהים שאפשר לכבס ולא יהרסו. אולי גם משחה להנקה. חזית הנקה או שתיים (או גוזיות כפי שמאמארוני הציעה). שמן שקדים ללידה (ויש אומרות שגם לטיפול בסימני המתיחה של הבטן).
מנשא בד -בייבי ביורן ודומיו לא מתאימים לשבועות הראשונים. מציעה לשאול מחברה לפני שתקני.

הו, אני גרה ברחוב מדרגות

ועוד בדיוק באמצע שלו. קונספט חיפאי הזוי.
אבל הקילומטר עד לחנייה הקרובה דורש גלגלים
והאמת שנאתי את המגע של הדפני וקנינו אמבטיה יצוקה שבה המתקן להושבת התינוק הוא חלק ממבנה האמבט. היא קצת רחבה יותר אבל שימשה אותנו עד גיל שנתיים כמעט כדי לא להתכופף שוב :)

אללי

בעיות החניה ברכס בשנים האחרונות מטורפות.
צריכה לבדוק את האמבטיה היצוקה.

האמבטיה היצוקה

לא התעצלתי ומצאתי תמונות להמחשה - זהה למה שיש לנו, קצת יותר רחבה מהסטנדרטית של הדפני, הפלסטיק נעים ומחוספס נגד החלקה ללא אף חריץ שצובט בטוסיק. עלתה כ180 בזמנו, ובגיל מתקדם יותר הילד יושב מול כסא התינוק ונשאר מלא מקום, הפסקנו עם האמבטיה בגיל שנה וחצי כדי להכין את רוני ללידת האח והעברת האמבטיה אליו, ואחר כך יצא שהוצאנו אותה למטרות משחק והיא שרדה גם ילדה בת שלוש וארבע בתוכה. מחכה לי איפשהו בבוידם.
כאמור, יצא לי להתנסות בהמון סוגים של מוצרי ילדים, סתם כי אני אחת שנוגעת ומנסה הכל (יעני חוצפנית) ונוהגת לקלח והאכיל ולהסתובב המון מחוץ לבית. אז האמבטיה הזו הרבה, אבל הרבה יותר נוחה. ויש לה מדבקת טמפרטורה מאוד שימושית בפנים.

ormatan1

New member
חייבת לתקן אותך

לי יש מנשא של בייבי ביורן כבר 3 שנים לשני הילדים שלי, משלב הלידה. יש לו פשוט כמה מצבים- כאשר עד חצי שנה התינוק עם הפנים אלייך והוא מומלץ בחום

בייבי ביורן רגיל

מתאים מגיל חודש בגלל תנוחת הפיסוק שבו. גם במנח פנים לאמא עצמות הירך עוד לא מוכנות למצב ישיבה בפיסוק כפי המנשא מאפשר. מגיל לידה מתאימים מנשאי ערסול מבד למיניהם.

איבדת אותי בחלק של העגלה

כל האביזרים והתוספים האלה מבלבלים לאללה... דווקא זה משהו שאני צריכה להיסגר עליו, כי אחי יבלה הרבה בחו"ל עד חודש אוגוסט ויוכל להביא משם עגלה, אבל זה אומר שאני צריכה לדעת מה לבקש ממנו

למזלנו יש לנו מחסן נעול בבניין, אז לא צריך להיסחב עם העגלה 3 קומות. מצד שני, זה אומר שצריך עריסה, לא?
אוי, והבגאז'! עוד משהו שלא חשבתי עליו. הבגאז' באוטו שלי בכלל לא ננעל, אני חייבת להגיע לפחח!
אלוהים, אני כל כך קלולס. סיפור אמיתי: באמצע טיול בספארי עם האחייניות שלי, החלטתי להחזיר את הטיולון של הקטנה לאוטו כי לא השתמשנו בו, רק שכל נסיונותי לקפל את הטיולון, כולל טלפונים לחברות עם ילדים (שלא הפסיקו לצחוק) כשלו. בסוף תפסתי בחנייה זוג הורים וביקשתי מהם עזרה בקיפול.
&nbsp
אבל בכל השאר עשית לי קצת סדר ובעיקר הרגעת שאם יש לי סופרפארם מתחת לבית, הכל יהיה בסדר

הטיולון הזה...

מה שמצוין בסיפור זה שרצית להחזיר רק את הטיולון ולא את האחייניות, אז יש תקווה

יש לך מושג מה הגודל של האריזה של העגלה עם האמבטיה שלה, לפני שאת זורקת לאחיך בקשות? זה במקום מזוודה, אם אין לו ילד שימלא אותה בטיסה. אמנם בצחוק, אבל זה שיקול. כמו לבקש ממנו להביא אופניים בערך.
אם את רוצה אני יכולה להרחיב עם הייעוץ, עשיתי סקר שוק מאוד מקיף בזמנו, והאמת לא ממש הפסקתי מאז. ולדעתי לקחתי את אחת העגלות המוצלחות בשוק, זאת אומרת יצא לי למשש ולתפעל הרבה עגלות אחרות וזאת שלי היתה מותאמת לצרכים שלנו בול. בייבי ג'וגר סיטי מיני, עם העריסה, מאוד פופולרית במרומי הר חיפה ובצדק. הכי זולה מבין האיכותיות, או הכי איכותית מהזולות, והכי קלה להרמה וקיפול בחצי יד בשלב הטיולון (משלושה חודשים והלאה). וידית ועריסה גבוהה, בעלי 1.90 ואני סתם דפוקה בגב.

אשמח לעוד עצות

ובנוגע ללהביא מחו"ל - אין לו מגבלת גודל או משקל על מה שהוא מביא, מהבחינה הזאת הסתדרתי

תודה תודה
אז שאלות המשך לעגלה:

1. על מה לשים דגש כשמחפשים?
2. איך האינגליזינה? ייתכן שיש לי מאיפה לקבל אחת.
3. אם מחליטים לקנות בחו"ל (ולהביא לארץ עצמאית, כאמור) - יש מקומות מומלצים? חנויות? אינטרנט? מדינה מסוימת בה זול יותר?
4. איזה אביזרים משלימים יש לעגלה? מה קונים בנפרד? מה עם סל-קל לאוטו? זה הסל-קל הרגיל? הוא בא עם העגלה?
&nbsp
בטח יהיו לי עוד...

למעלה