אין פה חוקים...
לבת הבכורה, נטע, קנינו הכל מבעוד מועד, ואפילו הבאנו הביתה בשבוע 35 בערך, כולל הריהוט, כדי להכין את החתולה הנוירוטית שהיתה לנו אז, לתינוקת.
לבן השני, ניצן, שנולד לאחר הפלה אחת, קניתי וארגנתי הכל לפני כן. אפילו כיבסתי, קיפלתי, סידרתי בשידה- הכל. כלומר- למרות ההפלה שהיתה לי, הייתי עדיין נאיבית וטובת לבב, וזה היה נפלא הבריאות הנפשית הזו.
למעיין, שנולדה אחרי 6 הפלות, כבר לא העזתי. האמת היא שרציתי לא להכין כלום. ממש כלום. רק אחרי שתיוולד. אבל בעלי דווקא היה ה"פריק קונטרול", ורצה לקנות ולהכין לפני כן. אז בלית ברירה, אחרי דיונים שהיו לנו, מה שעשינו זה שהוא הלך לחנות והביא רשימה. אני עברתי עליה, בדחילו ורחימו, תוך כדי בכי, וסימנתי מה צריך לקנות. הוא קנה והשאיר הכל בחנות (לא הרשיתי לו להביא כלום הביתה לפני שנולדה).
אני זוכרת שכאשר חזר הביתה ממסע הקניות, שאלתי אותו עם קנה דברים יפים, והוא אמר שכן, ואז בכיתי מלא, ואמרתי לו שאני מקווה שבאמת יהיה בשביל מי. אוף! אני כותבת זה את ונחנקת עכשיו מדמעות. כמה שזה היה קשה.
לגבייך- תעשי מה שמרגיש לך נכון ונוח. ותזכרי- שהכל שטויות. אפשר באמת לקנות הכל גם אחרי...
מיטה- לא צריך בכל מקרה לחודשים הראשונים, כי שוכרים עריסה...
שידה- מודה. מאוד נוח להשתמש בה, לחתל עליה ולשים בה הכל, אבל אפשר גם בתור שלב ראשוני לחתל על המיטה שלכם. אולי יש לך מכרה שאפשר יהיה להלוות ממנה את השידה לשבועות הראשונים, עד שתקנו ויהיה מוכן?
עגלה- גם לא חובה על החודש הראשון. בכל מקרה בקושי מוציאים אותם.
סלקל- צריך להוצאה מבית החולים, אבל אפשר לקנות ביומיים שאת בבית החולים.
בגדים, חיתולי טטרה, חיתולים, בקבוקים....ועוד כל המיליון פיצ'יפקס- ממש לא בעייה לקנות- אחרי הלידה. שולחים את הבעל או מישהו מבוגר אחר שסומכים עליו, וקונים את הציוד הראשוני, ולאחר מכן משלימים אותו.
אל תילחצי מזה. ואם מרגיש לך נכון וטוב לקנות כבר עכשיו הכל- גם מעולה, וגם כל כך בריא נפשית...האמת היא שאני מאחלת לך את הבריאות הנפשית הזו, את הביטחון הזה שמאפשר להעיז ולחשוב מחשבות טובות טובות.
שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028