מתי מתחילם עם הקניות לעובר?

אם יש לך ממי לקבל, לכי על זה!

אם תהני ממנה תוכלי להמשיך, אם לא - ההתנסות תקנה לך הבנה מה את מחפשת ותוכלי לקחת את הזמן ולקנות מה שכן יתאים לך בחנות או בקבוצת יד2 כלשהי גם אחרי.
סל-קל עדיף כזה שמתחבר לעגלה, אבל גם כשלא אפשר לחיות בשלום.

אההההההההההההההה

2. התשובה שלי תלויה בתקציב שלך. אני אישית לא מתתי על האינגלזינה, בעיקר בגלל שהגלגלים קטנים ואיכות הנסיעה לא משהו על שטח לא חלק. וגם גרסת שתי הידיות לא היתה לי נוחה לנהיגה. מצד שני היא קלה יחסית והיא חינמית :) ולבת דודה שלי היא שרדה שלושה ילדים. והרעיון של הכבשה הפועה - לקחת למען הנסיון - הוא מצוין.
1. לפני הכל לנסות איכשהו לאבחן מה הצרכים שלכם - כלמר אם את יוצאת מהבית במעלית ונכנסת ישר לאוטו, ונוסעת לטייל במקום חביב ושטוח כמו נמל תל אביב או פארק הירקון, או סתם יש לך סביב הבית מדרכה איכותית ולא מפורקת - אין בעיה עם גלגלים קטנים. ברגע שיש מדרכות משובשות, הרבה ירידות מהמדרכה לכביש - גלגלים גדולים ובולמי זעזועים ויכולת תמרון, אחרת כל מכשול מוציא אותך מזיעה ומקללת ואת הילד מתעורר מהרעידות. אם תהיי בחופשת לידה ארוכה ותטיילי כל יום בבוקר ובערב כי זה מה שעושים בחופשת לידה - בונים סדר יום בפארקים הציבוריים - אז כדאי להשקיע יותר בדברים שמשתמשים בהם הרבה כמו עגלה.
4. סל קל זה הסל קל לאוטו, אחרי סלקל מגיע מושב בטיחות נוסף מגיל שנה עד שלוש בערך, ואז עוד מושב בטיחות בוסטר עד גיל 8. יש מערכות בטיחות שכוללות את כל 3 השלבים על פלטת עיגון שיושבת באופן קבוע באוטו, מתחילים מסלקל + פלטת עיגון, ואחר כך מוסיפים שאר המוצרים. דרך אגב, הסלקל ממערכת כזו מתאים לשימוש בכל רכב אחר גם בלי המעמד, זה בטיחותי ונוח יותר. איזה סלקל תואם לאיזו עגלה - יש לבדוק במפרטים של הסלקלים והעגלות, עבודת סקר שוק :) בדרל כלל לא נמכר כסט עם עגלה ביחד.
יש עגלות שבאות כסט עם תיק החתלה (תיק גדול נתלה עם הרבה כיסים וגימיק בעיקר, כל תיק גדול יעבוד כאן) וסל לקניות מתחת למושב, וצילון לשמש, ומגן גשם, ומתלה לתיק, ומעמד לכוסות, ויש כאלה שכל פריט כזה עולה עוד 100-200 שקל. כל החרטוטים האלה לא באמת דחופים, אחרי שתתרגלי לצאת לטייל את כבר תגלי מה צריך באמת.
3 אין לי מושג

שירהד1

Member
מנהל
אין פה חוקים...

לבת הבכורה, נטע, קנינו הכל מבעוד מועד, ואפילו הבאנו הביתה בשבוע 35 בערך, כולל הריהוט, כדי להכין את החתולה הנוירוטית שהיתה לנו אז, לתינוקת.

לבן השני, ניצן, שנולד לאחר הפלה אחת, קניתי וארגנתי הכל לפני כן. אפילו כיבסתי, קיפלתי, סידרתי בשידה- הכל. כלומר- למרות ההפלה שהיתה לי, הייתי עדיין נאיבית וטובת לבב, וזה היה נפלא הבריאות הנפשית הזו.

למעיין, שנולדה אחרי 6 הפלות, כבר לא העזתי. האמת היא שרציתי לא להכין כלום. ממש כלום. רק אחרי שתיוולד. אבל בעלי דווקא היה ה"פריק קונטרול", ורצה לקנות ולהכין לפני כן. אז בלית ברירה, אחרי דיונים שהיו לנו, מה שעשינו זה שהוא הלך לחנות והביא רשימה. אני עברתי עליה, בדחילו ורחימו, תוך כדי בכי, וסימנתי מה צריך לקנות. הוא קנה והשאיר הכל בחנות (לא הרשיתי לו להביא כלום הביתה לפני שנולדה).
אני זוכרת שכאשר חזר הביתה ממסע הקניות, שאלתי אותו עם קנה דברים יפים, והוא אמר שכן, ואז בכיתי מלא, ואמרתי לו שאני מקווה שבאמת יהיה בשביל מי. אוף! אני כותבת זה את ונחנקת עכשיו מדמעות. כמה שזה היה קשה.

לגבייך- תעשי מה שמרגיש לך נכון ונוח. ותזכרי- שהכל שטויות. אפשר באמת לקנות הכל גם אחרי...

מיטה- לא צריך בכל מקרה לחודשים הראשונים, כי שוכרים עריסה...

שידה- מודה. מאוד נוח להשתמש בה, לחתל עליה ולשים בה הכל, אבל אפשר גם בתור שלב ראשוני לחתל על המיטה שלכם. אולי יש לך מכרה שאפשר יהיה להלוות ממנה את השידה לשבועות הראשונים, עד שתקנו ויהיה מוכן?

עגלה- גם לא חובה על החודש הראשון. בכל מקרה בקושי מוציאים אותם.

סלקל- צריך להוצאה מבית החולים, אבל אפשר לקנות ביומיים שאת בבית החולים.

בגדים, חיתולי טטרה, חיתולים, בקבוקים....ועוד כל המיליון פיצ'יפקס- ממש לא בעייה לקנות- אחרי הלידה. שולחים את הבעל או מישהו מבוגר אחר שסומכים עליו, וקונים את הציוד הראשוני, ולאחר מכן משלימים אותו.

אל תילחצי מזה. ואם מרגיש לך נכון וטוב לקנות כבר עכשיו הכל- גם מעולה, וגם כל כך בריא נפשית...האמת היא שאני מאחלת לך את הבריאות הנפשית הזו, את הביטחון הזה שמאפשר להעיז ולחשוב מחשבות טובות טובות.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

לי דווקא עזר לקנות מוקדם

קניתי בגדים פה ושם, צעצוע חמוד... עזר לי יותר להיות בטוחה בהריון, שיהיה באמת תינוק בסוף, שיהיה לי את מי להלביש בבגדים, לעטוף בשמיכה.
עשינו את הקניות (חדר, עגלה וכ'ו) בסביבות שבוע 30 כי כבר ממש גירד לי ורציתי שהכל יהיה מוכן בבית. וגם כי פחדתי שיהיה לי קשה מדי אח"כ. לדעתי זה עזר לי בחודשים האחרונים, להיכנס לחדר, לקפל, לכבס... להתארגן. הסחת דעת.

פיקוס123

New member
חבילת לידה

חברה שלי סיפרה לי שהיא עשתה חבלית לידה באיזה חנות ואחרי הלידה התקשרה והביאו לה הביתה... אבל בקשר לבגדים צריך כמות מסיומת כי התינוקות משתנים כל הזמן וגודלים... ומצד שני גם תקבלי מן הסתם מתנות שכוללות בגדים ומגבות, יש לי ילד שני בבית ועדין קיבלתי מתנות בגדים. אבל חושב מאוד לקנות סלקל ועגלה עם אמטביה שאם המיטה/עריסה לא יהיו מוכנים התינוק תמיד יכול לישון בעגלה... ותמיד בלידה הראשונה צריך לעשות קניה גדולה, אבל כדי שיהיה לך כמה בגדים חינונים שתוכלי לצאת מן הבית חולים ושיהיה לך מוכן בבית.

בהצלחה והמשך הריון ארוך ומשעמם....

פיקוס123

New member
הכל בסדר

מדי פעם אני נכנסת לראות מה קורה ומה חדש, אצלינו הכל בסדר, טפו טפו טפו חמסה חמסה חמסה... הקטנציק בסדר גמור ישן לו כרגע... נהנים בשקט מחופשת לידה. עברנו את פורים ועכשיו צריך לתחיל לחשוב על פסח.... ובעלי כרגיל משגע אותי על ליל הסדר. טוב שהוא לא מכנן לנסוע לאמא שלו או לבית מלון כי הוא לא רוצה לעשות אצל הורים שלי. ולי אין כוח לנסוע עם שני ילדים לאף מקום.... והילד הגדול לקח בהתחלה קצת קשה אבל התרגל שיש לו אח תינוק שבוכה ונמצא הרבה על הידים של אמא ואמא לא פנויה עליו כמו שהיה בעבר.ולא יכולה לעשות מה שיכלה לעשות איתו בעבר. אבל בשביל זה יש לו אבא שילך איתו למגרש.... רק צריך להזיז את אבא שלו מן הבית
.....

המשך הריון ארוך ומשמעם לכולן.....

:)

טוב לשמוע.
הנסיעה לחג באמת נשמעת מעייפת.
ונשמע שגם לאבא לא יזיק להתאוורר במגרש ולשחרר אותך מעט.

למעלה