מתי נגמרת עונת הדייג בז´ירז´ור? ...

• פותח הנושא tal07
  • פורסם בתאריך

tal07

New member
מתי נגמרת עונת הדייג בז´ירז´ור? ...

ערב טוב, בפורום קראתי שניתן לדוג בז´ירז´ור עוד חודש + ולא יותר. מה הסיבה? באיזו שיטה עם כן עדיף לדוג החל מחודש פברואר- מרץ ועד מתי? לדייגי אזור ת"א הרצליה היכן הכי מומלץ לדוג בז´ירז´ור בסביבה? אני התיאשתי מחוף המציצים. מה ידוע לכם על דייג באזור רידינג, אני לא מתכוון על השובר של חברת חשמל, אני מתכוון לאזור הטורבינות של המיים החמים, לשם הגישה מאוד קלה. אני יודע שהחוף רדוד, האם משהו ניסה לז´רז´ר באזור? בדייג רגיל על גמברי/תולעים יש אכילות מ ט ו ר פ ו ת !! של מרמירים 10ס"מ (וגם זה די גדול) די פשוט נמאס מהם...

rondadon

New member
עונה.....

הסיבה להעלמות הטורפים - התחממות המים..... הטורפים הנודדים האלו חיים במים די קרים...לכן הם רק בחורף... ובפבואר יש עוד סיכוי.......אבל מרץ....כבר לא ראיתי מישהו שמוציא בו משהו בז´רז´רה...... בקשר לאחרי העונה...אל תלך לדוג........באביב כל הדגים בעונת ההמלטה שלהם והם לא אוכלים כלום....זה בערך 3 חודשים של יובש טוטאלי בדיג.... מתחילת יוני-יולי הכל חוזר לעצמו.....

dag007

New member
ןמהלגבי דייג בבוס או רולר?

גם איןמה לחפש לאחר פברואר?

rondadon

New member
תראה...

שנה שעברה...ולפני שנתיים.....אחרי העונה של הטורפים...כל הדגים "נעלמו" להם....והיה איזה 3 חודשים של שקטטטטטטטטטטט אז אני מניח שזה ככה כל פעם....אבל תשאל ותיקים ממני.....

zoharfi

New member
למה נקרע לי החוט ?

השתמשתי בחוט 0.40 עד 10.5 ק"ג עם דמוי סרדין ממתכת במשקל 40 גרם, ובהטלה החמישית הוא עף לי ממש רחוק, איזה 150 מטר, רק מה שכח לקחת איתו את החוט ! כל זאת עשיתי בשעת הדמדומים על פי המלצת רון דדון המזרזר המון! תמהתני אם יש איזו תקלה בזרזור שפסחה עלי...(מיותר לציין ששום דבר טוב לא קרה לי בזרזור עד כה... רון איך אתה עושה את זה ? !

אוריא

New member
בקשר לקשר.

נראה לי שלא קשרת אותו כמו שצריך. יכול להיות?

מוזר מאוד

נראה לי מוזר שחוט של 10 קילו יקרע רק מכח הזריקה, ועוד ממישקל של 40 גרם בלבד. שלוש אפשרויות שעולות בראשי: 1. שבחוט היתה נקודת תורפה, כתוצאה משיפשוף בסלע או משהו דומה. 2. ששכחת לפתוח את הקשת. במצב כזה מופעל כח גדול על החוט, אבל קשה לי להאמין שחזק עד כדי קריעה. 3. אולי נוצר בחוט פיתול או קשר, שגרם לקיפול החוט בנקודה מסויימת. קיפול כזה מאוד מחליש את החוט (לכן חשוב לקשור עם קשרים שמתאימים לדיג). נסה לשחזר, באיזו נקודה החוט נקרע. כאשר החכה היתה מוכנה להטלה, היכן היתה נקודת הקריעה? בין קצה החכה לפתיון? בין קצה החכה לרולר? או אולי בדיוק בנקודת קיפול החוט בקצה החכה?

rondadon

New member
בעיות...בעיות....

יש הרבה אפשריות...שאת כולם כבר הזכירו אני חושב.... או שנוצר קשר באמצע החוט...דבר שקורה די הרבה אם לא משתמשים בסוויבל... או שהחוט שופשף ע"י סלע....דבר שגם קורה די הרבה.... או שאתה רק מדמיין שזה נקרע באמצע החוט וזה בעצם התפוצץ בקשר....שהסיבה לכך היא קשירה לא מתאימה לז´רז´רה או קשירה חלשה מידי... אני לדוגמא...מכיר קשירה מיוחדת לז´רז´רה...חזקה מאד...מס´ פעמים שזה נתקע לי בסלע בגלל שהקשירה הייתה חזקה כל כך הקרס התעקמה וזה השתחרר במקום שזה יקרע... ומה שאמרו פה ובאמת קרה גם לי - השארת הקשת סגורה.... איבדתי 3 ז´רז´רות בשיטה זו....אחת של 100 גרם, אחת של 70 ואחת של 30.... כן כן...גם חוט 0.30 של 9 קילו נקרע ע"י ז´רז´רה של 30 גרם... ואפשרות אחרונה......שהחוט סתם חרטה ברטה....כלומר....החוט 0.30 שלי כמעט באותו החוזק...וחוט 0.40 מאותו סוג של ה 0.30 יכול להחזיק 14.3 קילו אז השיקול או שלך.....

zoharfi

New member
יוביוב ורון...

תודה... לא שכחתי לפתוח את הקשת... החוט לא נקרע באיזור קשר, אני בטוח כי קשרתי תלאי יחסית ארוך והחוט שנשאר היה קצר... מה שכן אני הנפתי בחוזקה רבה יותר מההטלות הקודמות... האפשרות שהבעיה היא בחוט היא לדעתי הסבירה ביותר, מדובר בחוט של POWER וכעת בבואי להכין מלכודות, אני מגלה חשדנות כלפי חוטי POWER, חשדנות המלווה ברתיעה, מה שאומר שחוטי POWER ואני כבר לא נהייה מה שהיינו, למרות שעברנו הרפתקאות יפות ביחד (להקות סלעים - למי שזוכר)...

rondadon

New member
אז כאן הבעיה!!!!!!!

תלאייייייייייי!!!!!!! לא שמים תלאי לז´רז´רה ממתכת!!!!!!!!!!

rondadon

New member
לא....

עוד לא קרה לי שכל החוט שהיה בחוץ נקרע בגלל סלע...... לרוב הוא נקרע 5-10 מטר מהז´רז´רה משום ששם מופעל כל הלחץ....

zoharfi

New member
ולמה לא להשתמש בתלאי ?

הדג יראה את זה? מה הסיבה ?

rondadon

New member
תלאי = קשר

קשר = החלשה של החוט החלשה של החוט = קריעה של החוט קריעה של החוט = איבוד פיתיונות אני חושב שהבהרתי את הנקודה לא ?

zoharfi

New member
קשר - זו הסיבה היחידה ?

כי אם כן, אפשר לשים חוט בקוטר גדול יותר. או שכפי ששאלתי הדגים רואים אותו ? במקרה שלי כפי שציינתי החוט נקרע באמצע ולא ליד הקשר.
את כל השרשור הלוגי שלך אני כמובן יודע, אגב את הזרזרה אתה קושר לחוט, לא, אז (כולם ביחד - לשנן) -> קשר = החלשה של החוט החלשה של החוט = קריעה ש..... אגב, יש איזה ניסוי או מידע איזה סוג קשר מקטין הכי פחות את כושר ההעמסה של החוט (באינטואיציה, נראה לי שקשירה של קרס היא כזו)...

rondadon

New member
קשירה

כמו שאמרתי - יש קשירה מיוחדת לז´רז´רות....שפשוט אין פיתול על החוט על עצמו ולחץ של החוט על עצמו ולכן זה פוגע בחוט בצורה הקטנה ביותר... טוב...אבל הבנתי את הבעיה אצלך, כנראה שפשוט החוט כבר היה משופשף או שהחוט "על הפנים"...

zoharfi

New member
אתה יכול לשים שרטוט של הקשירה שלך

נשמע מבטיח... תודות.

rondadon

New member
אני ניסתי פעם...

לשרטט את זה....זה לא הכי קל.... אם אתה רואה את זה...אתה תקלוט תוך שנייה..אבל לשרטט את זה זה לא הכי פשוט... אני ינסה יותר מאוחר [אני לומד למבחן בתנ"ך וכרגע אני פשוט "בהפסקה"].. ואם זה יצא טוב...אני יעלה את זה...

למעלה