מתי צריך לפנות לרופא הילדים?

zimes

New member
כמה מחשבות שלי

לגבי ההתפתחות - הדס בגיל 9 חודשים ישבה קצת, לא זחלה. אני לא בטוחה שהמצב שלכם מאוד בעיתי. מצד שני, אם המורה לפלדנקרייז מנוסה עם ילדים, הייתי מתיחסת לדבריו ברצינות. לגבי השינה - זה בהחלט יותר מדי התעוררויות. (אולי זה אפילו גורם לה להיות עייפה וזה מה שמעכב אותה מוטורית? סתם מחשבה, אני לא איש מקצוע, את יודעת). תבדקי אם יש משהו שאולי מפריע לה. איך היא ישנה במשך היום? שינות ארוכות יותר? אולי עדיף שתלך לישון מאוחר יותר (אם זה אפשרי), ואז השינה תהיה טובה יותר? (אצלינו, בימים בהם הילדים הולכים לישון לפני שמונה, כי היו עייפים, או כי בדיוק נסענו, אנחנו "משלמים" על זה בלילה של שינה קלה עם התעוררויות רבות).

שירי ל

New member
יש לאופיר "שינות קבועות" במשך היום

היא ישנה חצי שעה פעם אחת או פעמים בבוקר (תלוי מתי היא מתעוררת), ישנה בין 2-4 ואז ערה עד 7. כשאני משכיבה אותה ב-7 היא שפוכה לגמרי וכבר בוכה מרוב עייפות. היא נרדמת בשניה ומתעוררת אחרי 20 דקות. יש הרבה מקרים שאני "סוחבת" אותה עד שעות יותר מאוחרות- כשאנחנו הולכים לארוחות משפחתיות למשל או מחוץ לבית- היא הולכת לישון מאוחר יותר וזה לא משנה את דפוס ההתעוררות.

תסמכי על האינסטינקטים שלך!

להורים יש אינסטינקטים טובים , לרוב, אין לי סיפורים כל כך דרמטיים לספר אבל מנסיון של גידול 4 ילדים, אני יכולה לומר בבטחה שתאמיני לעצמך!! ולא לשכנות, דודות, אחיות בטיפת חלב שאומרות לך שאת הסטרית מידי... בני הבכור התחיל לזחול בגיל 10 חודשים, שבוע לפני בדיקת התפתחות ע"י הרופא. הוא זחל מעט והתחיל ללכת, ואח"כ היו לו בעיות קשות בלימוד קריאה וכתיבה. אומרים שזה קשור... לדעתי עדיף ללכת לפיזיוטרפיסט פעם אחת יותר מידי מאשר לחיות בהרגשה ש"יכלתי ללכת וחבל שלא..." ובקשר לשינה - לא נשמע לי נורמלי, מצטערת אבל הילדים שלי מגיל חודש בערך ישנו כל הלילה אז אולי אני לא דוגמא יום נעים. תמר.

לפנות! לרופא התפתחותי!

שווה בדיקה! לא בהכרח שיש משהו לא בסדר אלא בעיה שבטיפול מוקם אפשר להקל!!!!!!!! ולכן כדאי ומומלץ לגשת לרופא התפתחותי ולשלב תרגילים מיוחדים שיקלו על ההתפתחות.....

רופא התפתחותי זה רופא מומחה

לנושאים של התפתחות התינוק והילד (כמו שיש רופא מומחה למחלות עור, או אותרופד). אני חושבת שברוב הקופות צריך הפניה מרופא הילדים למכון התפתחות הילד - תבררי איך זה אצלכם.

כן! התפתחות מוטורית../images/Emo132.gif

קיימת נישה שלמה העוסקת בהתפתחות מוטורית לסוגייה מוטוריקה עדינה מוטוריקה גסה וכדומה...... וכמובן שישנם רופאים ספציפיים בתחום ולכן מומלץ מאד לגשת אליהם. אין לי מושג מהי המדיניות אם צריך קודם רופא משפחה כי היום במרבית קופ"ח לא צריך הפניה מיוחדת ע"מ לפנות לרופא מומחה. בהצלחה ובריאת שיהיה לכם

רציתי לכתוב לך עיצה לגבי השינה

אבל אחרי מה שאורנה כתבה, זה נראה לי לחלוטין לא רלוונטי - רציתי להציע לך "ללמד" את אופיר לישון כמו שצריך - כמו שעשינו עם תומר, אבל אם בגילה היא מתעוררת כל 1/2 שעה - שווה לבדוק את הנושא יותר לעומק. לגבי התפתחות - בת של בן-דודי היתה בדיוק באותו מצב שאת מתארת את אופיר, נלקחה לרופא שהפנה לפיזיוטרפיה, ואחרי שבועיים בלבד של פיזיוטרפיה, היא התחילה לעשות הכל, לשבת, לזחול, להתהפך.... אז שווה גם את זה לבדוק. ולאורנה - לא ידעתי שעברתם עם אודיה כזה סיפור קשה, אני פשוט מעריצה אותך על האומץ והעיקשות לעמוד על שלך, ביחוד עם הרקע של אודיה. מאחלת לכולם רק בריאות ובטחון.

רותי ע

New member
אני תמיד מעדיפה ללכת ליעוץ אצל

הרופא ולגלות שהכל בסדר מאשר להפך. אני הייתי הולכת...

לאודיאה

אני עברתי עם הבן שלי גם אירועים מאוד קשים שקשורים לנשימה . רק בגיל שנתיים ניתחו אותו (כי הוא היה צריך להגיע למשקל מסוים שעקב קשיי הנשימה הוא לא הגיע אליו , אלא רק בגיל שנתיים...)ופתחו את החסימה שהיתה לו בדרכי הנשימה. עברתי שנתיים של סיוט (הרבה יותר גרוע משלך, תאמיני לי. אם את רוצה פרטים, תשלחי לי מייל). אני ממליצה לך לא להסתפק בבייביסנס , אלא לבקש מוניטור מיד שרה שהוא הרבה יותר אמין. חוץ מזה, אם הילדה הונשמה לאחר הלידה , כדאי לעשות ברונכוסקופיה (אם לא עשית) כדי לברר אם אין איזושהי חסימה בקנה שגורמת לקשיי הנשימה. החזיקי מעמד.

odeia

New member
דורית שלום,

אנחנו לא משתמשים בשום מכשיר שמנטר נשימות, אמרו לא צריך ובאמת לא צריך. החלטתי יום אחד שאי אפשר כל החיים להסתובב סביב הפחד וחייבים להמשיך בחיים, העברנו אותה בגיל 3 לחדר משלה וזהו. לא אומר שאין פחדים, אבל אנחנו לא חיים סביבם. אני לא יודעת מה הבדיקה הזו שהזכרת אמורה לגלות, אבל עשינו צילומים רגילים ואין חסימה גלויה לעין, אלא זו חסימה שנגרמת תוך כדי שינה ואי אפשר לדעת בדיוק איפה (רק יודעים שישנה עפ"י הנחירות), ובנוסף אין את ביצוע פקודת הנשימה. מה שאנחנו יודעים שאנחנו לא צריכים לעשות ניתוח כי זה לא המצב אצלה. מאחלת לכם המון בריאות וחיים ארוכים וטובים. אורנה, אמא של אודיה

לגבי השינה

גם אצלנו זה היה בדיוק ככה בגיל הזה. הפתרון שלי היה לקחת אותה לישון איתי, גם בגלל שינקה וככה כולנו חזרנו לישון מהר יותר. כנראה שזה נתן לה בטחון והמצב של לקום כל חצי שעה עבר. ואז הגיע השלב של כל שעתיים וכו´. ורק בימים האחרונים, מיכל בת שנה ושבוע, היא התחילה לישון 8 שעות בלילה בין ארוחה לארוחה, עם שתי התעוררויות בענייני מוצץ.

שירי ל

New member
אילנה היא ישנה רק איתנו!

מגיל 0 - אופיר בקושי מכירה את המיטה שלה. בהתחלה חשבתי שזה בגלל שהיא קרובה לציצי/מריחה אותו וכו´ אבל אני רואה שהיא מתעוררת ככה גם בשעות שאני לא נמצאת לידה (למשל, בין הזמן שהלכה לישון לבין הזמן שאני נכנסתי למיטה לישון).

אמיר.

New member
הברירה הטבעית...

מה עדיף ? ללכת לרופא ולגלות שהייתם סתם היסטריים או אולי לגלות איזו בעיה ולטפל בה מיד ??? אוווו לא ללכת לרופא ולגלות בעיה כשכבר מאוחר מדי לטפל ??? כמה רצתי לשווא לרופאים .... ואני מה זה שמח שזה היה לשווא !!!!

למעלה