מתכבדת להיות

miritsk

New member
מתכבדת להיות

המשתתפת הראשונה בתחרות שהציעה clairvoyance בנושא: "המצאות שישנו את פני המאה הבאה של אוכלוסיית לקוי השמיעה." הרעיון שלי הוא בעצם יישום לפיתוח תוכנה/חומרה שמתרגמת קול לכתוב. היישום: משקפי שמש אופנתיות.... כשאדם לקוי שמיעה ירכיב את משקפי השמש וידבר עם זה שמולו ,שבב החומרה/תוכנה שמותקן בתוך המסגרת של המשקפים יתרגם את הדיבור לכתוב. המשקפי שמש יהיו למעשה מחולקים לשני חלקים, בחלק הראשון - משקפי שמש רגילות. בחלק התחתון יופיע הכיתוב. כמובן שבמרחק כזה אי אפשר יהיה לקרוא את הכתוב ולכן זה יופיע בצורה הולוגרמית תוך הדמיה של מרחק. כך שזה יהיה כמו לקרוא כתוביות בסרט...

Catty

New member
פששש ../images/Emo13.gif

את מכירה מישהו שאולי יכול לייצר זאת טכנית? ואולי עוד מישהו לממן את זה?
מגניב, למרות שיש ברעיון זה משהו מוכר.

miritsk

New member
קודם צריך להמציא את הבסיס

שהוא תוכנה או חומרה שמסוגלת לתרגם דיבור לכתב. אחרי כן יש המון יישומים מלהיבים.

צלף

New member
אני מנחש ש...

שלפני שימציאו מחשב שחושב כמו אדם (כדי להבין מה הוא מדבר) ירפאו את כל לקויי השמיעה שבעולם

0ne Man

New member
אני לא חושב שצריך מחשב

שחושב כמו בן אדם כדי שיוכל לתרגם את הדיבור לכתב. דרושה רק תוכנה שתדע לתרגם את צלילי הדיבור למילים כתובות. חברת ספיצ'וו כבר הצליחה לפתח תוכנה, שמתרגמת דיבור אנושי לתנועות שפתיים הולוגרמית. איני רואה הבדל גדול בין תרגום דיבור לתמונה הולוגרפית לבין תרגום דיבור למילים כתובות. לא צריך חשיבה אנושית כדי לעשות זאת, אלא רק שבב מחשב מהיר ותוכנה מתאימה. ומבחינה טכנולוגית, כבר היום יש פיתוחים שמעלים תצוגה הולוגרפית על גבי עדשות - לטייסים, למשל, יש תצוגה הולוגרפית של כל נתוני הטיסה על גבי עדשות הקסדה שלהם. הרעיון של מירית מאד נחמד (אגב, איחולי למירית על הלוק החדש) אבל יש לי שאלת תם: מה יעשה אותו אדם עם משקפי השמש בלילה?...

noam_ma

New member
א. אישי, יש הבדל בין אנימצית פנים

לבין המרת קול לטקסט. הבדל גדול. עובדה שספיצ'וו, ולמעשה אף חברה לא הצליחה עדיין לעשות המרה באיכות סבירה של קול לטקסט. ב. בעברית יש בעיה רצינית להמיר קול לטקסט, בגלל ההברות והמשמעויות הרבות שיש להרבה מילים. ג. אם יש לכם רעיון, למה אתם כותבים אותו פה? תנסו ליישם את הרעיון ולהגיש עליו בקשה לפטנט. אם הרעיון אכן חדשני וניתן ליישום, תוכלו להרוויח הרבה כסף ברגע שהוא יוכר כפטנט.

0ne Man

New member
למה שלא נכתוב רעיונות כאן בפורום?!

למה שמישהו שיש לו רעיון נחמד לא יכתוב אותו בפורום? סופסוף מגיעה מישהי ופותחת דיון נחמד בפורום, ואתה שואל למה? נו, באמת...

noam_ma

New member
אין בעיה שתכתבו רעיונות,

רק אל תשכחו שאם יש לכם כוונה לממש את הרעיונות האלה בדרך כלשהי, אתם תוכלו להיות עשירים אם תרשמו על זה פטנט אצל רשם הפטנטים בארץ ובחו"ל. אם תפרסמו את זה פה, ההצעה לא תוכר כפטנט. דבר נוסף, מישהו שקורא פה יכול לקחת את הרעיון ולממש אותו על חשבונכם.

צלף

New member
ספיצו לא עושה העברת קול לטקסט

מה שמערכת SpeechView מבצעת, זה שמיעת ההברות ותירגומם לתנועות שפתיים + אמצעים חזותיים אחרים על המסך, לתוכנית אין לה הבנה מה היא שומעת, ובודאילאהבנהמהםהמיליםואיפואהרוחים (ובודאי לא הבנה מהם המילים ואיפוא הרוחים). כאמור מחשב שמבין שפה, זה מחשב עם יכולת חשיבה אנושית......

miritsk

New member
תשובה לשאלת תם

כמו שכתבתי משקפי שמש אופנתיות זה רק יישום אחד. כשיהיה לנו את הבסיס שזה התוכנה שמסוגלת להמיר דיבור לכתוב ועוד בצורה הולוגרמית יהיו לנו עשרות אביזרים אופנתיים כדוגמת הנ"ל. למעשה כל התוכנה תהיה מותקנת על שבב שאותו נוכל לחבר בבוקר למשקפי שמש אופנתיים ובערב לחבר אותו לשעון ג'ימס בונד קולי. ה"לוק" החדש שלי נובע מזה שלא הצלחתי להכנס ב"לוק" הקודם שלי לפורום כי מרוב סיסמאות שיש לי בחיים שכחתי את סיסמת הכניסה שלי לפורום... לפחות לא שכחתי את הסיסמא של הכספומט.... :) ומי שמעוניין לפתח את ההמצאה שלי מוזמן לעשות זאת. אני אתמוך בו - מוראלית. :)

0ne Man

New member
איזה מזל יש לך ../images/Emo4.gif

בשבוע שעבר נבלע לי כרטיס הויזה בגלל שלא זכרתי את המספר הסודי. אני צריך לזכור כל כך הרבה סיסמאות, שצריך כבר מחשב רק כדי לזכור את כל הסיסמאות האלה! ובקשר להמצאה- אני מוכן לפתח את ההמצאה שלך, אבל לא מספיקה לי תמיכה מוראלית. אני צריך גם תמיכה יותר חומרית- תשלום לרשם הפטנטים, תשלום למתכנתים, ליצרנים, לפועלי ייצור, לרואי חשבון, לעורכי דין,למפיצים ועוד ועוד ). בשלב זה יספיקו לי כמיליון דולר בערך. בתמורה תוכלי לקבל 15 אחוז מההכנסות ממכירת המשקפיים בעתיד..

0ne Man

New member
ולדעתי ההמצאה שתשנה את חיינו

היא מכשיר שמיעה זעיר,קטן ומהפכני,שנכנס לתעלת האוזן, שיעלה את רמת השמיעה של כווווולם לשמיעה מעולה כמו של שומע רגיל! מכשירי השמיעה כל הזמן הולכים ומשתכללים, הם נהיים קטנים יותר ויותר ובעלי עוצמה הוכלת וגדלה, ואני מאמין שבסוף תגיע פריצת דרך, ואיזו חברה תודיע שהמציאה מכשיר שמיעה זעיר ומהפכני, שמסוגל להעלות את סף השמיעה של כל לקוי שמיעה- אפילו חירש מוחלט- עד לרמת שמיעה של אדם שומע! רק מה- כנראה שמכשיר שמיעה כזה- לפחות בשנים הראשונות לאחר שייצא לשוק- מחירו ירקיע שחקים, ולא יהיו לקויי שמיעה רבים שיוכלו להרשות לעצמם את רכישתו...

צלף

New member
אוהב לחלום ../images/Emo13.gif

תראה הרעיון שלך אולי יוכר כפטנט
, אבל לא נראה לי שהוא בר ביצוע, יש סף ליכולת הגברה של מכשיר שמיעה, משוכל כמה שיהיה, זה בסוף תלוי בהעברה של האוזן התיכונה, והקליטה של השבלול, צריך גם ריפוי, או משהו אחר לגמרי...

0ne Man

New member
בגלל אנשים חולמים

קיימים כל האמצעים הטכנולוגיים שאנו משתמשים בהם היום. אם לא היו החלומות האלה, היינו עדיין חיים במערות ויוצאים לצוד את ארוחת הצהריים עם חנית. בזכות האנשים החולמים התקדם האדם עד לאן שהגיע היום. בזכות האנשים החולמים הגענו לכוכב מאדים, פיתנו את מחשבי העל שמאפשרים לנו לתקשר דרך האינטרנט- עוד חלום מופלא של אנשים. בזכותם אנו לקויי השמיעה מסוגלים לתקשר היום באמצעות האינטרנט, הטלפון הסלולרי ועוד. אני מאמין, באמונה שלמה, שיבוא יום, ויימצא מרפא לליקוי השמיעה. אני רק לא יודע מתי. ייתכן שלא בדור הזה, אבל בדורות הבאים- אין לי כל ספק. אני מאחל לכולנו שההמצאה המופלאה הזו, של אדם חולם אחד, תומצא בדור שלנו! יבורכו החלומות. לאן היינו מגיעים בלעדיהם...?

ani Hayehida

New member
../images/Emo163.gifהא לחמנייה... עניא!../images/Emo1.gif

חלום, חלום, למה לא. אשרי המאמין. אבל לפני שימציאו מכשיר-על כזה צריכים לפתור בעיה אחת פשוטה יותר: איך לרשום רצפט למכשיר שמיעה, כמו שרושמים מרשם למשקפיים, כדי שאנשים לא ייצאו עם מכשיר ואחרי חודש ישאירו אותו בקופסה, כי הוא צורם/ לא מתאים / לא מאפשר להבין דיבור וכו'. ואתה מסתלבט עם חידושים טכנולוגיים??? אני יכולה רק לומר לך, שמאז המציאו את המכשירים הדיגיטליים אני בצרות! כבר שנתיים אני מסתובבת ולא מצליחה למצוא מכשיר מתאים, כי כל מכשיר דיגיטלי שניסיתי היו לו אולי יתרונות בהבנת דיבור במיקרופון, אבל בשימוש במתג ה-T בטלפון לא הבנתי מילה / היה חלש מדי / העביר הפרעות וכו'. אז אני מודיעה לך, שלא כל חידוש הוא חידוש טוב, ולא כל המצאה רצויה ונחוצה. אבל לך בטח יש גם עצה ומצה למי שחושב כמוני, הא? (לחמא עניא, לחמנייה, מצא מצה מצא טוב.. וחג שמח בכלל).

צלף

New member
די אכלו אהבתנא ../images/Emo155.gif ../images/Emo13.gif

אז יש למה אי אפשר לרשום רצפט למכשירי שמיעה, כי הליקוי שלנו הוא הכי מסובך שבעולם, משקפים זה פשוט אבל שמיעה...
קודם קצת כפירה בעיקר, התרשמתי שאודוגרמה אינה משקפת את כל בעיית הליקוי שמיעה במלואה, ואי אפשר להסתכל באודיוגרמה ולקבוע לפיהה מה מה מכשיר השמיעה המתאים, כמו שגם לקביעת הנעל המתאימה לא מספיקה המידה של הרגל (או המיספר של הנעל) אז כמו שנעל מודדים אז אין ברירה צריך לחפש ולמצוא מכשיר שמיעה, ואני מניסיוני אומר שאין פיתרון מוחלט, ואין מכשיר שמיעה טוב, אלא מה שפחות גרוע... גם במשקפיים יש בעיות, לא מזמן עשיתי משקפיים חדשות ומדדתי לי את הראיה, ואז שקיבלתי אז פתאום היתה לי בעיה, האופטיקאי החליט לתקן איזה עיוות מרחבי ויצר מצב ששאני ראיתי שאני גבוה מעל רוב האנשים, (באמת אמרו לי אנשים שאני גבוה אבל לא כל כך הבנתי מעלה) אחרי שבועיים של של ניסיון להסתגל נשברתי וביקשתי ראת המשקפיים מחדש בלי תיקון העיוות המרחבי, ועכשיו הכל בסדר (כלומר בלי אף למעלה וכולי...)

סֵג

New member
לידידה יש מכשיר די מדהים

משהו שחלקו הוכנס לראש באמצעות ניתוח, וחלקו הוא חיצוני. החלק החיצוני קולט את הקולות ומעביר אותן לחלק הפנימי, שבסימיולציה כלשהיא של החלקים הפנימיים של האוזן\מערכת העצבים גורם לילדה לשמוע. אני לא יודע עד כמה אני מדייק בתיאור, אבל הילדה החמודה הזו שומעת היום טוב מאוד. פעם היא הייתה חרשת.

למעלה