מתכבדת להיות

סֵג

New member
תודה

נדהמתי מאוד מהטכנולוגיה הזו. זה נפוץ? יש לזה חסרונות? זה נראה לי כל כך מושלם.

צלף

New member
טוב החסרונות של הטכנולוגיה הזאת ../images/Emo10.gif

זה עולה 100,000 ש"ח. המחיר כולל ניתוח והשתלה בתוך שבלול, וכמובן הכשרה אחרי הניתוח להסתגלות לקולות החדשים... שאלתי את מנכ"ל בקול (אחיה קמארה) האם הם דמניסים לסדר איזה סבסוד של העלות של ניתוח של השתל, והוא ענה לי שהםכל שנה מגישים תביעה למשרד הבריאות לכלול את זה בסל תקשורת, אבל נכון לעכשיו: ישנם לקויי שמיעה שאינם יכולים לממן לעצמם את העלות של מכשירי שמיעה פשוטים... אז מה קודם למה
לגבי תלמידים עד גיל 18 דוקא יש כיסוי מלא של העלות, הסיפור הוא כמו ששמעתי: שארגוני לקויי השמיעה דרשו פעם כיסוי עלות מלא של מכשירי שמיעה לתלמידים, ומשרד הבריאות סירב בגלל העלות, אז היה צורך לתת משהו לארגונים שלא יצאו בלא כלום, אז בדקו וראו שמספר ניתוחי השתל בישראל באותו זמן לתלמידים היה ניתן למנות על כף יד אחד, אז נתנו צופר: כיסוי מלא של עלות ניתוחי השתל לתלמידים עד גיל 18, ומאז זה הפך פופולארי אצל ההורים השומעים ותלמידים חרשים...

Catty

New member
זה נכון. אך חסרונות שלא בפן הכלכלי:

(אגב, זה "חינם" לא תלמידים, אלא פשוט לאנשים עד גיל 18.) בכל אופן, אז חסרונות: אם זה נרטב טיפה-זה מתקלקל (המכשיר החיצוני). יש גם חסרונות מסויימים מאוד ושהם לא רלוונטיים לרוב האנשים; לא מומלץ לצלול עם השתל (המכשיר הפנימי, כמובן) באופן קבוע, בשל הלחץ של המים (זה עלול להרוס ת'שתל). מאותה סיבה נראה לי שגם לא מומלץ לצנוח יותר מידי. כלומר פשוט זה לא לאנשים שחושבים\מתעסקים על\ב משהו בתחום. (כלומר-מעט מאוד אנשים). יש גם חסרון ספסיפי לאחת מחברות השתל-החשמל הסטטי. למשל ילד עם שתל, לא יוכל לגלוש במגלשה (לפי הבנתי) כי זה יהרוס ת'מכשיר... וגם בשדה תעופה אסור לעבור מתחת לדבר ההוא שבודק נשק וצריך להציג כרטיס וכו'... ויש גם את הקטע שב-1 או 2 מחברות השתל אסור לעשות MRI (בדיקה רפואית מסויימת מאוד). זה מה שאני זוכרת בינתיים. אם אתם מכירים חסרונות נוספים, ספרו לי
.

צלף

New member
טוב חסרונות

מכשיר שמיעה אפשר לנסות ולהלבדוק, וגם להחזיר עד תום חודש אם לא מרוצים, אבל שתל, זה הימור, אינך יודע מראש איך תשמע, ואי אפשר להחליף את השתל אם לא מרוצים (אלא אם כן רוצים עוד ניתוח) חוץ מזה זה עוד ניתוח חדשני, אז אי אפשר להיות בטוח בתוצאות, (הצלחה דרמטית ב- 70% מהמקרים, הצלחה צנועה ב- 20 % מהמקרים ו- 10 % כישלון) מצד שני השתל זה האמצעי הרפואי ההטכנולוגי היחידי לשיפור גדול בשמיעה (כלומר מחרשות לכבד שמיעה קל או בינוני) חרשים שהושתלו שמעו לראשונה ...

ani Hayehida

New member
|לאני שמעתי גם על כאבים, דלקות ועוד

לאחר ניתוח שתל, כמו אחרי כל ניתוח, בייחוד באיזור הראש, עלולים להיות סיבוכים. הסיכוי אולי לא גבוה, אבל הם קיימים, ושכחתם גם שאסור לקבל מכה בראש, כי זה מסוכן, שלא לדבר על כך שאדם מושתל הוא מעין רובוט מתוכנת. כשיתליו לנו עיניים מלאכותיות אז בכלל נהיה אנשים ביוניים, ויוכלו לשלוט בנו מרחוק בשלטים כמו בטלוויזיה... חזון אחרית הימים??? איש אחד חושב שלא...

קפהש

New member
חסרונות שתל כוחלארי

אני מושתל כבר 14 שנה.כך שאני אחד הוותיקים בארץ.וחוץ מזה עברתי את ההתפרחחויות של גיל ההתבגרות עם המכשיר הזה. כך שאני יכול לדבר על ההתרשמות האישית שלי. כל המגבלות שהזכרו למעלה זה לפי ההמלצות של החברות השתל הכוחלארי. ויש בזה לא מעט כיסוי תחת, ואני יכול לספר שאני חורג לא מעט מהכללים. צלילה: אני הייתי הראשון בעולם שהעלה את הנקודה הזו. בעיקבות הפניה שלי הם עשו מספר מבחנים לשתלים בתא לחץ (שמדמה תנאים של צלילה). השתלים עמדו בהצלחה במבחנים. אבל החברה החליטה להמליץ לא לצלול. מומחה לרפואת צלילה שדיבר איתי, אמר שהמבחנים שהם עשו לא מכסים את כל טווח האפשרויות בצלילה. (לא בדקו צלילות חוזרות). לאחר התיעצות עם הרופאים הוחלט לאשר לי לצלול עד 10 מטר (התעודה מסמיכה לצלילה 30 מטר). מאז צללתי כ- 100 צלילות לעומק 10 מטר ואני יכול לדווח שבמקרה שלי לא נגרם נזק. לגבי חשמל סטטי: כאשר עברתי את ההשתלה לא אמרו לי כלום על חשמל סטטי. רק שנים אחרי ההשתלה שלחו לי איזו חוברת עם כללי מותר ואסור לגבי חשמל סטטי. היו שם שטויות נוראיות. למשל שילדים צריכים ללבוש בקיץ שתי חולצות, והחוט צריך לעבור בין שתי החולצות. (זה היה בתקופה שלמכשירים עוד היה חוט). החלטתי שאני ממשיך להתעלם מההנחיות האלה. לגבי סורקים בטחוניים (נגד גניבות וכו'): בהתחלה עוד הייתי מתעקש שינתקו אותם לפני שאני עובר דרכם. אבל היום יש בכל מקום סורק כזה, או מאבטח עם סורק ידני. המון פעמים בכלל לא יודעים איך לנתק ולמה לנתק. אני פשוט עובר דרך הסורקים מהר מהר. חלק מהסורקים לא משפיעים עלי, וחלק גורמים לי לציפצופים. לא נעים לא נורא. אגב גם חלק מהסלולארים גורמים לי לציפצופים כאלה, ובהחלט יכול להיות שבקרוב ימליצו לנו לא להשתמש בסלולארי. לגבי סורק תהודה מגנטי (MRI): זה ציוד רפואי שמיועד למטרה מאוד ספציפית (אין לי מושג למה בדיוק, אבל זה קרוב משפחה של ה- .C.T). ברור שלא נתקלים בזה בחיי היום יום. הסבירו שבמכשיר הזה נוצר שדה מגנטי חזק במיוחד, ויש חשש שהשדה הזה יגרום לשתל לזוז בתוך האוזן בגלל החלקים המתכתיים שבשתל (מאוד לא מומלץ). כל טוב קפהש

Catty

New member
תודה על השיתוף בניסיון שלך ../images/Emo13.gif.

אפשר לשאול, איזו חברה של שתל בעצם יש לך? בקשר לסורקים בטחוניים נאמר לי כי בחנויות זה באמת לא משנה, אלא בסורקים בטחוניים חזקים במיוחד, כמו בשדה תעופה. מה אתה אומר על זה? אתה יכול לספר באיזו מידה זה שינה לך את החיים, עד כמה השפיע ואיך?

סֵג

New member
רעיון מגניב!

אם כבר יש כתוביות, אז שהם יופיעו ליד האדם שאמר אותן (בדומה לקומיקסים). אגב, חלק מאוד חשוב בתוכנות שהופכות קול לטקסט (ויש כמה כאלו היום) הוא סינון רעשים. אני צורך שיצטרכו רמה מאוד גבוהה של סינון רעש אם ישתמשו במשקפיים האלו בחוץ.

clairvoyance

New member
כל הכבוד על היוזמה ../images/Emo13.gif

ואני סולחת לך על שליטשת את שם התחרות
באשר להמצאה - אכן אחלה המצאה. אבל גם כאשר יצליחו לפתח (נהיה האופטימיים לרגע) תרגום מקולות דיבור לכתיבה (אגב, הכתיבה יכולה להיעשות גם בשגיאות כתיב..) יש הרבה דברים שיש לקחת בחשבון - הרי בכל רגע נתון יש מספר רעשים. ולמשל ברחוב - יש את רעש המכונית, יש את הרעש של המכונה שמכסחת את הדשא, יש את האוטו גלידה שפתאום מופיע ומשמיע מנגינה "עריבה", ויש את יוסי הקטן שצועק לחברו: "משה, רד למטה כבר!" ומעניין מה יהיה כתוב בתוך המשקפיים האופנתיות האלו באותו הרגע
נראה לי שהמשקפיים האופנתיות האלו ואגב, בינתיים חוקרים ישראלים דווקא פיתחו משקפיים שמשמש כגאלי שקר ורגשות ע"י בחינת קולו של האדם העומד מולו. גלאי זה מנתח את מבנה הקול של האדם השני ויכול לגלות מצבים רגשיים כמו התרגשות, מתח, מאמץ נפשי, ריכוז, היסוס, כעס, אהבה ותשוקה
אז אולי אין לכם דרך לדעת מה הוא אמר, אבל תוכלו לפחות לדעת האם הוא אמר את זה מתשוקה או מאהבה
(לכל המעוניין - מדובר על המצאה זו בגיליון 67 של גלילאו).

למעלה