מתכון לבשר בקר רך במיוחד?

מתכון לבשר בקר רך במיוחד?

מעוניין במתכון לבשר בקר רצוי מבושל בסיר רגיל אך אפשר גם בתנור.
לא גולש שכן גולש... עם נתח כתף אכן יכול לצאת רך למדי אך עדיין בשר הכתף עשוי סיבים ואני מעדיף נתח רך יותר.
יכול לחפש בגוגל... אך מחפש המלצה טובה מבעלי/ות נסיון
איזה נתח לקנות? שיהיה רך לבישול או בתנור, לא שמן מידי, לא עם סיבים כמו הכתף
הוראות הכנה כלליות יספיקו

תודה
 

רומי 9121

New member
מצטרפת לבקשה של אידוב.
איזה חלק עדיף לבישול צלי שיהיה רך רך . בכתף 5 יש פס ג'לטין ואצלי לא רוצים לגעת בזה. יש חלק אחר מומלץ?
 
שאלה...

זה אותו הדבר או שני נתחים שונים?
המלצה כללית לאופן הכנה?
 

avico2591

New member
אותו נתח, שני שמות. שומן בשר ורצוי עם העצם,

זה הנתח.
קודם כל, לוקח מחבת ברזל כבדה מחמם אותה טוב , צורב כמה דקות את הבשר עם העצם, אמור לעלות בין 60-80 קילו הנתח,
+-
ואז אחרי שצרבת אותו יפה מוסיף מים, וממשיך לבשל על הלהבה הכי קטנה בגז, מוסיף קצת פלפל וזהו- לנתח זה יש המון טעמים והוא בשרני מאוד .

נסה בין שעתיים ל-3 בשר רך ואם מפריע לך השומן שלו תוציא חלק ממנו מה שתצליח ותמיס על המחבת ותצלה על זה.
נתח נפלא.
כתף אני פחות אוהב, אני מעדיף חזה בקר אם כבר נתח בלי עצם.

העצם נותנת המון טעם - לא ממליץ לך להוסיף תערובת תבלינים ברגע שתצרוב על מחבת לוהטת את הבשר ואז תוסיף מים או קצת יין לא תצטרך להוסיף כלום.

אם יש עוד שאלות, בשמחה.רצוי לא להוסיף הרבה מלח כי הנתח עובר הכשרה- במלח ברוב המקרים.
 


 

avico2591

New member
אם אתה מאיזור המרכז תל אביב

יש מקומות טובים , לא לחפש את הקפואים - בנתח הזה,

הכי חשוב בשר לא אדום דם, אלא אדום עדין "מט" ... יש קצבים באיזור רמת גן שאוכל להמליץ אם תרצה הם יודעים לטפל בבשר וגם אם אתה לאאומר להם מביאים לך הכל בוואקום לאחר שאתה מבקש ודייקנים מאוד לגביי המשקל.
 

ybo4

New member
בהוד השרון

יש מ.א.ש - נחשבים לחנות טובה לבשר למיניו
ברחוב הראשי ליד צומת רחוב הבנים
 

Maldini Girl

New member
מצטרפת להמלצה על שפונדרה

לפני כמה זמן עשינו נתח של 3 קילו לארוחת יום שישי בערב.
עשיתי לו מרינדה של בירה ודבש, סגרתי בחום גבוה ואז בישלתי בתנור, לא ממש זוכרת כמה זמן.
יצא מטורף, 3 קילו נעלמו כלא היו.
יש לציין שזה בשר די שומני ויש בו גם הרבה עצמות, כלומר, בפועל כדאי לשים לב שגם כשקונים נתח גדול אין בו המון בשר. מצד שני, לפחות איפה שאני קונה מחירו נמוך יחסית אז אפשר לקנות יותר
 

yair_bar

New member
מנהל
אני לא זוכר אם יצא לי להכין משפונדרה - אנסה פעם הבאה

בעקבות ההמלצה שלך
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
נתח שיצא רך ולא שמן מדי אתה מדבר כנראה על שריר הזרוע (מס' 8)

עונה לכל מה שביקשת ויוצא מוצלח מאד גם כשנקנה כקפוא.
&nbsp
אפשר לצרוב את הנתח לפני ואפשר שלא.
&nbsp
אפשר לפרוס לפרוסות עבות או לקוביות גדולות ואפשר להשאיר שלם.
&nbsp
פשוט מבשלים משהו שבין שלוש לארבע שעות עד שמידת הרכות נראית לך.
 

פוקסי99

New member
צלי כתף ורוטב פיטרית סדנה

הרוטב
בצל אחד חתוך לטבעות
קופסה של פיטריות טריות חתוכות
1/4 כוס שמן זית
פלפל שחור
מלח
חבילה של רוטב פיטריות

מחממים מחבת עם שמן זית
מוסיפים את הבצל
מוסיפים את הפיטריות
לאחר שהבצל השחים מוסיפים את התבלינים
לוקחים 3/4 כוס מהנוזל אשר בתוכו בושל הצלי ומוסיפים למחבת בוחשים הייטב
מוסיפים את אבקת רוטב הפיטריות עד שהנוזל מסמיך
כל טוב


http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/93753126/אוכל_ומשקאות/מתכונים
 

avico2591

New member
לפי דעתי, האבקת פטריות מיותרת

מיצי בשר אם רוצים יין או מיים עושים את העבודה מעולה.
אבקת פטריות עושה את הטעם סינתטי, האמת.
 

DANIAVNI

Well-known member
פוקסי, יא הורס דיאטות

הסדנא שלך פתחה לי את התיאבון שחבל על הזמן.
 
פוקסי יקירי

אתה יודע כמה אני מעריך אותך ומוכיר לך אבל , לי מעט קשה עם האבקות מרק, פטריות מקופסא.... 1/4 כוס שמן וכל הדברים הפחות בריאים.... שאלתי האם לדעתך אפשר להכין את זה יותר בריא, ואם כן איך אתה מציע? יום נפלא
 
למעלה