hillabenam
Member
מרכיבים:
4 נתחים של דג סלמון
2 כפות שמן זית
4 שיניים שום קצוצות דק
2 פלפלים צהובים קלויים וקצוצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כפית פפריקה מתוקה
עשבי תיבול קצוצים כמו שמיר או פטרוזיליה לקישוט
חצי כוס שמנת מתוקה או שמנת לבישול
רבע כוס מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
אם משתמשים בפלפלים טריים, קלפו אותם מעל כירה פתוחה עד שהם רכים ומעט שרופים. לאחר מכן, הניחו להם להתקרר וחתכו לקוביות קטנות. אם יש לכם פלפלים קלויים מוכנים, פשוט חתכו אותם לקוביות.
לוקחים סיר קטן, מחממים את שמן הזית על חום בינוני. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים למשך דקה עד שהוא מתחיל להתבשם. לאחר מכן, מוסיפים את הפלפלים הקלויים וטגנו יחד למשך כ-2-3 דקות נוספות.
הנמיכו את החום והוסיפו את השמנת המתוקה ומיץ הלימון. ערבבו היטב והביאו לרתיחה קלה. הוסיפו מלח, פלפל ופפריקה מתוקה. בשלו את הרוטב על חום נמוך למשך 5-7 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.
לוקחים מחבת נפרדת , מחממים מעט שמן זית על חום בינוני. כשזה חם, הניחו את נתחי הסלמון במחבת, כאשר הצד של העור כלפי מטה. טגנו למשך כמספר דקות עד שהעור מתקרמל והדג מתחיל להתבשל. לאחר מכן,היפכו את הנתחים בעדינות ובשלו עוד כ-3-4 דקות מהצד השני, עד שהדג מבושל לחלוטין אך עדיין רך ומעט ורוד במרכז.
י.
אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו מעט צ'ילי קצוץ לרוטב.
בתיאבון!
4 נתחים של דג סלמון
2 כפות שמן זית
4 שיניים שום קצוצות דק
2 פלפלים צהובים קלויים וקצוצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כפית פפריקה מתוקה
עשבי תיבול קצוצים כמו שמיר או פטרוזיליה לקישוט
חצי כוס שמנת מתוקה או שמנת לבישול
רבע כוס מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
אם משתמשים בפלפלים טריים, קלפו אותם מעל כירה פתוחה עד שהם רכים ומעט שרופים. לאחר מכן, הניחו להם להתקרר וחתכו לקוביות קטנות. אם יש לכם פלפלים קלויים מוכנים, פשוט חתכו אותם לקוביות.
לוקחים סיר קטן, מחממים את שמן הזית על חום בינוני. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים למשך דקה עד שהוא מתחיל להתבשם. לאחר מכן, מוסיפים את הפלפלים הקלויים וטגנו יחד למשך כ-2-3 דקות נוספות.
הנמיכו את החום והוסיפו את השמנת המתוקה ומיץ הלימון. ערבבו היטב והביאו לרתיחה קלה. הוסיפו מלח, פלפל ופפריקה מתוקה. בשלו את הרוטב על חום נמוך למשך 5-7 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.
לוקחים מחבת נפרדת , מחממים מעט שמן זית על חום בינוני. כשזה חם, הניחו את נתחי הסלמון במחבת, כאשר הצד של העור כלפי מטה. טגנו למשך כמספר דקות עד שהעור מתקרמל והדג מתחיל להתבשל. לאחר מכן,היפכו את הנתחים בעדינות ובשלו עוד כ-3-4 דקות מהצד השני, עד שהדג מבושל לחלוטין אך עדיין רך ומעט ורוד במרכז.
י.
אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו מעט צ'ילי קצוץ לרוטב.
בתיאבון!
נערך לאחרונה ב: