מתכון לחזה עוף דל שומן

פיקוס123

New member
מתכון לחזה עוף דל שומן

שלום לכם,

אני מחפשת מתכון לחזה עוף דל שומן שאפשר לבשל אותו בתנור ולא לטגן אותו במחבת?? כמובן שבלי שמן, לצערי אני בדיאטה דל שומן, דל מלח וסוכר.... ואני רוצה לגון מעוף מכובס, אין לי ידע להתעסק עם בשר בקר דל ואני לא סובלת במיוחד דגים....
 

DANIAVNI

Well-known member
תפני לייעוץ מקצועי אצל דיאטן

כי מה שאת שאלת נשמע כמו רעיונות של מישהו שהחליט לעשות משהו לבד בלי להבין בזה שום דבר.
בעצם גם אני הייתי כזה ועשיתי את כל השטויות האפשריות עד שלמדתי מהניסיון.
אז תהיי חכמה ותלמדי מהשטויות שעשיתי במקום לחזור עליהן.

עם כל הכבוד
אפשר לקחת חזה שלם ( חצי אונה של 200 גר'), לתבלן ולהשפריץ מעט שמן ולאפות בתנור שחומם מראש!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כ-10 דקות 180 מעלות על נייר אפייה .
בערך חצי שעה פלוס מינוס לפי רמת האפייה הרצוייה וחוזק התנור

יש באינטרנט מתכונים רבים של פסטרמה ביתית.

אבל בלי שמן בכלל ?
למה? במילא הגוף זקוק לכמות של כף שמן זית ביום.
לא משנה כמה קלוריות ביום את צריכה מ-1200 עד 3000
תמיד אפשר לשלב כף שמן בתפריט.
אני מזמין אותך לפורום הזה
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/1148/המומחים/תזונה_ודיאטה
יש מנהלת פורום, דיאטנית מאוד נחמדה וחכמה בשם מלי תבור
שתשמח לעזור לך .
אז מה הטעם בלענות את עצמך ?

כשאת מענה את הגוף כך את פוגעת בו בריאותית
וחילוף החומרים שלך מואט
כך שאין לך שום רווח אמיתי מהחיסכון הזה
אלא רק הפסד.
 

yair_bar

New member
מנהל
אפשר לאכול חזה עוף בלי שמן ובלי לענות את הגוף

למשל לשים אותו על מנגל או במחבת עם תחתית שלא מחייבת שמן או פלאנצ'ה
&nbsp
אפשר לתבל בתבלינים שונים וביין ובמיץ תפוזים והכל בסדר גמור
 

TCHM

New member


 

DANIAVNI

Well-known member
מה זה בדיוק מחבת שלא מחייבת שמן בכלל??

עד כמה שלי ידוע
אפילו במחבתות האיכותיות ביותר ממליצים לפחות על טיפונת שמן .
 

yair_bar

New member
מנהל
לא חובה

אגב, לא בהכרח קשור לאיכות, אלא לסוג ציפוי. יש מחבתות איכותיות שאינן בציפוי נון-סטיק.
&nbsp
יש לי כמה מחבתות (ופלאנצ'ה מצויינת ממש) שאני מכין בהן בלי שמן בכלל ואין שום בעיות.
&nbsp
אמנם המרקם לא "מטוגן" והתוצר מעט יותר יבש - אך זו הנחת מוצא ברורה כאשר בוחרים במודע להכין ללא שמן. בדיוק כמו הדיון שהיה בימים האחרונים על פופקורן בלי שמן
 

DANIAVNI

Well-known member
עם כל הכבוד כשניסיתי יצא לי "זיפט" רציני

ולא רק יבש אפילו דוחה

( כמו הקופאי של הגששים : לא רק חשוד אפילו פלילי..
.)
 

yair_bar

New member
מנהל
יצא לא מוצלח או שנדבק למחבת?

האם ניסית להכין פעם שיפודי חזה עוף על מנגל?
 

פיקוס123

New member
הסבר פשוט

אני בשמירת הריון, והיתי מאופשזת כי לא הרגשתי טוב בבטן והיה לי לחץ דם גבוה וגילו לי התחלה של רעלת הריון שירדה, חדש לסכרת, ולחץ דם משוגע שעולה ויורד. אז היה לי שיחה עם הדיאטנת של המחלקה והמליצה לי כל מני דברים בין השאר להמנע ממלח, סוכר וחומרים מעובדים, והמליצה לי על מה שכן כל הפחממות המלאות ולחם מלא, ותפריט מאוזן.... ואין לי כוח כל הזמן להתעסק עם אוכל, אין לי בעיות עם עוף מכובס אבל לא כל יום, שלשום עשיתי מרק עוף ליומים אבל צריך עוד גיוון באוכל... והאמת שאני לא מתלהבת מפחממות מלאות.... וקינואה די יקר. ולכן חשבתי על חזה עוף בשנוים יש לי בפריזר חזה עוף בתור שניצל גולמי ומה אפשר לעשות איתו בתנור ולא לטגן אותו לשניצל?? וכמבון בלי שמן....

תודה על התשובות
 

yair_bar

New member
מנהל
פיקוס יקרה


את ממש לא צריכה להסביר ולהתנצל. זכותך לבקש מתכון לכל נושא ולכל "גחמה".
&nbsp
אנחנו *משתדלים* בפורום לא לשפוט איש ולעזור לכל אדם בדרכו.
&nbsp
האם יש לך חזה עוף שלם או פרוס ל"שניצלים"?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

רוני1955

Active member
חזה עוף

אני מכין מרינדה מ:סויה, צ'ילי מתוק, קצת חרדל, סילאן, אבקת שום. פורס דק את החזה, ומשרה לכמה שיותר זמן. לאחר מכן מטגן על מחבת פסים. מכיוון שזה דק, זה נעשה גם בפנים לפני שהצד החיצוני מתייבש.
 

shron17

New member
מתכון מצוין,רק תזהרי מצ'ילי-מתוק וסילאן- אם יש לך סוכרת.

יקירה,
סילאן עשוי מתמרים שאסורים למי שיש בעיות סוכרת.(כולל סוכרת היריון).
אולי מרינדה אחרת יותר תתאים לך במצבך.
&nbsp
ההמלצה שלי, במצבך הבריאותי:
כדאי מאוד שתתייעצי עם הדיאטנית שלך,לגבי ההרכבים המותרים בתפריט שלך,
מכיוון שתזונה לא מתאימה ,תיתן מיד אותותיה, וזה עשוי לסכן את מצבך הבריאותי.
&nbsp
 

רוני1955

Active member
תודה. אבל, הניתוח נדחה.

אני עדיין מוגדר כגבר. לאחר הניתוח, אוגדר כאישה..........
 

shron17

New member
רוני יקר, התשובה התייחסה לפיקוס 123,,

וזאת,לאחר הצעתך הטובה למתכון חזה -העוף במרינדה,שכנראה גם מאוד טעים,,
אך לא מתאים לפיקוס 123,
ולכן כתבתי : "תיזהרי מסילאן " ,(מכיוון שיש לה ,לפיקוס, סוכרת-היריון).
לכן התשובה נכתבה היא בלשון נקבה , והתייחסה רק אליה.
ומכאן המסקנה: שאין כול צורך להזדרז ולערוך ניתוחים ,
הכול בסדר.
&nbsp
בברכת שבוע טוב ומבורך,
שרון.
 

shron17

New member
את יכולה מחזה עוף טחון,ליצור כדורים ולבשל עם ירקות,,,

&nbsp
1/2 ק"ג בשר בקר, טחון
2 תפוחי אדמה מגוררים גס
2 בצלים בינוניים, מגוררים גס
10 גבעולי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים,
כף עלי כוסברה קצוצים ,(למי שאוהב.)
3 ביצים
1/2 כפית פלפל שחור, גרוס
1/2 כפית תערובת בהרט,או 1/2 כפית חוואייג, או תבלינים אחרים.
1/4 כפית מלח סלרי דל נתרן.(להשיג בבתי טבע).
½1 פרוסות לחם , שרויות במים ,וסחוטות היטב)
כפית גרגרי כמון שלמים.(למי שאוהב).
ההכנה:
לערבב וללוש בידיים את חזה העוף הטחון,2- 3 דקות,ולהוסיף תבלינים ,
ללוש לקבלת מרקם נוח ליצירת קציצות-אווריריות .
יוצרים קציצות ,ולבשל בסיר עם מרק ירקות רותח,(בעת הבישול לכסות במכסה.)
הבישול יהיה בהתחלה כך, שהקציצות מונחות 5 דקות על גבעת הירקות ומתייצבות,
להפוך לצד שני לעוד כ-15 דקות ,ולכבות את האש.
להשאיר לעוד 10 דקות נוספות בסיר מכוסה ,ללא אש.
יוצא ממש טעים.
&nbsp
 

shron17

New member
פיקוס 123,תתייעצי גם לגבי תפו"א ,

ידוע שבתפוחי-אדמה יש הרבה פחמימות שהופכים לסוכרים בגוף,
לכן, למען הזהירות,כדאי שתשאלי את הדיאטנית ,אם תפו"א מותר לך לשלב בתפריט.
&nbsp
 

DANIAVNI

Well-known member
זה מזכיר לי בדיחה על שר האוצר שנכנס למסעדה רומנית

 
למעלה