מתכון לחזה עוף דל שומן

פיקוס123

New member
אני כבר מיואשת

יצא לי לדבר עם חברה שלי שהציעה לי כל מני מאכלים והבעיה שלי שאני קשה ובררנית עם אוכל, אין לי בעיות עם קציצות בקר ובשר אבל אין לי כוח לעמוד ולבשל.... אני בשמירה וצריכה לנוח לא לעמוד ולגלגל קציצות ... מילא לעמוד 5-10 דקות להכין פתיתים שאף פעם לא יוצאים לי טוב או אורז...... אבל אני צריכה גם בשר ועוף, אולי הפתרון הוא לקנות מוכן ובעלי לא כל כך מוכן, בעלי לא מבין למה אני מכינה פסטה בכמות גדולה כדי שהיה לי לכל השבוע או שאני יקפיא חלק מן הפסטה שהיה לי להמשך השבוע או לשבוע הבא. אני צריכה גיון באוכל ולא תמיד יש לי כוח להכין אוכל לצהרים או לערב, ובעלי ממש לא עוזר לי, ומה לעשות אני לא טיפוס של מרק אפילו המרק עוף של שבת לא יצא לי משהו אולי זה רק הטעם שלי שהשתבש בגלל הריון,

מבין המוצרי חלב יש חלק מן המעדנים שאני כן אוכלת וחלק לא, וקוטז', גבינה לבנה ודיסה אני לא נוגעת בכלל וגבנ"צ התחלתי לאכול בשנים אחרונות אבל זה יקר במיוחד הדל קלוריות ומלא כולסטרול....

אוף אוף אוף
אני צריכה לאכול השאלה מה וכמה ובעלי מתלונן שאני אוכלת הרבה לחם..... ועוף אני לא מסוגלת לאכול, ושניצל קפוא של עוף טוב לא הבנתי למה אני לא יכולה לאכול אבל גם את זה לא תמיד אני אוכלת.... בגלל ההריון....
יאוש, פשוט יאוש אני לא יודעת מה לעשות...
 

shron17

New member
פיקוס, אל ייאוש, קבלי כמה רעיונות פשוטים להכנה,,,

זה לא הזמן להתייאש,אלא להתחזק,
ובכדי להתחזק צריך להכין מזון טעים וזריז :
מרק ירקות עם פטרוזיליה ,שמיר , ועדשים כתומות.
דג -סלמון מפולט,(שמוכרים אותו בסופר,במנות בודדות,והוא הכי נוח לשימוש) -
-משרים את הדג במיץ -לימון,לאחר מכן מברישים בשמן,שן-שום כתושה ,מלח ,ומעט תימין מניחים בתבנית עם ניר -אפייה שמוברש במעט שמן,
ולתנור .(200 מעלות כ-15 דקות ,מכול צד, מכבים את התנור,
ומשאירים בחום התנור הכבוי, לעוד 15 דקות).
&nbsp
אפשר גם להכין בקלות בשר -טחון :
לצרוב את הבשר הטחון במחבת עם בצל קצוץ,ואפשר להוסיף פטריות שמפיניון,
(ואפשר גם בלי).ולשלב תוספת ירקות מוקפצים, ומתובלים,(כמו,קישוא ,כרוב ,פלפל כתום,פלפל צהוב,פלפל אדום, שעועית ירוקה.)
&nbsp
אפשרות נוספת, דג מושט (אמנון) בתנור,
להשרות במיץ- לימון,להבריש בשמן לתבל בתבלין לדג ,ולתנור.
&nbsp
גם סלטים טריים ,בפרט ירקות ירוקים,מאוד חשובים בתקופת ההיריון,
וגם רוטב טחינה מאוד קל להכין, בכמה דקות בלבד,הטחינה עשירה בסידן וברזל.
 

mykal

New member
אל תתיאשי,

הנה מתכון ללא עבודה,
קחי חזה עוף, תבלי אותו בקצת פלפל שחור פפריקה חריפה ומתוקה.
תעשי עיסת מים לא בכמות גדולה, עם אותם תבלינים שימי בתבנית
את הכל ביחד ותאפי את הכל ביחד, חצי מזמן עם כיסוי ניר כסף וחצי ללא כיסוי.
טעים פשוט, ולא צורך הרבה זמן.
אגב, את יכולה לשים בסיר אורז רגיל ולבשל ולהוסיף כמות שווה של עדשים,
ואז יש לך חלבון מן הצומח ולא פחמימה.
הבשול קצר ולא דורש טרחה שלך.
שיעבור בשלום ותחבקי תינוק בריא.ותהיי אמא בריאה.
 

shron17

New member
לתשומת לבך,תיקון קטן: עדשים זה חלבון ,אבל אורז זו פחמימה.

יש להיזהר עם אורז ,זו פחמימה שהופכת לסוכר בגוף,
ולכן לא כדאי להוסיפו לתפריט של אישה בהיריון - שיש לה בעיית סוכרת.
&nbsp
עדשים זה בסדר, ורצוי להתייעץ עם הדיאטנית על הכמות המותרת.
&nbsp
חזה עוף /בשר /דגים - זה חלבון מעולה !
הרבה ירקות טריים וגם ירקות מבשלים ,זה מעולה!
 

mykal

New member
תיקון לתיקון שלך.

וכדי שלא נתוכח בחינם, תשאלי דיאטניות שעוסקות בבריאות,
עדשים לבדם, ואורז לבדו כל אחד מהם הוא פחמימה.
בעוד עדשים בשילוב עם אורז--הופך לחלבון מן הצומח.
וחבל שלפני שאת מתקנת את לא בודקת.
ומאחר ואני כרגע מטפלת באדם חולה שקיבלתי מרופאים הנחיות בענין--
לא ממשיכה את הדיון--תבדקי.
 

ornme1

New member
ממליצה על שילוב חזה עוף עם עגבניות ולימון.

להניח על נייר אפיה פרוסות של עגבניות, עליהן חזה עוף, לפלפל, להוסיף כמה טיפות מיץ לימון, מעל עוד כמה פרוסות עגבניות, לעטוף בנייר אפיה לח ולאפות (שוטפים גליון נייר אפיה, סוחטים ועוטפים את התערובת).
משך האפיה סביב החצי שעה ל- 180 מעלות תלוי בעובי פרוסות העוף.
יוצא עסיסי, נראה כאילו מכובס אבל לעגבניות טעמים שמשתלבים עם העוף והלימון.
אפשר להוסיף עשבי תיבול - במקרה הזה שמיר יתאים, סלרי יתאים ואפשר גם עשבים נוספים.
בכללי, כשאסור מלח, אפשר לשלב מיץ לימון (במידה, כמובן).
 

פיקוס123

New member
כולם להרגע בבקשה

יש לצין שאני די בהלם מהתגובות של האנשים כאן שהתפתח דיון על אוכל דל לכל הסוגים, ותודה לכולם על המתכנוים, היתי היום בפגישה אצל הדיאטנית שלי שלא הבינה את התפריט שנתנו לי בבית חולים ששם האיבחנו אצלי סכרת הריונית שבנתים התאזן כי לא נתנו לי להמשיך מעקב בבית אחרי סכרת... היא אמרה לי לדבוק פחות או יותר בתפריט שנתנו לי אבל אני יכולה לאכול כרגיל אבל לשמור גם על הדל מלח שחשוב ללחץ דם שלי.... וזה כבר עוזר לי מאוד, למרות שמשגע אותי כל עינין הבישול... שאין לי כוח להתעסק בזה יותר מדי במיוחד אחה"צ ערב שהבעל והילד משגעים אותי ובעלי חס ושלום שיבשל.... הכי טוב אצלו זה ירקות חתוכים וחביתה... ושלא נדע איך הוא שוטף כלים....
מעדיף לאכול בחד פעמי.

שהיה יום טוב (או לילה טוב)
 
למעלה