מתכון לחריימה אליפות

Anat0906

New member
מתכון לחריימה אליפות

מצורף לפה לינק למתכון אליפות של חריימה מתוך האתר שלי
"מהמטבח של ענת"
אתם\ן מוזמנות להגיב להעיר ולהאיר
קישור למתכון

תודה לכולכן

 
כבקשתך

שלום
חסר לי במתכון ירק. אצלך (באתר) יש רק תבלינים, נוזל ודג. (שום = תבלין).
חסר לי קוסברה.

אצלי:
מבשל בסיר: 3-4 פלפלים אדומים פרוסים לפלחים, 2-3 גזרים לטבעות, כוס גרגרי חומוס (סנפרוסט) או קופסת שימורים שטופה היטב, ופלפל חריף לפי הטעם.
בכוס שמן קנולה ובו:
2 כפות כורכום, 3 כפות פפריקה (אפשר לשנות לחלק או הכל חריפה), כפית כמון ומלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מוסיף מים רותחים לכיסוי הירק, ראש שום מקולף, והשיניים חצויות באלכסון,
צרור כוסברה קצוצה
מיץ מלימון שלם.
4-5 עגבניות חתוכות לקוביות או קופסת שימורי עגבניות 400 גר'. (איטלקי).
מביא לרתיחה ומבשל עד שהירק מתרכך למגע מזלג.
מוסיף את הדג (אני אוהב סלמון) שהיה במשרה מים - מחל ומיץ לימון מ-2 לימונים,
ללא עור ועצמות. בדרך מפילה חותך רצועות ברוחב 5 ס"מ.
מעל לדג מפזר עוד צרור כוסברה קצוצה.
מרגע הרתיחה, מבשל 20 דקות ומכבה את האש.
הדג הזה דורש חלה (יותר נכון הרוטב).

מתכון מנצח:
1. טעמים עזים: ע"פ כמות התבלינים והשום, הלימון והמלח. כוסברה בשפע.
2. צבע: כורכום ופפריקה נותנים יופי של צבע.
3. סמיכות ומרקם הרוטב: העגבניות והשמן - ביחס למים.
4. הדג: כ"א לטעמו.
5. חריפות:לפי הטעם. רצוי לעבוד עם פלפל צ'ילי אדום ולא ירוק. הלופיניו והבנרו פחות מתאים.

זמני בישול לקבלת דג המרקם נכון. ללא עור משלב יותר טוב טעמים.

ניתן לשפר ע"י נגיעות (להוסיף או להקטין) בתיבול, בסמיכות, בחריפות וכו' - למיקסום טעמים, מרקם וחריפות. בחירת הדג עשויה להיות חשובה מאוד...
 

Anat0906

New member
חריימה

היי מיכאל
המתכון הינו מתכון של סבתי ז"ל, אני טריפולטאית וכך גם סבתי והמתכון הזה עובר
אצלנו במשפחה מדור לדור.
המתכון שאתה רשמת אינו מתכון לחריימה אלא מתכון לדג מרוקאי.
חריימה הוא מתכון טריפולטאי ואינו מכיל ירק מלבד פלפלים חריפים.
אם תכנס לאתר תוכל למצוא את המתכון שאתה רשמת(פחות או יותר) תחת דג מרוקאי.
צירפתי פה גם תמונות של הדג המרוקאי כפי שהם מופיעות באתר.
תודה על ההערה ויום טוב




 
טריפוליטאי ומרוקאי

שלום
מהכרות קרובה של 2 המטבחים, כניסה לעובי הקורה בנושא הוא מתכון למלחמת עולם שלישית.
לא מתכוון להתמודד עם מתכון של סבתא מדורי דורות. אעמי ילדות הם נכס אדיר.
מצד שני, למרות הטעמים (במטבח אמי) אני יכול להגיד לך שאחרי שהלכתי ללמוד
הבנתי שללא קשר לכמה טעים לנו (זכרון ילדות) הם לא מבשלות "נכון".
לדעתי ניתן ע"י פירוק מתכון והבנתו לשפר אותו לשלמות.
צריך לשם כך להכין אותו מספר רב של פעמים ובסוף - בום!
גם הסבתא הכינה אותו המון פעמים. רק שהיא לא ידעה בד"כ לשים את האצבע למה לפעמים יצא סוף, ולפעמים רק ככה ככה.
במנהל עסקים מקובל לומר: מה שלא ניתן למדוד לא ניתן לנהל.
זה מתאים גם להכנת תבשיל.
 

yair_bar

New member
מנהל
מיכאל, מה בעצם אתה רוצה להגיד?

סבתות לא פירקו מתכונים ולא למדו איתך בקורס טבחות.
&nbsp
הן למדו מאמא שלהן שלמדה מאמא שלהם וכך הלאה
&nbsp
והן הכינו את המתכונים אלפי פעמים והטעמים כמעט תמיד יוצאים זהים (בניגוד להרבה בשלנים של היום שכל פעם יוצא להם קצת אחרת)
 
נאמר תחרות החרימה

שלום
ואני מנסה להגיד שמתכוני סבתא זה נחמד אבל צריך עוד משהו.
שאלתה פעם סבתא איך המתכון? בד"כ תקבל תשובה טובה אך ללא כמויות מדויקות!
לך תשחזר את זה.
לפעמים הסבתא לא ממש שמחה לגלות את הסוד. היא רוצה לשמר את התהילה.
אם בתחרות אסקינן, ניסיתי לתת את הטיפ שלי.

אל תקח את דברי להכללה, אבל הם בהחלט נאמרו מנסיון.
 

yair_bar

New member
מנהל
תשתדל בבקשה לא "לתקן" לאחרים את המתכונים שלהם

כמו שאתה לא אוהב שמתקנים לך/אותך.
&nbsp
יש לך מתכון שאתה רוצה גם להביא - בבקשה. לא כניסיון לחנך/ללמד אחרים.
&nbsp
ותאמין לי, עכשיו כשאתה סבא אתה צריך לדעת שנותנים המון כבוד לסבא/סבתא ובעיקר לבישולים של הסבתות.
&nbsp
ותאמין לי שהרבה מורים אצלך בקורס היו יכולים להיות מאד מאד מאד מרוצים אם הם היו מגיעים לרמת הבישול של הסבתות
 
לא מבין מה אתה רוצה ממני

שלום
כל הסיפור של מתכוני סבתות, מתיחס לשלי. אז למה לך יש בעיה עם זה?
למוד ניסיון עם מתכוני סבתות, מנסה לעזור.
לא טוב.
תמחוק ורד ממני.
 

yair_bar

New member
מנהל
כי זה היה בתגובה לכך שהיא כתבה

שזה מתכון של סבתה ז"ל
&nbsp
קרא שוב את השרשור ואם עדיין לא ברור נמשיך במסרים
 

iditush forever

New member
אתה פשוט בלתי נסבל


קוראת אותך מהצד עם התשובות הטרחניות, מתנשאות והמייגעות שלך. המלצה שלי אליך - תמצא לעצמך חיים מחוץ לפורום.
איכס עליך
 

shlang

New member
מיכאל לנג - אני רואה שבקרוב אתה עומד לפנק

בבישולים שלך - זאטוטון חמוד (או חמודה)
שיהיה בכייף
 

חנהפ

Active member
אז מה חדש תחת השמש

שוב רק מיכאל יודע איך מבשלים ושוב הוא מעיר הערות לא במקום
כי רק אצלו זה המתכון האוליטימטיבי
חשבת לרגע שלמשפחה הספציפית זה המתכון המושלם? וכל דבר אחר לא יזכיר להם את בישולי סבתא ולא יהיה כזה טעים?
לא מעניין מה למדת ומה אתה יודע, לפעמים סייג לחכמה שתיקה פשוט אם אין לך משהו טוב להגיד פשוט אל תגיב!
נשבר כבר ממך ומההתנהגות הדורסנית שלך בפורום, פעם היה פה נחמד....
 

yair_bar

New member
מנהל
ברוכה הבאה לפורום מתכונים

בפורום שלנו משתפים מתכונים.
&nbsp
לפיכך, נא לצרף את המתכון המלא כאן בפורום יחד עם הקישור לבלוג.
&nbsp
תודה רבה
 

Anat0906

New member
היי, תודה רבה על ההערה

בפעם הבאה אצרף את כל המתכון ולא רק קישור
תודה רבה וסליחה.
 

Maldini Girl

New member
למה שלא תוסיפי עבורינו כבר עכשיו את המתכון?

האמת שמתחשק לי להכין חריימה בקרוב.
 

Anat0906

New member
מתכון

האמת שכבר רשמתי את הלינק ואשמח אם תכנסו לאתר לראות עוד מתכונים.
אבל על כל פנים, הנה המתכון:

חומרי גלם
4-5 מנות

* ראש של שום
* כף גדושה פפריקה חריפה(אפשר לערבב עם מתוקה)
* כפית גדושה כמון
* רבע כפית מלח
* רבע כוס שמן
* בצל קטן
* כפית חומץ
* 1-2 פלפל ירוק חריף
* חצי לימון
* 4-5 חתיכות דגים(מוסר\לוקוס\נסיכה)


שלבי הכנה
בקערה לכתוש ראש של שום, כמון, פפריקה, מלח
להוסיף מים ולערבב ולהניח בצד
בסיר רחב לטגן בצל קטן עם פלפל ירוק חריף חתוך לעיגולים עד להזהבה.
להוסיף כף גדושה רסק עגבניות ולסחוט חצי לימון
להוסיף את התערובת שבקערה וכפית חומץ
להוסיף מים ולתת רתיחה טובה 20 דקות.
להוסיף את הדגים רבע שעה ולכבות את הגז.
 

yair_bar

New member
מנהל
תודה על המתכון

כפי שרשמתי ואולי לא היה ברור מההערה שלך - זה פורום מתכונים ולא פורום קידום בלוגים חיצוניים.
&nbsp
לכן זה ששמת קישור לא עוזר לפורום.
&nbsp
בכל אופן תודה רבה על המתכון ונשמח לראות אותך הרבה איתנו בפורום
 

פוקסי99

New member
חריימה כפי שאני מכין

כעיקרון כמעט כל דג מתאים לחריימה מי שאוהב ללא עצמות וגושים בשרניים ישתמש בנסיכת הנילוס גם סוג של דג סלמון שלם אשר רכשתי בסופר סל מעולה
גם מוסר הוא דג מצוין

רכשתי דג סלמון שלם מנוקה ללא ראש
חיממתי שמן
הוספתי בצל שלם קצוץ
8 שיני שום חתוכים דק
2 פלפלים חריפים גדולים מנוקים וחתוכים לרצועות
טיגנתי עד שהבצל הזהיב והפלפל קיבל צבע כהה בפינות
הורדתי את הלהבה
הוספתי כף פפריקה אדומה
כפית פפריקה חריפה
כפית מלח
בחשתי הייטב תוך שאני נהנה מהריח
הוספתי תוך בחישה3 כפות רסק עגבניות
לאחר שכל התוכן בסיר הפך משחתי הוספתי כפית כמון (כמון נוטה לשרף מהר ולקבל טעם מר ולכן לא מטגנים כמון אלה מוסיפים כאשר יש נוזלים)
וכפית קרוויה(קימל טחון) לא חובה
3 כוסות מים רתוחים ובחשתי הייטב לקבלת רוטב הומוגני
שמתי מכסה לא סגור הרמטית מוטה מעט הצידה
עכשיו לקחתי את הדג שטפתי הייטב וחתכתי לפרוסות ברוחב של 3 ס"מ
והכנסתי לסיר שהרוטב יכסה את הדג ולא יותר
המשכתי לבשל כך כ1/2 שעה
והגשתי עם חלה טריה
יצא נהדר והסועדים ממש נהנו מהטעם וגם מהמרקם של פרוסות הדג
כאשר מעבירים את הרוטב לצלחת דרך מסננת מתקבל רוטב בגוון קטיפתי נהדר

מסקנות להבא
ממליץ להוריד את העור לאחר הבישול
אני משאיר את הסנפירים אבל רוחץ אותם הייטב לפני הכניסה לסיר בסנפירים ובזנב יש ג'ל אשר מסמיך את הרוטב
הפלפלים בתקופה האחרונה מאבדים מחריפותם בבישול. ולכן ממליץ לטעום ולהוסיף פפריקה חריפה לפי הטעם חריימה לא חריפה זה לא זה.
אפשר להוסיף בצידי צלחת ההגשה פרוסת לימון ןולטפטף מעט על הפרוסה מפעם לפעם
להכניס את החלה לפני האכילה לתנור בטמפ' של 120 מעלות ל1/4 שעה ואז היא חמה וקריספית
פוקסי
באה השאלה מה ההבדל בין מרוקאית לטרפולטאית??
החריימה המרוקאית מבוססת יותר על עגבניות ורסק עגבניות
והטריפולטאית יותר על פפריקה חריפה ופפריקה מתוקה

יש כאן סדנה להכנת חריימה אבל אין יותר להשיג את דג הקורבינה בארץ ולכן ניתן להשתמש בדג אחר כמו שכתבתי בתחילת המתכון


יש כאן מתכונים לחריימה
ניתן להחליף את דג הלוקוס או השולה את יכולה להישתמש בדג קורבינה אשר גדל באזור חופי אמריקה הצפונית
הוא דג מעולה כמעט ללא עצמות ובשר יחסית יציב מה שנותן לדג המבושל מרקם נהדר
אצלנו בארץ הוא נמכר ברשתות קפוא ואפילו זול יחסית (כ20 שקל לק"ג)

לפי הידוע לי (ולא חייב שאני צודק)
ההבדל הוא בשימוש בפפריקה חריפה ופפריקה מתוקה
הטריפולטאים משתמשים לרוב בפפריקה מתוקה וחריפה בבישול לדוגמה פלפלצ'ומה מבוסס על הפפריקות בתוספת שום ושמן(ומכאן השם)
ואילו המרוקאים משתמשים בעגבניות טריות לרוטב,
אני למשל שם בסיר את השום הכתוש על אש קטנה
לאחר שהשום הזהיב מעט מוסיף כף של פפריקה מתוקה ו2 כפיות פפריקה חריפה וכמון
מוסיף מלח בוחש הייטב לאחר כ3 דקות מוסיף כוס מים רותחים מבשל עוד כדקה
מניח את פרוסות הדג בתוך הרוטב ולאחר מספר דקות מוסיף כפית של קרויה (קימל טחון) מבשל עוד כ2 דקות
ומגיש.
ניתן להניח את את פרוסת הדג על צלחת ודרך מסננת לשפוך את הרוטב בצידו יוצא במרקם קטיפתי נהדר.
לידיעה!
בישול זה טוב במיוחד לאלו שסובלים מצרבות עקב אכילת עגבניות מבושלות.

בשיטה השניה
שם שום כתוש בשמן על אש נמוכה(אחרת השום מקבל טעם מר)
מוסיף מספר רצועות של פלפל חריף(הכמות לפי שאוהבים והחריפות של הפלפל)
מוסיפים פלפל שחור
כפית פפריקה אדומה
מלח
כפית כמון
מבשלים תוך כדי בחישה כדקה שתיים
מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות בוחשים הייטב עד שכל התכולה הופכת למשחתית
מוסיפים כוס מים ובוחשים
מוסיפים 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
מבשלים 20 דקות על אש קטנה
לאחר 20 דקות מוסיפים את פרוסות הדג לכ10 דקות



בסדנה אני ממליץ על דג קורבינה לחריימה אבל לצערי לא מיבאים יותר דג זה ניתן להשתמש בדג לוקוס או בכל דג אחר פרט לקרפיון
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For...
 
למעלה