מתכון ללחם טבעוני ללא גלוטן?

מתכון ללחם טבעוני ללא גלוטן?

מישהו ניסה והצליח ויכול לספק מתכון ללחם באפיה ביתית ללא אופה לחם? תודה לכולם
 

Ofericko

New member
מיקי


 
בבקשה

200 גרם קמח סורגום
100 גרם קמח טף
75 גרם קמח טפיוקה
75 גרם קמח תפוחי אדמה
כפית שטוחה קסנטן גם
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס שמן
2 כוסות מים פושרים
קורט מלח
5-6 כפות מייפל

הכל במיקסר , המרקם כמו בוץ רטוב אבל לא דביק.

מכניסים לתבנית אפיה של אינגלישקייק או לתבנית שקעים של 12 שקעים עד האמצע פחות או יותר.
מכסים ונותנים לזה לתפוח כשעה במקום חמים.

מכניסים לתנור ואופים ב-175 מעלות טורבו. בערך שלושת רבעי שעה. לבדוק אחרי חצי שעה מה קורה.

בהצלחה
 
כל לחם הוא לחם טבעוני

בעקרון לחם מכיל קמח, מים, שמרים, מלח.
ללא גלוטן קיבלת תשובה מעלי.
 
למען הדיוק

יש מי שמורח לחם בביצה, יש מי שמכניס ביצה או חלב או חמאה לתערובת כדי להעשיר אותה ולרכך.
נכון הוא שניתן לחלוטין לייצר לחם טעים ומשביע בלי אלה אבל יש .
 

RSPA

New member
וזה עוד מבלי שהזכרנו את כל הלחמים/חלות

שמוסיפים להם דבש כממתיק פלוס.
 
לא חשבתי על זה

כנראה שאני כל כך מכוילת על זה שלחם זה לחם וכל מה שכתבת זה במסגרת עוגות שמרים במסווה.
אז אצלי בסיסטם מתקיים לחם זה המוצר הכי בסיסי שיש והכי פשוט וגם הכי טעים.
ולראייה, בייגלה שהכנתי(אותו בצק של הלחם) ואם זה יעשה לכם תאבון יש עוד כמה צילומים בקנה.
 
נראה שממש מתחשק לכם מתכון לבייגלה

בדיוק כמו בצילום, אז קבלו:

בייגלה בריאות - ורדה דודי
חומרים ל-11 בייגלך גדולים:
ק"ג קמח: 600 לבן, 400 מלא או משחק אחר בקמחים שונים
15 גרם שמרים יבשים
25 גרם מלח
650מ"ל מים
תערובת גרעינים לכיסוי פני השטח - שומשום לבן, שומשום שחור, גרעינים שחורים, פרג, קצח, מלח גס.

אופן הכנה:
מערבבים קמחים, השמרים היבשים ומלח
מוסיפים את המים
לשים במשך כ-10 דקות. הבצק אמור להיות גמיש ורך.
תפיחה ראשונית להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק בחלוקה עדינה ל11 חלקים, כ 140 גרם כל אחד. מעגלים כל כדור לכדור. נותנים לנוח כ 10 דקות.
מכינים בצד שתי צלחות: אחת עם מים. השניה תערובת גרעינים.
הכנת הבייגלה: לוקחים כדור מכניסים אגודל יד ימין ובעקבותיו אגודל יד שמאל ולאט מגדילים את החור שנוצר במרכז עד ליצירת ביגלה באופי הרצוי וללא קו תפר.
לוקחים את הבייגלה וטובלים את הצד העליון שלו בצלחת עם המים ומיד בתערובת הגרעינים.,
מניחים בתבנית של התנור על ניר אפיה. ממשיכים עם השאר. כ 5 יחידות בכל תבנית.
מכסים במגבת ומשאירים לתפיחה שניה כ 30 דקות.
מחממים את התנור לחום גבוה מאוד 250°.
אופים כ-11 דקות, מוציאים מהתנור ומקררים על רשת.
 
למעלה