נראה שממש מתחשק לכם מתכון לבייגלה
בדיוק כמו בצילום, אז קבלו:
בייגלה בריאות - ורדה דודי
חומרים ל-11 בייגלך גדולים:
ק"ג קמח: 600 לבן, 400 מלא או משחק אחר בקמחים שונים
15 גרם שמרים יבשים
25 גרם מלח
650מ"ל מים
תערובת גרעינים לכיסוי פני השטח - שומשום לבן, שומשום שחור, גרעינים שחורים, פרג, קצח, מלח גס.
אופן הכנה:
מערבבים קמחים, השמרים היבשים ומלח
מוסיפים את המים
לשים במשך כ-10 דקות. הבצק אמור להיות גמיש ורך.
תפיחה ראשונית להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק בחלוקה עדינה ל11 חלקים, כ 140 גרם כל אחד. מעגלים כל כדור לכדור. נותנים לנוח כ 10 דקות.
מכינים בצד שתי צלחות: אחת עם מים. השניה תערובת גרעינים.
הכנת הבייגלה: לוקחים כדור מכניסים אגודל יד ימין ובעקבותיו אגודל יד שמאל ולאט מגדילים את החור שנוצר במרכז עד ליצירת ביגלה באופי הרצוי וללא קו תפר.
לוקחים את הבייגלה וטובלים את הצד העליון שלו בצלחת עם המים ומיד בתערובת הגרעינים.,
מניחים בתבנית של התנור על ניר אפיה. ממשיכים עם השאר. כ 5 יחידות בכל תבנית.
מכסים במגבת ומשאירים לתפיחה שניה כ 30 דקות.
מחממים את התנור לחום גבוה מאוד 250°.
אופים כ-11 דקות, מוציאים מהתנור ומקררים על רשת.