מתכון: צלעות טלה עם חומוס ודלעת בקינמון

clcl

New member
מתכון: צלעות טלה עם חומוס ודלעת בקינמון

מתכון: צלעות טלה עם חומוס ודלעת בקינמון החומרים: 500 גר' דלעת, חתוכה לקוביות גדולות 6 שורשי פטרוזיליה קלופים 1 כף שמן זית 1 כפית סוכר חום 1 כפית קינמון 2 תרמילי הל 1 מסמר ציפורן 1/2 כוס יין לבן מלח גס לפי הטעם פלפל שחור גרוס לפי הטעם 1/4 כוס שמן זית 1 בצל בינוני קצוץ 1 כף פפריקה מתוקה 1 כוס עלי כוסברה קצוצים 1 כף כמון טחון טרי 300 גר' גרגירי חומוס מושרים במים 1 כוס ציר טלה מצומצם ומתובל במלח ופלפל שחור 12 צלעות טלה חתוכות אופן ההכנה: מניחים על תבנית את קוביות הדלעת ושורשי הפטרוזיליה, מזליפים כף שמן זית, ומפזרים את הסוכר החום, הקינמון, תרמילי ההל, מסמר הציפורן והיין הלבן. מערבבים ומוסיפים את המלח גס והפלפל השחור. עוטפים בנייר אלומיניום ואופים בתנור בחום נמוך של 120 מעלות כשעה וחצי. מטגנים בשמן הזית את הבצל, מוסיפים את הפפריקה המתוקה, עלי הכוסברה, הכמון וגרגירי החומוס ומערבבים. מכסים עד לגובה החומוס במים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים לחלוטין. מורחים את הצלעות במעט שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס וצולים בתנור או בגריל עד למידה הרצויה. ההגשה: שמים בצלחת את קוביות הדלעת, שורש הפטרוזיליה גרגירי החומוס ושתי צלעות, מוזגים ציר טלה חם מעל ומגישים. הארות: עסיסי, מתובל, רך וטעים. מקור המתכון: "דרך האוכל"
 

clcl

New member
מתכון: שוקי עוף בלימון ותבלינים

מתכון: שוקי עוף בלימון ותבלינים החומרים : קמח לציפוי 2 כפיות קינמון טחון 1 ק"ג שוקי עוף 3 כפות שמן חמניות 3 כפיות ציפורן טחון 1 כפית אגוז מוסקט מגורר 10 כוכבי אניס כתושים 3 תרמילי הל כתושים 2.5 כוסות יין אדום מתוק 1 כוס יין אדום יבש 6 לימונים פרוסים דק להגשה: 5 עלי כרישה חלוטים אורז לבן מבושל אופן ההכנה: מערבבים את הקמח עם הקינמון ומצפים את השוקיים. מנערים קלות מן הקמח. מחממים את השמן במחבת כבדה ומטגנים את השוקיים עד לקבלת צבע זהוב יפה. מערבבים בקערה גדולה את יתר החומרים חוץ מהלימונים. מסדרים בתוך סיר חצי מכמות הלימונים ומעל מסדרים את השוקיים. מכסים את העופות ביתרת הלימונים. מכסים את הסיר ומבשלים כ-35 דקות. ההגשה: מסדרים בצלחת בתוך רינג את האורז. לצידו מסדרים שלוש שוקיים קשורים בעלה חלוט של כרישה. יוצקים מעל מעט מהרוטב. מעטרים בפרוסות לימון טרי ומגישים. מקור המתכון: שף דורית קורדונוב/מסעדת "שיראז"
 

clcl

New member
מתכון: קציצות כבש עם במיה

מתכון: קציצות כבש עם במיה חומרים: 1 קילו במיה קלופה ונקיה חצי קילו בשר כבש טחון 250 גרם בשר עוף טחון חצי ליטר ציר בקר קופסה של קוביות עגבניות 2 בצלים גדולים קצוצים דק 1 כוס פטרוזליה קצוצה דק 1 כוס כוסברה קצוצה דק 1 פלפל ירוק חריף נקי מגרעינים שמן זית לטיגון מלח ופלפל לפי הטעם אופן ההכנה: מערבבים את בשר הכבש ובשר העוף עם הכוסברה, מתבלים במלח ופלפל ומכניסים למקרר לצינון חוזר. אופים את הבמיה במשך חצי שעה בחום של 180 מעלות. מכינים מהבשר קציצות קטנות ומסדרים בתבנית על ניר אפיה. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 15 דקות, מוציאים ומצננים. מטגנים את הבצלים עד להשחמה, מוסיפים את הבמיה ואת העגבניות, מתבלים ומוסיפים את ציר הבקר ומביאים לרתיחה. מכניסים את כדורי הבשר, מערבבים בעדינות ומביאים שוב לרתיחה. מכניסים לתנור בחום של 150 מעלות למשך שעתיים. מגישים על מצע של אורז לבן או עם לחם לבן טרי. הערות: מקור המתכון: מושון אלפנדרי
 

clcl

New member
מתכון:קציצות טלה בפיסטוק על מצע סלט קוסקוס חר

מתכון: קציצות טלה בפיסטוק על מצע סלט קוסקוס חריף לקציצות: 500 גר' בשר טלה טחון 200 גר' פיסטוק קלוף שבור 1 כפית בהרט 1 בצל מלח ופלפל שחור לפי הטעם שמן זית לטיגון לסלט: 1 חב' קוסקוס בינוני אסם (מוכן על פי הוראות היצרן) ½ חב' כוסברה ½ חב' פטרוזיליה 1 כף סומק 1/2 כוס שמן זית 1 חציל מיץ מלימון אחד פלפל ומלח לפי הטעם לעיטור: טחינה פיסטוקים אופן ההכנה: קוצצים את הבצל, מערבבים את כל החומרים יחד, יוצרים קציצות, מטגנים בשמן זית או צולים על הגריל. במקביל מכינים את הסלט: 1. מקלפים את החציל כמו זברה (פרוסה כן ופרוסה לא) חותכים לקוביות ומשחימים בטיגון או בצלייה בשמן זית ומלח. 3. קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים עם שאר המרכיבים. 4. מניחים את הסלט כמצע למנה או מעצבים בפורמה. מניחים מעל את הקציצות, מעטרים בטחינה ופיסטוק ומגישים חם. הערות: מקור המתכון: שי עשהאל/"אוסם"
 

clcl

New member
מתכון: פאייה בשר וזעפרן

מתכון: פאייה בשר וזעפרן חומרים: 100 גרם פרגיות (שוקי עוף ללא העצם) 150 גרם נקניקיות מרגז 200 גרם בשר טלה (כתף, צוואר) 200 גרם כתף בקר 1 פלפל אדום 2 בצלים בינוניים 6 שיני שום 1 גבעול סלרי 100 גרם שעועית ירוקה מאודה 1 גרם זעפרן 2 כוסות אורז עגול 1/2 כפית פפריקה מתוקה 1/4 כפית פפריקה חריפה 1/4 כפית פלפל שחור 600 מ"ל ציר עוף 6 כפות שמן זית 2 כפיות מלח (לפי טעם) 2 לימונים ירקות העונה לקישוט אופן ההכנה: חותכים את כל הירקות לרצועות דקות. חותכים את הבשר לקוביות קטנות. מחממים במחבת שטוחה ורחבה את שמן הזית. מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים, מוסיפים את הירקות וחצי מכמות הזעפרן. מטגנים היטב ומתבלים. מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומנמיכים את האש. מוסיפים את הציר עם יתרת הזעפרן. מבשלים עד לסיום ספיגת הציר, מכסים במגבת ומניחים בצד למשך 10 דקות. לפני ההגשה סוחטים לימון על הפאייה ומקשטים בירקות ורבעי לימון. הערות: מקור המתכון: שף אנטוניו מנסה/ "אלי אולי"
 

clcl

New member
מתכון: כדורי בשר ברוטב בצל ובירה

מתכון: כדורי בשר ברוטב בצל ובירה לרוטב: 5 גבעולי תימין 1 עלה דפנה 2 כפות סוכר חום 1 בקבוק בירה 2 בצלים לבנים פרוסים לכדורים: 1/2 ק”ג בשר בקר טחון 1 ביצה 2 פרוסות לחם לבן (רק הלבן ללא הקרום) ספוגות במעט מים, סחוטות ומפוררות 2 שיני שום כתושות עלים מ-4 גבעולי תימין אופן ההכנה: 1. מערבבים את כל חומרי הכדורים, ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. 2. מאדים בצל ב-2 כפות חמאה כ-15 דקות עד להתרככות. מוסיפים תימין ועלה דפנה. 3. מוסיפים 2 כפות סוכר חום ומקרמלים. מוסיפים בירה ומביאים לרתיחה עדינה. 4. צרים כדורים בקוטר 4-3 ס”מ, ומכניסים לרוטב המבעבע (אם הרוטב קצת מר, מוסיפים סוכר חום לאיזון). הופכים את הכדורים אחרי 10 דקות לעוד 15 דקות בערך. 5. מתקנים תיבול ומגישים. הארות: נשאר לכם בקבוק בירה וקילו בקר טחון? מומלץ מעדן בנוסח צרפתי שכל אחד יכול להכין. מקור המתכון: נענע10/על השולחן
 

clcl

New member
מתכון: בשר בקר עם במיה, עגבניות ושום

מתכון: בשר בקר עם במיה, עגבניות ושום חומרים: 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות קטנות 1 חבילה גדולה של במיה קפואה ומופשרת 1/4 כוס שמן זית 2 קופסאות גדולות של עגבניות כתושות כולל הנוזלים ½2 ליטר מים רותחים 2 כפות אבקת מרק בשר מלח, פלפל שחור גרוס טרי ופפריקה חריפה אופן ההכנה: בסיר גדול ועמוק בשמן זית מטגנים את הבצלים והשום עד להזהבה קלה. להוסיף את הבשר, המלח, הפלפל, הפפריקה ואבקת המרק. לבשל הכל על אש בינונית ולערבב מדי פעם למשך 10 דקות. להוסיף מים רותחים, לערבב ולבשל במשך כשעתיים עד לריכוך הבשר. להוסיף את העגבניות והבמיה, לערבב הכל יחד ולבשל עוד כ-30 דקות בסיר מכוסה. מגישים בצלחות גדולות ועמוקות. אפשר להגיש את המנה בתוספת אורז לבן או קוסקוס הערות: מקור המתכון: מסע עולמי
 

clcl

New member
מתכון: שכבות חצילים מטוגנים ובשר טחון

מתכון: שכבות חצילים מטוגנים ובשר טחון החומרים: 2-3 חצילים בינוניים מלח גס לבזיקה מעט שמן לטיגון 2 בצלים בינוניים קצוצים 1 גמבה גדולה קצוצה דק 250 גר' בשר עוף טחון 250 גר' בשר בקר טחון 250 גר' חזה אווז מעושן, קצוץ דק דק (אפשר טחון) מלח פלפל שחור לפי הטעם 1 ביצה 2 כפות קמח מצה או פירורי לחם אופן ההכנה: פורסים את החצילים לפרוסות ובוזקים עליהן מלח גס. מטגנים את החצילים בשמן ומוציאים לנייר סופג. מטגנים את הבצלים והגמבה עד שהבצל מזהיב. מערבבים בקערה את הבשרים הטחונים, המלח, הפלפל השחור, הביצה וקמח הביצה. מרפדים תבנית חסינת חום בפרוסות חצילים (אפשר להשתמש בתבנית קפיצית עגולה). משטחים מחצית מתערובת הבשר על החצילים ומסדרים עוד שכבת חצילים מטוגנים. לבסוף משטחים מעל את המחצית השנייה של תערובת הבשר ומקשטים בשאריות החצילים. אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות למשך 20-30 דקות או עד שמזהיב קלות. הערות: מקור המתכון: הדס גורנשטיין
 

clcl

New member
מתכון: פאייה בשר וזעפרן

מתכון: פאייה בשר וזעפרן חומרים: 100 גרם פרגיות (שוקי עוף ללא העצם) 150 גרם נקניקיות מרגז 200 גרם בשר טלה (כתף, צוואר) 200 גרם כתף בקר 1 פלפל אדום 2 בצלים בינוניים 6 שיני שום 1 גבעול סלרי 100 גרם שעועית ירוקה מאודה 1 גרם זעפרן 2 כוסות אורז עגול 1/2 כפית פפריקה מתוקה 1/4 כפית פפריקה חריפה 1/4 כפית פלפל שחור 600 מ"ל ציר עוף 6 כפות שמן זית 2 כפיות מלח (לפי טעם) 2 לימונים ירקות העונה לקישוט אופן ההכנה: חותכים את כל הירקות לרצועות דקות. חותכים את הבשר לקוביות קטנות. מחממים במחבת שטוחה ורחבה את שמן הזית. מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים, מוסיפים את הירקות וחצי מכמות הזעפרן. מטגנים היטב ומתבלים. מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומנמיכים את האש. מוסיפים את הציר עם יתרת הזעפרן. מבשלים עד לסיום ספיגת הציר, מכסים במגבת ומניחים בצד למשך 10 דקות. לפני ההגשה סוחטים לימון על הפאייה ומקשטים בירקות ורבעי לימון. הערות: מקור המתכון: שף אנטוניו מנסה/ "אלי אולי"
 

clcl

New member
מתכון: קארי עוף

מתכון: קארי עוף החומרים ל- 6 מנות: 4 כפות שמן 4-5 בצלים בינוניים קצוצים 1-2 מקלות קינמון 2-3 עלי דפנה 4-5 תרמילי הל 4-5 אניצי ציפורן 4-5 שיני שום כתושות 1 כפית זנגביל 1 כפית פלפל אדום חריף ½ כפית כורכום 2 כפיות כוסברה טחונה 1 כפית עלי כוסברה טריים קצוצים 2 כפיות כמון מלח לפי הטעם 4 עגבניות בינוניות קלופות וקצוצות גס עוף במשקל 800 גרם מחולק ל-8 חלקים 2 כוסות מים אופן ההכנה: מחממים את השמן עד שהוא חם מאוד. מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים עד שהם משחימים. מוסיפים את עלי הדפנה, ההל, מקלות הקינמון, הציפורן ומערבבים הכל יחד. מוסיפים את השום והזנגביל ומערבבים עד שהם משחימים. מוסיפים את הפלפל האדום, הכורכום, הכוסברה, הכמון והמלח. מטגנים 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב, עד שהתבלינים משנים את צבעם ומפרישים נוזלים. מוסיפים את העגבניות ומבשלים 5-6 דקות עד שהתערובת הופכת לממרח סמיך. מוסיפים את חלקי העוף ומערבבים במשך 2-3 דקות. מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 30-25 דקות. כשהעוף רך מעבירים לקערה, מקשטים בעלי כוסברה טריים ומגישים. הערות: מקור המתכון: רינה פושקרנה/"טנדורי"
 

clcl

New member
מתכון: עוף בשומר ובלימונים

מתכון: עוף בשומר ובלימונים חומרים: 1 עוף שלם 40 גרם חמאה רכה 4 יחידות שומר, חתוכות לרבעים 8 לימונים קטנים בעלי קליפה דקה (רצוי מסוג לימקווט) 2 ראשי שום מפורקים לשיניים 2 מקלות קינמון 2 כוכבי אניס 4 פלפלי צ'ילי חריפים 2 פלפלים מתוקים יבשים 4 ענפי תימין 1/2 כוס יין לבן 1/2 כוס שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס אופן ההכנה: מפרידים את עלי השומר מהשומר ומערבבים עם החמאה הרכה. מורחים בעזרת האצבע את החמאה והשומר בין שכבת העור לשכבת בשר העוף. מערבבים את כל שאר המרכיבים בכלי ויוצקים על העוף. מחממים תנור ל-180 מעלות. מבשלים את העוף למשך 50 דק' תוך הברשתו בנוזלים כל 15 דק'. הערות: מקור המתכון: שף עמוס שיאון /מסעדת "הלנה"
 

clcl

New member
מתכון: סטייק "פיורנטינה"

מתכון: סטייק "פיורנטינה" מצרכים: 2 נתחי סטייק, בעובי של כ-2 ס"מ מלח ים פלפל שחור גרוס 1 ענף רוזמרין קצוץ שמן זית מיץ לימון הוראות הכנה: מוציאים את הסטייקים מהמקרר כ- 10 דקות לפני תחילת העבודה. מחממים מחבת גריל לחום גבוה (עד שהנקודה האדומה במרכז מחבת הטלפון משנה את צבעה). מכניסים לקערה את הרוזמרין ומתיזים מעל שמן זית. את הסטייקים מייבשים בנייר מגבת, מורחים במעט משמן הרוזמרין ומתבלים במלח ופלפל. מניחים את הסטייקים במחבת ומטגנים משני הצדדים במשך 2 דקות תוך כדי לחיצה על חריצי המחבת. אם מעוניינים בסטייקים בדרגת ""well done , ממשיכים לטגן כ- 10 דקות או מעט יותר. מוציאים את הסטייקים מהמחבת ומניחים על צלחת למנוחה של 5 דקות. מטפטפים מעל את שמן הרוזמרין, סוחטים מעל את הלימון ומגישים. הערות: מקור המתכוןף ג'יימי אוליבר
 

clcl

New member
מתכון: כדורי בשר ואורז מבושלים במרק

מתכון: כדורי בשר ואורז מבושלים במרק חומרים: 1 ק"ג בשר טרי טחון 1 כוס אורז בסמטי או פרסי מלח ופלפל שחור למרק: 1 בצל גדול קצוץ 3 כפות שמן לטיגון סלרי אמריקאי (גבעולים ומעט עלים) קצוץ 4 לימונים פרסיים יבשים מלח, פלפל שחור מעט כורכום 6 כוסות מרק עוף מלח פלפל להגשה: מיץ טרי סחוט מ 1 לימון 1/2 כוס בצל ירוק פרוס 1/2 כוס נענע טרייה קצוצה אופן ההכנה: 1. מבשלים את האורז במים רותחים עם מלח 4 דקות, מסננים ומקררים. 2. מערבבים את האורז עם הבשר ומתבלים. 3. מטגנים את הבצל בשמן דק עד הזהבה, מוסיפים את הסלרי. מוסיפים את המרק, מתבלים במלח, פלפל שחור, כורכום ולימון פרסי, ומביאים לסף רתיחה. חשוב: אסור בשום שלב להביא לרתיחת המרק. 4. יוצרים כדורים בינוניים ומניחים במרק (כדאי לשמור על ידיים רטובות). 5. מבשלים 45 דקות עד שעה, בודקים טעמים, מוסיפים את הלימון הסחוט והעשבים הטריים. הערות: מקור המתכון: אבי שטייניץ
 

clcl

New member
מתכון: עוף השטן .

מתכון: עוף השטן . מצרכים ל-4 סועדים: 2 פרגיות שמן זית לימון אחד מלח פלפל אופן ההכנה: 1. בעזרת מספרי עוף, מספריים רגילים או סכין חדה חוצים את הפרגיות השלמות לאורכן, רק מצד של הגב, כך שהן נפתחות כמו ספר. 2. דופקים עם פטיש שניצלים עד לשיטוח. 3. בצלחת יוצקים את שמן הזית עם הלימון והתבלינים וטובלים את הפרגיות בתוך התערובת. עושים להן מסז'. 4. מחממים מחבת על אש גבוהה. כשהיא חמה כמו שהשטן אוהב, מניחים את הפרגית עם צד העור כלפי מטה. 5. מניחים מעל העוף מחבת קטנה יותר, שמכסה אותו אבל לא אוטמת את כל הקוטר של המחבת התחתונה. על המחבת העליונה מניחים משקולת (סיר קטן עם מים/ לבנה / מגהץ ישן). 6. אחרי שצד אחד שחום יפה (כ-10 דקות), הופכים את הפרגית ומפעילים לחץ מחדש. 7. צולים שוב עד להשחמה יפה. הארות: מתכון פשוט עם פטנט צלייה מנצח, שבסופו העוף שחום מבחוץ ועסיסי מאד מבפנים. מקור המתכון: הילה אלפרט/מצעד האוכל הישראלי
 

clcl

New member
מתכון: עוף מוקפץ

מתכון: עוף מוקפץ של שוש עטרי המצרכים: ½ ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות 3 כפות שמן זית 2 בצלים פרוסים לרצועות 2 גזרים חתוכים לרצועות דקות 2 קישואים חתוכים לרצועות דקות 1 פלפל אדום חתוך לרצועות 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות 1 פלפל ירוק כהה חתוך לרצועות. קמצוץ פלפל לבן ½ כפית ג'ינג'ר יבש טחון 3 כפות רוטב סויה 1 כף רוטב טריאקי מלח אופן ההכנה: 1. מלהיטים את הווק. אם משתמשים במחבת גדולה רגילה מחממים אותה מעט. 2. מוסיפים את השמן וכשהוא חם מכניסים את העוף. מערבבים עד שהעוף משנה את צבעו ללבן. 3. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת. 4. מוסיפים לווק מעט שמן אם צריך ומוסיפים את הירקות החתוכים. 5. מערבבים כל הזמן עד שהירקות מתרככים מעט (לא יותר מדי). 6. מחזירים את נתחי העוף לווק. 7. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. 8. מוציאים לצלחת הגשה. 9. שוש אוהבת להגיש את העוף המוקפץ שלה עם נודלס שבושלו כמה דקות במים רותחים. הערות: מקור המתכון: שוש עטרי/מצעד האוכל הישראלי
 

clcl

New member
מתכון: 123 – עוף בביסלי

מתכון: 123 – עוף בביסלי החומרים: 8 פולקעס חצי כוס קורנפלור 2 ביצים טרופות 2 שקיות ביסלי (איזה טעם שאוהבים). אופן ההכנה: 1. מרסקים את הביסלי במעבד מזון עד שמתקבלים פירורים קטנים (אבל לא אבקה). אפשר גם להכניס את הביסלי לשתי שקיות ניילון ולהכות בעזרת בקבוק, הוא לא יישבר. 2. טובלים את הפולקעס בקורנפלור (זהירות, זה מאד מלכלך). מנערים עודפים. 3. טובלים כל פולקע בביצה ואחר כך בפירורי הביסלי. צריך להתקבל ציפוי עבה של פירורים. 4. מניחים בתבנית אפייה ומפזרים מעל את הפירורים שנותרו. 5. אופים שעה בחום בינוני – 180 מעלות. אין צורך להפוך באמצע האפייה. הארות: עוף שהילדים יאכלו אפילו את הפירורים. מקור המתכון: מצעד האוכל הישראלי
 

clcl

New member
מתכון: שניצל אליפות של מיקה שרון

מתכון: שניצל אליפות של מיקה שרון החומרים: 1 ק"ג חזה עוף פרוס לרוחבו, לפרוסות דקות קמח לבן 2 ביצים טרופות 1 כף חרדל 1 חבילה פנקו (פירורי לחם יפניים) ½ בקבוק שמן קנולה לטיגון מלח, פלפל אופן ההכנה: 1. משטחים את פרוסות חזה העוף בפטיש שניצלים. 2. טורפים את הביצים עם החרדל. 3. מקמחים את השניצל בקמח מכל העברים. מנערים עודפים. 4. טובלים את הנתח בביצה. 5. טובלים את הנתח בפירורי הלחם ומקפידים על ציפוי אחיד. 6. מחממים שמן עמוק במחבת עמוקה או בצ'יפסר ומטגנים לגוון זהוב עמוק. 7. מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומספיגים עודפי שמן. הערות: מקור המתכון: מיקה שרון/מצעד האוכל הישראלי
 

clcl

New member
מתכון: כבד עוף בספרייט

מתכון: כבד עוף בספרייט החומרים: 12 כבדי עוף ‭1/2‬ ליטר ספרייט 24 שיפודי עץ מלח ופלפל שחור גרוס טרי אופן ההכנה: 1. שוטפים את הכבדים, מסננים ומניחים בקערה. 2. יוצקים מלמעלה את הספרייט, מוסיפים מלח ופלפל ומשרים למשך כחצי שעה. 3. משחילים את הכבדים על השיפודים (יש להשתמש בשני שיפודים בכל פעם, ולהשחיל עליהם שני כבדים בלבד) וצולים על הגריל במשך שבע עד עשר דקות. מגישים חם. הארות: על המתכון הזה שמעתי מחברי ג‭,'‬ שביקר בבנגקוק ונתקל בדוכן קטן בשוק, שמאחוריו עמד תאילנדי זריז, אשר טבל כבד עוף בספרייט ומיד לאחר מכן צלה אותו על הגריל. מסוקרנת, שחזרתי את המתכון בבית ונדהמתי לגלות כמה השילוב הזה טעים. אגב, את הספרייט אפשר להחליף גם בסיידר תפוחים מוגז. מקור המתכון: מתכון תאילנדי הובא ע"י קרן צור yent
 

clcl

New member
קבב טלה של דוחול

קבב טלה של דוחול השף דוחול ספאדי מדגים מתכון של קבב טלה, ה-קבב, שעשוי מהשוק הקדמי של הטלה, כולל השומן, בצל, פטרוזיליה, ברהט, וזהו בעצם. והכי חשוב, לא להתפשר על איכות הבשר המתכון ל-4 אנשים החומרים: 1 ק"ג בשר טלה (רצוי מאזור הירך) 1 בצל שלם ½ צרור פטרוזיליה 35 גרם פלפל שחור גרוס 35 גרם מלח מעט בהרט לבנוני לפי הטעם 100 גרם צנוברים קלויים אופן ההכנה: 1. קוצצים או טוחנים את הבשר, קוצצים את הבצל לקוביות קטנות, קוצצים את הפטרוזיליה. 2. לשים הכל יחד עד ליצירת עיסה. מתבלים ומוסיפים את הצנוברים. 3. יוצרים כדורים ומשפדים על שיפוד ברזל רחב. אחרי כל כדור משפדים לסירוגין ¼ בצל ו-¼ עגבנייה. 4. צולים את השיפודים על רשת גריל או גריל פתוח או פשוט אופים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות ל-¼ שעה. מקור: דוחול/חיים טוב
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif חנה תודה על כל המתכונים הנהדרים

מוסיף אותם לקישורים
 
למעלה