מתכון: צלעות טלה עם חומוס ודלעת בקינמון
מתכון: צלעות טלה עם חומוס ודלעת בקינמון החומרים: 500 גר' דלעת, חתוכה לקוביות גדולות 6 שורשי פטרוזיליה קלופים 1 כף שמן זית 1 כפית סוכר חום 1 כפית קינמון 2 תרמילי הל 1 מסמר ציפורן 1/2 כוס יין לבן מלח גס לפי הטעם פלפל שחור גרוס לפי הטעם 1/4 כוס שמן זית 1 בצל בינוני קצוץ 1 כף פפריקה מתוקה 1 כוס עלי כוסברה קצוצים 1 כף כמון טחון טרי 300 גר' גרגירי חומוס מושרים במים 1 כוס ציר טלה מצומצם ומתובל במלח ופלפל שחור 12 צלעות טלה חתוכות אופן ההכנה: מניחים על תבנית את קוביות הדלעת ושורשי הפטרוזיליה, מזליפים כף שמן זית, ומפזרים את הסוכר החום, הקינמון, תרמילי ההל, מסמר הציפורן והיין הלבן. מערבבים ומוסיפים את המלח גס והפלפל השחור. עוטפים בנייר אלומיניום ואופים בתנור בחום נמוך של 120 מעלות כשעה וחצי. מטגנים בשמן הזית את הבצל, מוסיפים את הפפריקה המתוקה, עלי הכוסברה, הכמון וגרגירי החומוס ומערבבים. מכסים עד לגובה החומוס במים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים לחלוטין. מורחים את הצלעות במעט שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס וצולים בתנור או בגריל עד למידה הרצויה. ההגשה: שמים בצלחת את קוביות הדלעת, שורש הפטרוזיליה גרגירי החומוס ושתי צלעות, מוזגים ציר טלה חם מעל ומגישים. הארות: עסיסי, מתובל, רך וטעים. מקור המתכון: "דרך האוכל"
מתכון: צלעות טלה עם חומוס ודלעת בקינמון החומרים: 500 גר' דלעת, חתוכה לקוביות גדולות 6 שורשי פטרוזיליה קלופים 1 כף שמן זית 1 כפית סוכר חום 1 כפית קינמון 2 תרמילי הל 1 מסמר ציפורן 1/2 כוס יין לבן מלח גס לפי הטעם פלפל שחור גרוס לפי הטעם 1/4 כוס שמן זית 1 בצל בינוני קצוץ 1 כף פפריקה מתוקה 1 כוס עלי כוסברה קצוצים 1 כף כמון טחון טרי 300 גר' גרגירי חומוס מושרים במים 1 כוס ציר טלה מצומצם ומתובל במלח ופלפל שחור 12 צלעות טלה חתוכות אופן ההכנה: מניחים על תבנית את קוביות הדלעת ושורשי הפטרוזיליה, מזליפים כף שמן זית, ומפזרים את הסוכר החום, הקינמון, תרמילי ההל, מסמר הציפורן והיין הלבן. מערבבים ומוסיפים את המלח גס והפלפל השחור. עוטפים בנייר אלומיניום ואופים בתנור בחום נמוך של 120 מעלות כשעה וחצי. מטגנים בשמן הזית את הבצל, מוסיפים את הפפריקה המתוקה, עלי הכוסברה, הכמון וגרגירי החומוס ומערבבים. מכסים עד לגובה החומוס במים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים לחלוטין. מורחים את הצלעות במעט שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס וצולים בתנור או בגריל עד למידה הרצויה. ההגשה: שמים בצלחת את קוביות הדלעת, שורש הפטרוזיליה גרגירי החומוס ושתי צלעות, מוזגים ציר טלה חם מעל ומגישים. הארות: עסיסי, מתובל, רך וטעים. מקור המתכון: "דרך האוכל"