מתכון: צלעות טלה עם חומוס ודלעת בקינמון

clcl

New member
מתכון: צלעות טלה בחרדל, דבש יין וערמונים

מתכון: צלעות טלה בחרדל, דבש יין וערמונים החומרים לארבעה סועדים: 1 שדירת צלעות טלה (לבקש מהקצב לנקות בין העצמות) 2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים 3 כפות דבש טהור 200 גרם ערמונים בואקום ½ ליטר יין פורט ½ ליטר ציר טלה/עגל מלח פלפל עשבי תיבול – לקישוט נייר כסף אופן ההכנה: 1. הבשר: מערבבים ביחד את הדבש והחרדל לתערובת אחידה. מוסיפים מעט מלח ופלפל. 2. מצפים את בשר הטלה בתערובת. 3. מכסים את עצמות הצלעות בנייר כסף כדי למנוע את השחמתם. 4. מכניסים לתנור ל-20 דקות עד לדרגת חום של 200 מעלות. 5. רוטב: מצמצמים ב-2 מחבתות נפרדות את הציר והיין עד למחצית הכמות. 6. מאחדים את הציר והיין המצומצמים למחבת אחד. מוסיפים את הערמונים ומשאירים על האש למספר דקות נוספות עד לקבלת רוטב במרקם סמיך אך לא סמיך מדי. 7. הגשה: פורסים את צלעות הטלה לזוגות או בודדים. מסדרים בערימה אסתטית בצלחת ויוצקים מהרוטב. מפזרים את הערמונים מסביב. ניתן לקשט בעשבי תיבול כגון טימין, רוזמרין או זעתר טרי. הערות: מקור המתכון: שף גיא בן שמחון /מסעדת "לה-גוטה"
 
למעלה