מתכון רבותיי:)

מתכון רבותיי:)

קציצות כתומות טבעוניות לגמרי-
מצרכים:
כוס עדשים כתומות
3 כפות קמח מלא\תפו"א
1 בצל
2 תפו"א קטנים
1 גזר
אופציונאלי- פטרוזיליה\כוסברה

תיבול:
מלח ופלפל לפי הטעם. הוספתי גם אבקת שמרי בירה, מעט כמון וכורכום.

אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים עד התרככות- (הן מתפרקות והן בעצם החומר המדביק)
מטגנים את הבצל, גזר ותפו"א- במעט שמן זית כתית מעולה
לערבב את החומרים ולתת לעיסה להתקרר מעט אחרת הקציצות יתפרקו.
להכניס לתנור שחומם מראש 140 מעלות ל20 דקות

להגיש עם טחינה בצד (או כל רוטב אחר שעולה על דעתכם)

לבריאות,
 

orbiba

New member
דרך אגב אתמול גיליתי גם מתכון ממש פשוט, ככה:

בבלנדר:
כוס עדשים כתומות (שהושרו שעה שעתיים לפני)
חצי כוס קמח חומוס
6 עגבניות פרוסות לרבעים
כוסברה (אני שמתי מלא)
מלח
פלפל
כמון
על מחבת רותחת עם טיפה שמן, להוריד עם מצקת למחבת,
לטגן כמה דקות מכל צד.
והרי לכם לביבות עדשים טבעוניות משובחות!

לרוטב:
4 עגבניות
כוסברה - שוב. מלא.
2 פלפלים חריפים - אני מהמגזימים, אבל לשיקולכם. יכולים גם פחות או בכלל לא.
2 שיני שום
מלח
פלפל
לבלנדר
וזהו.
בתאבון!
 
למעלה